|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE
7.4.2007 16:37:26   
Majchi
Pošiljam vam zajčka, ki rad barva jajčka,
eno pišče, ki hren išče
in kuharico lisico, da vam speče orehovo potico.

Ker imate zdaj pomoč,
v miru in harmoniji uživajte Veliko noč! 

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
7.4.2007 16:39:32   
Majchi
Kam pa so slikice ušle user posted image . Tud jaz ne znam limat gor.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
7.4.2007 22:24:04   
lex
Vesele velikonočne praznike, mnogo pirhov, pa še kakšno čokolado za povrhu.

user posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
7.4.2007 23:01:42   
Putka
Lepe praznike tudi od mene!

Moram pa malo pojamrat, da se obupno počutim. Že cel dan me krči spodaj dajejo, tako da ležim in diham. Potem pa me tolk bok boli, da se komaj na drugo stran prevalim!

Pa trebuh se mi je čist na dol povesil, še na wc ne morem normalno, ker se komaj usedemuser posted image . No ja, pa vsaj malo lažje diham zadnje par dni.

Mogoče je to kazen, ker že cel teden preveč jem. Še vedno sva s tamalo pri starših, ker se je renovacija zavlekla. Seveda. Pa italijani imajo s proizvodnjo težave, tako da moje kuhinjsko korito še izdelano ni, kaj šele na poti k nam!! Sem še zaradi tega dodatno slabe volje. Kaže, da bo kuhinja res takrat, ko bom praktično rojevala!!

No, lahko noč pa se kaj jutri oglasim!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
8.4.2007 10:15:37   
ancka1
Putka, saj bodo kmalu minile zadnje nosečniške tegobe. No, začele se bodo pa nove. user posted image  Tudi jaz imam trebuh čisto nizko (že ves čas nosečnosti, v bistvu), tako, da res težko hodim, ker me vse dol tišči. Zadnje čase mi po moje še na živce v nogah pritiska, ker jih včasih komaj premaknem-kot, da nebi bile moje. Spanje...kaj je že to? Noč je v znamenju prekladanja iz enega boka na drugega ter vstajanje za na wc. user posted image
Tako, da v bistvu komaj čakam, da pride tisti dan... Čeprav me pa tudi vse bolj prpa stiska...Ali se bom znašla, bom vedela kako narediti to in ono, da bo prav, bo dojenje šlo kot mora,...zame je vse novo. Pa še materinsko šolo sem zamudila, ker bi jo imela ravno v tistih dneh, ko sem bila v bolnici. user posted image
Putka, ti kar pojamraj, smo tu vse sotrpinke. user posted image  Kar se pa kuhinje tiče, te pa čisto razumem. Se pa pri teh stvareh vedno zavleče. Ne vem, če bi šla kdaj kakšna taka stvar v roku skozi...meni se še ni zgodilo. Glej s strani "na pol polnega kozarca"...ti bodo pa drugi še malo kuhali. user posted image  

LP, Ančka

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
8.4.2007 10:51:12   
juniorka
LEPE PRAZNIKE VSEM!

Izkoristite jih za crklanje!! Vreme tukaj na vzhodu je že takšno, da bi človk kr v postli ostal, po moje se bo vlilo!

No, sem včeraj vse stvari pregledala, voziček sem sestavla in lupinico gor, pa mal furala po sobi.. Prali in likali pa bomo v torek, je rekla mami user posted image !
No, zjutraj smo šli v šoping, pa me je kar zdelalo, vožnja v avto, pa ven, not, ven, ... Sem si pa nabavla Dormeo, navaden in mislim, da bo ok, nisem še sprobala, starši so pa zadovoljni.. Vsekakor če gledaš, da sem sedaj na navadni tanki peni spala- in to kot angelček, se sploh nič ne zbujam ponoč, no, enkrat za WC user posted image . Pol se bo moral Dormeo tudi obnest, a ne?

Starši so mi za RD kupili stoječo lučko z dvema svetiloma- eno se regulira, kamor hočeš usmerjeno, drugo v zrak in oboje se zmanjša jakost svetlobe, tak da bo super za ponoči..user posted image  Lepo darilo!

Dobila sem tudi elektronsko varuško Angelcare, tisto s senzorjem dihanja, je akcija na Sončku-119€! Mislim, da je kar ugodna cena!
Mal sem še cunjice gledala- zase, in planiram, kaj bom po porodu lahk kupila, no, še mal kasnej, ko bo kakšna kila doluser posted image !
Sem pa bla tolk utrujena pol, da sem se pred bajto spravla na sončka, mir, knjigo v roke, ful lepo... Pol pa še mal obiskov, pa je bil dan naokol!
Dans pa imam tako otečene prste, kot še nikol, pa stopala tudi malo- posledica stopnic po moje... No, bom pa danes počivala.. Se še kaj oglasim, ko se kaj spomnim!
Lepo se imejte!
pa pa  

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
8.4.2007 11:52:14   
rožica81
Živjo punce!

