|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
28.3.2007 15:26:14   
oktoberka
zarjica, NS se dela nekje med 11. in 13. tednom nosecnosti. tko da js mislm da se bo se lepo vidl in da bo vse ok.
janja,
js sm tud vsa napihnjena, tko da js tud ze kakne pol mesca al pa en mesec nosim nosecniske hlace. se ni vredno mucit v "normalni" hlacah, pa si vsakic ko se vsedes odpenjat gumba....user posted image

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 551
28.3.2007 15:26:27   
Klaudia
Evo,... zdj pa bo prav

user posted image     user posted image      OKTOBERKE   user posted image    user posted image     user posted image

02.10. 
- Inja 2
- Pandica                 user posted image 1979               1.user posted image                MB
04.10.
- pingi                      user posted image 1979               1.user posted image                LJ
05.10. 
- Ursikazala
- Kasija 78              user posted image 1978                1.user posted image                 LJ
- Miško
- kovanec
06.10. 
- Solero
- mišk                     user posted image 1982                1.user posted image                 KK
09.10.
- janja                     user posted image 1973                3.user posted image  (2.user posted image )      LJ
10.10. 
- Klaudia                 user posted image 1986               1.user posted image                  LJ
- Tinki_winki
11.10. 
- Micla
- Lillylilly
- anonimna S
13.10.
- Jasna                                                   3.user posted image                 LJ
14.10.
- bambi
- oktoberka              user posted image 1985               1.user posted image                  LJ
16.10.
- 2ursae
- Jan@
18.10.
- sončnica5
19.10.
- MB*TANJA*   
20.10.
- noa1
23.10. 
- Janice
- ninka 80
25.10. 
- metkica1
26.10.
- Dari
27.10.
- kaja80
- anonimnaA
- zarjica                    user posted image 1978                1.user posted image                   MS
28.10. 
- mehurčica
29.10.
- zivepo                    user posted image 1986                1.user posted image                   CE               
30.10.
- soraja
- orka**
31.10.
- živa

user posted image  
 - neža81 user posted image user posted image   (user posted image user posted image user posted image )
 - someone
 - AnaB.
 - prymorka
 - sanwebdra

< Sporočilo je popravil Klaudia -- 28.3.2007 15:37:51 >

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 552
28.3.2007 15:31:46   
oktoberka
men se zdi da je pslo do ene napakice. a ni zivepo rojena 1986?

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 553
28.3.2007 15:35:04   
zarjica
ja, napakica! Jaz sem rojena 1978, 1 user posted image , in sem iz MS

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 554
28.3.2007 15:35:23   
Klaudia
Kasija78 -  a bi mi lahko mogoče povedala kje točno je to v Celovcu... k nazadnje k sm šla gor, sm se ene 3x zgubla, da sem končno najdla nek center pa potem celo toys'r'us. Če maš mogoče kak zemljevid al pa kej tacga (ulice naprimer).

oktoberka - sem južno od LJ. Občina Škofljica, če poznaš. In ti? Sem pa kr doskrat v LJ, ko mi bo potekla bolniška sploh (mam jo še 14dni)

zivepo - jst sm se že začela mazat in sicer s kremo k sploh ne vem katera jeuser posted image .
Ma mi jo je dala sestra k je bla noseča 2leti nazaj in je prelita v en kozarček pa nima nič gor napisan - jo moram vprašat katera je - nima niti ene strije...

ups napaka - pa gremo popravljat  user posted image

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 555
28.3.2007 15:37:41   
oktoberka
ja,vem kje je skofljica. no prblizn. nism lih vsak dan tm...user posted image a zdej si na bolniski? uf, js tud! bi se loh kej duble pa sle mal na sprehod...

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 556
28.3.2007 15:38:04   
oktoberka
aja, sm iz bezigrada

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 557
28.3.2007 16:04:27   
pingi
Joj, dekleta, ko gledam tele vaše letnice rojstva, se počutim prava starčicauser posted image
Med kolegicami sem jaz prva user posted image , zato sem še toliko bolj navdušena, ko vidim, da se za otroke odločajo mlajši.
Včeraj je bil v Oni članek o neplodnosti in o tem, kako pari predolgo odlašajo s prvim otrokom. Se mi zdi, da je to res zmeraj večji problem.

