|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
28.2.2007 11:09:52   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Balerina

Na podlagi zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih si lahko podalšaš porodniško zaradi rojstva dvojčkov, če imaš že dva ali več otrok do starosti 8 let ali zaradi kroničnih bolezni otroka.

U, a res, tega pa nisem vedela. Moram naslednjič izkoristit.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
28.2.2007 11:10:34   
Alisa
Evo tuki piše nekaj o podaljšanju porodniške;
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/pravilnikNEGA.asp

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
28.2.2007 11:33:15   
Naty*Taja
Madona ste pridne user posted image .
Aliska mene križ itak skoz boli, sam včsih manj, včasih bolj, koker se ahtam! Sem se že sprijaznila s tem, ker ne bo nikol boljš, kvečjemu slabše. No ja, sej bo boljš, ko mi malihvdeh ne bo treba več nosit!
Tole z vrtcem je pa res groza! Pa Plenička za privat je tudi mal too much! Kolker sem jaz seznanjena, pri nas računajo okrog 30, 35 starhih jurjev.
Balerina glede nogic se pa nič ne obremenjuj -  če mala sama hoče, nima bit kej narobe!! Narobe je samo, če ga siliš, ko še ni pripravljen na karkoli! Je moja nečakinje bila takale,kot tvoja in je pri 8 mesecih že sama šla! Pa ni blo nič narobe, je bila kljub temu stabilna in ziher, pa nogic nima nič na o al pa zvrjenih... tak da nič paničarit! Hvalabogu, da bo tak hitro shodla - ko bi le naša Maruša, da mi je nebi blo treba nost več!
Se pa naša postavla na vse štiri in se poskuša vsest, pa steguje nogice, tak da zgleda, kot bi jogo treniralauser posted image . Gre pa tudi samo še v rikverc, sej zagaja, zagaja, pa je kljub temu vedno bolj nazaj! user posted image
A potem bi meni tudi pripadala podaljšana porodniška, glede na to, da imam dva frkolinčka pod 2 leti in da smo bili v začetku na pediatriji zaradi srčka in goste krvi?

MONTIGNAC

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
28.2.2007 11:45:47   
Balerina
Naty-Taja ja midve sva se enkrat na pediatrični srečali, mislim da decembra. Jaz bi na tvojem mestu za srčak dala prošnjo, pa daj čim več izvidov, tisti sevada, ki kažejo da je s srčkom nekaj narobe. Upam da imate sedaj že izvid kjer je to s srčkom že poštimano in je vse OK. Saj več kot negativno ti ne morejo dati. Lahko pa ti jo podaljšajo pa si doma do konca septembra. Mi imamo celo poletje fraj.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
28.2.2007 11:58:15   
Darcy
- faza strahu pred ljudmi in navezanosti na mamico je tudi pred nami,
- tudi naš si vleče in nateguje fonzija :))
- mi smo za prva dva zobka uporabljala Calgel, kaj pa vem če je pomagalo, to je bolj blažev žegen ( dobil jih je pa že pri petih mesecih),
- a v bazen greste s pleničko ( ono za va vodo) ali neoprenskimi hlačami? Pusti klor kake posledice ne koži? V Laškem ravno zaradi klora odsvetujejo za take male.
- glede hrane najboljš res, da delamo po občutku, itak več kot žličko prvič ne bo pojedel.
Pridne bodte!

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
28.2.2007 13:27:42   
stenx
živjo

punce res ste super.user posted image vas zelo rada preberem ampak vas ne dohajam, ker nimam vsak dan računalnika, ker mi ga možek odnese v službo.Sem pa iz LJ.Imam punčko Lio, rojeno 20.7.06.Sem opazila, da vas veliko hodi na razvojno k dr. keršičev,i je res superuser posted image . Tudi mi smo tam pristali zaradi zategnjenih rokic in švoh trebušnih mišic. Na fth pa nismouser posted image .  zdj pa šibam ven na zrak da moja ljubezen vsaj mal zaspi lp,

