|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
13.3.2007 19:30:19   
ninocka
Pia, mogoce je mal se zmede po bolezni glede spanja, mogoce ga pa res ne potrebuje vec. Ves, sej ga ne rabijo vsi otroci - tko kot odrasli eni vec, drugi manj. Od moje kolegice sta obadva pri enmu letu nehala spat cez dan. Pa da ne boste mislile, da pol  ponoci boljs spita user posted image user posted image

Jst se na tvojmu mestu ne bi prevec sekirala, se najboljs bos pa vidla, kako je s spanjem cez vikend. Ce se ti tud doma isto zbuja, potem pac ne rabi spanja, ce pa ne, je pa verjetno razlog tisti, ki si ga omenila na kavici (odhod vzgojiteljice). NE mors verjet kaksen radar imajo otroci - Evan se cist vedno zbudi, ko se zbudim jaz. Pa sploh v isti sobi ne spiva user posted image .

Tazana- upam, da dobis sluzbo. Tudi jst sem istega mnejna kot Nika - boljs da mas neki, pa od tam isces novo - ce ne drugega imas tudi boljsi pogajalski polozaj user posted image Tko da drzim pesti za sluzbo user posted image user posted image

Doroteja user posted image user posted image user posted image za dobre novice. Sej se Alini nikamor ne mudi glede hoje - ko bo pripravljena bo ze shodila. Sem bla danes zunaj s tamalim in sosedo in njenim (ki se tudi ne hodi) in sem jst non stop norela za nasim, ona je pa lepo na soncu uzivala...ah, kje so ze te casi user posted image

2ursae - grozno user posted image . Ja, ljudje smo res ene zvali, jst sem tud vedno jezna nad zastoji na cestah ob nesrecah - zaradi mimo vozecih avtomobilov, ki si morajo vse natancno ogledat. Se bolj nazivce mi pa gre, ko je nesreca sploh na drugem pasu oz. drugi strani, zastoji pa na drugi...

Teta beta
- nas ritual (enak od rojstva): vecerja, mal pocakamo, da se poleze, kopanje, pizamca, ocka mu da se flasko cokolina, zraven igra vrtiljak in potem  zaspi. Kaksne dneve ma pa tud on ful neke monologe in civka se nadlajnih 20 min. Jst ga kr pustim, niti ga ne hodim gledat, ker ko se navelica, itak zaspi.
Je pa vcasih pravi mali pacek pri popoldanskem spanju. Isto ga odnesem v pojstlco in polozim in grem ven. Vcasih zaspi v parih minutah, vcasih mal joka in ga grem se pogledat, pa mal pocrkljat, vcasih pa ful cveka. IN pol kr naenkrat utihne in je tiho kot miska 10 min, da sem jst ze sveto prepricana, da je ze nekje dalec, dalec v dezeli sanj in ga grem pogledat in pokrit, se pa takoj, ko odprem vrata dvigne in se mi zacne smejat user posted image Mislim...user posted image user posted image

Mene pa zdaj caka se zadnji del mojga zdravnika user posted image user posted image user posted image pa se novih delov ni na netu do nadaljnega user posted image user posted image

'mejte se!

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
14.3.2007 9:14:18   
Pia67
ninocka strinjam se s tabouser posted image , premalo spanja čez dan, ne vpliva na kvaliteto nočnega spanjauser posted image . In ravno to me bega, doma spi po starem, popoldanski spanec traja 2, 3 ure. V vrtcu pa pol ure, ko gre vzgojiteljica, ki zgodaj zjutraj zacne domov ob 13. ure, se zbudi in potem teatralno tišči očke s prstki, ko jo vzgojiteljica, ki ostane do 15. ure bodri naj še malo počije. Žal mi je, ker je motila ostale in ker naknadno vzgojiteljici ne da miru. Glede večernega spanja, zavlekel se je po 20. uri. Upam, da jo bodo dejavnosti zunaj tako zmatrale, da bo hin v vrtcu (Ninina skupina je po 2 uri zunaj), pa še jaz jo bom načrtno zaposlila, da bo spanec več kot dobrodošel.

No, me že kličejo, se beremo.

Se opravičujem na zapisano zmedo glede tega spanca. vsaka informacija o tem bo zelo dobrodošla.

Damjana

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
14.3.2007 9:17:30   
Nika v službi
2ursae, a je bila tista nesreča z vlakom v Stegnah v Šiški, pri Mercator centru? Dan se namreč ujema. Imam pisarno tukaj v Stegnah in se vidi na progo, tako da smo vsi opazili rešilca in policijo, kasneje pa smo izvedeli, da je vlak nekoga povozil. Je pa baje naredil samomor, tako se govori. Res, grozno!

