teta beta
|
No, končno sem končala z delom in lahko še jaz pristavim svoj lonček k opisu nedeljskega kofetka. Kot so že punce napisale, je kar prehitro minilo in je bilo res fino. Otroci so vsi po vrsti sladki in simpatični, da je joj. Sem pa šele zdaj zares opazila, da se je naša Daša v zadnjih dveh mesih poredila in zrasla, ko sem gledala Nino in Anžeta, Nik pa je ostal konstitucijsko enak, kot je bil. Skratka, bilo je res fajn in upam,d a čimprej ponovimo. Tudi jaz em včeraj razmišljala, da bi se lahko že dobile pri brunarci, ampak potem mi je kapnilo,da to ni mogoče tako dobra ideja. Ne verjamem,da bi tam katerakoli sploh kaj veliko okusila kave in če bi se lahko kaj veliko pomenile. To tu v Koloseju je bila za mene razmeroma v miru spita kava, ker se je Daša v miru igrala oz. raziskovala. Tam bi jo pa ziher lovila povsod, pazila, da ne prevrže kaj z druge mize, pade v vodo in bogve kaj še vse. Zaenkrat se še ne zna igrati z drugimi otroki, mogoče gre to lažje tistim, ki hodijo v vrtec. Pia, sporoči mi naslov, da ti pošljem hlače in nogavičke. Upam, da naslednjič pred odhodom ne bom tako raztresena in spet vse pozabila doma. Doroteja23, bravo za Alino in dobre novice! Sploh mi je všeč tvoja ideja o ponovnem septembrskem praznovanju . Ninočka - priznaj, a ne bi bilo luštno biti malo doma in se pustiti razvajati? Tažana, za razgovor! Glede delovnega časa se pa že da vse porihtat. Daša skoraj vsako noč govori v spanju. Ponavadi omeni mene, atija ali ribice, ali pa našteje telebajske ali si kaj zapoje, ali pa ne vem kaj vse, kar se ji pač najbrž takrat sanja. Jaz sem takrat tiho kot miška in samo upam, da se ne zbudi povsem in da bo zaspala nazaj. Saj sem ravno Pii na kavici razlagala, kako je zanimivo, da je zdaj začela že tvorit preproste besedne zveze (Ema aja, ati čiča itd.) in besede uporabljat v različnih sklonih, no, predvsem za ž. spol. Pa vsakih nekaj dni se "nauči" novo pesmico (kakšen verz, da ne boste mislile, da zapoje celo; zdaj je ful aktualna "misa ladi ladi" - mi se imamo radi, včeraj na sprehodu je stiskala k sebi Nodija in Emo in to pela ) Pia, Daša že od 12. ali 13. meseca dalje spi čez dan samo enkrat, nekje 1-2 uri, ponavadi nekje 1,5 ure. Spi pa ponoči zelo malo, vsaj meni se tako zdi. Zjutraj se zbuja med 6. in 6.30, zaspi pa zvečer med 7. in 8., s tem da uspaavnje zadnji teden ali dva traja po eno uro. Ful časa rabi, da se umiri, ne vem, a jo naj grem že ob 5. rihtat za spat ali kaj . Sem pa včeraj malo zamnjala vrsti red in je najprej večerjala, nato sva se šli umit, potem pa sem ji dala še mleko in se je malo crkljala pri atiju, umila zobke in šla spat. Je bilo kar malo boljše. Bom poskusila zdaj tako prakticirat. Kakšen večerni režim pa imate ve? Uf, zdaj pa že moram letet kuhat, da bo kaj za jest. Lp!