(odgovor članu Darcy)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
28.2.2007 14:51:24   
solatja
upam, da mi bo uspelo vse napisat, ko0je tok za komentirat...
stenx, najnovejša, toplo pozdravljena!!!! in balerine js tud še ne poznam, deluje pa mi pravnica user posted image user posted image , ki ima eno zelo močno punčko... user posted image user posted image

sašaš, glede manga: mango mora bit mal mehek, zunanjost malo rumena al rdeča, predvsem na mehkobo se opiraj. je pa najboljše, da ga kupiš in da ti potem še doma nekaj časa stoji, da do konca dozori. sama še nisem nikol dobila glih prav mehkega v trgovini.  je pa ogromno različnih sort mangov, men so tisti, ki so zunaj rumeni (in ne rdeči) skor bolši. mercator jih prodaja na kos (cena), medtem ko interspar na kg. ne vem pa, kaj je ugodneje. user posted image user posted image
sem pa tud ugotovila, da tole hranjenje s koščki ni ne vem kaj, ker je vedno sam vprašanje časa, kdaj bo odgriznla prevelik kos in se ji bo zaletelo (pa naj je to karkoli, kar dobi v kosu), tk da sem ji začela vse dajat po malih koščkih, ki jih (če je sreča user posted image ) , celo mal prežveči. sej ne vem, kaj je bolš. keksov ji pa še ne upam, dat po koščkih, ker se mi zdijo pretrdi. hja. res en vem, kaj naj. user posted image user posted image user posted image

sicer pa mi tud zvečer jemo kašice tiste z vodo (trenutno od hippa za lahko noč z otroškimi keksi, pa ni glih navdušena). jih mam pa tud celo serijo doma, še neodprtih pa mislim, da jih boma res mogla sama pojest. sploh te žitne so živi dolgčas za jest, če ne daš zraven kaj sadja.

sicer pa je tud pr nas neka nova moda, ki se ji reče strah pred tujci. je zadnič gledla mojo teto eno uro, prden se je sprostila, pol pa hop! v roke ij tk ko da se vidita vsak dan. res nuca neki časa, isto je blo tud z mojo bivšo cimro, ki je bla zdej pri nas.  user posted image user posted image user posted image sem ji lepo povedla, da mora večkrat prit sem. user posted image user posted image
sem se tk razvadla, da mam skor vsak teden eno al pa 2 kolegici na obisku, ki mi pol pomagajo kuhat in rihtat te zadeve (neskončno jamranje se je končno obrestovalo!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ). v petek spet pride nov obisk. user posted image user posted image

mamo pa tud mi neke finte nočnega NE-spanja. dve noči zapored - kr neki. neko javkanje in jokanje v polsnu in tečnarjenje in teženje, pol pa priklop in mir! in to kr pogosto.
jooj, to me je včeri tk razžalostilo (in razveselilo hkrati, sej ne vem, kaj bolj!): včeraj zvečer, po kopanju, sem jo pristavila kot po navadi, da bi zaspala. nekaj časa je jedla in potem se na lepem obrne stran (zraven sem še pela in jo božala po glavici) in je zaspala!!! stran obrnjena od mene!!! to se še nikol ni zgodilo. sicer je res, da nism še bla stuširana, imela sem pa popolnoma svežo postelnino (user posted image user posted image user posted image user posted image ), ampak kaj to pomeni? večerno cartanje je šlo, se bo kr odstavla al kaj??? user posted image user posted image user posted image user posted image me je res kr mal stisnlo, po drugi strani je pa blo fajn, ker očitno ni (vsaj včeraj zvečer) ni tako navezana na to predspalno dojenje. res ne vem. user posted image

opažam, da vi jete že ogromno neke hrane, ki je mi še zdaleč nismo probali: od mlečnih zadev (razn kisle smetane, ki ni dovolj uspešno omilila zanič okusa brokolija, da bi ga moja user posted image jedla) še nismo jedli nič mlečnega. bom šla danes v nakup mlečnih zadev, najprej navaden jogurt najbolš verjetno, pa kako activio, fruhtzwerge pa še ne bi ( ko smo bli še v Lj, je ena mamica v posvetovalnici rekla, da jih kao pediatri odsvetujejo zarad barvil in sladkorja). po drugi strani pa namest ad3 - pol pa vedi, kaj bi radi!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mogoč jih pa le boma, ker zdej sploh ne jema več ad3 neki redno (nekajkrat na teden), ker sma precej na sončku in ker mislim, da jih mogoče dobivamo zarad tega, ker so od krke (kot une fluorove tabletke, ko tud ne veš, kaj bi si mislil o njih - mi jih ne jemo, ampak bom rekla, da jih!!). se mi zdi, da je farmacevtski lobi mal premočen. itak smo pa začeli jest ad3 že s 6 tedni (brez krčev, na srečo!) user posted image user posted image user posted image user posted image vsak dana res grema ven za vsaj 1h, praviloma po sončku, če pa ne, pa ji pol dan kapljice. zdej veste!! user posted image user posted image