Teta beta, pri nas je večerja okoli 19. ure, potem se še malo igra, približno okoli 20:15, 20:30 pa gremo na previjalno, kjer se umijemo in osvežimo (z bombažnimi krpicami iz Tosame, vodo in milom - namilim samo roke, noge, ritko, po ostalem telesu samo z vodo), umijemo zobe, namažemo telo z mlekom, očistimo nosek z fiziološko, po potrebi postrižemo nohte, se oblečemo v pižamico, počešemo. Praviloma sva pri večernem obredu prisotna oba s Tomažem. Nato jo oči odnese v dnevno sobo pogledat knjigico, jaz pa pripravim čaj, ga prinesem gor, vključim CD s klasično glasbo (ki ga posluša že od rojstva), potem pa pokličem "Niiika", kar pomeni spanje. Ona že dobro ve, kaj sledi, in začne dajati pa-pa vsem v sobi, oči jo prinese v spalnico, dava jo v vrečo, potem pa imamo naš večerni obred molitve, nato spije čaj in spanček. Včasih traja malce dlje, da se umiri, včasih pa zelo hitro omaga. S Tomažem se pri uspavanju izmenjujeva - en dan eden, drug dan drugi.

Pia67, oprosti, res se tem malce napačno razumela. Ampak tudi meni se zdi malce prezgodaj ukiniti dnevni spanec (pa naj bo to opoldanski, popoldanskiuser posted image ), je pa res, da so otroci različni. Mogoče pa Nina res ne potrebuje več spanja. Saj boš videla, če ga potrebuje, pa ga ne dobi, potem bo utrujena, tečna... sicer pa bo vse bolj ali manj normalno.

Pa še nekaj novic: včeraj smo kupili marelo - BBY Muff. Je bila v BC v akciji, namesto 80€ sem plačala slabih 60€. Upam, da bo dobro služila. Kupili smo še poletno spalno vrečo in eno jaknico, za pelerinco pa se nisem mogla odločit, ali bi jo vzela ali ne. Imamo eno zimsko varianto, ki pa počasi ne bo prišla več v poštev.... Hm, ali vi imate pelerine?

Razmišljam tudi o nakupu copatk Robeez. Ali ima katera izkušnje z njimi? Sem iskala tukaj po netu, ker je enkrat ena RR-jevka omenila, da se bo marca odprla trgovina v Stari Ljubljani, kjer bodo prodajali tudi Robeez obuvala, vendar nimam pojma, a se je to res zgodilo in kako se trgovina imenuje. Ali katera kaj ve na to temo?!
Mi imamo precejšnje probleme z obnohtno kožico na nogicah, predvsem palčki so problematični, in bi ji res rada kupila ene kvalitetne copatke. Mogoče tudi čevlje.....

V kratkem nameravam kupiti tudi peskovnik - če ga katera ima, kakšne priporočate. Jaz sem malce razmišljala o tisti školjka varianti...

Lep dan!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
14.3.2007 9:43:41   
2ursae
Nika, ne ta nesreča je bila na Vodmatu pri Rudniku. Mislim, da je bila ta v Stegnah en dan prej, mi je o njej povedal mož. Groza user posted image .
Anže nima pelerince, sam če bi naletela nanjo, bi jo najbrž vzela. O Robeez čevljih pa žal nimam pojma. Peskovnik bomo nabavili tudi mi, tistega ta pokritega v obliki želvice ali školjke, kot ga imaš tudi ti v mislih. Kaj pa pesek? Menda se da kupit prav poseben pesek za otroške peskovnike - a katera ve kaj o tem?

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
14.3.2007 12:21:02   
ninocka
Najprej naj vam povem, da je Anja danes rodila fantka Bora 

Peskovnik za na vrt:  lani sem jih  ful pregledala, pa so se mi vsi zdeli ful majhni -  pri tasci in tastu ima zelvo in lahko samo on not sedi in ena igracka, vec pa ni prostora (enaka velikost je tud skoljka in nek nislki konj). Tko da sem se odlocila kupit en lesen peskovnik, kakrsnega imajo vsake toliko casa v akciji v Hoferju, oz. in Schafers butika eno kombinacijo peskovnika, hiske, tobogana in gugalnice. Je ful luskano, pa niti ni tolk drago, pa se lepo se bo skladalo z vrtom (ko ga bomo meli)
Za na balkon bo pa en taksen majhen dobrodosel.

Pelerina - sem  ze razmisljala o nakupu, sploh pa zadnjic, ko sva sla v vrtec, pa je dezevalo in je blo tezko nest njega in marelo in ruzak in torbico... Al pa eno majhno marelo zanj, samo dvomim, da bi jo ze drzal (bolj verjetno vlekel za sabo po tleh).  Tko da ce kera ve, kje imajo luskane, kvalitetne in ugodne pelerince, se priporocam

O teh Robeez ceveljckih pa nimam pojma (se nisem niti slisala za njih). Jst ze 2 tedna hodim s tamalim k frizerju in v trgovino po ceveljcke, pa mi nikakor ne znese...

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
14.3.2007 13:11:51   
Nika v službi
O, groza, 2ursae, torej dve nesreči v dveh dneh.

