|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
18.2.2007 10:09:50   
Kaštrun
Aprilčice, na pomoč!

Sem se odločila, da ta teden zrihtam vse na CSD-ju. In grem zdaj gledat njihovo stran... o matr!... kolk enih obrazcev.
Jaz imam doma samo tisti obrazec, ki mi ga je dala sestri pri G in sicer kdaj imam rok pa to... bel in rumen listek.

Nekje piše zdaj, da naj bi vse listine prinesel že izpolnjene gor, nekje da ne...

Kaj za vraga potrebujem npr. jutri oz. v sredo ko grem PRVIČ na CSD od obrazcev?

HVALA!

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu a&m)
Neposredna povezava do sporočila: 776
18.2.2007 11:28:40   
lilka
Nina F:nič ne rabiš, samo en izvod obrazca, ki si ga dobila pri G. o PDP, ostale obrazce ti bodo dali tam in potem jih lahko izpolniš tam ali še boljše odneseš domov,ponavadi lahko tam napišeš tistega za paket, enega boš pa morala nest ker ti morajo v službi potrdit zaposlenost in vpistai plače za eno leto, pa za moža ali partnerja ti bodo tudi dali pole, samo moški imajo rok oddaje 30 dni pred PDP, mi moramo pa dati 60 dni PDP. Jaz sem nesla fotokopijo osebne, davčne in BA kartice, ker vem da na našem CSD hočejo met to kot priloge.
Upam da ti je kaj bolj jasno?

Joj ste pridne, če krofe same pečete, jaz sem 4 kupila, pa še tiste nismo pojedli.

Mož me zdej heca, da naj kar lepo napišem da jaz lepo klepetam z vami on mora pa kuhatuser posted image

Ja flaške in dude kupovat bova šli s prijateljico skupaj, ona že ima enega otroka se malo bolj spozna, kozmetiko bom pa res od Bubchen vzela, sem včeraj v enem priročniku, ki sem ga dobila na CSD brala in folk ful hvali to kozmetiko. Bom vzela po moje še olje in kremico, pa je dosti, ostalo pa potem, ko bo večji.

Joj še 8 tednov......pa bo, kako čas beži.....
No lepo bodite, grem malo preverit stanje v kuhinjo....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 777
18.2.2007 18:34:18   
katikasu
NinaF: midva sva papirje za CSD kar sprintala, najprej odnesla v službe in izpolnila, kar se je dalo, potem pa odnesla tja. Podpisala sva tudi izjavo o očetovstvu, tako da ob rojstvu samo še pošljeva stvari, ki jih je treba oddati po rojstvu. Vse je šlo izjemno hitro in brez zapletov.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 778
18.2.2007 21:03:20   
sabri
No, pa je  spet vikend za nami. Mi ni ratalo nič speči krofov, ker smo bili na štajerskem pri tašči in jedli tam miške, krofe..Kak paše crklanje,a. Bom pa malo pekla jutri, da bo dišalo po bajti, ampak flancate, ne krofe, ker mi krofi vedno ratajo luknastiuser posted image .
Drugače pa na CSD so nama rekli malo drugače, jaz naj bi prinesla papirje nazaj mesec pred PDP, on pa šele po porodu, tako da mi ni čisto jasno. A je pri nas drugače al sem jaz narobe razumela???

Na noč pa vstanem v povprečju 4-5 krat, tako kot na začetku, očitno pritiska na mehuruser posted image . Je pa postala zelo močna, brca in se premika tako, da sam gledava trebuh, kam rine. Jutri začnem pranje in likanjeuser posted image , ker vidim, da je brezveze odlašat, kar je treba je treba. 
Uživajte.

(odgovor članu katikasu)
Neposredna povezava do sporočila: 779
19.2.2007 8:51:10   
BarbaraE
Uf, ste pa pridne, da boste že začele prat in likat za user posted image . Jaz o tem šele razmišljam in v  mislih tudi organiziram, kako bomo uredili prostorsko stisko po omarah - za ta starejšo hčerko in za novega člana. No, saj to imam že vse pošlihtano - vsaj v mislim, le še v prakso moram prenesti, za kar pa kar ni in ni časa. Mogoče, ko začnem s porodniško. Upam le, da me dete ne bo prehitelo.