Upam, da kaj uživate v teli bedni nedelji. No, vsaj meni je toooooooolk dolgčas, pa ful sem lena in ves čas lačna user posted image  Pa kar jezna sem, ker sem se že toliko zredila...

Že dva dni me tako špika tam spodaj, trebuh mi skoz otrdeva, tako da res ne vem, ali bo to zdej to ali ne. Po moje bo še bolj bolelo, kot me sedaj. Itak pa je nočno vstajanje in javkanje, ko se je treba iz postelje pobrat na dnevnem oz. nočnem redu. Tako da, Ančka, se čist strinjam s tabo. A še pridno počivaš? Aja, a si tale link videla? Saj sem ga že enkrat prilepila, pa vseeno... O šoli za starše... http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.htm

Putka, zdrži še malo! Nisem verjela nosečkam, ki so govorile, kako se na koncu vleče, kako so že komaj čakale, da bodo rodile... No, ampak bo kar res. Jaz se že ful veselim, samo da bo moj doma, da me bo peljal in z mano dihal user posted image

juniorka, vidim, da kar uživaš user posted image  Saj je prav! Kakšen je pa voziček? a je kul? LEpo vodljiv a ne? saj imata quinny-ja freestyle, a ne?

Nič, grem še malo dolgčas preganjat. Upam,d a ste se že kaj najedle prazničnih dobrot, pa da se jih še boste. Sugar, upam, da si v redu user posted image ; javi se kaj

LP, rožica

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
8.4.2007 12:07:56   
ancka1
Juniorka, midva sva z Dormeom full zadovoljna, res. Sicer sem se morala malo navadit na trdoto, ker sva imela prej mehkejše ležišče, ampak ni za prehvalit. Tudi ne predstavljam si neke "prežvečene" mehke vzmetnice in mojega obračanja celo noč...

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
8.4.2007 12:25:12   
ancka1
Ups, nisem še hotela zaključit. user posted image
Jaz sem tudi že razmišljala o Angelcare...bom po moje počakala, da me začnejo svojci spraševat kaj še rabim, pa bom povedala. Ker upam, da mi ne bodo kakšnih cunj nosili, ker bi bilo prav škoda. Sem dobila na posodo toliko cunjic, da vse sploh na vrsto ne bodo prišle.
Rožica, hvala za link, ga še nisem zasledila. Sicer sva pa midve po pravilih next...tudi če si pogledaš na nosečniški koledar zase, je prvo kar piše, da vas porod ne more več presenetiti. S 37. tednom otroček tudi ni več nedonošenček. Tako, da upam, da sedaj že imaš torbo pripravljeno. user posted image  user posted image
Sem šla prejle malo seznam mamic pogledat pa sem primerjala velikost in težko novorojenčkov z okviri PDP. Sploh ni proti koncu kaj preveč pogojeno eno z drugim. Ena je rodila 2 dni po PDP, pa je imel mali cca 2500g, ena pa 15 dni pred PDP pa je imel korenjak že 3200g. Pri eni je imel pa že skoraj 4 kg pa je bil tudi nekaj pred rokom. Uf... user posted image  user posted image  Jaz upam na tistih povprečnih 3 kg, da bo po JUS-u. user posted image  
Komaj čakam, da gre mimo ta april...tako težko že čakam mojega malčka!!! Tudi ta mali me non stop sprašuje kdaj bo prišel Tevž in komaj čaka in ves čas lupčka moj trebuh. user posted image  Ta velik imam pa že sam s sabo zadnje čase ogromno "težav s problemi".... user posted image  Sva oba hormonsko neuravnovešena user posted image  user posted image  user posted image . Tale puberteta je pa user posted image , res. Mater je tečen ko driska!
No fajn zabušavajte v aprilskem vremenu. Je bilo včeraj tako luštno, ko je sijal sonček!

LP, pa kaj se javite!
Ančka

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
8.4.2007 12:41:58   
Putka
Od mojega dragega teta je rodila (pri 43-ih) fantka en mesec prekmalu, imel je 50cm in 3200g! Malo manj kot moja, ki je bila 5 dni čez rok in kar velika pri 53cm, težka pa 3380g! Je imela kar srečo, da je šel prej ven, kakšen bi šele bil normalno donošen.

Pri 4-ih mesecih pa je imel že krepko čez 7kg, bližje 8! Ja, strasten jedec, ni kaj.