js pa tud ne vem, akj s to porodniško podaljšano - šele septembra bom absolventka (zdej mirujem v 4 letniku) in jo bom v bistvu res mela... user posted image user posted image user posted image user posted image sam energijo morm najdit, da se zbrcam k tem izpitom - bom mogla it mal na inštrukcije  k tem, ki pišejo diplomo (še temo si morm zbrat user posted image user posted image user posted image ). svaka čast, res!!! pa še 2 otroka po možnosti!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mi se tud gunamo na vseh štirih, pol pa pristane včasih na nosku user posted image user posted image ampak plazi se pa še ne oz. premikanje ji gre prav super, ampak js temu nikakor ne bi mogla rečt plazenje. pač pa se spravi čez zakonsko postlo v nekaj sek, brez problema (nimam kake druge take mehke površine, na tla jo pa ne upam dat, ker včasih se še prav fajn kresne!!). od vrtenja s trebuha na hrbet pa kobacanje (naj mi ena definira ta pojem!). pa tud sedi že mal, pol se pa tk simpatično zvrne na eno stran user posted image user posted image user posted image

mate prav, vaše prošnje so uslišane, nehala sem!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu stenx)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
28.2.2007 17:16:46   
malicki
Pozdravljene vse nove julijke user posted image

se vidi da nas je več, ker sem se komaj prebila skozi vse nove poste. No sem bolj na hitrco preletela.

Zala je 14 dni po prvem zobku, dobila še drugega user posted image . Se mi je ta teden zdela malo bolj jokcasta, pa ponoči je malo stokala in se malo pogosteje prebujala.

Kar se hrane tiče, Zala je ta teden začela ful lepo jest, nasploh kosilo. Dopoldne ji sadje nikoli ni ne vem kako teknilo, danes pa je zmazala 2 hruški in pol banane. GH ji pa vedno ponudim vsaj 2 uri po dojenju, drugače mi skoraj nič ne poje.

Ji pa vso hrano sama pripravljam, edino zvečer dobi po dojenju še mlečno riževo kašico. Saj tudi ne vzame veliko časa da naribaš jabolko ali kaj drugega, za kosilo pa včasih skuham večjo količino in zamrznem.

Kuham ji različno zelenjavo, in zmešam z ajdovo kašo, ječmenovo kašo, grisom, polento, rižem, krompirjem.... Po 7 mesecu sem ji prvič skuhala tudi belo piščančje meso, in tudi gris in polento šele po 7 mesecu. Zdaj ko bo dopolnila 8 mesecev pa se bova lotili mlečnih izdelkov. Fruchtzwergov in podobnih zadev ne mislim kupovati, vsaj zaenkrat ne.
Tudi soli ne uporabljam ,in včasih se prav čudim da mi vse poje. Edino kar se ji vedno smejim je to, da pri prvi žlici ki jo poje vedno tako faco naredi kot da je bljak user posted image

Zdaj pa grem malo počivat pred tv user posted image

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
28.2.2007 18:44:40   
klaja
Midve pa sma danes imeli družbo (sestričnina hčerka je prišla na počitnice za en dan) in sem sprva mislila, da mi bo lažje in da si bom še kaj naredila zraven, pa nič od tega. Sta namreč obe rabli pozornost! No malo jo je zamotla, pa na sprehod sta tudi šli, tako da kakih par minutk sem imela fraj.

Podaljšanje porodniške pa bi meni 100 % pripadalo, ker pa dobivam starševski dodatek, ki traja 365 dni in nič več, pa se lahko pod nosom obrišem. Sem že hodla spraševat, pa nič ne bo iz tega. Ne vem zakaj vedno mimo padem pri takih zadevah. Tudi za normalno porodniško mi je zmanjkalo samo par dniuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Sem jezna. No, sicer pa mi je socialna delavka v zdravstvenem domu rekla, da mi bo napisala potrdilo, ki naj bi veljalo kot bolniška in si pač še tri mesece ne bi rabla iskat službe. Sicer pa tako delamo še na enem otroku in upam, da se čim prej posreči in bom lahko doma, saj me bo Julija še potrebovala.