Zadnje čase me kar pogosto nekaj dol tišči. No, danes imam tako pregled pa bomo videli.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 780
19.2.2007 10:49:14   
smotka lonib
Sabri! Jaz sem svoje paprije že nesla na CSD in že dobila odločbo. Za moža pa mi je rekla naj prinesem, ko se bo otrok rodil, ko bom imela potrdilo o rojstvu otroka. Moja sodelavka pa je rekla, da je od moža paprije dala še pred rojstvom otroka in je kasneje prinesla potdrilo o rojstvu otroka.
Moji krofi mi niso najbolje ratali. So bili kot leteči krožniki. Edina dobra stran je bila ta, da niso imeli lukenj. Smo pa vse pojedli, ker sem v krofe našpricala marmelado. Jih bom pa še jutri nekaj naredila.
Mojauser posted image  je pa ful aktivna čez dan, ponoči se je pa malo umirila. Mi je kar čudno, če celo noč nič ne brca. Pol ko jo pa mal požokam, pa butne nazaj kot bi žogo brcnila v goluser posted image user posted image user posted image . Mi pa zadnje čase ful po mehurju skače.
Zdej grem pa malo ven, ker imamo tak lep sonček. Še dobro, da so počitnice, da lahko zjutraj spim do osmih in mi ni treba otrok peljat na avtobus. Še dobro, da sta našedva tako velika, da me pustita spati.

Lep pozdrav!

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 781
19.2.2007 12:42:04   
lilka
Sabri:kolikor jaz vem je zakonsko za mater  otroka za oddajo papirjev 60 dni pred PDP, za očeta pa 30 dni PDP, tako piše na polah in tudi na listku, ki ga dobiš pri G. je pa zgleda odvisno od CSD-ja in socilane delavke. Jaz sem moje že oddala in že dobila odločbo za paket, naslednji teden pa nesem še une ko mam plače izpisane.
Lonib:ja papirje za CSD za očeta je pomoje odvisno kako ima socialna delavka navado, ene vzamejo papirje že prej, pa potem še samo prineseš roj. list, ene pa želijo po rojstvu vsa dokazila skupaj z obrazcem.

Jah glede priprav in pranja in likanja, je po moje razlika a smo prvič ali že večkrat noseče, me ko smo prvič, valda že ful hitimo in pripravljamo, tako je baje ko prvega otroka čakaš, pol pri drugem in tretjem si pa že malo bolj umirjen in tudi nimaš toliko časa. No tako pravijo.

Ja najinuser posted image tudi zelo brca, sploh včeraj je bil zelo živahen, zvečer preden sem zaspala je tako telovadil, da me je kar metalo, danes je pa zjutraj že začel ob sedmih telovadit. Kakšen dan bolj, kakšen dan manj. Kdaj se pa začne obračat z glavo navzdol, baje po 32 T, a to me mame čutimo al ne?Jaz morem začet opazovat, če se vdidi na trebuhu kdaj miga, do sedaj še nisem opazila, ker sem prepozna da bi dvignila oblačila takrat ko res močno brcne, bi se po moje moglo na trebuhu videt ali je še prehitro?

Joj spet sem se začvekala, grem zdej malo likat. Lepo bodite punce!

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 782
19.2.2007 14:14:07   
zalbi
Hej!

Ja tudi jaz sem šla danes na CSD, sem dobila pole za izpolniti. Vendar pa še nisem pri G dobila unga lista o PDP, tako da mora čakat do marca in bom očitno zamudila un rok 60 dni.

lilka mene je že zdanjič gledala z UZ (v 30t) če se je user posted image  žer obrnil, pa se še ni, je rekla, da bo spet naslednjičč pogledala.

Sicer pa jaz tudi počasi pripravljam zadeve skupaj, mi je mož reku, da le naj prej pripravi, če me slučajno kaj prehiti.