Mi imamo tudi Dormeo, sploh možek spi ko dete. Pa tamala tudi, ko ponoči prileze k nama!

Jaz sem si tudi nov baby alarm privoščila, kupila v akciji od baby centra. Philipsovega za 90€, ima neko nočno lučko, pa nemoten prenos signala.

user posted image
Jaz sem pri prvem otroku pametno naredila. Ker so me prijateljice in žlahta spraševali, če kaj rabim sem kar seznam napisala. Potem pa so izbrali kaj bodo kupili. Edino pri alarmu sem bila premalo natančna, pa je teta sranje od Nagajivčka (ali kar je že) kupila.

Tokrat sem pa kar denar naročila. Sem rekla, da naj raje 5€ dajo, pa bodo porabili ko bomo rabili, kot da mi razne pliškote nosijo.

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
8.4.2007 13:27:43   
ancka1
Tudi jaz bom raje namignila za kakšen bon od Baby centra, pa ga lahko potem po potrebi unovčim tudi kasneje. Smo pač vse sami nabavili.

Pismo, včeraj sem cel dan na terasi in na balkonu kampirala, danes pa tale sivina! user posted image  

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
8.4.2007 17:02:23   
s u g a r
hej

no no punce, sej ni tako slabo, kaj nam pa manjka.
Lepo čičamo, prenašamo nosečniške tegobice, čakamo na naše malčke in imamo se ok - kaj nas bo vreme zdelalo. Hahah dejte no!!! Mal veselja.
Tole da vas mal prebudim iz melanholije.
za mamice punčk tole
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

za druge ko bomo imele fantke

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

no mal upam da je bolš k vidte junakce z risank k smo jih me gledale (joj kok pogrešam takele nedolžne risanke - zdej se pa itak skoz sam strelajo in tepejo in nič ni narejeno v nekih proporcih in naravno - vse ma eno velko glavo, majhen nerazpoznaven trup in ogromne oči in mini usta - kaj je to, moje mnenje GROZA ne pa risanka).

No tako ste se najedle dobrot (najsi bodo bilo kakšne), jaz sem se vsega pomal, največ pa moje potičke - sva skor celo zmazala. Ne morm verjet ful je dobr ratala, lično, okusno res super. Ponosna sem sama nase, res - v prvo je ratala, nikol je še do zdej nisem delala. Pirhi no to pa je druga zgodba - sveža jajčka in itak veste kaj se je zgodil - popokal so, barabe. mah ni važn to me ne gane, bl bi mi bilo bed če bi trud potičke šel v nič. No dost o potički, nakladam k da jo sam jz pečem in da je to ne vem kaj in oh in sploh.

Nič Dormeo - to je zakon ležišče, ravno prav trd in res udoben, jz sem si ga par let nazaj kupila (mislm da ga mam 3 leta) in mi je ful žal ker ga nimava tudi tukaj, je pri meni doma namreč - opala sej bom od 12 do 16 spančkala gor - komi čakam, grem namreč domov, ker moj potuje v Dubrovnik na en seminar in jaz ni pogojev da grem tako daleč - prepoved dr.. Tako da jaz osebno Dormea ne morem prehvalit in če bi tisti doma bil za to posteljo ki jo imava sedaj (160) bi kuj zamenjala a ne gre ker je un večji - tu imava mal majhno spalnico in če sva želela racionalno ureditev in sevda max. funkcionalno je pač bila na izbiro tokšna postelja, bomo čist lepo preživel ampak slej ko prej ko če slučajno najdem eno luknjo (sem zelo haklih glede gub rjuhe in odeje in ostalih stvari) se bo ta jogi tako poslovil pa mi ni važn če bi bil "miljon sit".

Angelcare - resno razmišljam da bi ga dala na listo želja, zakuga bi pa mogla vse sama kupt, če mi ni treba. Igračk pa je itak že tolk da bi malega med njimi prav iskali. Točno to bom naredila na seznam gre poleg drugih stvari.

No vidim da se vam bušiji že lepo spuščajo, torej se mali škratki že pripravljajo, res je začne se bolje dihati ampak so pa drugi problemčki, itak amapak sej bo kmal konc. Men se tud zdi da je še tolko daleč vse jaz imam praktično še mesec in pol, pa bi ga skor kr zdele mela, po drugi strani pa naj bo še notr ker me tako kot tebe Anči prpa daje - zakaj ne znam razložit, še seb ne.

O pupe - pr ns se kaže sonček - no to je še večji val energije za vas
ekola vam ga mal pošiljam vseh oblik
user posted image  

Nič grem jaz našo pužo mal pobožat, k naju dop ni bilo (družinske obveznosti - tašča user posted image ), JOJ to vam morm povedat, ka se je zgodl.

