TANTRA
|
No, jaz velikokrat pripravljam za naslednji dan: 1 KOSILO (OMAKA Z MELANCANAMI, PRILOGA, SOLATA) 1 melancan 5 strokov česna pest sesekljanega peteršilja sol ščepec bazilike olivno olje 3 konzerve pelatov nasekljane Melancan (jajčevec) olupimo in narežemo na cm kocke. Solimo, damo na cedilo in pustimo 15 min da spusti vodo. Na olivnem olju prepražimo česen (toliko da zadiši, ne sme biti rjav) dodamo ocejene melancane, jih solimo in dušimo cca 10 min, da se zmehčajo. Dodamo paradižnik, baziliko, peteršilj in jaz dodam še malo mletega čilija.. Zraven postrežemo njoke, rezance, špagete, torteline.... Zelena solata 2 Kosilo: juho in krompirjevo solato pripraviš en dan prej, ribe isti dan. Korenčkova juha: Na koščku masla prepražiš 2 ali 3 žlice pšeničnega zdroba, zaliješ z vodo, dodaš 1 na drobno nariban korenček, 1 brez lupine drobno sesekljan svež paradižnik, žlica sesekljanega peteršilja, sol in pol zelenjavne kocke. Kuhaš cca 10 min. Krompirjeva solata: Skuham v oblicah krompir. Kuhanega narežem na rezine, solim, prelijem z oljem, malo vode, kisom in na drobno narezan por, mlado čebulo. Pustim pokrito, naslednji dan še malo zalijem in popopram. Zraven postrežem ribje fileje (morski list ali ostriž). Kupim kar zmrznjenega. Ko pridem domov, ga odtajam v mikrov. posolim, pokapam z limoninem sokom, z papirnato brisačo popivnam odvečno vodo. Olivno olje segrejem, dodam košček masla, dodam liste po vrhu potresene z malo koruzne moke in jih na hitro opečem na obeh straneh. Nežno obrnem. 3. KOSILO Zrezki v omaki, njoki, solata Zrezke solim, popopram, dodam strt česen, senf. Na olivnem olju na obeh straneh opečem zrezke, predenem na krožnik. Dolijem olivno olje, dodam sesekljano čebulo in jo zdušim. Dodam zrezke, dosolim, zalijem z vodo in belim vinom. Dodam 2 paradižnika sesekljana brez lupine, ščep bazilike in če cca 2 dcl paradižnikove kaše. Še ščep svežega peteršilja, timijana, popra in kuham cca pol ure. Naslednji dan zavrem vodo, solim, dodam njoke, ko splavajo na vrh, odcedim in potrežem. Pripravim tudi musako, lazanjo in jo naslednji dan le spečem. Tudi joto, zelje, repo skuham prejšnji dan. Ali pa paradižnikovo omako in naslednji dan le torteline.. Ali pa skuham puranjo juho. Pustim čez noč. Naslednji dan juho zakuham, meso opečem na ponvi. Zraven ponudim krompir v koščkih, ki ga malo pokuham in kar na ponvi opečem.
|