Nika v službi
|
2ursae, a je bila tista nesreča z vlakom v Stegnah v Šiški, pri Mercator centru? Dan se namreč ujema. Imam pisarno tukaj v Stegnah in se vidi na progo, tako da smo vsi opazili rešilca in policijo, kasneje pa smo izvedeli, da je vlak nekoga povozil. Je pa baje naredil samomor, tako se govori. Res, grozno! Teta beta, pri nas je večerja okoli 19. ure, potem se še malo igra, približno okoli 20:15, 20:30 pa gremo na previjalno, kjer se umijemo in osvežimo (z bombažnimi krpicami iz Tosame, vodo in milom - namilim samo roke, noge, ritko, po ostalem telesu samo z vodo), umijemo zobe, namažemo telo z mlekom, očistimo nosek z fiziološko, po potrebi postrižemo nohte, se oblečemo v pižamico, počešemo. Praviloma sva pri večernem obredu prisotna oba s Tomažem. Nato jo oči odnese v dnevno sobo pogledat knjigico, jaz pa pripravim čaj, ga prinesem gor, vključim CD s klasično glasbo (ki ga posluša že od rojstva), potem pa pokličem "Niiika", kar pomeni spanje. Ona že dobro ve, kaj sledi, in začne dajati pa-pa vsem v sobi, oči jo prinese v spalnico, dava jo v vrečo, potem pa imamo naš večerni obred molitve, nato spije čaj in spanček. Včasih traja malce dlje, da se umiri, včasih pa zelo hitro omaga. S Tomažem se pri uspavanju izmenjujeva - en dan eden, drug dan drugi. Pia67, oprosti, res se tem malce napačno razumela. Ampak tudi meni se zdi malce prezgodaj ukiniti dnevni spanec (pa naj bo to opoldanski, popoldanski ), je pa res, da so otroci različni. Mogoče pa Nina res ne potrebuje več spanja. Saj boš videla, če ga potrebuje, pa ga ne dobi, potem bo utrujena, tečna... sicer pa bo vse bolj ali manj normalno. Pa še nekaj novic: včeraj smo kupili marelo - BBY Muff. Je bila v BC v akciji, namesto 80€ sem plačala slabih 60€. Upam, da bo dobro služila. Kupili smo še poletno spalno vrečo in eno jaknico, za pelerinco pa se nisem mogla odločit, ali bi jo vzela ali ne. Imamo eno zimsko varianto, ki pa počasi ne bo prišla več v poštev.... Hm, ali vi imate pelerine? Razmišljam tudi o nakupu copatk Robeez. Ali ima katera izkušnje z njimi? Sem iskala tukaj po netu, ker je enkrat ena RR-jevka omenila, da se bo marca odprla trgovina v Stari Ljubljani, kjer bodo prodajali tudi Robeez obuvala, vendar nimam pojma, a se je to res zgodilo in kako se trgovina imenuje. Ali katera kaj ve na to temo?! Mi imamo precejšnje probleme z obnohtno kožico na nogicah, predvsem palčki so problematični, in bi ji res rada kupila ene kvalitetne copatke. Mogoče tudi čevlje..... V kratkem nameravam kupiti tudi peskovnik - če ga katera ima, kakšne priporočate. Jaz sem malce razmišljala o tisti školjka varianti... Lep dan!
|