|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  219 220 [221] 222 223   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
7.3.2007 16:50:28   
dskubin
oo, zdej so se pa začele oglašat in poročat o dogajanju že tiste s konca seznama. Pa kam se vsem tako mudi, sej nismo še niti na tretjini meseca! user posted image Dejte no bit malo uvidevne in spustit predse vsaj tiste, ki so že čez rok.

Pocka jaz sem tudi prvič dobila umetne popadke (rodila sem v Izoli). Pa ti ne morem nič pomagat, ker ne morem primerjat. Moji me niso tolk boleli, ker je bil še začetek, pol sem pa imela ene 10 ur te umetne (ves čas na 5 min), boleli so kot user posted image , pa še predihavala jih nisem (napaka!), ker mi je babica rekla, da mene še itak nič ne boli, saj se sploh nisem odpirala. In jaz budala sem se šparala, da bom dihala, ko bo bolelo - sej babica pa že ve, kdaj boli ne, ko ma izkušnje s tem. Ampak se je potem izkazalo, da sem z najhujšimi popadki brez veze trpela. Ko pa je prišel anesteziolog za EA, je rekel, ja kaj pa vi ne predihavate popadkov, no - in sem začela, pa je res malo pomagalo. EA pa - zakon! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5501
7.3.2007 16:53:08   
Sibil_
Dan!

Najprej najlepša hvala za vse pohvale in lepe želje, pa čestitke vsem novim mamicam in lepim sončkom-sem tako v zaostanku da poimensko res ne sfolgam...user posted image

Evo midva sva prišla danes iz P., jaz sem zaenkrat še na pol invalidna, iz postelje se dvigam kaki dve minuti, ker me peče trebuh in bolijo/srbijo šivi.So mi namreč po CR vzeli ven samo polovico šivov, pol jih je še noter.Ampak punce-ni ga čez domačo posteljo.Sem pa vesela ker se mi kašelj umirja, je bilo kar hudo.

Sem imela namreč tako hudo virozo, da me kot nosečnico sploh niso uspeli pozdravit, kljub antibiotikom se mi je stanje slabšalo in jih je malo panika.In potem bolan rodit ni glih fajn, pa še zaradi spinalne nisem mogla kašljat in je bila muka.Ampak je za nami, Lukas je zdrav in priden fantek in mi smo končno doma.user posted image

Obalke-v porodnišnici Izola so s personalom bolj na tesno in so temu primerno sestre tečne, ker delajo po 12 ur.Drugače pa do danes ni bilo pretirane gneče, postelj je še fraj, kar pogumno.Hrana je pa še kar obupna, jim ni pomoči, žal.user posted image

Grem še malo ležat, srečno vsem mamicam-to-be in čim hitrejši in čim manj boleč porod želim,LP,
Sibil

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5502
7.3.2007 17:11:53   
vms
Ojla evo tudi jaz se malce javljam.
Danes smo dopolnili 39 tednov!!
Ponoči med 2 in 5 uro zjutraj sem bila pa jaz v akciji. Ob 2 me je tako zabolelo, da sem sama pri sebi rekla no to je to, in punce moje zvijaloa me je na 5 pa na 10 minut. Na WC sem šla 2 krat in sem videla, da se čistim!!Bolelo me je tako močno da sem med popadki kar sedla, ker nisem mogla hoditi. Ok si rečem, grem še mal pospravit po dnevni sobi pol se stuširam in zbudim mojega pa gas. In kaj se zgodi ob 5.20 bolečina poneha popadki izginejo in kot bi nekdo s škarjami odrezal zadnje 3 ure.Pa še rekla sem si mogoče pa je to tisto ko pravijo da bo šlo tretjič na hitro. Ma klinc jaz sem doma in nič razen otrdevanja trebuha seveda zopet na vsake toliko časa  nič ne dogaja. Ta user posted image  se pa mal heca z menoj. Sem ves dan že v premišljevanju a čem it se pokazat al ne. Naš pravi naj počakam če me bo spet kaj "zašraufalo" pa greva pol. Jaz pa kot da ne bi imela pojma. Toda moram povedati, da sem se včeraj v tistih treh urah kar dobro spomnila kako je bilo na porodni mizi.user posted image
No ampak vidim da nekatere pošteno prehitevajo.

BABRI kako pa to da so ti kar določili, da ti bodo v Soboto sprožili pa saj imaš še čas.Al so kakšni med. vzroki, če nisem preveč intimna z vprašanjem?

