Nika v službi
|
Joj, prejoj, en dan si vzamem off, pa toliko za brat. Pridne ste, ni kaj! Mi smo imeli včeraj posvetovalnico pri 18. mesecih in je bila živa katastrofa. Termin smo imeli ob 9:30, na vrsto pa smo prišli šele ob 11:30!! Sicer nismo skoraj nikoli ob uri, ampak tole, kar je bilo včeraj, je bila cela štala. Potem so začeli prihajati že bolni otroci in smo se umikali na hodnik, da ne bi Nika fasala še kakšnega prehlada ali še česa hujšega. Je še P rekla, da je kar huda na sestri (sta 2, P pa sama), ker sta naročili toliko pregledov. Ve se, da sistematika traja najmanj pol ure, tako da pač moraš znati stvari skoordinirati. Vmes je bilo cel kup previjanj (rokic, nogic), pa ena ženska je prišla, ki ima otročka z DS (in ima zato prednost - s tem ni nič narobe), itd. Me je pa čisto zvilo, ko sem od P izvedela, da ima ta ženska že 9 otrok (ta 9. ima DS), je pa znova (že visoko) noseča. A ni tole malce divje? No, potem smo le prišli na vrsto, ampak je bila Nika seveda sitna, utrujena, zaspana, lačna in posledično ni hotela preveč sodelovati. Stehtatli smo se (13, 10 kg oblečena), izmerili velikosti pa ne, ker je bil prehud jok in je sploh nisem mogla pripraviti, da bi stopila dol na tla zraven metra. Smo pa kasirali malce vneto uho (dobili smo kapljice za uho) in soor (zdravimo se z Daktarinom). Oddaje o dojenju nisem gledala, ampak na kratko povedano se mi zdi dojenje preko 2. leta starosti preveč. In ja, Amerika in VB sta v mnogih pogledaih precej zaplankani, tako da me tale kazen za dojenje v javnosti niti ne čudi preveč.... Glede dobronamernih nasvetov babic imam tudi sama nekaj zanimivih izkušenj, čeprav kakih zares ekstremnih primerov ne. Sploh tašča se zelo malo vtika, čeprav je tudi pred časom imela pripombo, kako naj bi bila Nika ful revček, ker ji mamica vsak večer vliva fiziološko v nosek. To je omenila Tomažu s pripombo, naj mi ne pove oz. da naj mi to pove na primeren način, da ne bom jezna. Seveda ji je potem Tomaž povedal, da je tudi P potrdila, da je to zelo priporočljivo, ker gre za čiščenje sluznice. No, potem se je nekako pomirila. Moji starši se tudi občasno vtikajo, vendar nekako "shajamo". Jaz sem tudi zelo eksplozivne narave in hitro skočim na prvo žogo. Potem pa je burno, kričeče, malce se grdo gledamo, ampak tudi hitro "odmerimo". Pri nas ni ravno v navadi, da bi imeli tihe dneve ali tedne. Pia67, hvala za info o peskovniku, moram pogledat na Pikapoko.... 2ursae, čestitke za napredek. Tudi meni se je kar milo storilo, ko sem prebrala o tvoji bližajoči se NS. Jaz sem imela Pušenjaka in imam krasen spomin na ta pregled. Upam, da boš uživala v pogledu na svojo pikico. Tista 3D oz. 4D varianta pa je še boljša kasneje pri morfologiji. Jaz sem šla v Murgle in opravila morfologijo pri dr. Babnikovi, bilo je res super. Ona je tudi potrdila spol (in ni se zmotila). Grem delat, danes je tako lepo vreme, da se mi zdi pravi greh čepeti tukaj v pisarni. ČAU!
|