juniorka
|
Hojla! Nič se obremenjevat Anči, sem prebrala tolk zgodbic o padcih nosečnic na trebuh, pa ni blo nobene krize, sploh pa če je mali živahen! Jaz sem tudi ful neroda zadnje čase, gre vse po tleh, tud koša za smeti ne zadanem Pa vrat ne odprem dovolj za moje ogromno telo! Pa sestra me je opazovala, kako sem izvajala operacijo striženje nohtov na nogah- pravi podvig je to bil, ker sem se morala na tla spravt, pol se pa pobrat, to ti je umetnost ... Drugače pa sem dans za srečanje z Eco- oprosti -ma, nisem s svojim avtom, pol je pa oče moral zjutri nekam skočit, pa en kup vprašanj, kam, kaj, zakaj, pa kaj boš zdaj hodila... Starši kot starši, jih preveč skrbi... Pol se mi pa ni dalo več z njimi ukvarjat.. Komaj čakam, da bom mela avto tle... Ja, Eca, saj bom pršla, pa si moram še zmislit, kaj rabim iz MB, pa kaj še moram uredit, da ne bodo mel kaj rečt ! No, pol sem imela preveč energije (tiste slabe) in sem se odločila, da jaz kuham in jim skuham kosilo, pa je mami kar neki zravn uletela- ji je blo dolgčas po kuhi Ma, boste rekle, to ti je čudna familija, če se grebejo, kdo bo kuhal ! Zdaj pa mal lenarim, zunaj je ful vetrovno, tako da mi ne diši preveč tale sonček... Mali Nel pa tud tolk razgraja, se vozi sem in tja, pa močen potisk v rebra- to boli ko strela, pa tudi kakšna nogometna- včeri sem mela roko na trebuhu, pa mi jo je kr v zrak vrglo, za ene tri cm, tako me je naciljal!!! Mal bi temo odprla, ko obnavljam, kar so nam povedali v materinski.. 1. obiski po porodu na domu 2. prvi sprehodi, otrok/ mami Bom jaz komentirala najprej, kako so nas učili.. 1. Vsaj prvi mesec NIČ ali ČIMMANJ obiskov; namreč kot prvo se mora otrok privadit okolju, pa tudi družina kot celota mora zaživeti svoj ritem in se navaditi novega člana. Sestra, ki nam je to razlagala, je rekla, da si ni upala zavrnit obiskov, prvič, drugič,... pri tretjem je pa rekla, zdaj pa dost, nočem videt nobenga...in je rekla, da je blo dosti boljš, mali ni bil tolk siten, ona bolj sproščena... 2. Kdaj lahko gre novorojenček na prvi sprehod? Takoj, ko pride iz porodnišnice oz. naslednji dan! Prvič 5 min, drug dan 10...tako vsak dan podaljšaš za dvakraten čas do urce, tud dve(kakšno je vreme..), po 14 dneh ni več nobene omejitve! Kdaj pa mami? Mami naj bi počivala in šla ven, na sprehod po 10-14 dneh. No, za ven-lahk greš sedet pred hišo, ne svetujejo pa sprehajanja v tem obdobju..ker sicer mami ne čuti utrujenosti, se pa lahko to pokaže na zmanjšani tvorbi mleka ipd., tako da počivat in še enkrat počivat v prvih 10 dneh... Tako da uvajanje v sprehod z malčkom je zaupano očijem - imajo lepo nalogo, a ne? No, to je bilo povedano od mamice s tremi otroki, tko da se mi zdi kar uporabno, ve pa komentirajte...izkušnje, kar so vam povedali... Lep popoldan vsem!