Midva prideva, jz čist napizdena, ker mi je odveč skoz poslušat kako kompliciram in nadzora kaj nesem v usta in kolko pojem. In sm mojmu že predno sva šla, da nej ne bo kej užaljen ampak če bo kej glede hrane rekla ji bom nazaj povedala, ker mi je važno zdravje naju obeh in pika. In se je strinjal in reku ja valda da boš povedla, sej je logično in da valda da je to zdej bistvo.
No greva midva in mene začne neki dol praskat in čšipat, komi sm pršla do avta pa me moj že prestrašeno gleda (valda k sm šla predno sva šla na wc - pol je neki časa kriza, ampak dans je bla mal večja, mogoče posledica od včeri, k sm mogoče mal pretiravala z ne počivanjem), ampak greva sm rekla kul je sam pol bom šla na wc pogledat ča je vse kul, važi važi. Prideva grem na wc in pridem nazaj in valda da ni popustil - je stran 15 min z avtom pa če počas peleš - se držim tko tm k je mehur in začne nabijat "a brca, kr nej fajn nej brca sej to ni nč tazga ka pa kompliciraš to je neki navadnga in čist ok" v tem pa je moj začel tako renčat, ampak takoj, je reku pa kaj ti je a si zmešana, valda da jo boli če je pa par dni po tem k je iz bolnce, sej smo ti povedal, da je dobla katetr in valda da boli ker draži ledvico in mehur, sej ni zastonj na protibolečinskih tabletah in da gre komi na wc, pa še vedno je vse boleče od cistoskopa, dej se mal umir. Niso mel vsi normalne in super lahke nosečnosti tko k ti pa ne morjo smučat v 6 mescu, ampak majo bistveno večje probleme. Pol je mal jeclala umes, pa da ni hotla pa da ji je žal, pa jo je kr prekinu in reku še pa sej ni prvič si tud prej že skoz neki govorila in zbadala, nehi in razmisl kaj rečeš predno rečeš. In kaj se je zgodil jok in jok in da ni hotla in da ni vedla, pa je ponovil no sej ni prvič k si kej rekla zdej je dost, na žalost mamo nosečnost k je mal drugačna kot si jo mela ti in pika.
Potem pa je bilo neki časa tiho in mula in grdo gledanje, men je bilo pa user posted image  hvala bejbi, k si se postavu za nas. No pol pa je steklo malce z rezervo, pol smo pa počas pršli na dokaj normalno kosilo. Sicer sta pol še neki mela, k sta šla na cigaret in je ženska pršla čist druga nazaj (taka slinasta, uslužna, ponudila celo da bo probala babico zrihtat k pozna eno,... blablabla, ne slišm na te fore, si znava to čist sama zrihtat).

Zdej me pa sam zanima kok časa se je bo držal.

Mogoče sem narobe nardila k nism jz znorela, ampak se mi zdi bolš da je on ukrepal ker je le njegova mama in ve kaj točno lahko reče da bo kej haska, tko k jz lahko moji mami rečem.
Bomo vidl.

No zdej mate spet roman, ane?
Ja kaj čmo, pester dan, zakaj pa ne če je že praznik.

Ok grem mal pogledat na sončka. by

cmok

A little Angel named Vall was born on 16th of May 2007.

We˙re blessed again, with the second Angel and we gave her a name Emma, she was born on 11th of February 2009.

`cos life is like a butterfly

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
8.4.2007 18:15:43   
Majchi
Pišuka, sem že ful napisala, pa mi je cel tekst nekam zginu! V glavnem, sem vam ravno hotla zgodbo o najinih pirhih povedat. Pa ne bom vse še 1x pisala, zato samo povzetek. Sva nardila tok grde pirhe, da je to za popizuser posted image . Neki barva ni prijela, pa eni so še počl,...