Majcika kaj zdaj to a se bova srečali?

Soncek 78 dajmo akcija! Pa mogoče čepek odide!user posted image

No tako bomo videli, kaj prinese večer ali pa nočka. Jaz ima v petek itak kontrolo pa če prej ne bom takrat videla svojo pikico na UZ in tudi malo bolj konkretno kaj in kako v bododče, glede na to da samo še 7 dni do PDP-ja.

Pobožajte svoje bušije.

PA PA

Aja kakšno tel. št bi imela da sporočim novico, ko bo! Vsem pošiljam user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5503
7.3.2007 17:35:07   
Anonimen
Zivjo vsem noseckam in mamicam na tem forumu,

nekaj novick od nas.
Danes ponoci smo imeli lazni alarm in sicer popadke na 10 minut med 3. in 8. uro zjutraj., potem se je pa vse umirilo.
Cez 2/3 ure smo sli na CTG in tam je pokazalo, da je nas malcek zelo zelo zivahen user posted image . prav cudno gelde na to, da imamo celo nosecnost tezave s tem, da je premalo zivahen in da ga komaj zaznavam. Mogoce so ga popadki spodbudili?
Upamo pa, da se bomo kmalu lahko pockrlali skupaj z nasim piskom.

Drugace imamo rok v nedeljo, ne vemo kaj pricakujemo, ker nam skoz kaze ritko  in rodili bomo v kranjski porodnisnici.

Uzivajte v tem turobnem dnevu,
PikaPoka

(odgovor članu vms)
  Neposredna povezava do sporočila: 5504
7.3.2007 17:35:21   
malička
oj , prosim vas za en nasvet,z mojo malo pikico se ne dojima ker enostavno noče moje dojke, preizskušali smo že na vse načine pa nikakor ne gre, tako da i moram mleko brizgati sama, me pa zanima kaj naj strim, ker se mi je zgleda na eni dojki zamašil ves sistem, pa masiram pa masiram pa čisto nič, tako da vas prosim tiste ki imate izkušnje s tem če bi mi lahko kako svetovale, ker me dojka že precej boli, najlepša hvala , dobrodošel vsak nasvet

(odgovor članu vms)
Neposredna povezava do sporočila: 5505
7.3.2007 17:45:30   
vms
MALIČKA pod tuš topi topli lahko je že malce pretopli in dolko od zgoraj na dol kot bi brisala prah z nje masirat. To ti bo odleglo kajti topla voda naredi svoje in v večini primerov prepreči mastitis.  Ko pa nehaš z masažo pa pleničko izpod likalnika naj ti možiček ali pa kdo drug pomaga na dojke in jih grej dokler se ti mlekec ne ulije.
To so moje izkušnje, pa sem čutila kar veliko olajšanje.

Držim pesti da ti bo uspelo!!!

(odgovor članu malička)
Neposredna povezava do sporočila: 5506
7.3.2007 17:45:54   
MoonEve
Baje pomagajo vroči obkladki - tako sem vsaj prebrala, ne govorim iz izkušenj.. Upam, da vama uspe in da te neha boleti. user posted image

Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde.

(odgovor članu malička)
Neposredna povezava do sporočila: 5507
7.3.2007 17:48:37   
Žabika
Encijan: Ko sem jaz v ponedeljek prišla na pregled, sem rekla moji G, da ni šans da grem zdaj rodit, da se še na mizo ne bi mogla spravit. Pa mi je rekla G, da H ne bodo čisto nič motili! Da bo vse šlo!

karina: sem ti poslala številke na ZS! Upam, da zdaj ne boš preveč čez rok!

MoonEve: zelo, zelo lepe oblekice! Zvezdica mi je ful simpatična!

kr-enamami: hvala za nasvete!

A-N-J-A in tinaaja: tudi jaz grem zelo, zelo rada v Okaidi in imam tudi kar nekaj njihovih stvari - tudi bel pleten kompletek, ki pa tudi ne vem kolikokrat ga bom oblekla Juniorju! Imajo pa res luštkane stvari. Ampak jaz sem se zdej malo skulirala in nehala nakupovat. Bom raje počakala, da zvem kaj sploh imamo, bo potem lažje!

