|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
25.3.2007 21:04:23   
Freycha
Štajerske babike!

Jutri ob 10h smo zmenjene v Ilichu v MB na čveku. Vse vljudno vabljene!!

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
26.3.2007 7:58:27   
corfu
Dobro jutro!!!

Danes pa ne boli več glava!!!! Punce kaj čem čez mesec dni oblečt za na maturo k sestri? Vsi okoli mene kupujejo kostime, čevlje, ja kaj hudiča naj pa jaz navlečem nase?user posted image  No, ja danes sem očitno brez samozavestiuser posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
26.3.2007 9:53:15   
arijana..
Pozdravljene!
Imam eno vprašanje.
Se vam tudi zgodi, da se bebice potuhnejo za cel dan in ni in ni brcik. Meni se je zdelo, da sem v soboto na nogometni tekmi, celo nedeljo in danes pa nič konkretnega.
Res je sicer, da sem drugič noseča, a se spomnim, da je prva brcala non-stop.
Ste druge tudi tako panične, ali je pri meni problem v tem, da sem doma, pa vseskozi tuhtam le o temuser posted image
Lepo se imejte.

A. 23 5/7

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
26.3.2007 9:57:25   
corfu
Moja tudi brca zelo različno, včasih jo čutim cel dan, drugič nič...v prvi nosečnosti so bili gibi bolj enakomerni in razporejeni čez cel dan.

(odgovor članu arijana..)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
26.3.2007 10:21:03   
Anonimen
user posted image user posted image Corfu... jaz se isto stvar sprašujem, kaj obleči za poroko. Mojo. Ampak ne poročne obleke....

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 1855
26.3.2007 10:24:35   
baja*
Helo;)

Arijana, v Pušenjakovi knjigi sem brala, da naj bi brcike vsak dan čutile šele po 25. tednu. Jaz malega sicer že čutim vsak dan, je blo pa tudi obdobje, ko ga kak dan nisem čutila. To je po mojem čisto normalno.
Punce, ravno danes sem začela s 25. tednom in s tem tudi zadnje trimesečje. Joj, kak mine cajt. Še malo... juhuhu!!
Corfu, verjamem, da boš lepa na maturantskem. Kostimi gor al dol, me imamo zdaj svoj "kostimček"user posted image  in ta je najlepši!

pozdravček

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
26.3.2007 11:10:22   
kapica
Ojla punceuser posted image !
Vas je lepo spet pozdravit in klepetat z vami. ste bile pridne, vse sorte se vam dogaja. Tako da cestitamj Gabi za roj. dan, freycha tebi za vozicek in ostalim za vse dobro opravljene preglede in malo manj dobro opravljene teste za sladkor user posted image .
Jaz sem z dopusta nazaj, se par dni, pa grem v sluzbo, nocem niti mislit na to, se mi kr mesa.
Baja, kako to, da se z 25.tim tednom zacne zadnje trimesecje. A to pomeni da si sedaj prestopila v sedmi mesec? Jaz namrec v mojem 23-em tednu zivim se v petem mesecu, zato mi ni jasno, a sem kaj zabrkljala?
Corfu, jaz sem bila pred enim tednom na maturantskem plesu, sem oblekla crne elegantne hlace iz H&M-a, pa eno lepo majcko. Tako da sem super lepo izgledala user posted image .
Drugace je pa pocutje tudi kr v redu, noge so mi zacele zatekat, tako da poskusam cimvec pocivat, kriz me obcasno boli, ampak ce gimnastiko redno delam, se da prezivet.
Drugace pa moj sinko ves cas brca, podnevi in ponoci, tako da nima nekega ritma. Cez dan se vcasih malo potuhne, pa se spet oglasi, ce ne drugace vsaj zjutraj in zvecer, ponoci pa tudi , ce grem na wc. Tako da bo to en zivahen pobauser posted image .
Zunaj ej cudovit soncek, mogoce se greva malo kopat popoldan, voda bi mi sigurno zelo dobro dela.

Lep dan punce. Aja, nova Ringaraja se mi pa zelo dopadeuser posted image , je malo nekaj drugace.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
26.3.2007 11:27:20   
siskamiska
Daaaaan!