Aja Putka, tebe heca kuhinja in obrtniki, naju pa vrata. Midva sva vseljena že od decembra, pa še vedno nimava nobenih notranjih vrat. Ko sva jih končno naročila, sva jih iz Lip Bleda dobila celo dva tedna prej kot sva načrtovala. Potem naju je pa mizar ta dva tedna nategoval, itak nikol nima časa. No, za ta teden smo bli pa zares zmenjeni, si je pa na žalost prtse porezal. Baje kar dobr, tko da ma šive in valjda ne more delat. Zdej čakam do srede, ko da baje šive ven, pol pa pravi, da bova takoj midva na vrsti. Jaz srčno upam, da bo to držalo, ker nama bo poleg vrat zmontiral tudi omaro za user posted image  in pa previjalno + še eno omaro in predalnik za v kopalnico.
Do takrat pa ne morem niti cunjc oprat, ker jih hočem direkt v omaro zložit, polhno sanitetnega materiala sem nabavla v Tosami, pa sem vse v škatli pustila, ker nimam kam dat, dokler ne bojo elementi za v kopalnico končani. Vse mam zložen na okenski polici v kopalnici in je tok grdo. Pa od znotraj je še zakrito z lamelno žaluzijo, od zunaj pa zgleda k pri ciganih, tisti moji feni in silkepili tam na oknu.
V glavnem, tko k  teb, gre tud men ful že vse na živce. Pa še ko pomislim, da ko bo končno prišel, bo tok ene svinjarije z vgradnjo vrat in vsega, da mi je kar slabo. Ah, bo že! Samo prosim naj bo pred porodom! Saj veste, kako to gre, mizar še za dva tedna zamoči, naša user posted image  za dva tedna prehiti, pa smo tam!

Oh to gnezdenje! V bistvu uživam, ampak sem ful jezna ker mi ne gre vse po planih. Pa še deca hočem doma ugnezdit, pa se mi ne pusti user posted image .

Punce, preden začnem še z zgodbo o WC školjki in kotličku, raje grem, da vam ne pokvarim velikonočne nedelje user posted image . Bom za drugič prišparala.

Pridne bodte in uživajte praznike.

pa, pa

< Sporočilo je popravil Majchi -- 8.4.2007 18:17:22 >

(odgovor članu s u g a r)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
8.4.2007 19:11:08   
juniorka
Hoj! Sem bla zdaj dve uri zunaj, ko je tko fajn sonček sijal in sem voziček sprobala- gre po tlakovcih, po travi, makadamu in to z eno roko ( sem ga obtežila na težo bebija, pa lepo v leže se da, tko da ne bom rabila dodatne torbe dajat...mislim... bomo vidli! V glavnem, jutri bo mogoče že kdo poročal, da imamo dojenčka user posted image , ker sem se čist vživela!!! Ja Rožca, men je super voz tole..
Jaz bi tud non stop jedla..user posted image , pa sem ogromna!!! Sem rekla, da bom mela jutri dan z jabolki, pa nič druzga- pa mi moja sis komentira-ja, glih....
Sugar, dobra si, da se spraviš potičko delat v takšnem stanju... Jaz sem jo samo enkrat, ker sovražim testo pripravt! Ampak tista prva takrat je pa bla tko dobra.. kokosova namreč, v testo pa daš mal kakava... Bom jo še enkrat spekla, predno se spet dobimo in prinesem probat! Maš pa pridnega dragega, da te je zagovarjal, lepo od njega- tko se dela!!!!

Kako je pa tebi potica ratala,Anči?user posted image  Je bla tašča zadovoljna?user posted image  Sori, ampak ko sem vidla situacijo- takšnih ljudi človk ne more osrečit, k niso nikol zadovoljni... brezveze se sekirat, pa mal se nauč hinavska bit.. bo najbolj palilo.. Dedci so pa itak vedno nekaj tečni, ko ni treba..moj me je včer po telefonu čist znerviral, da sem odložla, dans pa mi reče, da naju tako pogreša, da je bil zato slabe voljeuser posted image  Zdaj pa razumi logiko...

Zdaj pa grem nazaj k počitku, pridne bodite (beri lene, tko kot jazuser posted image ), pa ne se sekirat za nič, mislite na svoje user posted image , ki nas bodo lepo ubogaliuser posted image !

A ja, men se je sanjal, da je mel naš glavo spet pokonc, pa se je naslonu na trebušček in sem mu nosek božalauser posted image ..očitno tud jaz komi čakam...
No, se pišemo!

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
8.4.2007 22:51:19   
petrinja
hoj, hoj.

Vidim, da ste danes kar lepo praznovale!!! Super fino! Tudi jaz sem, sam sem bila večinoma samo dežurni jedecuser posted image  ( sem se kar malo pregrešla danes-v torek mam pa kontrolo pri diabetologu-HA! ) Ma, ni panike! Sej mam res samo še malo!
No, kot sem obljubila poročilo iz zadnje kontrole pri moji G: Jah no, najprej je bilo spet, kako je moj mali velik-da je pravi velikan, pol ga je še merla, in moj čmrlj ima res kar že 3 kile ( naj bi jih tok mel ), in da naj bi lahko prišel kar do 4-ih kilcuser posted image . Ma, se ne sekiram, sem mela jaz tudi 4 kile ob rojstvu, pa je blo vse okej. Čez dva tedna imam kontrolo in zopet merjenje, pa da se pol naprej odločimo, kako bo potekal porod.
Dala mi je tud papirje, tako da letam zdej po teh centrih ko kura. Me pa zanima, ali vlogo za otroški dodatek oddaš po otrokovem rojstvu? In da dejansko zdej urejaš samo starševsko varstvo in izjavo o očetovstvu, je tko?