Danes je že malo lepše jedla, zgleda da sem ji včeraj dala nekaj, kar ne bi smela in ji ni pasalo in se mi tudi sanja kaj bi naj to bilo.
Naš jedilnik zgleda nekako takole:

-zajtrk: mlečni riž ali gris
-malica: sadje, skuta ali jogurt (oz. mešanica vsega)
-kosilo: zelenjava + piščanec ali krompir, koruzni zdrob, pšenični zdrob, prosena kaša, testenine, rumenjak
-malica: mleko z keksi ali banano (dala sem ji tudi že puding)
-večerja: medolino

Sem ji pa zadnjič spekla na olivnem olju piščanca, bučke in por. Dodala malo česna, začimb in dolila malo vode ter naredila prežganje iz moke in malo rdeče paprike, ter zraven dala malo krompirja. Potem sem pa vse skupaj s paličnim mešalnikom zmiksala in je jedla ko velika.

Boji se še zaenkrat nena nikogar, tako da nas to še čaka. Uspe pa ji že malo, da kakih par sekund sama sedi in iz polsedečega položaja se že dviguje, predvsem ko je v ležalniku.

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
28.2.2007 19:59:32   
Alisa
Klaja ti pa res kuhaš že kot taveliki. No če lepo papca kaj pa češ kot kar počasi uvajat vso hrano. Julija tuki pa mislim da si nas vse prehitelauser posted image user posted image user posted image
Kok pa kaj spije tekočine; npr; čaja, vode al pa samga mleka?

Pri nas pa imamo trenutno tak jedilnik:
Zjutraj; 200ml mleka
Malica; skutka al pa jogurt z dodatkom kosmičev, ali sadjem
Kosilo; Razne juhice z zelenjavo in meskom, ter obvezno mora bit zgoščen z gresom
( drugač naš frajer noče, ker mu je pretekoče), sva pa tud že probala telečje meso z testeninami(brez jajc) in to zmiksano
Malica; Kaša z okusom mešanega sadja (160 ml vode + kašica)
Večerja; 200 mleka

Stenx in solatja vidve se kar malo večkrat oglastauser posted image , saj lahko sm napišeta evo nas, super smo. Lep pozdrav
Smo vesele več nas je bolj se mamouser posted image
Zdaj popravljam seznam nas julijk in bom ziher spet kako pozabla, pa me bo Kapesanta spomnla a ne?user posted image
Ne dohajam nas več, tok nas je pa ne vem kje ste; Azzurra, pa jaka3, pa uf vas bom pol mal požgčkala ko sestavim skup.
Ja nič mojadva že spita jaz pa bom tud počas odšla v Meževo dolino če je kaj novega tam doliuser posted image user posted image
Nočka

To je čudež življenja.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
28.2.2007 20:16:49   
plenicka
Jaz vam pa moram povedat, da sem se odločila, da Žigca ne bom več uspavala na rokah (iz enostavnega razloga, ker je pretežak) ampak ga bom kar v posteljo položila - in evo mi je to ratalo že 3x!!!user posted image user posted image  Upam, da mi bo tudi vnaprej.

Dobrodošle še enkrat vse nove, že kar malo mešam tale imena, ampak mi je super, ko prebiram kakšne izkušnje imate!!!
Ja, Naty Taja, takšne so cene varušk pri nas, če imajo otroka več kot 8 ur. S to ceno se moram sprijazniti, ker nimam druge realne možnosti...le kaj mi drugega preostane. Če bi ga dala v jasli, pa bi itak morala še kakšno varuško imeti, da bi ponj kdaj šla, da ne omenjam kakšno ceno jasli bi plačevala...ne glede na to, da sem mati samohranilka.

Joj, glede hrane, ki jo pripravljate predvsem Klaja in Alisa pa imam prav slabo vest - se vidi, da nisem ljubiteljica kuhanja že tako in tako, ker sploh ne vem od kje vam take super ideje...se bom morala malo bolj v red spraviti, vsaj še te mesece, ko sem doma z Žigcem...ja, Angie tudi ti si super kuharica!

