|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
21.2.2007 13:50:45   
force
Slumpo a ti tud? In kako si se zmenila z g? Kakšen porod boš imela?
ja sj jest se trudm pozitivn razmišlat ampak ko sem pa prvič zvedla me je pa kr zvil od skrbi. Sploh zato ker imam UZ na vsakem pregledu in ker mi sploh ni nič povedal, ampak mi je prva to omenila babca na CTGju. G je pa potem sam potrdil.

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 4501
21.2.2007 13:56:17   
slumpo
Force....

men tudi naredi UZ na vsakem pregledu...pa je bil pikec prejšnič 5 T nazaj prečno sedaj prejšnji teden pa je spet lepo sedel na ritki....ko sem to zvedela je mene tudi zvilo od skrbi....v petek (dan po pregledu) sem jokala kot tuš in brala kaj se dogaja in zakaj do tega pride....ampak danes je že bolje in lahko rečem le da ma še čas da se obrne če se pa ne bo smo pa itak v 21 stoletju in z izkušenimi G bojo že poskrbeli da bo vse OK. Glej ne bomo ne prve ne zadnje če bomo tako rodile.
Sicer sem se pa z G zmenila da ko dopolnimo 37 T  mi bojo delali zunanji obrat amp0ak upam da ne bo potrebno ker imam dan prej pregled s CTG in mi bo povedala ali se je pikec obrnu.
Pol naprej bomo pa videli kaj bo ...

(odgovor članu force)
Neposredna povezava do sporočila: 4502
21.2.2007 14:08:14   
force
Slumpo: Ja maš prov vse bo OK, za zunanji obrat sem pa jest že mal pozna, Puško pravi da je v 38t  user posted image   že tako zagozden da je zelo majhna verjetnost da bi se ga dalo obrnit, tako da se nisem odločila zato.

No drage user posted image  želim vam prijeten dan in božejte svoje user posted image  , jest se morm učit ker mam v pondelk izpit user posted image

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 4503
21.2.2007 14:15:59   
blanči
Pozdravljene user posted image ,

res vas komaj dohajam. Ravno sem s CTG in UZ. user posted image je že obrnjen/a tako kot mora biti z glavico navzdol, plodovnice je še dovolj, posteljica ok, teža ocenjena 2800g pri 36 3/7T, samo problem imam s pritiskom. Včasih ga imam tudi 165/100. V soboto moram na CTG in kontrolo pritiska in možno je da me obdržijo v bolnici, da ne bi bilo kaj narobe.

*sonchek* iskrene čestitke ob rojstvu sinčka. Obilo cartanjauser posted image .

Torbi sta po večeni že tudi pripravljeni, tako, da lahko še samo čakamo.

Lep sončen pozdravček iz Celja.

Blanči

14.03.2007 se je zgodila najina sreča - Anja
29.08.2010 se nam je pridružila še Eva

(odgovor članu force)
Neposredna povezava do sporočila: 4504
21.2.2007 14:26:53   
LP
Slumpo ne skrbi preveč - jaz imam tudi nizek pritisk, prenizek, pulza sem mela nazadnje 118 v tem ˝napadu˝, pritiska pa 90/56. Itak važno je, da ni pritisk previsok, pa bo. Vseeno pa vprašaj, boš bolj pomirjena. Če te zgrabi, se uleži, poskušaj čim manj mislit na pulz in vse skupaj, zapri oči, dihaj, pa bo.
No, pri meni je verjetno tudi malo zarad kilogramov, ker jih mam velik preveč, ampak vseeno. Zdaj ko vem, da ni kaj takega, me ne skrbi preveč, ti pa se le pozanimaj.
POZDRAVČKI user posted image !

Najin Žiga . . . pravi sonček !

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 4505
21.2.2007 14:29:13   
simonka
Drage marčevke koristna informacija - v lekarnah ob priložitvi materinske ali rojstnega lista prva kremica za ritko zastonj, upam, da ne samo v MB lekarnah.

Naša sončka: Timon in Jaka

(odgovor članu LP)
Neposredna povezava do sporočila: 4506
21.2.2007 14:38:11   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Sonchekuser posted image Še tukaj iskrene čestitke!