Uživajte še jutri v praznikih.

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
8.4.2007 23:10:44   
Putka
Za otroški dodatek rabiš otrokovo matično številko in tudi davčno številko. Oboje dobiš šele po rojstvu. Imaš pa do 90 dni časa, da za nazaj urediš. Tudi izplačano dobiš za največ tri mesece za nazaj. Če zamudiš pa nič!

Zdaj urediš papirje za porodniško (oz.105 dni, ostalo spet naknadno, ko dobiš matično), za pomoč ob rojstvu (paket oz. denar, ker pakete prenavljajo) in očka uredi za očetovski dopust.

Petrinja, kdaj pa nastopiš porodniško? Da si šele sedaj dobila potrdilo od ginekologa?

(odgovor članu petrinja)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
9.4.2007 8:12:53   
rožica81
IZVIRNO SPOROČILO: petrinja

Me pa zanima, ali vlogo za otroški dodatek oddaš po otrokovem rojstvu? In da dejansko zdej urejaš samo starševsko varstvo in izjavo o očetovstvu, je tko?

Helou user posted image

Petrinja, midva sva lahko uredila samo glede očetovstva, pa oddala sem vlogo za paket ob rojstvu otroka oz. denar. To je bilo to. Ostalo pa vse po rojstvu otroka. Če se prav spomnim, si tudi ti študentka, a ne? Za očetovski dopust nama je pa na CSD samo papirje dala, povedala, kaj še rabiva (nekaj sva jih že imela) in to je bilo to. Uredi pa tudi očka to po otrokovem rojstvu.

Pa drugače babuške? A bo? Juniorka, a kar malo furaš vozek naokoli? user posted image  Faca si! Res že komaj čakaš, da pride mali, kajne? No, pa saj vse, po moje user posted image  Sugar, ful se je tvoj lepo na tvojo stran postavil user posted image  Itak se sedaj ne rabiš sekirat še zaradi tašče, a ni tako? En user posted image  zate user posted image

Midva greva pa danes končno h mojim na kosilo, potem pa pride še sestra z nečaki in bo akcija!! Komaj čakam, da jih spet vidim user posted image

Sedaj grem pa torbo naštimat! Ančka, še kar mutim s tem. Pa kaj čem, tko je user posted image  

Lep dan vam želim punce!!!!

(odgovor članu petrinja)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
9.4.2007 8:17:09   
iwa
Hoj punce!

Ste pa vse pridno praznovale, pekle, ja super ste! Midva sva bla pr enih in drugih starših in sva se kr pustla mal postrežtuser posted image user posted image user posted image

Kaya 2007 sm vidla da si domnevala da sm iz ŠIške, pa žal nism, sm na Viču samo na internet strani od CSD ŠIška maš ful fajn vse napisan glede dodatkov  in denarja pa zato jest zmerm ke pogledam... tko da žal ti ne morm pomagat kam morš it urejat, lohk pa na tej strani pogledaš pa majo kej verjetn napisanuser posted image

Drugač  smo mi ful fajn, učer me je dragi presenetu in reku da bo sestavu postlco, tko da zej že čaka....joj jest pa tud komej čakam da bo mala štručka not....

Vse ki mate karkol problemov in bolečin želim čimprejšnje okrevanje in da bomo pol vesele in zdrave mamice!user posted image user posted image user posted image
Mene razen močne zgage na cajte in tega da mala igra fusbal z želodcem nč tacga ne matra...
Ajde uživajte! Mi gremo dons družinsko z mojimi starši na izlet na Kamenjak (bližina Pule - menda bo noro lep dan!)

Bodte čim več zunaj in filajte se s sončkom!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Življenje je lepo!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
9.4.2007 14:20:26   
Putka
Prosim poročilo s Kamenjaka. Mi gremo naslednji vikend v Istro, pa me zanima kakšne so kaj temperature. Imam namreč babico v Puli, pa se gremo malo pokazati, preden rodim.

Danes smo bili pa dopoldne v Mostecu - velika gužva. Luštno je bilo cel kup otrok videt. Priznam, pa da mi je šlo nekaj nevzgojenih psičarjev na živce.Prijateljica je imela kužica lepo privezano, eni pa nič ne upoštevajo drugih in otrok.
Imajo pa odlične flancate! Pojedla sem dva (bili so še vroči), čeprav me je mami grdo gledala (kaj spet tolk jem). Ah, so bili vredni grdih pogledovuser posted image .

Evo, grem mal vodoravno ležat, potem me pa pospravljanje čaka!