Tudi moj Žigi je že zaspal  - sam v svoji postelji!!! Jaz pa grem jest, ker mi je danes prijateljica rekla, da se bom posušila...no, lahko noč vsem!

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
28.2.2007 21:13:34   
tiasha77
Čer!

Ja, punce, ste se pa res razpisaleuser posted image . Dobrodošle vse nove!user posted image user posted image user posted image

Klaja - ti kuhaš take dobrote, da bi se še jst prijavilauser posted image

Jančika - če boš imela še enega otroka, preden bo Vasja dopolnil 8 let, se ti porodniška podaljša mislim da samo za 1 mesecuser posted image

Ostalo pa bom kar takole napisala, ker sem vas tako dolgo brala, da ne vem več, katera je napisala kajuser posted image , za nazaj se mi pa ne ljubi iskat (pa ne bit jezneuser posted image ).

Vrtec oz. varstvo - mam že od nosečnosti dogovorjeno z eno gospo, ki ima ceno okol 40000sitov (kolk eurčkov je to po novem, še ne vem), ima pa 4 do 5 otrok, pa pomaga ji hčerka - študentka in jo tukaj pri nas vsi pohvalijo, vrtec zna bit res user posted image  drag, ampak ne glede na ceno, bo naša žabica šla tja ko bo stara kake 3 leta, zaradi socializacije, pa da spozna nove prijateljčke

Kašice - naša ima najraje Frutolino (ki je meni bljak), sprobale smo še Hippove (so šle tko tko), pa DM-ove (ji niso všeč, men so pa njami). Drugače pa polento lahko komot (sej je samo koruza), če pa še nočete dajat gluten, pa grisa še ne dajat. Mi smo probali že par sort kruha, pa bambi piškotke in zaenkrat ni neke reakcije, tko da bom počasi začela še s kosmiči, pa grisom, pa ... Fruhtzvergov še ni dobila, se mi zdijo preumetni in predragi (pa AD3 kapljic tud ne pijeuser posted image ), pa nisem ziher da majo tolk več D vitamina (se mi zdi bolj reklama), je pa dobila navadni jogurt - par žličk ( se je ful kremžla, kot da je kislo, je bla prav hecna), danes pa je imela za malico sadni jogurt s koščki kruha in je zmazala skoraj celegauser posted image , skutko mam pa še v planu, prav tako kot mangouser posted image  (solatja hvala za idejo in podrobna navodilauser posted image ). Aja, drugače pa mi jemo takole:
dojenje
sadna kašica
zelenjavna kašica (vsak drugi dan z mesom - po navodilu pediatra (res ima vsak svoje mnenje in priporočila, pol se pa znajdi user posted image )
mlečna kašica oz. jogurt (po novem)
dojenje pred spanjem ( se mi pa zdi dobra ideja, mislim da Sašaš, da najprej podojiš, pa potem daš kašicouser posted image  da se tak odvadi dojenja pred spanjem)

< Sporočilo je popravil tiasha77 -- 28.2.2007 21:14:21 >

(odgovor članu plenicka)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
28.2.2007 21:18:33   
tiasha77
Ups, sem prehitro potrdilauser posted image . No sej v glavnem sem napisala vse, razen Angellini se nisem zahvalila, ker mi s svojimi posti popestri dan in me vedno nasmejiuser posted image  - Angellina - HVALA!
user posted image

PS: Za tvoj napitek se tud jst priporočamuser posted image !

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
28.2.2007 21:55:20   
kapesanta
Darcy jaz mu dam DM plavalno pleničko in neoprenke čez. A da Laško ni za male? To pa prvič slišim - no ja, možno. Se mi pa ne zni nič bolj klorirana voda kot drugje - se mi zdi da je v Olimju velik bolj smrdelo.
Naš Rok je prvič pojedel tri četrt ta velikega fruteka, ker se mi je zdelo mal prehudo sem nehala, mali pa v neutolažljiv jok - tolk o uvajanju GH po žlički...
Jaz mu še ne dajem nobenih piškotov - zamotim ga s suhimi jabolki (hvala Plenička).
Malicki
Kuham ji različno zelenjavo, in zmešam z ajdovo kašo, ječmenovo kašo, grisom, polento, rižem, krompirjem....
- jaz imam doma škatlo prosene kaše, ajdove in ječmenove, pa pojma nimam kaj naj mu naredim zraven - dej kako pametno idejo, prosim, da ne bom neodprtih stran vrgla, ko jim bo rok poteku.....