Glede zaprtja pa meni zelo pomaga, če zjutraj redno jem muesli. Mogoče se sliši enolično, da vsako jutro ješ eno in isto, ampak se tako navadiš, da ni panike.
Čeprav mi zdaj v nosečnosti ful paše kruh z maslom in medom, tako, da si tudi to privoščim.user posted image

Aja, zvečer imam pa tudi jaz tak trebuh, da zgleda že za kak 5. mesec.

Pandica, sem videla tvoj voziček. Lep. jaz se samo sprašujem, če so v Avstriji kaj cenejši. Sem pa navdušena nad modelom Striker.

Srečno vsem, ki imate prvi pregled ali pa NS! user posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 558
   [Brisano sporočilo]
28.3.2007 16:05:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu oktoberka)
  Neposredna povezava do sporočila: 559
28.3.2007 16:37:57   
Natasa-6
Pozdrav vsem oktoberkam, se vam še jaz pridružujem.
Danes sem imela 1.pregled in je vse ok. PDP imam 24.10.
Drugače pa mi je še vedno slabo, a tokrat mi vsaj ni bilo treba v bolnico, zgleda, da bo šlo brez tega, saj počasi bi se naj začele slabosti že umirjat. Trebušček imam že precej opazen, ne morem in tudi ne želim skrivat.
Vsem želim lepe prihodnje dni, pazite nase in se razvajajte!!!!!!

Aja, pa še za statistiko - PDP 24.10. letnica 1974, 3.noseča (doma imam punčko in fantka), iz okolice Lj.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 560
28.3.2007 16:38:33   
Anonimen
Ej, pingi, kruh z maslom in medom..Njemi, grem kar jestuser posted image

zivepo, jaz sem iz Ce....

Glede strij- jaz sem se prvo nosečnost mazala kar z navadnim mandljevim oljem po trebuhu. Na trebuhu nimam strij, jih imam pa zato po riti, ampak k temu sem pa nagnjena - sem jih že prej imela nekaj. Vse te kreme lahko malo pomagajo, vendar pa je v končni meri vse odvisno od kože. Kakšna je in kako se obnaša.

Dashi, če dobim pa avtogram, potem bom pa počakala na tole tvojo knjigicouser posted image
Men je pa zdele mal dolgčas - tamala spi, pa sama sem doma..Saj bi lahko šla malo na orbitrek, pa se nisem prej spomnilauser posted image ..Eh, grem kruh pa med papcat...user posted image
AnonimnaS

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 561
   [Brisano sporočilo]
28.3.2007 16:51:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 562
28.3.2007 17:04:01   
tinki_winki
Pozdravljene,

vidim da ste glede pisanja kar pridne, le jaz zadnje čase malo zabošavam.

No 2. pregled je za mano in vse je ok.  user posted image  je velik 47 mm in že kar veselo brca. Glede NS sem pa bila prvotno naročena 29.3 pa so me zaradi bolezni zdravnice premestili na 2.4. Tako, da že komaj čakam. Bomo videli koliko smo zrasli v enem tednu.

Tudi jaz zi že kar pridno mažem trebušček s kremo proti strijam (mislim, da je Sanosan) sem bolj nagnejena k strijam saj jih že iz časov pubertete nekaj dobila. Verjetno imam bolj občutljivo kožo glede tega. Bomo videli kaj bo prinesel čas. Navsezadnje si vse želimo predvsem zdravega user posted image .

No obljubi, da se bom naprej več oglašala in se vam pridružla k debati.

Klaudia za na seznam, 1user posted image , 1982 user posted image , PDP se mi je prestavil na 9.10., sem iz okolice KP.

Neposredna povezava do sporočila: 563
28.3.2007 17:05:51   
Neža81
Ojla!

Po kratkem predahu se spet javljam. No, zdaj vam lahko potrdim, da grejem user posted image user posted image . Imam grozne slabosti čez cel dan, hude bolečine v križu in močne glavobole. PDP imam 24.10.2007, čeprav je G rekla, da se ponavadi dvojčki rodijo mesec prej.

Imam pa en problem in sicer ne vem,kje naj si kupim moderce. Že po naravi imam BIG BUBBIS - 90 F številko, sedaj pa so mi moderci že premali in ne vem, kje naj iščem druge - večjo številko. Sem iz okolice MB, zato bi bila zelo srečna, če mi lahko poveste, kje v MB naj iščem moderce. Jutri grem tudi  v Lj na podelitev neke licence, zato mi svetujete, kje naj še pogledam v Lj. Katere trgovine v BTC? Proooosim. Prsa me fuuul bolijo, sploh zdaj, ko so se povečala.