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
9.4.2007 16:54:51   
kaya2007
Oj! Dons je res lep dan, a ne? user posted image  men je tok pasal mal na sončku posedat pa en krog čez mesto sva naredila...Drzgač pa sem danes pripravila oblekce, da jih bom končno oprala (predalnika še zdaj nimam, tko da še malo oklevam) in sem ugotovial da sem kupila ogrooomno stvari, sem že kar malo pozabila...tamala bo lahko imela modno revijo že takoj ko iz trebuha pride hi hi user posted image
Drugače pa imava tudi midv probleme z delavci, včeraj sem ugotovila, da mi v kopalnici niso naredili luknje v ploščice za vtikača...kar pomeni, da bomo morali spet razbijati, naročati ploščice, čakati par tednov.. user posted image  obupni so! Vrat pa niti še nisva naročila, ker naju nategujejo že ne vem koliko časa in sploh noben ne pride pomerit. Se mi vedno bolj zdi, da bo prej user posted image  tuki kot pa stanovanje končano user posted image  nimam besed.
Kar se user posted image  tiče, me je pa začela že mal panika grabit! Sicer ne znam niti povedat zakaj, ampak me je res kar malo strah. Če ne drugega, življenje bo kmalu precej drugačno za nas.
za veliko noč se pa niti nisem ne vam koliko nabasala, nisem tok velik ljubitelj jajc, šunke in potice. In kile mi sploh ne grejo več gor, hvala bogu!
Joj, še to...sorodnica mi je pokazala svoj trebuh, 2 leti po rojstvu otroka..punca je drugače res maximalno suha, ampak trebuh.. user posted image  sploh ne vem kaj naj napišem..pogled res ni bil lep! Držim pesti, da kaj takega ne bo doletelo nobene izmed nas!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
9.4.2007 18:59:50   
kjava
Ojla! Da se še jaz spet mal javim...

Sugar, to je res lepo od tvojga ,da se je tko zate postavil. Je res ful sranje, k sam ne upaš nahrult tašče. jest včasih tko kadar so moji pa moževi starši skupaj, našim dvema kaj zabrusim in upam da se bo tud njegovih dveh kaj prijelo.
In, ja, risanke so zares katastrofa. Naš tamav si že sam zna poiskat Cartoon network in tam so risanke hujše kot najbolj krvavi akcijski filmi. Pa še kar ene spake nastopajo, namest kakšne živali, al pa normalni ljudje. Živ žav je pa kar normalen. Vsaj nekaj.

Jest vsem ,ki me vprašajo, kdaj bo dojenček razlagam, da bo najbrž že ta mesec, ker je tud ta prvi  bil 9 dni pred rokom in računam, da bo tud ta prej. sicer je pa moj PDP bolj približen, ker ne vem točnega datuma zadnje menstruacije in sem si kar enga izmislilauser posted image . Na UZ vse mere kažejo na konec aprila, obseg plodovega trebuha pa 15.majauser posted image .

Bo že, ko bo, še noben ni notri ostal user posted image .

Ajde!

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
9.4.2007 19:41:23   
s u g a r
hej

no kako nam gre lepo, vse uživamo in vreme je kot nalašč za to.
Včerajšni dan sva potem z mojim super preživela - no kar je bilo možno, ker je šel tudi delat, ampak men je bistvene pa tud če sam pol ure, da sva skupaj za naju in malega user posted image .
Danes pa je bila k nama povabljena moja mami na kosilo in ker je bilo tako lepo smo ga lepo popapali zunaj na terasi na sončku, tako je bilo lepo pa še moj je pokosil in je še po travi dišalo in ptički, .... ful sem se sprostila, potem smo šli pa vsi skupaj (še kužika) na en uro in pol dolg sprehod, pojedli še mal potičke, jaz mal jagod, še mal počvekal in sta mi zdej oba ušla vsak v svojo stran. Jaz pa kuj za PC in poročat.

Hvala vsem za lepe besede, torej je bilo bolje da sem bila bolj tiho kot da bi kaj žnarala. Namreč ja tudi jaz moji mami rečem, alo tole pa tole pa tole, mal merki, pa se tega pol lepo drži.