No evo še mene, jaz sem pa zgleda zamenjala dan in noč, ker sem ška spat ob 6.30 zjutri in sem drnohcala do sedajuser posted image . Nekaj me mede, pa sploh ne vem kaj.

Corfu, za obleko se nikar ne sekiraj, daj na ritko kake hlače, pa kakšno tuniki zraven, letos so zelo moderne, tako da boš mogoče še kakšno dobila ki ni za nosečnice pa ti bo prav. Nikjer ne piše da moraš biti napedenana v nulo, ti glej da boš lušna za videt in da se boš dobro počutila.user posted image

Pozabila sem vam povedat kaj je naredil moj user posted image  v soboto zjutraj ko sem še spala. Voziček je šel naročit. Je rekel da ga hoče imeti že prej doma da bo natreniral sestavljanje in zlaganjeuser posted image user posted image . Si ga kar predstavljam kako bo dirkal po najinem malem stanovanju z vozičkom za dvojčke user posted image user posted image .

Jagode pa tudi jaz kar veselo papcam, parkrat na teden mi ne uidejo. Pa ravno niso najbolj primerne zame, ker so zelo alergene, in moram pazit da alergij ne prenesem na tamaledva.

Danes je čudovit sonček, izkoristite ga maximalno. PAPA

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
26.3.2007 11:35:02   
Anonimen
Siskamiska, jaz sem se pozanimala in jagode v nosečnosti niso alergene za otročka. Šele po nosečnosti, tam nekej do leta dni niso priporočljive. Vsaj tako so meni povedali in si jih tudi skoraj vsak dan privoščim. Če niso jagode, je pa ananas. :) Pa melone....

(odgovor članu siskamiska)
  Neposredna povezava do sporočila: 1859
26.3.2007 11:44:06   
baja*
kapica, trimesečja se ne štejejo po logiki 40 tednov deljeno s 3, ampak so tedni nesorazmerno razporejeni. Drugo trimesečje je najkrajše (morda zato, ker je baje tudi najlepšeuser posted image ) in traja od 14. do 25. tedna. No, tako sem vsaj zasledila v knjigi Glej, kako rastem (3D prikaz) pa se mi zdi, da tudi v knjigi Nosečnost: odgovori na vsa vaša vprašanja. Te bo že držalo, če tak pravijo.
siskamiska, jagode lahko zaenkrat še veselo papcamo, menda pa se jim bomo mogle odpovedat med dojenjem. Tako da si jih kar privošči dokler še lahko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
26.3.2007 12:11:49   
anja7
hojla punce!

Evo mene, se vam spet mal oglašam. Nazadnje sem vas spraševala za H&M Celje. Ja, sem šla in morm rečt, da je kr neki cunjc za nosečke - v LJ oddelka za user posted image  sploh nimajo. Drugač pa kr vse po starem. Komi čakam četrtek, ko mamo pregled-baje bomo srčka poslušal, pa napotnica za ICT, pol v 28.tednu (čez 2tedna) pa enekcija,  ker sem Rh neg. Pa mal mi trebuh otrdeva, pa prebava me še vedno daje,... drugač pa kr gre. Pri mojem sončku sem pa opazila, da je ful živahen, če sem jaz spočita (npr.včer, k sm cel dan prelenarla, je bil res živahen).

Drugač pa Gabi VSE NAJ, NAJ - z malo zamude, ampak iz srce
Freycha tebi vs user posted image user posted image user posted image  za voziček. Corfu-glede obleke se ne sekiraj. Važn, da se vidi, da si user posted image , pa boš sigurno najbolj sijoča in najlepša.
Siskamiska - glede tega, da praviš, da si v našem koncu živela 26 let in da se mogoče poznava. Mogoče res, sam dej mi povej, iz kerga kraja točn si.user posted image user posted image  
Bi blo fino, da bi se kdaj dobile na kaki kavici - mislim na vse Julijke. Sem vidla, da so se Štajerke lepo zmenile. Punce kaj pravte?

lp  

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
26.3.2007 12:20:22   
tejči77
Pozdravljene!
Komaj sem našla kje se prijaviš.Vse naj naj Gabi za rd. Se vam pa res dosti dogaja. Komaj sledim.
Danes pridem v Ljubljano, ker ima moj lubi en razgovor za delo, pa me zanima, če katera ve, ali imajo v kakšni trgovini za otročke kakšne zanimive akcije (midva razen vozička še nič nimava) in katere trgovine se splača v Ljubljani pogledat?
lp
tejči

(odgovor članu anja7)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
26.3.2007 12:37:13   
siskamiska
Tejči77, v Lj imaš v BTC-ju Ariel in Baby Center, pa v City Parku H&M za cunjice. Potem je pa še na Rudniku v IOC Pikapolonica....

