Nika v službi
|
Me je firbec matral, da vidim, kaj mi boste odgovorile na temo varovala, in ugotavljam, da ste bile pridne s pisanjem. Hvala. 2ursae, najbrž si spregledala, sem že enkrat omenila, da gremo letos v Toscano. Sem že povsem v finalnem izboru namestitve, zdaj se moramo samo še odločiti o točnem dnevu odhoda ter koliko dni si bomo uspeli rezervirati. Najverjetneje gremo na pot 26.04. in se vračamo 01.05. En dan potrebujem po vrnitvi, da vse spet približno spedenam. Pri letalu imam tudi sama pomisleke, o tem sva zadnjič na srečanju govorili s Tery. Saj sta videli, kakšna je Nika, niti sekundice ni pri miru in res si jo težko zamišljam nekaj ur na letalu. Letališče ni problem, ker se DOGAJA, na letalu pa .... hm, ne vem. Ravno zaradi teh pomislekov smo naše običajno počitnikovanje v daljnjih destinacijah prestavili za eno leto. Sem malce razmišljala, da bi šli že letos, ampak ne bomo še šli. Bravo, Anže, za novo prelomnico. Mogoče se je tole z vročino in prekinitvijo dojenja zgolj slučajno takole poklopilo.... Tažana, žal delim misli in opise od tete bete. Tudi naša Nika je divje nemirna ponoči. Že v njeni posteljici - kljub vsem oblogam - ponoči slišim, kako udari z glavo ali roko (nogo...) ob nezaščiten del posteljice, kadar nekaj uric spi med nama na zakonski postelji, je živa katastrofa, ker očitno išče pravo lego in se obrača po vseh mogočih diagonalah, najhuje pa je njeno usedanje v spanju. Nika se usede, potem pa z vso težo z glavo pikira v prostem padu na ležalno površino. Pri tem se najbolj bojim, da udari ob rob najine postelje (se je nekajkrat že zgodilo, k sreči ni udarila direktno na rob) - saj se lahko ubije! Zaradi tega sem zaščitila obe stranici pri glavi in nogah. To je tudi glavna težava, ki jo vidim pri potovanjih. O spanju na tleh pa nisem še razmišljala, čeprav je vsaj z vidika višine od tal dobra solucija. Vseeno pa bi morala rešiti zaščito na vseh stranicah, da se mi ne odpelje kam pod posteljo . Če jo porinem ob eno steno, moram tudi pri steni nekako zaščititi, da se ne bo udarila.... Skratka, cel projekt. Tery, najbrž sva se malce narobe razumeli glede posteljice. Otroško posteljico oz. baby cot dobiš proti plačilu praktično v vsakem hotelu (le redki ti je ne morejo garantirati in je opcija, da je načeloma na voljo glede na razpoložljivost ob prihodu). Ampak težava pri tej posteljici je, da gre za klasično zložljivo prenosno posteljico (včasih dobiš celo stajico), v kateri pa naša Nika noče več spati, ker ji je očitno (kljub podlagi in jogiju, ki sem ga kupila) premehka in se pod njeno težo polega, kar pomeni, da se potem težko obrača oz. se na skrajnih robovih težko obdrži na boku. Ona pa absolutno spi na boku (včasih tudi na trebuhu), ob spanju na hrbtu dobi čisti napad (tudi jaz ne morem spat na hrbtu). Za nas torej ta opcija odpade. Ko sem govorila o problemu postejice, sem imela v mislih večjo posteljo z nekim varovalom, torej podobno postelji, v kateri sedaj spi. Mi smo veliko hodili naokrog po hotelih v času, ko je bila prenosna posteljica še aktualna in cenovno se nam je veliko bolje obneslo, če smo si prinesli lastno prenosno posteljo. Seveda pa ob potovanju z letalom najbrž ne vlečeš s sabo še prenosne posteljice. Da skrajšam - če Niku ustreza spanje v prenosni posteljici, potem z rentanjem le-te v hotelu ne bo problemov. Pia67, ja, sem za razširjen seznam, vendar kolikor vem, je tudi Urša že razposlala povabilo vsem septembrkam, da se vpišejo na seznam in očitno nekatere niso hoteli dati podatkov oz. niso v tem videle smisla, interesa. Mogoče pa je situacija sedaj kaj drugačna, kar poskusi. Ja, Ikeino varovalo poznam in za nas ne pride v poštev. Je absolutno prekratko. Do sedaj sem najcenejšo in najdaljšo izvedbo (150 cm, cca. 27€) našla v Pikapolonici. Najverjetneje bom varovalo kar kupila. Tažana, to pa je novica. Bravo, Katarina! Za nas je kahlia ZF, je pa res, da je sploh še nisem kupila. Mogoče je pa res že čas, da poskusimo. Sem mislila počakati na pomlad, ampak sedaj ste me malce razdražile (tažana, teta beta, in podobne) 2ursae, zgolj moje osebno, dobrohotno mnenje - pojdi ven na zrak. To ni nobena vročina in zrak, čeprav malce piha, dobro dene. Daš gor kapo, Anžeta (in sebe seveda, sedaj se moraš tudi ti lepo čuvati) primerno oblečeš, mogoče kak lahek šal ali rutico okoli vratu, pa hajdi na zrak. Naša Nika je od 10:30 do 14:30 zunaj z babico in vidim, da ji strašno dobro dene. Pa še potem popoldan gremo mi3-je včasih (če prideva dokaj "zgodaj" domov) ven na sprehod. Recimo včeraj smo šli v staro Ljubljano in bilo je prav prijetno. Folk kar zunaj poseda in kofetka, pa smo še mi. Divje, pa konec februarja. Teta beta, a Daša ostane na blazini?! Pri Niki ni sigurno, da ostane na postelji, pa imava 200x200! Mislim, da bi se tudi z napihljive blazine 140x200 odrolala dol (kar sicer ne bi bila ne vem kakšna katastrofa, razen če seveda ne pristanemo pod najino posteljo!). Doroteja23, hvala za obvestilo glede operacije. Upam, da boste zdravi in da bo Alina operacijo lepo prestala. Ja, naša Nika rada spi zjutraj, pravzaprav se proti jutru umiri. Imamo malce hecen ritem - težko zaspi (spat gre pozno, okoli 21. ure, včasih zaspi hitro, včasih pa šele po pol ure ali več), potem ko zaspi, mirno spi tam do enih, dveh zjutraj, potem ima budni oz. nemirni del spanja, potem okoli 5, 5.30 in dalje do 9. ure, včasih tudi do 9.30 pa spi zelo lepo. Zajtrkujemo okoli 10. ure. Mislim, da bo prehod v vrtec pomenil kar hudo prelomnico. No, ja, sicer bo šla v vrtec kasneje, ker jo bo peljala moja mama, pa vendarle. Ritem in ure obrokov so drugačne, a ne, tažana? Ravno danes sem poslala mail v naš vrtec, da se malce pozanimam glede vpisa. Počitnikovali bomo, kot rečeno, letos še doma. Torej nekje na slo-obali verjetno. Se še nisem posvetila temu projektu, trenutno se ukvarjam s Toscano.... Oblačil še nisem kupovala, precej stvari dobim izposojenih. Nameravam pa si vzeti en dan malce časa in pogledati po BC, H&M, Pikapolonici ipd. Predvse bom potrebovala eno večjo spalno vrečo. Uf, sem se razpisala. Grem še kaj produktivnega delat. Pa, pa!