Ja, s peskom se sploh še nisem začela ukvarjati. Dobro vprašanje, mogoče katera kaj ve....

Ninočka, iskrene čestitke Anji in Boru ter celi družinici. Krasno, sedaj ima parček! user posted image

Cel kup pelerinc imajo v BC, ravno včeraj sem jih gledala, vendar nisem imela več energije, da bi jih z Niko malo probali. Je že tako razdejala cel BC, lovila sem jo povsod, že nakup marele, jakne in spalne vreče je bil podvig, ker je non-stop norela okrog, sploh spodaj je vsa mogoča vozila postavila po svoje. Še dobro, da je bila prodajalka hudo razumevajoča in da - po čudežu - ni bilo neke silne gneče spodaj v kleti.
Cene pelerinc so okoli 10€, kolikor sem uspela videti. Motivi, velikosti - vse živo.
Najbrž pa jih imajo tudi v Pikapolonici ali H&M-u, kaj pa vem.

Naj vam še povem glede Robeez, če mogoče niste zasledile mojega dopisovanja na "otroku". Trgovina je malo naprej od Magistrata, imenuje se Gloss Junior, danes grem pogledat. Sporočim.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
14.3.2007 13:26:48   
Pia67
Nika35, saj sem jaz tud čudno napisala. vedno preveč nakladam in razlagam, vprašanje pa bi se lahko glasilo čisto preprosto...user posted image

Pesek: v Merkurju, cena ene vreče slaba 2 €. priporočam nakup le ene, ker ga je zvrhan dost. Proizvajalec Kemo-Pucocnci, če se ne motim. Zahrbtno zleze v vse pore in odlično škripa pod nogami na parketu.user posted image

Peskovnik: lanska akcija v Merkurju meseca avgusta, ko so bile vse zadeve 50 % cenejše (ja, jaz in razprodaje). Kupila sem žabca (iz Nizozemske, UV zaščita PVC-ja, da ne razpade v letu dni, prostora je za 120 cm premera. Ima pa 2 pručkici na katerih lahko otrok sedi. Školjke so se mi zdele nestabilne, ker se guncajo, najbrž pa pod težo peska in vode, ni več te težave. Priporočam pokrov. Poleti pa je fajn, če lahko pokrov uporabiš kot bazenček, da malega packona umiješ na kraju "nesreče". Skratka, priporočam, da počakaš akcije. Se pa strinjam z Ninocko, da so leseni peskovniki zelo lepi, samo men se ga ni dalo nardit. V NM pa jih ne prodajajo.

Pelerince nimamo, ker ima oblečen mojo gorateks staro jakno, ki ji seže do tal. Pametna ideja. A bo kaka akcija user posted image

Evo, še kaki 2 uri, pa domov...

Damjana

Neposredna povezava do sporočila: 3182
14.3.2007 19:12:32   
ninocka
Se vid, da nisem v sluzbi, ker sem tolk aktivna, ha ha user posted image

Pesek za v peskovnik: tast ga je kupu v bauhausu, je pa prav mivka za v pesklovnike. Smo bli dones tam in se je tamal s takim navdusenjem igral, psicka (ne vem, ce sem ze povedala, da imajo novo), je pa na vsak nacin rinla tud not in se nista mogla zment, kdo bo v peskovniku in kdo zunaj, pa se skoz mu je igrace kradla

No, sem vam hotla se povedat, kaj je danes moj mali lump uspicu - vzel je ene moje flomastre, jih stresel po tleh enega odprl in na steno narisal eno slikco user posted image user posted image . Preden sem do njega prtekla, pa sem bla cist blizu. Ma je brz, ko munja user posted image user posted image user posted image .

No, zdej moram pa se V.D. mozeku povedat za naso novo fresko user posted image

uzivite

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
14.3.2007 22:24:32   
teta beta
Pia, potem sem se spomnila, dasem pred kratim spoznala eno punčko, ki po besedah njenih staršev že od 10. meseca me spi več čez dan, enako njen brat. Eni očitno res ne rabijo; če pa Nina čez vikend normalno popoldne spi ima pa v vrtcu mogoče kako prehodno fazo. Če se ti zdi, da gre spat prepozno oz. da takrat že težje zaspi, ker je že preveč utrujena, jo daj spat še prej kot ponavadi. Daša je danes spala že ob pol sedmih, zaspala mi je pa v 10, 15 minutah (vstala ob 6., čez dan spala 45 minut, bila zunaj vsaj 5 ur). Zdaj res ne bom več gledala na to, če je že prezgodaj za it spat, ker vidim, da ji bolj ustreza tako. Meni pa tudi paše, če se mi bo zdelo, jo bom pa poleti magari 2x dnevno dajala spat, če bo treba. da bomo lahko izkoristili tudi prijetne večere.

