bobek05
|
Pia (no, upam, da si ti, ker nimaš nad nickom nič napisano ), saj se strinjam s tabo. Ko sva premlevala možnosti ali ga dati v vrtec ali v privat varstvo, sva bila najprej bolj za privat, ampak se je pojavil že prvi problem - KAM? Tako kot vse mamice, ga jaz tudi ne bi dala kar h komurkoli. In kot sem že večkrat omenila, imam na mojo (ne)srečo v bloku 2 varuški, ki sta vse prej kot idealen primer varuške - z drugimi besedami, ni ga denarja, da bi jima zaupala svojega otroka. Ampak glej, vedno imata dovolj otrok, čez poleti ena celo do 7 in velikokrat se sprašujem ali starši teh otrok vedo kakšna je Saj otrok ne zlorablja, tepe ali kaj podobnega. Je še tudi nisem slišala, da bi npr. kričala na otrok ali ga ozmerjala, ampak veliko stvari je, ki me pri njej moti, ampak v to se zdaj ne bom spuščala, ker sem o tem že pisala. Največja finta je v tem, da sem se z veliko teh staršev že spoprijateljila, ker se pač srečujemo, ko prihajajo po svoje otroke in so mi rekli, da jim je bila ta in ta ženska priporočena Ne vem - očitno klapa - za njih. Ampak jaz hočem kaj več za svojega sina. In pri tem mislim na veliko stvari: ------ 1. Anej JE zelo družaben otrok. Potrebuje bližino odraslih in drugih ljudi in sam s sabo si pogosto nima kaj začet. V začetku je v vrtcu resda imel malce krizo, ko je ugotovil, da ni v središču pozornosti, ampak, da si vzgojiteljici mora delit še s 13 otroci, ampak se je navadil. (Edina neg. stvar pri tem je ta, da odkar je v vrtcu noče več deliti igrač, ampak verjetno bi se tega "naučil" tudi v privat varstvu, razen če bi bil samo on, s čimer pa tudi ne bi bila zadovoljna.) ------ 2. Zelo se je navezal na svoji vzgojiteljici in meni je všeč, da imata vedno čas, da ga stisneta k sebi in pocartata, ko si to želi. No, primer ene izmed teh varušk v našem bloku - še nikoli nisem videla, da bi katerega otroka stisnila k sebi. ------ 3. V vrtecu se je že veliko naučil. Od plesanja "ringaraja", do samostojnega hranjenja, brisanja rok in ust, zdaj jih navajajo, da si po kosilu lepo umijejo zobke, .... V vrtcu je tudi ogromno igrač (predvsem didaktičnih), veliko plešejo, rišejo (z barvicami, temperami), telovadijo... P.S.: pri teh varuškah še nikoli nisem videla, da bi karkoli z otroci delali razen šli na sprehod. Glej, sem takoj za privat varstvo - zlasti v našem primeru, ker je Anej toliko bolan; ampak zaenkrat še vedno upam, da bo jeseni boljše, ko bi naj šel že 2. leto v vrtec. Pa še malo noro se mi zdi, da bi ga dajala v privat varstvo za 1 leto in potem s 3. leti spet v vrtec (in spet novo uvajanje dat skozi 2x) Mogoče bom pri drugem otroku ravnala drugače in ga/jo kar takoj dala v privat varstvo, ampak pri Aneju bomo (po nasvetu njegove pediatrinje) počakali do jeseni.. in če ne bo boljše... hja, potem bo pa treba nekaj ukrenit