Pa ko ravno berem tole glede teže - punce, ne se s tem obremenjevat, ker so ta merjenja ful relativna. Mene je G celo nosečnost strašil, kako je plod majhen, ko sem bila pa 2t pred rokom v bolnici (ker sem krvavela), me je pa en drug G gledal in mi je nameril 2700g (dva dni prej pa moj G pravi - 2200)!!! Za pol kile razlike!
No, samo en teden kasneje sem pa rodila korenjaka težkega 3520 in 53cm user posted image
(s tem da jih ima danes, pri 3 mesecih že 7230 user posted image )

PS: Želim vsem marčevkam prijetno odštevanje user posted image

Čestitke še tukaj za Aneja user posted image ,... user posted image  user posted image  user posted image

Se pa pridružujem Krfjolci, brez panike, za mojo pupo user posted image  so tudi vedno pravili, da je premala user posted image user posted image user posted image , sicer se je rodila 9 dni kasneje ampak velika je bila pa 49,5 in 3040g,... idelanih mer torej user posted image user posted image user posted image

UZ tudi vedno ne pokaže do g. natančno ;)

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4507
21.2.2007 14:43:22   
simonka
LP se pridružujem , tudi jaz prevelika teža pa bomo že vzrdžale, gled pritiska pa drži bolje nizek kot visok.

Slumpo prav je da si se potolažila, malčki imajo čas do zadnjega, da se obrnejo, če pa se ne pa je tako kot si napisal bodo že poskrbeli, saj smo 21 stoletje. Držim pesti da bo vse ok.

Taja85  na CTG so mi samo preverili, če imam popadke in gibe našega malčka. Zadnji pregled pri ginekologinji sem imela včeraj, Sem pa 37 teden.

Pikca in ostale nosečke  http://www.hladnik.com/index.php?&stran=numerologija na tem naslovu je numerološki izračun.   Mogoče pa je res kaj na tem. Škodi pa sigurno ne.

Zaenkrat pozdravčki.

Naša sončka: Timon in Jaka

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 4508
21.2.2007 14:44:48   
Barči78
*sonchek* - še iz naše strani iskrene čestitke ob rojstvu sina, da boste čimprej doma in začeli uživati na drugačen način.user posted image user posted image user posted image

Ja, tudi pri nas je bilo včeraj zvečer kar pestro, me je zvijalo v spodnjem delu trebuha, da so mi kar solze pritekle. Pa mislim, da še niso bili pravi popadki, ker nosi bili ravno redni, so se pa vlekli čez cel večer. Vsaj noč je bila mirna.

Sedaj sem pa ravno pri kuhanju kosila, gresta moedva starša ponoči za 5 dni v Turčijo in je mami čist fertik, najraj bi bla doma, ko sliši kako me že zvija, po moje še njo boli.

V ponedeljek smo imeli kontolo in mi je vzela še bris, če imam slučajno bakterije, ker se mi je tolk poečal izcedek. Sicer pravi, da je to normalno, ampak da bova vseeno preverili. Jutri dobim izvide, pa upam, da je OK.

Na CTG tudi mene še ni naročila, se bom zmenila v ponedeljek, če seveda počakam do takrat. V prvi nosečnosti sem imela prvi CTG šele 3 dni pred PDP-jem. Upam, da bo tokrat bolj pogost.

Če se odpiram, tudi moja gin. nikoli ne preveri, razen če bi me špikalo precej pred rokom. Zdaj na koncu pa pravi, da je čisto normalno, da kar naj malo špika.

Nič, grem postavit kosilo na mizo, možek bo vsak čas doma, bejba se bo pa tudi verjetno zbudila in mi delala družbo.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu blanči)
Neposredna povezava do sporočila: 4509
21.2.2007 16:27:11   
m a j c i k a
SONCHEK iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!!

To je bilo pa res čisto nepričakovano, grem kar copate in ščetko še pripravit, če me slučajno ponoči kaj stisne, zdaj se pa res nikoli ne ve!!!!!!

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 4510
21.2.2007 16:55:37   
Žabika
No še en "šok" in pri meni danes še enkrat solzice sreče. Tole sem dobila:

Tako, zdaj smo pa vsi. Moje ime je Mija, ob 12:31 rojena, teža 3230g, 49cm. Lepa sem in zdrava. Monika - Magor

Pa tako smo se spraševale katera bo naslednja! Je pa Magor včeraj pisala ob 10:25 kako jo boli križ, tako da se je očitno že pripravljalo! In njeni trije fantje Mike, Maks in Matic so dobili sestrico!

Lp,
Ž.

(odgovor članu m a j c i k a)
Neposredna povezava do sporočila: 4511
21.2.2007 17:00:13   
Anonimen
Sej ni luna!!

Kljub vsemu Magor čestitke!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Punce, zdej ste me pa tako prestrašle s tem rojevanjem, da sem spakirala torbo zame za v porodnišnico in pa torbo za dojenčka, da bo moj vedel kaj prinest, da ne bo šel nag domov.user posted image user posted image user posted image
Pa od vsega se mi zdi, da me je kr začelo nekaj špikati v bušiju, vsak premik čutim in boli kot user posted image , pa vsake toliko imam trd trebuh. Ampak jaz sem se javila za 15.3., tko da se ne dam.