Nika, vidim, da imate večerjo cca 2 uri, preden gre Nika spat. Mi smo doslej (nekje od poletja dalje) imeli najprej umivanje, nato večerja, potem pa še zobki, ribice nahranit in nato uspavanje. Zdaj sem spet zamenjala in ima večerjo pred umivanjem, bomo videli. No, saj, že tako tu pa tam kdaj zamenjam vrstni red, pa ni panike.
Pelerine zaenkrat nimamo. Kadar dežuje greva na sprehod z nahrbtnikom in pod dežnikom. Moram še itak najprej nabavit škorenjčke (nujno! ker so lužice zakon) in jih iščem že lep čas, ampak ne najdem številke 20!!
Robeez - enkrat sem nekaj čula o tem, ampak ne vem nič kaj o tem. Daša ima copatke-mokasinke (štumfke) iz H&M (te pa št. 22-23 user posted image , Cicibanove čeveljčke pa 20).
Peskovnik - mi bomo menda naredili pred hišo lesenega.

Ninočka, user posted image  za vašega dekoraterja user posted image !

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
15.3.2007 8:25:05   
Pia67
Hja, vse po starem, čez dan spi Nina pol ure, včeraj, ko sem jo gonila kot kakega hrška po igrišču (gor in dol na tobogan), pa je zaspala celo ob 20. uri user posted image  
In danes vstala ob 5.15 user posted image

Imava sistematski pregled ob 10. in srčno upam, da me bodo vseeno pustili domov ponjo in da bo minil dan brez kakih histeričnih klicev "kje je roba?".

Eko, grem delat, da bom not prinesla današnji dan, pri trenutno 42 nadurah ta mesec je to res treba, ni kaj.user posted image

Aja, še link za pesek, ki je karibsko bel (jaz sem nostalgično vmes posula še školjke in nekaj avtohtonega savskega proda) in vzbuja skomine po kakih medenih mesecih: http://www.kema.si/si/proizvodi/pesek-za-otrosko-igro.htm

Damjana

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
15.3.2007 9:47:00   
Nika v službi
Grrrr, vse sem že napisala, potem pa me je dol zabrisalo! Uf, kako to sovražim!

Ninočka, Evan in Nika bosta očitno lahko odprla atelje. Naša princeska je pred nekaj dnevi dekorirala naša lepa, temno rjava vrata delovnega kabineta z rumenim signirjem oz. označevalcem teksta (te naravnost obožuje), včeraj pa je umetniško ustvarjanje nadgradila s kubističnimi vložki na omari in parketu, vendar v tehniki svinčnika. To niti ni bila taka katastrofa, saj je mamica potem vso zadevo poradirala. Jo pa imam na sumu, da bo umetniški navdih ob prvi priložnosti ponovila, saj je strašno uživala ob pogledu na mamico, ki radira po omari in tleh ter zraven predava, kako se svinčnik in radirka uporabljata samo in izključno na papirju. user posted image

Pia67, hvala za informacije o pesku ter pripombo o (ne)stabilnosti školjke, ki se mi zdi povsem umestna. Na to pač nisem pomislila.
Sem pa včeraj gledala peskovnike v Arielovi online trgovini in peskovnik v obliki želve s pokrovom (dim. 113 x 113 x 28) mi je bil všeč in tudi tako silno majhen se mi ne zdi. A je to večje ali manjše od školjke?!

Teta beta, jaz sem luštkane in poceni škorenjce Niki kupila v Leclercu, vendar že nekaj časa nazaj. Ne vem, če so imeli tudi manjše številke (mi nosimo št. 23). Včeraj sem škorenjčke videla tudi v Massu na Čopovi, vendar enako, nisem preverjala številk. Mogoče prej pokliči, da ne boš letala od trgovine do trgovine. Škornje so imeli tudi v Humanicu v CP, vendar so bili Niki takrat premajhni (visoka noga).

Pa še dolgovani poročilo o Gloss Junior - trgovini za male z velikim stilom (ter s starši z debelo denarnico) na Mestnem trgu 6. Včeraj smo bili tam in probali Robeez copatke. Le-ti so krasni in izredno kvalitetni, stanejo 39€, vendar jih nismo kupili, ker se številka prelomi ravno pri 18 mesecih (no, ja, saj je logično); tisti do 18 mesecev so Niki premajhni, eno številko večji pa so žal še preveliki. Namen smo sicer dosegli - preverili smo, če copatki ustrezajo. Sedaj bom še malo počakala, med tem časom bom izbrala model, potem pa se bom odločila, ali bom naročilo speljala preko trgovine Gloss ali online.
Imajo pa tudi cunjice La Perla, ki so res kvalitetne in prekrasne, ampak pregrešno drage. Posamezen kos skoraj ni pod 100€ z izjemo nekaterih primerkov spodnjega perila. Če želite za kakšno res posebno priložnost svoj zakladek obleči v nekaj izjemnega, potem je to to. Imajo tudi za fantke, vendar je ponudbe oz. izbire manj. Sicer pa je trgovinica zelo simpatična, ima igralni kotiček, prodajalke so zelo prijazne....

