rumba
|
Pozdravček! Oooo, kak lep sonček je danes! sicer ga bom samo skozi okno gledala, v vseeno sem boljše volje, samo da sije . Danes je Anej potegnil do nekaj čez devet, tako da sva se fajn naspala. Sedaj sem že spedenala celo stanovanje in lahko uživam. Glede materničnega vratu: to ni rutinska preiskava. Meri se z vaginalnim UZ, kadar so kakšno problemi, ki nakazujejo prezgodnji porod (npr. tiščanje navzdol, prepogosto otrdevanje trebuha, pa poprejšnji prezgodnji porodi, kot so bili pri meni, pa večplodna nosečnost...) No, eni G pa ga izmerijo na morfologiji. Jaz sem vključena v preiskavo za prezgodnji porod, tako da sem imela to v sklopu te preiskave, sicer pa bi me napotil moj G z napotnico. Če je maternični vrat krajši kot 25 mm, te bolj podrobvno nadzorujejo, pa priporočajo več počivanja, kritično (za v P) pa je pod 15mm. Siskamiska, 31,5mm je še čisto OK, jez sem imela tak čas v prejšnji (z enojčkom) 30,0mm, pa je bilo čisti ok. Sicer pa, ne se obremenjevati glede dolžine, saj to ni tako zanesljiv pokazatelj. Vam iz prve roke povem, da so ga meni v prejšnji merili 2x, drugič pet dni pred porodom, ko je bil še vedno dolg 30,0mm, pa sem vseeno po hitrem postopku prezgodaj rodila. Pa mi je Pušenjak zagotavljal, da še vsaj 14 dni ne more biti nič. No, zato bom menda sedaj okoli 31t dobila enekcijo za razvoj plodovih pljučk. Ene pa so za kak cm odprte cel mesec ali več, pa ne rodijo. Ma, nič ni sigurno. Tejči77, meni se 30t sploh ne zdi prezgodaj za materinsko šolo. Zakaj bi pa bilo GabiW, je očetu po zakonu pripada očetovski dopust. Samo papirje mora oddati, delodajalec mu ne sme reči ne. Pa kaj se tudi to dogaja? poročaj, kako je 3D UZ. Sem fuuuuul firbčna, pa me že nekako vleče, da bi tudi jaz šla . Moj je takoj za, samo da vidi, kaj imamo med nogami . Siskamiska, odejce in obrobe imajo poceni v odejci (mislim da je reklama na RR strani). Jaz sem jih pa kupovala v Odeji Škofja Loka. Se še kaj javim danes! pa-pa P.S. Bačko, sem si kar prisvojila eno rožico. Hvala!
|