Neposredna povezava do sporočila: 564
28.3.2007 17:06:42   
tinki_winki
Pa še eno vprašanje.

Se vam tudi vam dogaja da po pregledu malo zakrvavite (roza izcedek), meni se je to zgodilo že 2*krat. Preden sem bila noseča pa se mi to ni dogajalo.
No sem pa kar malo pomirjena in ne več toliko panična kot sem bila na začetku.

(odgovor članu tinki_winki)
Neposredna povezava do sporočila: 565
28.3.2007 18:35:48   
mama06
Pozdravljene,

sedaj bi se še sama rada pridružila oktoberkam. PDP imam 19.10.07, vendar mi ga je po UZ prestavila na 26.1.07. Vidim, da nas je v tem mesecu ogromnouser posted image . Prav lepo je videt tako udeležbouser posted image .

10.4. imam naslednji UZ in upam, da se bom lahko dogovorila tudi za NS. Tudi sama sem že 4T na bolniški in bom še najmanj do 11.5., ko imam naslednji pregled.

Lep pozdrav vsem user posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 566
28.3.2007 18:38:10   
micla
Ojla punce,

včeraj je moja svakinja rodila pupico in danes zvečer seveda žurka. Je tako lepa mala pikica, z gostimi rjavimi lasmi....pravi cukrček. Od prej ima že eno razgrajačico in ko je danes prišla na obisk v bolnico je bilo prav smešno, ko je zagledala mamico, da drži v roki dojenčka in je kar začela mahat z rokami - tko v smislu ne, ne (kao, naj da dol kar ma na rokah) Je bla prov smešna. Bomo vidli, kako bo naprej, saj je bila do sedaj edini otrok v familiji po obeh straneh in itak, da so jo razvajali 100 na uro (mislim na none in nonote), tko da zdej zna bit res malo ljubosumja.

Tinki winki: a prestavli so ti NS - ja pol imamo pa na isti dan, Jst mam tudi 2.aprila ob 8 zjutraj. Kaj pa ti? Mogoče se še v čakalnici srečava?

Pubce, šibam jst, ker je moj pravkar prišel in greva še kaj pomagat za žurko (je zelo navdušen, da je v drugo stric).

Lepo se mejte.
Se tipkamo, 

micla

Neposredna povezava do sporočila: 567
28.3.2007 19:54:20   
Klaudia

user posted image     user posted image      OKTOBERKE   user posted image    user posted image     user posted image

02.10. 
- Inja 2
- Pandica                 user posted image 1979               1.user posted image                MB
04.10.
- pingi                      user posted image 1979               1.user posted image                LJ
05.10. 
- Ursikazala
- Kasija 78              user posted image 1978                1.user posted image                 LJ
- Miško
- kovanec
06.10. 
- Solero
- mišk                     user posted image 1982                1.user posted image                 KK
09.10.
- janja                     user posted image 1973                3.user posted image  (2.user posted image )      LJ
- Klaudia                 user posted image 1986               1.user posted image                  LJ
- Tinki_winki            user posted image 1982               1.user posted image                   KP
11.10. 
- Micla
- Lillylilly
- anonimna S
13.10.
- Jasna                                                   3.user posted image                 LJ
14.10.
- bambi
- oktoberka              user posted image 1985               1.user posted image                  LJ
16.10.
- 2ursae
- Jan@
18.10.
- sončnica5
19.10.
- MB*TANJA*   
- mama06
20.10.
- noa1
23.10. 
- Janice
- ninka 80
24.10.
- Natasa-6               user posted image 1974                 3.user posted image                    LJ
- Neža81user posted image user posted image
25.10. 
- metkica1
26.10.
- Dari
27.10.
- kaja80
- anonimnaA
- zarjica                    user posted image 1978                1.user posted image                   MS
28.10. 
- mehurčica
29.10.
- zivepo                    user posted image 1986                1.user posted image                   CE               
30.10.
- soraja
- orka**
31.10.
- živa

user posted image   
 - someone
 - AnaB.
 - prymorka
 - sanwebdra

Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 568
28.3.2007 20:49:36   
Anonimen
Uh, ste se načvekale danes. Jaz pa imam srede najhujše, delam namreč še honorarno cel popoldan. Pa že kar težko cel dan skoz spravim user posted image . Sploh, če kosila ne jem.