Mogoče je še kakšna trgovina, samo trenutno mi nič na pamet ne kapne. Bo še katera druga kaj dodala.

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
26.3.2007 17:06:20   
Anonimen
Drage nosečke...

Jaz sem zadnje dneve polna vprašanj. Zanima me, kam čez trebuščka daste pas, ko ste v avtomobilu privezane? Pod ali nad trebušček? Kaj je bolje za varnost trebuščka?

(odgovor članu siskamiska)
  Neposredna povezava do sporočila: 1864
26.3.2007 17:24:27   
Kristina_1
Zvesta pas vedno pod trebuh, čimnižje, čez medenične kosti.
Ene se ne privezujejo, sam men je g. reku, da je manj nevarno za otroka, če ga pas zategne, kot če se na armaturo al pana volan nalimaš, pa da naj pazim, da je pas čimnižje, zgornji pa nad trebuhom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
26.3.2007 18:41:24   
GabiW
Hajli hajlo,

hvala vsem za čestitke. Kaj naj rečem, končno je vikned za mano. Super je bilo, ampak utrujajoče.

Zvesta tudi jaz sem prebrala, da je treba varnostni pas dati pod trebuh in jaz ga redno uporabljam. Sem tako navajenja, da se prav slabo počutim, če se ne privežem.

Naj vam povem, da sva se z mojim user posted image  odločila, da geva jutri na 3D UZ. V bistvu, je on rekle, da mi podari 3D UZ za materinski dan. user posted image  Malo sem živčna, veliko pa se tudi veselim. Ne vem no, me je kar strah, da bom vidla nekaj kar ne bo ok. Ne vem, smotana sem.

Fajn bodite.

pa pa

(odgovor članu Kristina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
26.3.2007 18:59:23   
kapica
Jaz tudi ne morem brez pasu v avtu in sem ze vec kje prebrala da se da pod trebuscek.
Gabi kr pogumno na 3D, uh, to bo uzitek, pa porocaj kaj vse pocne tvoje dete v trebusckuuser posted image .
Baja, hvala za razlago, to pomeni, da sem jaz v sestem mesecuuser posted image , ce tece 23.ti teden. Juhu, no, saj se mi je zdelo da peti nekam dolgo traja user posted image user posted image .

Uh, jagode, danes bojo za vecerjouser posted image , jih tako rada mazem, da je kaj.

Danes bil zelo zelo lep dan, sva si z dragim privoscila kepico sladoleda in se vsedla na klopco na soncek in je bilo cudovito.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu GabiW)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
26.3.2007 20:14:55   
*maja
No ko že vse te tedne študirate, sem se še jaz malo poglobila user posted image  in madona potem sem jaz že v 7.-mem mesecu. Hudo kako čas hitro leti. Punce še malo pa bomo v nizkem štartu pripravljene na odhod v porodnišnico user posted image .

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
26.3.2007 20:18:25   
siskamiska
Mi imamo pa voziček doma user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
26.3.2007 21:13:47   
rumba
Pozdravček in user posted image !