Lp, jjasna

(odgovor članu Žabika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4512
21.2.2007 17:16:48   
Barči78
Magor user posted image user posted image user posted image  - čestitke ob rojstvu deklice

Tole pa res postaja pestro pri marčevkah.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4513
21.2.2007 17:27:14   
Tekica
Ja, bravo Magor, super smo zastavile. Iskrene čestitke.

user posted image  jjasna - ti kar pripravi, ni za čakat, kakor vidiš, mene je streznilo sicer počutje nekaj dni nazaj, pa vendar.

Jaz sem danes čisto zanič, trd trebuh, ko vstanem, imam občutek, da mi bo otrok padel ven, nizek pritisk, bolečine v križu ... Stokam huje kot stara mama!

Vsak dan je dober za otroka, saj vem ... ampak jaz bi šla tudi kar rodit.

Naš angelček - lumpek Klemen se je rodil 28. 2. 2007.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 4514
21.2.2007 17:44:03   
tinaaja

user posted image
 Štorklja je marčevkam prinesla

user posted image 23.01. NMJ : Živa, 1010g, 38 cm in Neža, 2030g in 45 cm (pdp: 15.3.)

user posted image  09.02. Urla : Katja, 2610g, 48 cm (pdp: 1.3.)

user posted image  12.02. Majita : Ana, 2630g, 48cm (pdp: 12.3.)
user posted image    21.02. *sonchek* : Anej, 2800g, 50cm (pdp: 12.3.)
user posted image   21.02. Magor : Mija, 3230g, 49cm (pdp: 7.3.)

user posted image  user posted image user posted image  

< Sporočilo je popravil tinaaja -- 21.2.2007 17:50:37 >

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4515
21.2.2007 17:44:25   
sezam
Magor - Čestitke za malo princeso user posted image user posted image user posted image

Zdej gre pa ze cist zares - marec je pred vrati user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 4516
21.2.2007 17:45:33   
Sibil_
Čestitke obema mamicama, pa čimveč prespanih noči z malimi sončki!user posted image user posted image

No, sem rekla da ne bom naslednja...hehe.Sicer sem bila danes na ctg-ju in na pregledih, ker je tam dežurna G. zapaničarila zaradi mojega prehlada.In sem morala delat ekg, pa dat kri, pa še do internista-vglavnem sem tam zabila cel dopoldan, pa dobro, da je bil moj z mano in da nisem ostala noter.user posted image

Je pa v porodnišnici Izola baje takšna gužva, da ni za povedat.In obiski so strogo prepovedani, razen moža in otroka, seveda če so zdravi.Kriza vglavnem.Ne vejo kje se jih glava drži, pa na oddelkih baje tudi vse polno.Tako da Obalke-bomo počakale da se malo zlufta, ne?Jaz moram sicer v vsakem primeru noter v ponedeljek...bljak.user posted image

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 4517
21.2.2007 17:46:17   
sezam
tinaja, a nisi pri magor napisala napacen datum user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 4518
21.2.2007 17:47:08   
MoonEve
Ja, res se je začelo!! user posted image Čestitke še magor za Mijo!!!!
Danes sem dopolnila 37. teden, ravno sem s pregleda. Barči, sem bila danes pri tvoji G, je moja na dopustu. Je pogledala pikico, jo izmerila in ima okoli 3080g. user posted image Pogledala je tudi, če sem kaj odprta in še vse čisto skupaj. CTG je sicer pokazal neke aktivnosti maternice, ampak je baje vse to normalno. Je rekla, da tudi če grem jutri rodit, je zdaj ok. Jupi! Dobila sem vagisan proti izcedku - se pojavlja zadnje dva dni, prej ga nisem imela - in napotnico za porodnišnico. Preostane mi samo še čakanje na dan P. Kadarkoli pač pride. user posted image

Mirno noč vam želim user posted image .

Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde.

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 4519
21.2.2007 17:48:32   
tinaaja
Magor - cestitke, pa sta dve dami v druzini user posted image user posted image user posted image

OK, kera je naslednja? user posted image  Tekica, pravis, da te spika user posted image  Se hoces javit user posted image user posted image

Meni je trebuh ok. 3 spet cist otrdel, pa je zdaj OK, sem pocivala od takrat. Tudi na kosilo nisem sla k tasci, mi je moj prinesel.

Zabika - bo potreben ze konkreten update noseck user posted image

Jaz sm danes vsa smotana, pa ne tecna al pa kaj, ampak sam nisem prava... morda pa so to zivcki... ahhh ja.

OK - Kr_enamami se ni se nic javila (al sem jaz kaj spregledala). A je masaza naredila svoje al ..

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4520
21.2.2007 17:50:30   
skačica
user posted image magor,čestitke za punčko! Pa še lepo ime ste izbrali!user posted image

A zdaj se je pa začelo prav zares? Da ne bo polovica marčevk kar med februarke pobegnilouser posted image .
Pri meni tudi takšne novice nimajo nikakršnega vpliva. Ta mala se veselo kobaca po trebuhu,se mi zdi,da je zadnje dni še bolj živahna kot prej. Špika me pa tud od včeraj naprej,ko je rekla g.,da je še vse mirno,nič večuser posted image
Nič,bom še kakšne 3 tedne počakala.