Gremo delat. A bo v ponedeljek res sneg?! Jaz sem že vse zimske obleke in kape pospravila!!!

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
15.3.2007 12:36:45   
tažana
dan.

sem se za nekaj trenutkov usedla preden začnem pospravljat. (imam malico- čokolda bo padlauser posted image )

no včeraj sem bila na razgovoru št 2. -praktični del. lušten vrtec, luštna vzgojiteljica, luštni otroci. klic oziroma odgovor še čakam ampak jih imam mal na sumu so kar nekajkrat vprašali če je moja tamala kaj veliko bolnauser posted image .
kar se pa tiče poznega delavnika pa drugač tudi ne bom vedno do 17-ih, ampak morm pojamrat ker mi je grozno hudo  user posted image user posted image user posted image  -ja mal se smilim sami sebi user posted image .

glede peskovnikov vam nimam kaj svetovati (ko sem pomislila, da bi ga kar pred blok naštimala sem se spomnila vseh tistih kužkov in muck, ki so navajeni v pesek opravljati svoje potrebe pa me je malo minilo). če bi pa kupila kakšno plastično stvar bi mi pa kakšni vrli mladinci kaj lepega ustvarili user posted image

škornje smo imeli namen kupit ampak jedež nehal padat prej user posted image , palerino smo tudi že skoraj kupili pa je tut prej sonce posijaluser posted image .
drugače pa bo to morala postati obvezna oprema, ker jo komaj krotim, da se ne povalja v lužiuser posted image .
res pa da nisem želela prehitevat s to palerino, ker sem pomislila: ko bova šli v dežju ven bo 10 minut veselo čofotala potem pa se bo zmatrala in bo hotela k meni v naročje...user posted image - potem bi še jest rabila eno palerino.user posted image user posted image no ampak počasi si bom pa upala tudi to user posted image .

nika: jest sem slišala, da bo drug teden ful hladno ampak da bo sneg user posted image  ah ne no...

jest sem Katarini že žabe slekla čez popoldan. ne more bit zdej spet sneg user posted image

aja kar se tiče robeez- ovih copat pa une trgovine -mi imamo samo tanke denarniceuser posted image user posted image

uf skoraj bi pozabila. za vse tiste, ki bi rade izvedele, če so umetnine vaših malčkov kaj posebnega lahko mojmu user posted image  naročim da pride pogledat pa v kakšnem muzeju naredi razstavo user posted image user posted image user posted image .

lepo se imejte delo kliče

Neposredna povezava do sporočila: 3187
15.3.2007 13:05:51   
Nika v službi
Ja, tažana, držim pesti, da vendarle pade prava odločitev, torej da dobiš job. Pa čeprav z malce neugodnim urnikom....

Mi smo škornje preprosto morali kupiti, ker je rinila v vsako lužo in se ji je potem veselo cedila blatna voda s hlačnic.... Sedaj ima seksi rdeče škorenjce in čof čof, lužica.

Tanke denarnice - no, ja, mi imamo solidne dohodke, pa vendar gre tukaj bolj za princip, za kaj ti ni žal denarja. Cunjice za 100€ ji res ne mislim kupiti, ker se mi zdi res škoda denarja za kaj takega, copatki pa so mi res všeč, so lahki, da ne veš, da imaš kaj na nogi, imajo elastiko, da si jih ne sezuva, so usnjeni, kvalitetno izdelani, mehki, udobni. Naša Nika je res precej revček s temi nohtki in zato sem se nekako odločila, da pri obutvi ne bom šparala. V tej isti trgovini imajo tudi čevlje Lily + nekaj (ne vem točnega imena), ki so bojda prav tako izredno kvalitetni, v njih naj se noge ne bi potile (nek žele), so usnjeni, pa še na videz so izredno srčkani. Verjetno bomo poskusili z nakupom. Saj za Cicibanove tudi odštejem 50 in več evrov....

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
15.3.2007 19:26:44   
ninocka

IZVIRNO SPOROČILO: Pia67

Žal mi je, ker je motila ostale in ker naknadno vzgojiteljici ne da miru.

Ves kaj, ni naj ti ne bo zal glede tega, jo bosta ze vzgojiteljici porihtali. Brezveze, da se sekiras - ce doma spi, potem ni problem v spanju ampak v vrtcu oz. vzgojiteljicah. Bodo ze vzpostavle ritem nazaj, pa bo. Upam samo, da ti vzgojiteljici ne zbujata slabo vest, ker ce ti jo, jima pa lepo povej, da Nina doma spi 2-3 ure.