pingi, Hoco se v Avstriji dobi v Kiki. Lušni vozički, big foot so meni res lepi, samo so grozno široki in veliki. Hauckovi vozički pa so veliko cenejši v Toysu. Za toxo pa morajo vse, ki so pač že bile okužene, dat še 1x kri, da ugotovijo, če je stara ali sveža okužba. Nič se ne boj, zelo verjetno je stara

No, zdaj vidim, da nas je kar nekaj 1979 letnik user posted image  Pandica, si ziher, da se ne poznava? user posted image

Daschi, ko bo knjigica zunaj, pa obvezno še kako fotko prilimaj, da vidimo, kakšna je vsebina.... no, potem pa v nakup user posted image

Jaz nosečniških oblačil še nisem začela nosit, bom pa kmalu skočila do C&A in si kake hlače privoščila user posted image  Al pa šla v H&M pogledat, če imajo kaj lušnega.

Klaudia, jaz sem ti danes že napisala, da me lahko na 15.10. prestaviš, pa 1979, 2. user posted image , MB

(odgovor članu pingi)
  Neposredna povezava do sporočila: 569
28.3.2007 23:40:42   
kala10
Živjo user posted image ,

jaz sem čisto nova in prvič na tem forumu, sem pa oktoberka in sicer imam PDP 07.10.2007. Zanima me, če je še katera non stop utrujena, tako, da bi lahko spala po cele dneve in noči. Drugih težav sicer nimam, razen te utrujenosti in občasnih sitnih izbruhov. Je pa to prva nosečnost, stara sem pa 28 in iz LJ.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 570
29.3.2007 7:55:03   
mala
No punce še jest se javljamuser posted image sem oktoberkauser posted image -včeraj sem imela prvič pregled in je bilo vse o.k. PDP imam 24.10, shujšala sem za pol kileuser posted image sej ni čudno ob teh slabostih pa še dva nadebudneža imam domauser posted image k me ornk sprehajata..trebušček se že rahlo pozna ampak hlač mi še ni potrebno menjati...utrujenost je malo popustila tko da sem lahko pokonci celo do desetih zvečer prej sem pa hodila spat kot dojenček celo ob 19:00 sem bila že v postelji in sem kr s tamalima zaspalauser posted image
roj.sem leta 1983, 3user posted image sem pa iz okolice Lj.
zanima me še če bo šla katera na ns v Postojno in h komu-res bi rabila eno tel.št. da bi se naročila.

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu kala10)
Neposredna povezava do sporočila: 571
29.3.2007 8:21:56   
pimkie
Hello girls user posted image ,

sem čisto nova na forumu, čeprav vaše pogovore spremljam že nekaj časa. Mi je kar nerodno, če pomislim kakšne mladenke ste tu gor user posted image . Sem iz okolice KP, l. 1971 (ma dobro ohranjena), to je pa moja prva user posted image . Aja PDP po mojih izračunih približno 28.10.07. Prvi pregled sem imela 2.3., naslednjega pravega pa 6.4.07. Sem pa ful zaskrbljena, če bo vse v redu, glede na to, da se na prvem pregledu še ni videl srček. Vmes sem šla samo kontrolirat vrednost bhcg, ki je bil normalno visok glede na teden user posted image . Drugače nimam nobenih posebnih slabosti, razen utrujenosti in tega, da moram zjutraj večkrat kaj v usta dat, ker mi sicer toliko pade cuker, da se mi kar vrti user posted image . Zaenkrat se nisem zredila, trebušček se mi pa pozna predvsem zvečer, ma najbrž zaradi slabe prebave, ki me tudi sicer muči, spijem pa ful donata, pa se je zgleda moje telo toliko navadilo nanj, da mi nič ne pomaga. Tudi za NS sem se naročila v Postojno (19.04.) in komaj čakam, še bolj pa glede na moja leta, upam, da bo vse ok.