Mi gremo pa v soboto teden na morje - gremo v Poreč - jupiiiiiiiii jupiiiiiiii jeeeeeej.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Darcy)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
28.2.2007 22:01:56   
tiasha77
Aja, še to o plazenju, sedenju in vstajanju na nogice:

Naša pupa že dobro sedi, sama se sicer še ne poseda, dviguje pa glavo in dela neke kvazi trebušnjakeuser posted image , ko jo primem za rokice, je pa hop že pokonci. Danes je skapirala, da če se nagne ful naprej ali na stran, se prekucne na trebuh in bi to ves čas počela, samo ko pa je na trebuhu, pa začne tečkatuser posted image  tko da kr neki... Če jo primem za rokice, se tudi postavlja na nogice in šejka, ampak tega ne delamo pogosto, se mi zdi še malo prezgodaj, pa tudi ne postavi se zmeraj na cela stopala, ampak bolj kot baletka na š****user posted image .

Strah pred neznanimi: kakor kdaj, ponavadi gleda, gleda, gleda, resno študira...user posted image  iz mamičinega naročja je vsak OK, da bi pa kar tako šla h kakemu v naročje, bi bil pa takoj jok

Tak, zdej bom pa res zaključla, grem našo žabico prestavit iz veliko postelje v njeno malo in spat!

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
28.2.2007 22:03:41   
tiasha77
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta

Mi gremo pa v soboto teden na morje - gremo v Poreč - jupiiiiiiiii jupiiiiiiii jeeeeeej.

Super, sem še jst vesela za vas!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
28.2.2007 22:18:01   
Naty*Taja
Kapesanta, jaz bi tudi user posted image .

MONTIGNAC

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
1.3.2007 6:58:41   
Alisa
Joj Kapesanta kok sem ti fovšuser posted image , jaz bi tud čla na morje.
A je katera že dala ribo otročku? Jaz sem hotla pa ne vem če so te ribe v ribarnicah glih sveže, pa da nismajo preveč svinarije v sebuser posted image .

Hi danes sem že spacala za anžeta za kosilceuser posted image . Danes bo jedu zelje, meseka, korenje in zdrob. Vse skupaj pa še kar čist zmiksam. Je pa tk dobr, da je namesto da bi dala ostalo zmrznt za kak drug dan še bom kar jaz pojedla.  A bi mogla že večje koščke pustituser posted image , pa sej ne vem več kaj in kako.
Sem mu pa tud jaz že dala skorico od kruhka pa je žveču ampak na koncu je pristalo po vsej sobi tiste drobtine.

Sašaš kam daš ti tiste otrobe al kaj je že, k sva zadnjič kupili v DM?
Jogurt pa dajete navadn 3,2, no bom probala, ker oni sadni so čist preveč sladki.

Za vrtec al pa o varstvu pa je kar mal kriza. Sploh zdaj če se bomo preselil oktobra v Cerklje, ker potem bi bil 1. mesec tuki v Ljubljani v vrtcu pol pa če bi bil gor. JOj sploh nočem razmišljat, kaka kriza bo to.
Moram res malo premislit, kaj bi bilo najboljš. Poznam pa eno gospo v Ihanu pri Domžalah ko pazi na otročke, stara 50 let, pa je zlo uredu. Računa pa bivših 40.000 sit. No bomo vidl, kaj in kako.

To je čudež življenja.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
1.3.2007 7:12:36   
Balerina
Pri nas smo že jedli škampe rib pa ne saj bi ji dala pa niti ne vem kako naj ji pripravim da bo okusno. Saj ne da solim dosti ampak se mi zdi da je čisto neslana riba res brez okusa.
Ja tudi jaz bi šla kor na morje smo bili prejšno soboto pa je bilo tako lepo da bi kar dol vstala. Komaj čakam da bo april in bomo kaj šli.
Drugače gre pa naša user posted image  danes na počitnice, k babi ib dediju, mami pa ima prost dan. No prost tudi jaz se moram še diplome loti pa upam da bo danes kaj šlo.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
1.3.2007 7:36:51   
Alisa
Evo spet mal seznama. Ziher sem spet kako pozablauser posted image .
JULIJ 23 punčk in 14 fantkov = 37user posted image
01. NIK (najina pikica*)
02. LARA
(sonček76)
03. ZALA
(malicki)
05. TINKARA
(Irmy)
05. LEA (tvis)