Naomi: jaz glasujem za dogo. Ga ni čez našega dogiča!

alfa75: tudi tebi sem poslala ZS z našimi številkami!

jjasna: tudi meni popolnoma nič ne dogaja v smeri poroda. Trebuh mi sploh še nikoli ni otrdel, ali pa res ne vem kako to zgleda. Junior se pa še toliko kobaca, da očitno uživa!

sibil: lepo da ste doma in da si vsaj malo boljše z zdravjem! Bolečina po rezu bo pa tudi vsak dan manjša! Lepo se cartajte in še enkrat čestitke za fantka s čudovitim imenom!

vms: jah počasi se očitno tudi pri tebi dogaja! Sem ti pa poslala zs z našimi številkami!

Jah kar nekaj vas je zdele že v nizkem štartu - vsem želim čimhitrejši porod in čimmanj bolečin!

Mene pa zanima, če imate za svoje malčke že pripravljene tiste spominske knjigice; "To sem jaz" in podobne in katere imate?

Lp,
Ž.

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 5508
7.3.2007 17:53:53   
vms
Žabika hvala za tel št.
Kar se tiče knjigice sem jih pa  vedno naredila sama. Tako so mi še bolj pri srcu in res lahko sama naredim kar želim in dam v te knjigice kar želim.
Upam da boš kmalu pocajtana.

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 5509
7.3.2007 17:57:40   
erna14
ojla
majcika:veliko srece pa upam da se ti kmal prdruzm,pa cim lazji poroduser posted image user posted image
skacica:cestitke za uspesno ponovno dokoncano dispozicijo,upam da ti ne bo spet zakompliciral,drzim pestiuser posted image user posted image kar se pa tice mene jaz sm tud mislna da bom u dveh delih ze do zdaj,pa ncuser posted image user posted image
vms:cetitke za 39 tedenuser posted image user posted image .pa ce se boste kam odlocili iti ponoci veliko sreceuser posted image user posted image

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 5510
7.3.2007 17:58:22   
vms
MoonEve hvala tudi tebi za ažurnost. user posted image

(odgovor članu vms)
Neposredna povezava do sporočila: 5511
7.3.2007 18:02:34   
amy26
Mene pa zanima, če imate za svoje malčke že pripravljene tiste spominske knjigice; "To sem jaz" in podobne in katere imate?

Žabika, jaz je še nimam imam samo od Aleksa, bom počakala z nakupom mogoče jo pa dobim od tašče, upamuser posted image . Od Aleksa imam Moj otrok in Mali jaz.

jjasna, ja moj čep je še vedno tam kjer naj bi bil, v prvo se mi je odluščil šele ko sem bila 7 dni čez rok, torej men ni nič vplival na to da bi prej rodila, je pa eni novemberki05 šel recimo danes, rodila pa je naslednji dan, tako da to je čisto odvisno od posameznice.

Ene boste torej prehitevaleuser posted image , no srečno vsemuser posted image .

< Sporočilo je popravil amy26 -- 7.3.2007 18:03:02 >

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 5512
7.3.2007 18:04:44   
dskubin
malička, tako, kot so ti že svetovale - čimtoplejšo vodo (kolikor pač lahko zdržiš - jaz nisem šla pod tuš ampak sem kar v umivalnik natočila vodo in joške not namakala, ko sem začutila, da se mi kaj dela. Lahko greješ tudi s termoforko in masiraj (od zunaj proti bradavici - tako, kot bi si iztiskala. Mleko si moraš nujno iztisnit, da ne dobiš mastitisa, če bo huje in ne bo čisto nič pomagalo, boš mogla po antibiotik. Pri meni sem vedno rešila situacijo in do mastitisa ni prišlo, baje pa to res boli kot sam user posted image . Svetujem ti, da vztrajaš pri dojenju, menda dojenček dojko najbolj izprazni (ti si s črpalko ne moreš tako). Tudi moji svakinji tamala ni in ni hotla vlečt, pa si je sama cel mesec črpala, no, potem pa je postala dojenčica malo močnejša in jo je dojila skor 2 leti.

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 5513
7.3.2007 18:05:40   
MoonEve
vms, tale moja ažurnost pomeni samo to, da danes že cel dan na netu visim, se pozna, da sem sama doma user posted image

Možek je končnoooooo prišel domov, pa sem ga vprašala glede pajaca zvezde. Pravi, da bo kmalu na voljo v Wenice trgovinah po Sloveniji, najkasneje do konca marca. Ker jaz sem prej mislila, da se ne da to pri nas dobit. user posted image

user posted image

Doma imamo knjigico To sem jaz, sem jo že pridno izpolnila do "Velikega dogodka". Ko sem bila mala, so tudi meni kupili nekaj podobnega, skoraj celo izpolnili, sestrina je pa malo bolj prazna. Očitno pri drugem otroku ni več toliko časa..