Vam moram mal pojokat, ker se totalno smilim sama sebi - FUUULL me boli grlo, ze 2 dni sem brez glasu, danes me je zacela bolet se glava, pa iz nosa mi tece, pa nasplosno se slabo pocutim...tamal pa totalno naspidiran, in samo razmetava stvari...jst pa cist brez energije, da se mi se pospravljat vec ne da za njim....ma, sej ni kriza, sej pravim, da se samo smilim sama sebi user posted image user posted image user posted image user posted image

Se mi zdi, da je Evanu pokukal ven zobek (dvojkica desno). NI se cisto zunaj, se ga pa ful vidi, potipat itak ne morem, ker ne pusti. Tko da smo prilezli do skupaj 7 zobkov user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nic, grem lezat, pa se smilt naprej user posted image

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
16.3.2007 6:57:59   
Nika v službi
Ej, Ninočka, vem, kako je to, ko se slabo počutiš, otrok pa divja naokrog. Zdrži še malo, saj bo kmalu bolje. Vitaminčki, kak Neoangin ali Panthol tablete (pri nas v službi so rešile pol izmene, kjer so imeli delavci že povsem gripozne znake), čaj, počivanje, kolikor se da.

user posted image  za zobke! Hja, Nika dobiva že 13. zob, smo vas prehiteli, ni kaj. Kot sem že nekajkrat rekla, pri nas do 10. meseca ni bilo nič, potem pa se je začelo z dvojno hitrostjo.

Čau!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
16.3.2007 7:49:27   
2ursae
ohoj,

moj čmru se je očitno navadil, da mu ustreza vstajanje že krpko pred sedmo. kar je čez teden, ko mora v varstvo v bistvu čisto ok, za vikend pa niti ne user posted image . Po mojem ga moti ta svetloda, imamo v salnici veliko okno, ki je izhod na teraso in se zato že navsezgodaj lepo razsvetli okoli nas. Morda bo kaj bolje, ko bomo prestavili uro. jaz osebno že komaj čakam, mi je všeč, ko je dan tako dolg user posted image  .

Mi smo dobili vabilo za cepljenje in sicer za konec meseca. Pia, daj poročaj, kako je bilo pri P, se spomnim, da si enkrat omenila, da pri vas cepljenja pri letu in pol ni.

vreme - jaz upam, da ne bo nič iz teh napovedi, sem se že čisto navadila na to, da je toplo user posted image

tažana, ja nič, jaz upam, da ti bodo službo dali ... res ne bi bilo lepo, če bi te izločili le zato, ker imaš malčico - in to vrtec user posted image

ninička, hitro se pozdravi user posted image , vem kak user posted image  je to, če si utrujen in onemogel ...

da še jaz malo pojamram - zdaj se učim javne finance - fuj in fej in dolgčas in nič ne štekam user posted image . Mislim saj štekam, sam ful se mi bo težko naučit user posted image . Kaj mi je tega treba ... bi šla raj kar v službo, cajt ful hitreje mine, če maš za delat pa mal družbe ne pa doma za knjigo ves izoliran in zamorjen user posted image .

No, lepo se imejte, jaz grem knjigo glodat.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 3191
16.3.2007 9:47:50   
Pia67
user posted image  tudi jaz imam čedalje bolj šarmanten, hripav glas. Nine včeraj iz podobnega razloga niso cepili na SP. Obe šmrkava, imava zabite sinuse in sva posledično tečni). In tudi moja mama je takšna. Epidemija šmrkajočih, nerazpoloženih ženskic 3 generacij.user posted image

Denwer je naredila tik-tak. Stolp je bil visok 6 kock, toliko, kolikor je bilo na voljo kockic(dovolj sta le 2)user posted image Žogo je brcnila skoraj v nekega dojenčka v lupinici, ki je čakal na tleh, da se sprazni previjalni boks. Bilo je kakor na tekočem traku.
Aja, sem se mal potolažila, ker je tokrat res zelo fajn sestra, ki je 1. normalno prečekirala Ninine sposobnosti, rekla, da je pri 18 mesecih dovolj 1 beseda. In naša mutka je pri odhodu rekla čav. user posted image

Drugače pa sva imela z zdravnikom pogovor o precepljenosti SLO populacije in kaj vse imajo na voljo, seveda za keš v tujini. Naša država vzpodbuja nevladne organizacije k bojkotu obveznega cepljenja, ker so stroški nabava cepiva golomazni. In poslednično bi bilo fajn, da bi plačevali cepiva iz lastnega žepa. Primer je npr. cepivo proti rotavirusni okužbi. Novembra 2006 naj bi ga uvozili, 2x odmerek kapljic, ki jih otrok pogoltne je 35 tisočakov. ker bi bila zadeva samoplačniška, je bilo sporno za koliko cepina založiti denar itd. rekel je, da je smiselno cepiti otroka proti klopnemu meningitisu, če se gibljemo v naravi in kasneje proti papiloma virusu (najstnice-ž. spol, da ne bo panike). v tujini obstaja še cel spekter cepiv, samo pri nas ni še take miselnosti, da bi plačevali cepljenja, ni takih plač in država ne poštima zadev kakor bi morala.