05. JAKA (jaka3)
06. ROK
(kapesanta)
06. ŽIGA
( plenicka)
07. GAJA HELENA (solatja)

08. TIA (Salina)
08. ANASTAZIJA
(vrtnica24)
08. KAJETAN
(Jančika)
08. MAJ
(S22)
09. NADJA
(bskrle)
11. ANŽE
(Alisa)
11. LIAM
(Azzurra)
12. GAŠPER
(ZalaTM)
12. LANA
(Nely)
12. MARK
(Angellina)
14. JULIJA
(klaja)
16. ZALA
( lušnobnica)
17. LINA
(Pikapolonica)
20. ELA
(sašaš)
20. VANESSA (pearl)

20. LIA (stenx)

22. ELA (KaMa)
22. SARA (čebelica)

23. AJDA ( miši)
23. JAKOB ( Lejla )

24. ŽIGA
(nikii)
25. LARA (supernova)

26. MARUŠA (Naty-Taja)
26. TAMARA (carice)

27. NEJC (bebi)
27. SARA (hruska)

28
. VID (tanja981)
28. ZOJA (tiasha77)

< Sporočilo je popravil Alisa -- 1.3.2007 7:41:19 >

To je čudež življenja.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
1.3.2007 7:49:02   
Alisa
Aja a ste dobile bone od BC in Ariela. Jaz sem dobila od BC včeraj od Ariela pa še ne.

To je čudež življenja.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
1.3.2007 9:37:07   
Angellina
Žioooooooooooooooooo!

Eeeeeeee sem brala ko zmešana zdele. Pa še lulat me tiši, sam bom šla drugič. Še za včer sem dolžna neki anpisat...bom kr mal spustila, nikol ne veš, kdaj se alarm vklopi.

Ja Saša Radotu sem pisala user posted image . Sem mu napisala, da sem 25-letna modrooka blondinka, ki si krajša dneve tako, da 24h/dan buli v njegovo sliko user posted image . Res sem to napisala, sam pol sem, pa dodala, da se hecam user posted image .
Mah kaj, on dobi tolko mailov in pisem, da se morš mal razlikovat od ostalih. Pa vsak večer ko gledam njegovo oddajo in uspavam Marka, ga vsaj 3x zbudim, ker si ne morem pomagat, da ne bi bruhnila v smeh...in seveda je kriv Rado in ne jaz.

Ok Darcy pol naš ni edini nategovalec fonzija. kul, se lahk kdaj dobimo, pa bosta to počela v duetu.

Klaja ve pa res že jete kot tavelke user posted image . in kak poje testenine? A jih zmiksaš?

Stenx serbus! Kaj pomen stenx?....a te lahk kličem stenica? user posted image  Eeeem ne bit huda.

Plenička Žigolino je pa res priden. Sam zapančka. Ja sej pr nas ni čudno, da mamo dve urni obred, če pa mami ves čas zadržuje smeh...no sej se trudim, da se ne premikam preveč.

Tjaša napitek bo na zalogi šele jutri, ker sem jaz padla v kontener in predrla tretino piksn. Kar je špricalo ven, sem pa popila in nato obležala na dnu.

Drgač, pa ne me preveč hvalit kok sem smešna pa neki, ker pr meni je tako, da če me nekdo pohvali, je učinek ravno nasproten. Me rata fuuull sram. resno to. Poslušte to. Moj mož se je vame zaljubil ko sva še v šolo hodila. Na vlaku me je pol leta pacal iz enega kota in se delal, da gleda stran. Crkneš je bil smešen...sam full fejst. No jaz sem po vlaku vedno norčije zganjala in nikoli nisem mela pojma, da se je zagledal vame. Ne bom zdej dolgovezila, bistvo tega je, da ko sem šla z vlaka so on in njegovi prijatelji vedno bulili iz okna ven in se nekaj hihitali. Ok dejte wathever, samo tisti dan, ko pa sem zvedela, da sem mu všeč in da je nor na mojo ritko (user posted image ), sem pa pozabila kako se hodi. Sem šla dol z vlaka in po peronu paradirala kt da bi mela eno nogo 2 centi krajšo, druge pa sploh ne bi mela. Na pol poti sem padla in rdeča kot kuhan rak zbežala na bus. Pa vedno sem pozabila kak se hodi, če me je kdo pacal. Štor za ****.
Sej zato mene mož ,zaradi lastne varsnosti, ne hvali več, ker ga bom pol isto sek neki tako posrala, da bo jojuser posted image .