< Sporočilo je popravil MoonEve -- 7.3.2007 18:07:43 >

Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde.

(odgovor članu vms)
Neposredna povezava do sporočila: 5514
7.3.2007 18:15:59   
urla
Malička - če ti vroči obkladki ne bodo pomagali naj ti zdravnik predpiše sprej za v nos in potem se ti mleko kar vlije ven. V porodnišnici so ga dali vsaki, ki je imela trde dojke in so jo bolele in mleko ni hotlo iti ven. Samo ko začne mleko liti ven moraš nehat s sprejem.

Vse tiste, katerim otrdeva in bi rade šle rodit - NEHAJTE JEMATI MAGNESOL ALI BUSCOPAN. Ta zdravila so proti krčem in otrdevanju, zato se nič ne zgodi.

(odgovor članu MoonEve)
Neposredna povezava do sporočila: 5515
7.3.2007 18:16:56   
tinaaja
Malicka, daj poklici prostovoljke, svetovalke pri LLL, http://www.dojenje.net/, so polne raznih nasvetov. 

(odgovor članu MoonEve)
Neposredna povezava do sporočila: 5516
7.3.2007 20:00:11   
pocka
dskubin- jaz bom tudi rodila v Izoli. Hvala za info, kot kaže so umetni vseeno hujši kot pa če imaš svoje popadke.user posted image    
No, upam, da se kaj zgodi te dni samo od sebe, drugače pa bomo videli kaj bodo povedali v petek (me prav zanima, če so te svečke danes kaj pomagale). Naša user posted image se veselo guzi po bušiju, jooj kako se ima lepo, se ji prav nikamor ne mudi!

sibil - dobrodošla nazaj na forumu. Pol praviš, da je še dovolj prostora v izolski P. Da so sestre tečne, pa ni nič novega - a kdaj niso?!user posted image     Lepo, da ste končno doma in se lahko v miru cartate.

Grem naprej brati knjigo, dokler na pride user posted image iz službe.

LP, Pocka

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5517
7.3.2007 21:17:27   
cv105
Pozdravljene punce.
Dolgo nič glasu od mene.... sem nekam lena... PDP se bliža, preglede imam 2x na teden. Zaenkrat nič ne kaže, da bi se kaj kmalu dogajalo. Se strinjam z urlo: če ste od 37. tedna dalje nehajte z Magnesolom in Buscopanom, ker skrivata krče. Tega pa zdaj nočemo več, a ne?

Pa čestitke vsem mamicam (poimenski seznam bi bil predolg), pa mirno spanje vsem dojenčkom, pa srečno tistim, ki se zdaj kje v P matrate. Da bi šlo čim bolj hitro mimo.

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 5518
7.3.2007 22:35:32   
tejčica
Se moram prav pohvalit, kako sem bila danes pridna. Mi je popoldan uspelo vse zlikat in to s Tajino pomočjo.user posted image Je vsako cunjo najprej ona zlikala (z likalnikom igračo, da ne bo kakšne pomoteuser posted image ), pol sem jo pa šele jaz v roke dobila. Je trajalo sicer ulala časa, ampak sva obe pri tem uživale. Je bila mala tako ponosna.

Se mi je pa danes z SMS-om javila Simonka. Pošilja pozdravčke in pravi da sta z Jakcem super in se lepo dojita.user posted image

Erna14,user posted image .

Majcika, iiiiiiiiiii, boš kmalu cartala!!! Srečno!user posted image

Babri, torej si že druga kandidatka za soboto. Glede na to da imam jaz takrat Pdp, se ne bi branila da sem jaz tretja.

Slumpo, me veseli da se je vse dobro izteklo in da se z user posted image  danes že smejita. Upam da se oba kmalu pocajtata.user posted image

Alfa75,torej si tudi ti že med zamudnicami. Mogoče pa se bo jutri na pregledu že kaj dogajalo. Dobro opravi.

Skačica, pridna!user posted image  Upam da bo tokrat tvoj mentor zadovoljen.

Sibil, lepo da si se nam javila. Želim ti hitro okrevanje v domači postelji.

Cv105, a ti imaš pa že pred PDP-jem tako pogoste preglede? Imajo G res različne navade. Jaz imam pregled ta petek, dan pred PDp, prejšnjega pa sem imela dva tedna nazaj. Bo pa v petek moj prvi CTG, UZ-ja pa nisem imela že od 32. tedna.

