teta beta
|
Lep pozdrav in vesele praznike! Moje dete že spi (pa še ni niti pol sedem), je pa seveda kot ponavadi vstala pred pol sedmo, čez dan pa je spala samo dobre pol ure. Vid in Alina, za vaju vse najboljše želje, da hitro okrevata!!! Ker ni nekih vprašanj, imam zdajle ravno nekaj časa, da se lahko malo razpišem o Daši in kaj je pri nas novega v zadnjih dveh tednih. Torej, nočem izpast, kot da se hvalim, ampak saj že tako veste, da je govorno precej napredna glede na ostale septembrčke (pa zato kje drugje manj). Včasih govori že v prepresotih stavkih, npr. ati nosa brisu, sama vrgla koš, ipd. Večinoma se še bolj samo besedne zveze, ampak kar veliko pa že takih stavkov. Razume že tudi razliko med ena in dve (več ne). Včasih prav preizkuša, kako se kakšna stvar sliši, npr. dve konjčeka, dve konjček, dva konjček... Od pesmic "zna" zdaj še drugo kitico ringaraje (bolj zadnje besede ali zloge verzov , ...iče, ...čopke kiče, ...oko ajca, (tu ful povzdigne glas), ajca), Pleši medo,... od ostalih pa kakšne značilne besede, da vem, kaj bi rada slišala in potem zapojem, npr. žiga žaga rompompom, sije sonček (sijaj, sijaj sončece), zima bela, miška pišnice (pod zeleno goro) itd. Lužico v kahlici pospravi sama . Tega je sploh nisem učila, mi niti na misel ne bi prišlo. Je pa eno jutro sedela na kahlici in gledala Telebajske, jaz sem bila pa v spalnici, ko pa pridem nazaj, vidim, da je ona v kopalnici s prazno kahlo. Potem pa res nisem vedela, a je lulala, ali ni. Že naslednjič, ko je lulala, je sama dvignila kahlico in jo nesla v stranišče. Sicer sem zdaj vedno zraven in pazim, ampak mi ni bilo treba še niti enkrat intervenirat. Tudi zlije sama not in se nič ne polije, jaz potem samo še nalijem dvakrat vodo notri, da splahnem, zlije pa sama. Moj jo je naučil, da ko pade, ji reče, da je zajčka pobrala ali pa da ji je zajček ušel; in zdaj vedno, ko pade, pravi (ali napol joče, odvisno od padca) zajček. Ful je hecna. Včasih že kar zvrne krivdo na koga, npr. za mizo se igra in kaj polije, potem pa včasih pravi npr. Nodi polil. Zna se že postavit zase, npr. zadnjič so bili na igrišču in jo je njen sestrič počasi tiščal dol z avtomobilčka. Nekaj časa je gledala, potem pa ga je kar začela tolčt . Torej - tudi v vrtcu bi se znajdla. Nekaj sem še hotela omenit, zdaj se pa ne spomnim. Tažana, Daša je tudi nesla mini košarico k žegnu, v kateri je bila jajčka in majhna okrogla pletenica, in je tudi razbila jajčko že v cerkvi. H gor vstajenju pa nisva šle, v bistvu mi je ful čudno, ker sploh ne vem, kake navade imajo v tej fari, tudi ne vem, kje sploh gre procesija in že itak imam občutek, da sem tu ful outsider. Že zadnjič na cvetno nedeljo, sva bile pol zunaj pred cerkvijo in se je Daša igrala, pa je bilo kar velliko mladih staršev, ampak so se ful zase držali, jaz pa tu poznam bolj malo ljudi. a gledate kaj Big brother? Midva kar spemljava, od začetka sva parkrat gledala, pol pa kar not padeš . Lepo praznujte še naprej, uživajte tudi jutri, bo menda ful lepo vreme.