Jutri imam upam frejin grem v hribe. Babi in Nina pa bosta šli na eno delavnico v dolenjski muzej. Nina je ratala obsedena z nalepkami in trenutno imao prosojne dekoracije na balkonskih vratih, ki gredo stan in jih potem mal prestavlja.

Evo, to je zaenkrat vse.

...v pričakovanju novozapadlega snega-upam samo v hribih..

Damjana

Nika, nevem mer školjke, pojma nimam. jaz sem gledala le na izvedbo, prostora pa se mi zdi dovolj.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
16.3.2007 9:51:30   
Pia67
Aja, če cepljenje ni možno pri 18 mesecih ob SP, ga je treba opraviti v roku 5 mesecev. Če starši pozabijo, jih naknadno opozori zavarovalnica, ker je zadeva obvezna. Nato ni cepljenja do vstopa v šolo. V tujini naredijo še eno osvežitveno cepljenje rpi 3 letih, ker moč cepiva slabi. včasih je bilo tudi pri nas tako, zdaj pa so zadevo ukinili. Npr. tetanus je pri 5 letih tako švoh, da preventiva vzdržizgolj za blage poškodbe(men to sicer ni logično, do okužbe pride lahko vedno, če je žebu al pa noga stran odpade).

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
16.3.2007 10:11:27   
2ursae
Pia, mah to cepljenje user posted image . Verjamem, da je za državo drago, sam hvala bogu na Gregorčičevi vedo, da bi folk čist znoru, če bi uvedli samoplačniška (obvezna!) cepljenja. Kar se pa tetanusa tiče, pa itka dobiš zastonj injekcijo, če se ti kaj takega zgodi, da je nevarno, da ga dobiš (žebelj ali odpade noga). Čudno, pa da država ne daje na voljo cepiva za tiste bolezni, za katere se ni obvezno cepit (npr rota virus in druge, ki pri nas še niso na voljo) - glede na to, da je tako cepljenej stvar lastne odločitve in potrebe, bi se z njimi dalo fajn dopolnit državni proračun.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
16.3.2007 10:46:20   
Nika v službi
Uf, sta udarili "težko" debato. Mene pri vsem skupaj moti predvsem to, da ni na voljo nekih publikacij pri pediatrih, kjer bi bili starši obveščeni, kakšna cepljenja so na voljo, kaj se priporoča, pa čeprav samoplačniško, ipd. P so že tako ful obremenjeni, z otrokom v naročju v ordinaciji tudi težko klepetaš na dolgo in široko o problematiki. Tako pa vsak išče nekaj po svoje, izgubljaš čas, informacij je ogromno, a so razdrobljene.

Nas cepljenje čaka prihodnji teden. Upam, da bomo vsi zdravi. Predvidevam, da kakšnega posebnega Denver testa ne bo delala, saj smo nekaj podobnega dali čez v RA ob zadnjem obisku (le da takrat še ni imela 18 mesecev).
Nika se je pri kockah odrezala povprečno - sestavila je 2, predvsem iz razloga, ker je navajena na lego kocke. Te pa je potrebno, da stojijo, pritisniti skupaj. No, s pritiskom pri navadnim kockah seveda ni šlo in posledično se ji stolp sproti sesuval. Na koncu je le pogruntala, da se te kocke le položi eno na drugo, vendar ji ni šlo prav dobro od rok. Na sliki je uspešno prepoznala vse (človek, muca, kuža, ptiček in ne vem kaj še) in tudi oponašala glasove. Žogo je brcnila normalno, je pa zato razturala pri metu in lovljenju žoge. Spet - navajena je predvsem na žoganje z rokami in ne brcanje. Sedaj malce več vadimo tudi fuzbal. Dojenčka je nahranila, rozino je dala v posodico, na prstke je stopila in se iztegnila za dvignjeno žogo. Govor tudi o.k., ker je res minimalna zahteva 1 beseda.
Govori mama (jasno, razločno, tako nežno, da se kar topim user posted image ), ata, dedi, baba, ba ali babi, teta, pa-pa, be-pe (bepanthen), pepe (njena igrača), pipi (igrača), pa še nekaj malenkosti. Je pa predvsem fokusirana na zloge, praviloma prve. Čeblja na veliko, ampak je nič ne razumemo.

Ne vem, če sem omenila, da nam je v RA rekla, da je Nika zelo mehka, kar je dobro in da se stopalo zelo lepo razvija. Priporočila mi je, da - če bo imela veselje - se usmeri v gimnastiko prav zaradi gibčnosti, mehkobe. Je rekla, da specialisti to hitro opazijo in iščejo take otroke s predispozicijami. Dobila sem publikacijo od abc športa, s katerimi so starši - kolikor sem spraševala - izredno zadovoljni. Gre za kombinacijo telovadbe, gimnastike, plesa. Pa še vadba je v telovadnici OŠ, ki jo bo nekoč Nika obiskovala in v bližini.

Sem se razpisala, a ne?