Kaže da bo v naslednjih dneh naval dojenčkov, glede na to, koliko vas je že s popadki oz. odluščenim čepom. Vsem srečno in upam da se vam pridružim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5519
7.3.2007 22:52:50   
Pikca
Danes je bil pa tukaj spet en čvekalni danuser posted image , cel dan hodim gor čekirat, pa kljub temu komi sledim!

Sibil, lepo, da si doma in da se ti zdravje vrača! Pa super da je Lukas zdrav in priden fantek. Kako pa Patrik sprejema bratca? (to moram vsako vprašat, ker me mal skrbi, kako ga bo naša sprejela).

Malicka, jaz sem te vroče obkladke mal poenostavila; sem kar v tamale flaške (npr. od Zale) natakala vročo vodo in dajala gor. Pa kar čimvečkrat si dajaj obkladke, meni je pomagalo. Na začetku sem pa tudi jaz imela tisti sprej za v nos, ampak se mi je še vseeno na eni dojki mašilo, čeprav je tamala ful vlekla. 

Skačica bravo za dispozicijo in velik sreče pri mentorju! Si me spodbudila, da sem še jaz prejle nekaj pisalauser posted image .

Spominske knjigice; jaz imam za Živo (že izpolnjeno) knjigo "Moja prva leta - a veš koliko te imam rad", ki pa se je zdaj ne dobi (sem mislila isto kupiti za tamalega). Tko, da za tamalega še nimam.

Uh, bo pestro v prihodnjih dneh, glede na to, koliko se vas pripravlja! No, jaz sem ena tistih, ki še nimam popadkov, pa tudi mudi se mi še ne. Imam pa jutri popoldne prvi CTG.

Mirno nočko (razen če bo šla katera ponoči rodit - v tem primeru pa srečno)!

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 5520
7.3.2007 23:13:42   
ksenjica78
Naj vam le na kratko sporočim, da smo rodili 3.3.2007 ob 13:42 fantka z imenom Samo, potem ko so mi od četrtka sprožali porod, je bilo na koncu vvse v redu. Srečna in nerodna mamica

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 5521
7.3.2007 23:19:50   
Pikca
Ksenjica78, čestitke za Samota!
Nerodne smo ble pa vse na začetkuuser posted image

(odgovor članu ksenjica78)
Neposredna povezava do sporočila: 5522
7.3.2007 23:50:45   
skačica
evo,imamo še eno mamicouser posted image .. Dobila sem sms in sem vsa vesela,da ga lahko objavim:

Danes ob 7.15 sem prilezla iz maminega trebuščka. Ime mi je Tija,težka sem 3280g in velika 49 cm,sem prava mala princeska.
Poslala mi je pa majcika.

majcika,čestitke. Pa me le nisi počakala. Uživaj kolikor se le da prve trenutke s svojo princesko. Komaj čakam,da ti sledim v P.

Ksenijca78,čestitke tudi tebi za fantka Samota.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 5523
8.3.2007 0:03:52   
vms
Majčika iskrene čestitke za tvojo princesko. Si bila pa hitra, BRAVO!!!user posted image user posted image

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 5524
8.3.2007 1:24:38   
skačica
punce,evo dežurno na RRuser posted image . že uro pa pol se mučim,da bi zaspala in ne gre in sedaj sem pač šla ven iz spalnice in pustila mojegauser posted image ,da v miru spi. Se je sicer hotel z mano pogovajat,da bi postala zaspana ampak sem bila tok prijazna,da sem se speljala na računalnik.
Ne morem verjet. Očitno je nekdo slišal moje vsakodnevne hvale kako lepo spim in me štrafal.
Jutri oz. že danes pa imamo babji čvek in večerjico,jaz bom pa cela sfuzlanauser posted image .
Kar premišljujem kako je majcika že mamica pa sva imeli isti datum PDP pa kako ji je fajn pa kako ima zraven sebe že svojo lepotičko pa vse sorte mi gre po glavi.

A še katera dežura al sem danes pač sama samcata tle gor?

Grem še malo po drugih forumih brkljat pol pa upam,da postanem vsaj malo zaspana.
Lahko noč.

(odgovor članu vms)
Neposredna povezava do sporočila: 5525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  219 220 [221] 222 223   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  219 220 [221] 222 223   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

poletne počitnice
Lelly28 RR

Kje letos načrtujete, da boste preživeli poletne počitnice?

v tujini (28%)

v Sloveniji (28%)

doma (44%)

Število vseh glasov: 18

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!