magor
|
Hojla, čvekice! Včeraj sem vas samo brala, ker me je grozno bolel križ, očitno se mi je bebica ulegla na kakšen živec. Danes je že bolje. vms - jaz bom rodila četrtič, pa imam od prej dobre izkušnje, tako s sestrami kot cimrami. Tudi obiski so bili zmerni in izključno družinski. Jaz osebno mislim, da je dobro pustiti tisto največjo zalogo čišče v P, pa še zlatenica se pojavi po dveh dneh, tako da si že prej doma in se potem vračaš. Moja sestrična je rodila prvo pupo v Ameriki NY, šla po 24 urah domov, potem pa se po treh dneh vrnila in ostala v P zaradi zlatenice še 7 dni. Drugič je rodila tu, pa pravi, da je oskrba in vse ostalo Amerika pri nas in ne tam. Njena izkušnja, pač. Jaz se pa strinjam s tabo, da gre za osebno odločitev porodnice in te podpiram, da greš domov, ko ti to dovoljuje počutje. Dojenje - sama sem vedno dojila po eno leto, tretjega celo 18 mesecev, nikoli mi mleko ni prej iztekalo, tudi prsa imam manjša, a mleka je bilo vedno dovolj. Tretjega sem do 8 mes. izključno dojila in je zdaj dečko in pol, čeprav je bil nedonošen. Mi je pa hudo, ko slišim, da se dekleta trudijo in jih sekirajo zaradi dojenja, ker če ne gre, pač ne gre, zato niso nič slabše mamice. Prvorodke, le pogum, vse bo šlo dobro, če pa ne , se svet ne bo podrl, saj ste dale vse od sebe. Jutri bomo imeli že 38t. Komaj čakam, da vidim našo . Danes sem namesto otrok v šolo in vrtec poslala indijanca, tigra in dalmatinčka. Kaj pa ve???? Dišijo mi trojanski krofi - v teh dneh so jih prodali že čez 40.000. Sonček se kaže, bo spet prijetno. Lep pustni torek, nabašite se, jutri pa post! pa-pa