solatja
|
čao, čao!!! vsem skupaj in vsaki posebej, en čao pa za darcy!! najprej me zanima, zakaj se pritožujete nad današnjim vremenom - sej je ja prečudovit pomladni dan!!! modro nebo brez oblačka, modro morje, malo vetra (priznam), ogromno odprtih marjetic, une plave zadeve, ko ne vem, čist kk se jim reče, predvsem pa sem vesela rumenega regrata!!!! ko sma bli 1,5h na sprehodu, mi je blo iskreno žal, da sem si oblekla bundo, pa ta mala je bla brez dekce! kaj se pa pritožujete?! mimoze in mandlji že cvetijo, trava je že skor pomladno zelena, vi pa neki, da n bi šle ven danes. razvajenke!! js že iščem kremo z zaščitnim faktorjem, pa une proti mrazu in vetru še zdaleč ni konec. mislim, da še niti na pol nismo. no, kdaj pridete k meni v lucijo al pa portorož???? kr povejte!! drgač sma pa dans jedli juhico, ta kurjo od moje mame (vzame kuro in jo da kuhat, doda zelenjavo, pol pa, ko bi dala zravn še govedino, odlije juho za našo štruco) in je popolnoma zanič!! okus ma po zelenjavi, nobene soli, še rezanci so brez okusa, ker so skuhani na vodi, v glavnem: porazno!! ampak ko je Gaja Helena vidla kaj bo jedla, je začela tk vriskat in brcat in krilit z rokami in se smejat in glavo premetavat od veselja, da to prav ni za verjet. takega navdušenja pa še ne!! nism mogal verjet, še posebi, ker se probala to juho, ki niti ne zasluži tega imena. glavno je, da papa (in to precej) in da ji je fajn!!! sicer pa, darcy, ne se sekirat, če ne je. z dojenjem poskrbi, da ni lačen in žejen. ko pa bo nastopil čas, dovolj lakote in dobra hrana, ti pa ne uide. če te zelo skrbi, poskusi menjavat okuse kašic, da najdeš najljubšo, pa dajaj mu, ko bo malo lačen (naša je prvič pojedla skor cel mali frutek po tem, ko smo bli 1,5h na sprehodu na Slavniku - drug zrak itd.). pa pr nas so palile stvari, ki jih je mela sama v roki (krhelj jabolka, kruh, keks). je blo res, kot bi odrezal tisto "hranjenje", ki to ni bilo. za spanje ti pa ne morm svetovat. naša velik manj papa ponoči, če spi v svoji postelci, tja smo jo pa spravli tako, da sem tok časa težila, da je zaspala na rokah, ne na prsih, pol sem jo pa dala v postelco. pa 5x, 6x če je blo treba. zdej se je pa že navadla. dans je recimo spala zravn naju, ker se je skor 10x ponoč zbudla v joku in v polsnu je jokala in je blo čist čudno, tk da je bla kr zravn. je pa včeri sam 1x ponoči jedla, pa 1x se je zbudla, drgač pa spala od 21.15 do 7.15 pa še pol po previjanju in hranjenju do 10h. ampak sumim, da je blo zato, ker je bla utrujena od vožnje in velenja. ni vsak dan praznik kot včeraj. men je največji problem, ko ona ponoči je, da zaspim zravn in pol je ne prestavim v postlco in pol kr spi in se zbuja in je, ko drgač ne bi. v glavnem, upam, da ste to preskočle, je samo teženje!! morm it, so se gdč. zbudli!!!
|