lepo se mejte...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 783
19.2.2007 14:41:51   
sabri
Lonib: zgleda, da je odvisn od žensk na CSD, kakor imajo pač one pošlihtano. Čeprav mi je bolj logično, tako kot ste ve urejale, da imaš prej pripravljeno. Si me pa malo podražla s krofi, da bi jih tudi jaz probala, čeprav že v naprej vem obliko, meni se ful napihnejo in so votliuser posted image . Ampak so pa okusni, pa dišijo, tudi to je nekaj a neuser posted image .
Lilka:glede pranja imaš prav, sem malo pogledala nazaj in res me, ki čakamo prvega, res malo prehitevamo in nestrpno peremo, likamo. To je pa začetniško navdušenjeuser posted image . Drugače pa je mene pri 30 tednu pogledal in je bila user posted image že obrnjena z glavo navzdol in pravi, da je to to. Se naj ne bi več obrnila. Ampak čutila nisem pa nič, kdaj naj bi se obrnila. Zdaj, ko vem kje ima približno nogice, sem bolj pozorna in vidim, da brca na tem delu. Če pa ne bi vedla približno, pa se mi sanjalo ne bi s kom brca kje. Je pa že pravi user posted image , močna in se ne zmatra, tudi ponoči ne. Kaj ni luštn občutek?user posted image
Danes sem dobila voziček sposojen in mam dela z njim, da ga poštudiram kako se vse premakne, nastavi...Ni mi pa čisto jasno, do kdaj imaš lahk lupinico v avtu in kdaj sploh kupiš avtosedež?
NO, dosti za zdaj, grem pečt, držite pestiuser posted image . LP

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 784
19.2.2007 16:29:39   
hariba
Krofi, ki sem jih spekla so uspešno pristali v želodcu. So otroci zdaj še zadnje pojedli, so se lačni vrnili iz smučanja. No moji tudi niso zmeraj ravno za na razstavo, toda važen je okus a ne?user posted image  Ne pa estetski videz. Letos so celo venček imeli. Jaz sem pa danes uživala maksimalno prvi dan dopusta. Sem ga izkoristila za vandranje po trgovinah, tako da imam zdaj vse za baby.
Na csd so meni vse vzeli,za mojga tudi, le še rojstni list po porodu prinesem. Tudi za očetovstvo sva že zrihtala. Odločbo pa še čakam.
No zdaj me pa strejši sin podi dol. Hoče na net.user posted image  Se je čisto po mami vrgel.
Imejte se lepo!

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 785
19.2.2007 21:39:49   
katja pv
Pozdravljene!
Po dooolgi odsotnosti se ponovno javljam. Trenutno je stanje še vedno nespremenjeno in moram počivat. V bolnici sem bila 3 dni, da sem prejela inekcije za razvoj pljučk dojenčka, če bi se prej rodil. So me skoraj noter zadržali samo zaradi prognoze placenta prevea centralis (posteljica čez maternični vrat), vendar sem uspela prepričat nadomestno g. da me vseeno spusti domov k staršem počivat. Sem pa dobila železove tabletke ker mi je hemoglobin padel na 106.

Na zadnji kontroli smo se že dogovorili za datum carskega, ki bo 28.3., ko bo imel otrok 37 tednov, tako, da sva lahko z možem splanirala njegov dopust. Včasih me misel na CR kar malo zamori, saj mi je bil vaginalni porod lepši, ampak sem se počasi pričela sprijaznjevat z idejo o CR in upam, da me ne popade spet kakšna depresija.

Otrok je trenutno glede na gibanje še vedno v prečni legi. Nekaj časa je bil v glavični vstavi, potem pa se je spet obrnil. Ima pa največ akrobacij zjutraj in zvečer - ponoči. Mi trebuh včasih tako poskakuje, da se morava z možem kar smejati.

Ta nosečnost me pričenja počasi kar utrujati, saj komaj čakam, da zaključimo kot družinica to obdobje prisilne oddaljenosti (mož na Ptuju, jaz s sinom pri mojih starših v Novi Gorici). Včasih se mi kar utrga jok, ko vidim moža skupaj cel podaljšan vikend. Trenutno kar dobro vozimo.

Oblekice za dojenčka sem pa že pregledala kaj imam in kaj mi manjka, saj tokrat ne bom prejela toliko stvari na posodo kot prvič - je tudi moja prijateljica noseča in bo zibala septembra!! Me je mož zapeljal do Babycentra, da sem kupila nekaj majčk, bodijev in žab ter kompletek iz pliša, nekaj pa sem kupila še v Italiji, tako da imam za prvo silo. Ostalo kupim po potrebi po porodu. Pumpo imam še od prve nosečnosti, dude pa ne bom kupila, ker je pri prvorojencu sploh nisem mogla uporabljati, saj je sploh ni maral in jo je pljuval ven. Če bo treba jo kupim naknadno.

Punce ne pozabite si kupiti mazila za bradavičke. Jaz prisegam na lanolin znamke Multi-mam, ki se jo kupi v lekarni. Dobra je zato, ker je ni potrebno spirati in lahko dojenčka direktno dojiš, ti pa ohranja prožne in mehke bradavice!!