Danes je bila pa prava norišnica. Sem šla v službo, da naredim, kar je najbolj nujno in seznanim šefico, da bom na bolniški, dokler imamo doma norice. No, pa sem bila tam od 7.30 do 18.45!!! Ma, kaj šele bo, preden jih zapustim za več kot letouser posted image . Sem čisto paf. Trebuh je prav trd, tako da moram kar hitro v vodoravni položaj. Sicer pa se bom naslednje dni lahko kar lepo odpočila, saj imam Hano v vrtcu, Anej pa je je, kot da mu nič ne bi falilo. Sam se igra celi dan, če je trebauser posted image .
Dopoldne sem bila tudi na merjenju dolžine materničnega vratu: 4,25 cm, kar je super. G je bila zlata, pa je naredila še UZ. Spet me je vprašala, če želim vedeti spoluser posted image . Se grem stavit, če bi želela vedeti, me ne bi prav vedno spraševali. Hja, sem zdržala, tako da še vedno ne vemuser posted image . Pa spet smo pogledali srček, pa obrazek.. kako smo odpirali in zapirali usta... fuuuul lepo! Rekla mi je še, da naj ponovno pridem na UZ okoli 31. tedna.
Jelenche, jaz ko ležim, se lepo vidi, kje user posted image  leži in ga lepo čutim, a ne znam še ločiti, kje je rita in kje glava.user posted image
Aja, kako je šlo na testu?

Corfu, ne sekiraj se glede obleke. Že to, da imaš trebušček, te bo naredilo krasnouser posted image . Meni se zdijo nosečke že same po sebi ful lepe.
Zvesta, ti si na poti, da se poročiš? Joj, kako lepo!!!! Zakaj pa ne poročna obleka?
Varnostni pas si vedno zavežem pod trebuščkom, ampak ful na rahlo, ker sicer palček brca direkt v pas.user posted image user posted image
Siskamiska, user posted image  za voziček!!!

Jagode....., sta mi tamala vse pojedlauser posted image , pa ste mi naredile take lušte...

Evo, zaključujem, grem v mežovo deželo user posted image

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
26.3.2007 21:23:39   
baja*
Rumba, meni pa G še nikoli ni zmerila dolžine MV (no, vsaj kolko jaz vem ne). Jo moram na to sama opozorit?

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
26.3.2007 22:02:03   
kapica
Siskamiska user posted image za vozicek.
Maja, a ne da gre hitro? Mene kr stisne ce pomislim da smo ze tako dalec prilezle user posted image .
Rumba, potem pa sedaj v bolniski uzivaj,kolikor se da. Sluzbe so res grozne, mene je ze zdaj strah kako bo v sluzbi v cetrtek, glede na to da sem bila tri tedne doma.
Baja, mene isto zanima, meni se Mv tudi ni merilauser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
27.3.2007 6:59:16   
pikam
Pozdravček vsem skupaj

Tudi pri meni dete pridno brca, čutim ga vsaki dan. Predvsem je aktiven zjutraj in zvečer. Sicer pa počasi že nakupujemo opremo, manjka nam samo še voziček, previjalna in razne drobnarije (cunje, pleničke....). Mogoče je že malo hitro, ampak kasneje se mi ne bo dalo po tisti vročini tavati, bom raje doma počivala.

Kar se pa tiče tromesečij, sem jaz prebrala, da si sledijo takole:
1. tromesečje: 1. - 13. teden
2.tromesečje: 14. - 28. teden
3. tromesečje: 29. - 40. teden

Tukaj je pa še link
http://www.bambino.si/?d=rubrika&id=9

Lp,
Pika M

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
27.3.2007 7:14:51   
Anonimen
se en link: izgleda, da so vsak avtor malo po svoje razlaga
http://theparentsite.com/pregnancy/trimesters.asp

(odgovor članu pikam)
  Neposredna povezava do sporočila: 1874
27.3.2007 8:30:54   
bačko
Dobro jutro vsem skupaj!
Zdajle sem se dobro najedla in grem malo v šoping.Bolj grem firbcat kot pa kupovat.
Rumba a ti je G merila dolžino materničnega vratu?A to delajo vsi G?Jaz imam zdaj pregled 3.4..Ga bom vprašala gelde tega.Saj veš ko si prvič noseč bolj malo veš.user posted image
Siskamiska čestitam za voziček.
Tudi meni se zdi da gre kar hitro nosečnost.Čeprav v službi me vsak vpraša kako to da še nisem doma.Če bo vse uredu bom delala do konca maja.Zaenkrat se dobro počutim in zakaj bi bila na bolniški.Če pa kaj ne bo štimalo pa bom šla.Pa rada delam s strankami oziroma rada grem v službo.Hitreje gre čas.
Lepo se imejte in vsaki eno rožico pošiljam za materinski dan.Malo z zamudo!user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa pa

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.