Uživajte in sončen pozdravček s primorskega konca

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 572
29.3.2007 8:46:23   
lillylilly
Pozdravljene.
Jaz se lahko pohvalim samo s tem, da pridno nabiram kilogramčke, user posted image , pa že iz starta jih imam uuullala preveč. Pa saj bom rekla tako kot vsi bolj okrogli, ...saj ne jem toliko.... Ah pa še res je. Res je pa tudi to, da sedaj ko sem doma, jem pravilno, začnem z zajtrkom, ki ga prej ni bilo,...krivo je premalo gibanja user posted image . Zadnje dve dni me je tako bolel križ, da sem se prav pošteno ustašila, da je to začetek težav, ki se bodo vlekle še nekaj mesecevuser posted image . Še sreča, da imam masažni stol...uuuuu je pomagalo, samo s hojo ne smem pretiravati.
Moji podatki za statistiko:
user posted image 1979, 3user posted image , 2user posted image Okolica Jesenic

Je tu še kakšna Gorenjka?
Mogoče katera ve, če bo dr. Pušenjak 31.3. že delal? Sicer to spremljam na njegovem forumu, pa še nisem zasledila konkretnega datuma...Sobota  je že blizu, še dobro da sem naročena bolj zgodaj user posted image

(odgovor članu pimkie)
Neposredna povezava do sporočila: 573
29.3.2007 9:17:41   
Daschi
Danuser posted image .
No, končno ste se malo razpisaleuser posted image .
Dobrodošle vse nove user posted image , več ko nas bo, bolje bo!user posted image

Strije, ja se strinjam, da je v prvi meri pomembna elastičnost kože. Seveda pa tudi to, koliko se zrediš. Jaz sedaj teh težav nimam več, sem 'elastična' od prejuser posted image . Imam dosti zaloge na trebuhu od prejšnjega porodauser posted image .

Knjigica Moja prva pravljica, ko bo izšla, vam takoj sporočim. Pa še prišepnem vam, da je danes izšla revija Nosečnica, katere urednica sem jaz. Notri pa je tudi kupon, s katerim bo knjiga 20% cenejša, torej bo njena cena s kuponom nekaj malega čez 15 eurov. Zdej pa dost te reklameuser posted image .

tinki winki, izcedek mene spremlja že od 6 tedna nosečnosti. enkrat bolj obilen, drugič manj. je pa rjavkast, včasih tudi malo rdečkast. Ampak to ni v 60% nosečnosti nič narobe.
Jaz sem v vseh svojih nosečnostih imela izcedek. V prvi v 7. tednu kri, v manjših količinah.
V drugi nosečnosti ful veliko rjavega izcedka v 14 tednu nosečnosti. No, v tretji nič, sedaj pa spet. tako da nikar ne skrbi preveč.
je pa res, da skrbi nastanejo od prvega trenutka, ko se zaveš, da si noseča. jaz vem, da sem vedno govorila, samo da rodim, da ga vidim, da je vse v redu.

KLAUDIA!!! še mene na seznam: Daschi, 21. 10. rodila bom v postojni,  rojena sem pa daljnega 1976 leta.

lillylilly, jaz sem gorenjka, ampak čisto iz drugega konca kot ti.

Moje počutje je vsak dan boljše. Tudi energija se mi vrača, nisem več tako grozno utrujena čez dan. Slabosti se poslavljajo, odhajajo k novembrkam in decembrkamuser posted image .
Počasi bo treba spet zamenjat garderobo. Še dobro, da sem nazadnje rodila oktobra, tako da bom dokupila res bolj malo stvari.
Tiste, ki se vam zdijo nosečniške obleke predrage, se splača pogledati tudi po bolhi. Se prodajajo lepe stvari, rabljene in cenejše.

Lepo se imejte!

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu lillylilly)
Neposredna povezava do sporočila: 574
29.3.2007 9:27:01   
janja
Pozdravljene vse nove user posted image . Vidim, da ste se včeraj kar načvekale.

Lillylilly jaz se tudi teh kilogramov bojim. V prvi nosečnosti sem se zredila 15 kg in sem bila na koncu že kar boga. Tokrat pa sem imela že v štartu preveč kg (po indeksu sodeč sem padla že v skupino debelih), me pa prav skrbi kaj bo na koncu, ko se kg kar kopičijo. Sicer pa tudi jaz ne jem veliko. Zdaj mi pa sploh bolj ustreza, da jem večkrat po malem.
Kam pa greš k Pušenjaku? V Dravlje? Jaz ga imam jutri (sicer v KC) pa upam, da dela. Bom raje še preverila!

user posted image user posted image user posted image

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu lillylilly)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?