Jaz sem pa danes prav super,tu pri nas smo imeli tako lep sonček in sva zunaj z možem sedela in uživala. Zraven naju je užival še najin kuža.

Nič kaj pametnega se mi ne dogaja,komaj čakam,da je konec februarja in da zakorakamo v marecuser posted image . Vse sem že pripravila in zdaj gledam v luft. Za po trgovinah mi pa tudi ni več,ker ne vem kaj bi še kupila.

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 4521
21.2.2007 18:05:37   
Dajadada
user posted image Čestitke Magor za punčko.user posted image
Če bo šlo tako naprej, bo res polovica marčevk že v februarju v dveh kosih.

Jaz imam jutri pregled in UZ, da vidimo koliko smo kaj zrasli in če smo že pripravljeni na porod. Se mi pa prav nikamor ne mudi in mislim, da mojemu sinku tudi ne, saj je še vedno živahen. Me pa vedno bolj pritiska dol, tako da že nekaj dni čutim bolečine v sramni kosti.

Me je pa malo zagrabila panika, tako da do jutri moram spakirati za porodnišnico. Sta že dve znanki bili napoteni direktno s pregleda v 37/38 tednu v porodnišnico.

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 4522
21.2.2007 18:41:14   
K_a_t_i
Najprej čestitke obema novima mamicama! user posted image
Mene tud kar stisne, ko vidim kdaj sta imeli PDP user posted image . Še malo pa bomo vse...

Drugače imam pa tudi jaz jutri pregled pri g. Mi je malo čudno, ko vse tok pišete o ctgjih in kolk otročki rastejo -> jaz imam danes 37t5d pa sploh ne vem kako zgleda ctg. Očitno bom kej zvedla šele takrat, ko bom šla v porodno! user posted image

Sej vem, da je tema že malo pase, ampak Mooneve - krasne barve imate v stanovanju! Škoda, da jih nisem vidla pred parimi meseci, ko smo belili. Bi bila bolj pogumna in ne bi imela vseh sten tok nežnih user posted image .

Men se tud na momente že zdi, da bo mali ven padu. Upam, da se g. ni zmotila in da bo res fantek, ker če bo punčka, bo brez imena user posted image  Z dragim kr ne moreva najdit nekaj kar bi se nama zdelo čist OK. Tko da kr komi čakam, da še kera rodi punčko - da dobim kako idejo user posted image .

H sreči nimam teh problemov z dihanjem kot nekatere, mi pa gležnji natekajo do nerazumnih mer - baje pomaga kalij (banane) -> ampak se mi zdi, da bi blo treba pojest več šopov naenkrat!

Grem na pijačko, dokler sem še v enem kosu. Cartajte se! user posted image

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 4523
21.2.2007 18:50:58   
tejčica
user posted image user posted image user posted image Magor, čestitke za princesko Mijo!user posted image user posted image user posted image

Marčevke, tole je pa že kar preveč pestro, pa sploh še marec ni!

No, jaz pa spet ležim. Sem se zgodaj popoldan malo potepala, pa sem potem komaj prišla domov. Me je začelo ful zbadat spodaj in sem rabla 15 minut, da sem v četrti štuk prilezla. Potem sem šla pa samo še na kavč po dolgem. Mali pa tudi noro razgraja po trebuhu. Uf kolk sem že sita same sebe in tega jamranja. Ne bi imela nič proti, če grem kar rodit in da čimprej dobim v naročje naš mali zakladek.user posted image

Sedaj grem pa za vsak slučaj še enkrat preverit, če imam vse v torbi za v P.  Pa z mojim morava končno že enkrat ime izbrat! 

< Sporočilo je popravil tejčica -- 21.2.2007 18:51:37 >

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 4524
21.2.2007 19:07:58   
VRTNICA30
Pozdravljene vse marčevke,

najprej  naj zaželim vsem  že rojenim user posted image   in njihovim družinam  obilo veselja in lepih trenutkov user posted image user posted image user posted image .

Po dolgem času se vam javljam, vendar vam priznam da sem vas kar redno brala in velikokrat ste mi odgovorile in pomagale pri marsikateri težavi, ki me je pestila. Zdaj upam , da se vam večkrat pridružim pri debatah, saj bom v ponedeljek uradno začela porodniško. Pestijo me iste težave kot vse ostale, in moram priznati da jih v 1user posted image  nisem imela tudi približno ne toliko. Verjetno leta res naredijo svoje. Pripravljeno imam tudi jaz večinoma vse , sedaj pa bomo le še čakali in čakali na novega člana.

Lepo se imejte.

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?