Sam sem pa dans neki opazila, ful bolj z mami funkcionirava, k delava kej skupi v kuhinji - prej sem jaz vedno dobila ošpice, zdej nama pa laufa ne tipi topi (ker valda sem jz zdej tud tečna in smotana) ampak nama gre mučo bolje kot prej doma doma. In sem zelo vesela glede tega, pa opazila sem tudi, da me je malo strah kako bova sama z mojim folgala vse skupi, mal bi mi kdaj njena roka prav prišla, ampak valda da se mora moj s tem strinjat (ne vem tko pomoč pri pranju, pospravanju, kuhi, pol k bo moj pokoristil un 15 dnevni dopust, zdej morm sam počakat da pride mali škrat in da vidim kako bomo fural pol se bom pa z mojim pogovorila kako in kaj, če ne bo šlo bom mami res prosila, da mi pride mal pomagat sej ne vsak dan tko dvakrat na teden al pa kej podobnga). Ne vem mogoče je to sam strah da ne bom zmogla vsega. Kaj pa vem.

Punce glede raznoraznih monterjev - nimam besed, jz bi vse v rit poslala, ker se vsi zaj....., sploh takrat k ni treba - halo pa sej te ljudi mi plačujemo, da naredijo to kar se zmenimo ne pa da afne špilajo, zgleda da res ful rabjo dnar (kekci).

Miške jaz sem ful zaspana ratala, pa sej ni čudn k sm tok okol racala, odkrito na konc je bilo že naporno naporno, sam čakala sem kje se bom usedla in mal spočila. Tako da grem tmle na sedežno ajat pa tv bult, če je kej pametnega gor.

Lep večer vam želim in papa 

A little Angel named Vall was born on 16th of May 2007.

We˙re blessed again, with the second Angel and we gave her a name Emma, she was born on 11th of February 2009.

`cos life is like a butterfly

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
10.4.2007 7:39:18   
Eca
Dobro jutro!

Berem, da ste lepo preživele praznike, pekle potičko, barvale jajčka.....user posted image . Mi smo šli k mojim staršem, tako da nisem ničesar kuhala in barvala. Zraven sem se še močno prehladila. Grlo me je sicer že prejšnji teden bolelo (samo ponočiuser posted image ), sedaj pa me muči še zgaga, omotičnost, glavobol in smrkanje. Čez dan še kar gre, ponoči pa user posted image user posted image user posted image . Bom raje nehala jamrat.

Včeraj smo vsi poležavali, tamali mi je tudi sumljiv - mu teče iz nosa, mogoče ga boli tudi grlouser posted image Bomo videli kako bo danes v vrtcu, če ne bo pa od jutri doma.
Stanovanje imam takšno, kot da so 3 bombe notri padleuser posted image , moči pa ravno toliko, da se privlečem do računalnika, postelje ali kopalniceuser posted image . Še sreča, da imam vsaj vse speglano.

Če bo vse po sreči, se danes vidim z Juniorko - komaj že čakam, da poklepetama o nosečniških stvareh.

Grem, lepo uživajte, danes bo 21 stopinj in sonček! Pobožajte trebuščke in se pustite razvajati - to so zadnje dnevi....user posted image

Lp, Eca

(odgovor članu s u g a r)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
10.4.2007 8:46:10   
BaByGiRl
Se vidi, da so bili prazniki in da ste se imele lepo, ker nisem imela za 3h vašega pisanja. Lepo.
Probleme imamo pa skoraj vse iste, razen nekatere k je kr groza brati kako ste.( sladkorne, ledvica,..)
Jaz sem pojedla moje blek antibiotike do konca, hvala bogu, ampak sem kljub vsem jogurtom k sem jih zraven pojedla, sem fasala gljivice user posted image .
A je kateri ratalo pregnati tole nadlogo brez dodatnih zdravil in kako? Jaz bom kar naprej jedla jogurte, če pa imate idejo, je bom zelo vesela, ker je zelo neugodno tole. Ne bi pa praw z veseljem spet jedla neke tablete. Ce tegale ne odpravim do 19. ko imam pregled mi bo dal spet tablete. user posted image

Lep sončen dan vam želim, pa čim več 'frišnega' zraka.
Pa že v naprej hvala za odgovore.

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
10.4.2007 10:24:15   
BAMBINA_
Ojla, ojla!!
Spet bomo imeli en čuuuuudovit dan! user posted image In spet bom dobila ene tisočsedemstoenaidvajset novih peg, ko bom sedela na sončku. user posted image V glavnim, prazniki so minili, danes sem stopila na tehtnico im me je kap zadela user posted image , ampak, zdaj pa res moram malo bolj paziti.
Babygirl sem se nasmejala, ko sem čitala tvoje dogodivščine pri barvanju jajc. V bistvu zaradi tega, ker si opisovala, kako sem jaz barvala jajčka user posted image . Namreč niti eno jajce mi med kuhanjem ni poknilo user posted image , so mi pa zato tri jajca med barvanjem iz rok padla na tla. Tako, da... Prstki so že čisto user posted image

Grem zdaj mejčkano peglat, pa se še potem kaj tipkamo. Lep dan imejte user posted image

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?