solatja
|
upam, da mi bo uspelo vse napisat, ko0je tok za komentirat... stenx, najnovejša, toplo pozdravljena!!!! in balerine js tud še ne poznam, deluje pa mi pravnica , ki ima eno zelo močno punčko... sašaš, glede manga: mango mora bit mal mehek, zunanjost malo rumena al rdeča, predvsem na mehkobo se opiraj. je pa najboljše, da ga kupiš in da ti potem še doma nekaj časa stoji, da do konca dozori. sama še nisem nikol dobila glih prav mehkega v trgovini. je pa ogromno različnih sort mangov, men so tisti, ki so zunaj rumeni (in ne rdeči) skor bolši. mercator jih prodaja na kos (cena), medtem ko interspar na kg. ne vem pa, kaj je ugodneje. sem pa tud ugotovila, da tole hranjenje s koščki ni ne vem kaj, ker je vedno sam vprašanje časa, kdaj bo odgriznla prevelik kos in se ji bo zaletelo (pa naj je to karkoli, kar dobi v kosu), tk da sem ji začela vse dajat po malih koščkih, ki jih (če je sreča ) , celo mal prežveči. sej ne vem, kaj je bolš. keksov ji pa še ne upam, dat po koščkih, ker se mi zdijo pretrdi. hja. res en vem, kaj naj. sicer pa mi tud zvečer jemo kašice tiste z vodo (trenutno od hippa za lahko noč z otroškimi keksi, pa ni glih navdušena). jih mam pa tud celo serijo doma, še neodprtih pa mislim, da jih boma res mogla sama pojest. sploh te žitne so živi dolgčas za jest, če ne daš zraven kaj sadja. sicer pa je tud pr nas neka nova moda, ki se ji reče strah pred tujci. je zadnič gledla mojo teto eno uro, prden se je sprostila, pol pa hop! v roke ij tk ko da se vidita vsak dan. res nuca neki časa, isto je blo tud z mojo bivšo cimro, ki je bla zdej pri nas. sem ji lepo povedla, da mora večkrat prit sem. sem se tk razvadla, da mam skor vsak teden eno al pa 2 kolegici na obisku, ki mi pol pomagajo kuhat in rihtat te zadeve (neskončno jamranje se je končno obrestovalo!!! ). v petek spet pride nov obisk. mamo pa tud mi neke finte nočnega NE-spanja. dve noči zapored - kr neki. neko javkanje in jokanje v polsnu in tečnarjenje in teženje, pol pa priklop in mir! in to kr pogosto. jooj, to me je včeri tk razžalostilo (in razveselilo hkrati, sej ne vem, kaj bolj!): včeraj zvečer, po kopanju, sem jo pristavila kot po navadi, da bi zaspala. nekaj časa je jedla in potem se na lepem obrne stran (zraven sem še pela in jo božala po glavici) in je zaspala!!! stran obrnjena od mene!!! to se še nikol ni zgodilo. sicer je res, da nism še bla stuširana, imela sem pa popolnoma svežo postelnino ( ), ampak kaj to pomeni? večerno cartanje je šlo, se bo kr odstavla al kaj??? me je res kr mal stisnlo, po drugi strani je pa blo fajn, ker očitno ni (vsaj včeraj zvečer) ni tako navezana na to predspalno dojenje. res ne vem. opažam, da vi jete že ogromno neke hrane, ki je mi še zdaleč nismo probali: od mlečnih zadev (razn kisle smetane, ki ni dovolj uspešno omilila zanič okusa brokolija, da bi ga moja jedla) še nismo jedli nič mlečnega. bom šla danes v nakup mlečnih zadev, najprej navaden jogurt najbolš verjetno, pa kako activio, fruhtzwerge pa še ne bi ( ko smo bli še v Lj, je ena mamica v posvetovalnici rekla, da jih kao pediatri odsvetujejo zarad barvil in sladkorja). po drugi strani pa namest ad3 - pol pa vedi, kaj bi radi!!!! mogoč jih pa le boma, ker zdej sploh ne jema več ad3 neki redno (nekajkrat na teden), ker sma precej na sončku in ker mislim, da jih mogoče dobivamo zarad tega, ker so od krke (kot une fluorove tabletke, ko tud ne veš, kaj bi si mislil o njih - mi jih ne jemo, ampak bom rekla, da jih!!). se mi zdi, da je farmacevtski lobi mal premočen. itak smo pa začeli jest ad3 že s 6 tedni (brez krčev, na srečo!) vsak dana res grema ven za vsaj 1h, praviloma po sončku, če pa ne, pa ji pol dan kapljice. zdej veste!! js pa tud ne vem, akj s to porodniško podaljšano - šele septembra bom absolventka (zdej mirujem v 4 letniku) in jo bom v bistvu res mela... sam energijo morm najdit, da se zbrcam k tem izpitom - bom mogla it mal na inštrukcije k tem, ki pišejo diplomo (še temo si morm zbrat ). svaka čast, res!!! pa še 2 otroka po možnosti!! mi se tud gunamo na vseh štirih, pol pa pristane včasih na nosku ampak plazi se pa še ne oz. premikanje ji gre prav super, ampak js temu nikakor ne bi mogla rečt plazenje. pač pa se spravi čez zakonsko postlo v nekaj sek, brez problema (nimam kake druge take mehke površine, na tla jo pa ne upam dat, ker včasih se še prav fajn kresne!!). od vrtenja s trebuha na hrbet pa kobacanje (naj mi ena definira ta pojem!). pa tud sedi že mal, pol se pa tk simpatično zvrne na eno stran mate prav, vaše prošnje so uslišane, nehala sem!!!!
|