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
16.3.2007 10:57:05   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Dobila sem publikacijo od abc športa, s katerimi so starši - kolikor sem spraševala - izredno zadovoljni. Gre za kombinacijo telovadbe, gimnastike, plesa.

mi smo tud to dobili, mi je zdravnica rekla, da je ta vadba kot nalašč za gibčne (kar Anže je user posted image ) in hipotone (kar Anže je user posted image ) otroke. Je pa šele od 2h let naprej. Imamo namen it, morda se pa še tam srečamo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3196
   [Brisano sporočilo]
16.3.2007 11:37:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 3197
16.3.2007 12:26:36   
Nika v službi
2ursae, težko verjamem (čeprav bi bilo fino, da ne bo pomote!), da bi se srečali. Mi bomo vpisali tečaj septembra na OŠ Danile Kumar pri nas za Bežigradom. Meni je to krasno, ker je blizu in gremo lahko peš. Tebi pa je po mojem malce od roke (ali pa ne?).

Mislim, da bom šla v prihodnjih dneh kupit peskovnik želvo v Ariela (ali pa ga lahko naročim online - moram pogledat). Če ne drugega, bom pa mogoče lahko nekaj snega ujela noter in naredila snežaka...user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
16.3.2007 13:19:04   
Pia67
Kaj smo pridne user posted image  Mislim na pisanje, pa tudi drugače...

Še nekaj o cepljenju:
  • cepivo naročijo leto vnaprej, ker je na vsem svetu le 17 tovarn-labarotorijev (tako je rekel dr.),
  • ker imajo cepiva rok porabe, se pokvarijo, če jih ne porabijo,
  • in posledično, če se folk ne odloči, da bi samoplačniško cepil svoje otroke, cepivo ostane, država pa kako založi naš, davkoplačevalski denarček in potem ...

Peskovnik: ne vem, če ima želva pokrovuser posted image v katerega lahko naliješ vodo. Ninin žabec ima le pokrov. Tako, da imava en škaf poleti za oplaknit najhuje. Školjka je imela to možnost, potem pa sem lansko leto videla enega, ki je bil kakor metilj, 1/2 krila je bil peskovik, druga pa bazenček, po potrebi pa si to lahko skupaj dal in je slednje služilo kakor pokrov. trup metulja pa je bila klopica. Mal podrezajte prodajalce zaradi UV- zaščite PVC-ja, ker sčasoma rata plastika porozna in lomljiva. Najbrž pa so vsi odporni, ker bi bil to prevelik kiks proizvajalca.

Igračke za v pesek: sem opazila kar nekaj kompletkov v akcijah (Muler ima pa tudi peščene mlinčke, ki so prav zanimivi).

Prosila bi vas, da če vidite kak bicikl, 10 col (za najmlajnše s pomožnimi kolesci), ki bi bil v akciji, da bi me opozorile Sem bila čisto slučajno v Športu 2000, pa imajo enega srčkanega Jeeep-a, ki ima znižano ceno iz slabih 30 na 20 jurjev. Halo!!! Še znižana cena je bila pretresljiva. Sem vprašala, če imajo kaj znižanega, pa je mladi prodajalec izjavil, da to pa je ja pocen. user posted image  Cena 15. tisočakov je še sprejemljiva.user posted image

Komaj čakam jutrišnji dan, sneg, Vršič in moje kamerade plezalce.

Neposredna povezava do sporočila: 3199
16.3.2007 19:40:12   
ninocka
Pa je petek, jupi user posted image user posted image user posted image
Jst pa jutri v sluzbo user posted image

Pri nam ni nic novega, danes sva bla s tamalim mal na soncku in sem ga furala na triciklu gor in dol po ulici. PA mal se je s sosedovim fantkom igral oz. sta se lovila, Evan pa je ves navdusen krical od veselja.
Popoldne pa sem ga peljala v varstvo k mamici, da sva sla midva v trgovino in sva mu kupila motor na akumulator za dobrih 40 EUR (Pia, ce isces take, jih majo v sparu kr nekaj). SEj sploh ne vem zakja sva mu ga kupila, si je pac moj vbil v glavo, da bi mu ga rad kupu...

Peskovnik zelvo ima nas pri tastu in tasci. Ima pokrov, samo je majhen peskovnik - ker je zunanja mera peskovnika velik vecja kot notranja - tam, kjer se pesek nasuje.  Je pa lahko samo Evan v njem, sestricna ne more bit oz. ce je ona, ne more bit se Evi.

Ne vem, kero je zanimalo, sem gledala v reklami od Hoferja, da bodo zdej meli dezne skorenjcke po 6 EUR od st. 21 naprej. In dezne oblekice (hlace in jaknica) po 11. Jst mu bom verjetno nabavla, ce mi bo ratal do tja pridt.

Zdej grem pa vecerjo kuhat (hamburgerje, mljask, mljask) -  moj ze godrnja, ker nisem za stedilnikom ampak visim na RRju user posted image .

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj nisi narisal mame?
Otroška logika - psihologija!
BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.