Kapesanta..morje..nobl user posted image , mi ga ne rabimo, mamo ribnik pred hišo. (V resnici sem ti jst tut fovš)

Balerina ti si bla frej včer. Si se mela lepo?

Jaz mam že zdele pol kufer dneva. S tamalim sva pol noči prespala na kavču, ker ni hotu spat in pol sva menda kar oba omedlela sredi dnevne. Vse me boli, še ustnice mam zatečene od dve urnega šššššššš-šškanja.
Ko sva vstala je neki cmokal, pa sem mu naredila keksolino. Najprej je kr jedel, sam pol je pa po žlici grabil, mi jo enkrat vrgel na tla, drugič vame, spodbil je skledo, tko da je preostanek končal malo namizi, malo po njemu, meni, tepihu...pol je vse fino razmazal, pihnil smrkelj iz nosa, si ga potegnil po očkah in čelu, z drugo roko, pa ga stlačil v usta. Pa smo zmazali zajtrk. Keksolino z smrkljem. Sladko slana omaka user posted image .
Zdele spi, jaz grem pa tist njegov stolček spucat, k je ves limast še od včeri ko je jedel piškot in ga nato zbruhal.

papa

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
1.3.2007 10:26:25   
super nova
Hi danes sem že spacala za anžeta za kosilce . Danes bo jedu zelje, meseka, korenje in zdrob. Vse skupaj pa še kar čist zmiksam.

Pozdravljene, Alisa ali lahko prosim napišeš kero zelje mu pripraviš (kislo, sladko) in kako mu to narediš. Jaz bi tudi naši že kaj druga pripravla pa ne vem, kako naj se tega lotim.user posted image
Imam občutek, da se je že malo naveličala teh juhic, ki so si zmeraj zelo podobne, saj kombiniram različno zelenjavo, pa mesek, pa zakuhe, ampak na koncu ko zmiksam se mi zdi, da je vedno vse istega okusa.user posted image

Klaja ti pa si res prava kuharica in očitno ti tudi idej ne manjka, super da tvoja Julija rada papca.

Kapesanata, lepo se imejete na morju in uživajte sto na uro še za nas, ki o morju samo še sanjamo.user posted image

Darcy jaz sem naši v pikapolonici kupila pleničko za vodo, ki je za večkratno uporabo ( se pere, zelo podobno kopalkam), smo jo preizkusili in  se je dobro obnesla.

Vsem skupaj en lep sončen dan, čao.

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
1.3.2007 10:29:41   
Angellina
Evo punce, za lepši dan:

http://www.2000greetings.com/gecko.swf

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1799
1.3.2007 10:46:55   
stenx
lp, hvala za toplo dobrodošlico

ste pa res dobre kuhariceuser posted image ,svaka čast. mi tudi jemo že vso zelenjavo in sadje,glutena še ne .Včeraj je jedla krompir špinačo in pišč.mesek iz juhe. Je pojedla k taglavnauser posted image Jst ji nič ne miksam sam z vilico ji pretlačim.Kako pa vaši kaj spijo čez dan. Lia spi 2x po pol ure.pol se pa zbudi pa spet na polno nori ,kotali, pa na vse štiri pol se pa gunca v stilu ritma(i like to move it move ituser posted image ).Drugače je pa prava manekenka 67cm in 6500g je tko k mamiuser posted image .zob še nimamouser posted image pa tud dojimo se še.zdj grem pa perilo obesit dokler še spi.

evo me

Vmes sem zasledila da eni že kakate na kahliceuser posted image ,ali ima katera psa mi imamo šicuja in je lii ful smešen se mu ful smeje k mu mečem ježa, drugač pa sploh ne šlivi lie, sam pride v sobo pa ji stegne igračouser posted image .Tko je bivša njena igrača, zdj njegova.

aja angie - stenx je predelava priimka tko kličejo mojga možka.
lp,

Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?