Zaenkrat bo to vse. Če se bom uspela spet kaj omrežiti se ponovno javim.

Katja

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 786
19.2.2007 21:42:56   
katja pv
Trenutno stanje aprilčic:
01.04. - Binci, Ljubljana (2. user posted image , 1.user posted image - 21.06.2005)
01.04. - lonib, Ljubljana (3.user posted image , 1. user posted image - 15.9.1995, 2. user posted image - 24.11.2000)
01.04. - bojana1, Slovenj Gradec (1.user posted image )
02.04. - rumena, Ljubljana (2. user posted image , 1. user posted image - 12.10.2005)
03.04. - mary10 (2.user posted image , 1. user posted image - 6.11.2005)
03.04.- andie, Celje
04.04. - anna2007
04.04. – Bay, Postojna ali Izola (1. user posted image )
05.04. - tikka (1.user posted image )
05.04. - hariba, Celje (4. user posted image , 1. user posted image - 06.09.1995, 2. user posted image - 24.07.1998, 3. user posted image - 11.05.2000)
06.04. - ily, Novo mesto (2.user posted image , 1. user posted image - 08.02.2003)
06.04. - vanna, Ptuj (1.user posted image )
07.04. - Katikasu, Ljubljana (1.user posted image )
11.04. - laaara, Celje
11.04. - cicmar, Kranj (1.user posted image )
14.04. - BarbaraE, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 08.04.2005)
14.04. - Julija24
14.04. - kikica
15.04. - Brunette_
15.04. - a&m, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 4.12.2004 )
16.04. - wallery (3.user posted image , 1. user posted image - 15.09.2003, 2. user posted image - 29.01.2006)
17.04. - ALESSA
17.04. – gaja, SG (1.user posted image )
18.04. - julij11 (2. user posted image , 1. ?)
19.04. - Ksia (1. user posted image )
19.04. - lilka, Slovenj Gradec (1.user posted image )
19.04. - Katym, Novo mesto (1.user posted image )
19.04. - katja pv, Murska Sobota (2.user posted image , 1.user posted image - 21.06.2005)
20.04. - Lari, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 18.12.2004 )
20.04. - sabri, Ljubljana (1.user posted image )
20.04. - Tanchy, Ljubljana (1. user posted image )
22.04. – taška 30, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 28.04.2005)
23.04. - Ivek, Slovenj Gradec (2.user posted image , 1. user posted image - 18.08.2004)
23.04. - anonimna T
23.04. - zalbi, Ljubljana (1.user posted image )
24.04. - Mimi*, Ljubljana (2.user posted image ,1. user posted image - 17.04.2004)
24.04. - Pinja, Ljubljana (2.user posted image , 1.user posted image - 25.12.2004)
25.04. - Jagoda3, Ljubljana (3.user posted image 1. user posted image 28.12.2000, 2. user posted image 21.10.2003)
26.04. - Beti S, Šempeter pri Gorici (2.user posted image , 1. user posted image - 29.12.2003)
26.04. - mojčca, Kranj (2.user posted image , 1. user posted image - 09.03.2005)
27.04. - Tinka1, Maribor
27.04. - NinaF, Kranj ali Ljubljana (1. user posted image )
28.04. - Petica, Ljubljana (2.user posted image , 1.user posted image - 28.7.2002)
28.04. - Mokka, Ljubljana
28.04. - *metuljčica* (2.user posted image , 1. user posted image - 29.11.2004)
28.04. - ploskicjoka (1.user posted image )
30.04. - deja777 (1.user posted image )
30.04. - brina, Postojna (1. user posted image )

Trenutno nas je 48 nosečnic za april.
Statistika: do sedaj se nam je rodilo 18 user posted image in 7user posted image , 1 pa ostajajo še uganke(? - julij11).

Anonimna T javi se, da vnesem tvoje pravo ime!

Prosim, da mi še vse tiste, ki še niste sporočile kraja, kjer boste rodile le tega sporočite, da bo seznam čim bolj popoln. Hkrati vabim še tiste, ki niste javile datumov rojstva vaših "odraslih" otrok, da mi tudi te datume sporočite, da jih vnesem v tabelo.

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 787
20.2.2007 8:54:01   
gaja*
Hej, kako ste kaj? Jaz sem zjutraj kar dobre volje, ko potegnem rolete gor, pa tako lepo sonček sije user posted image Zdaj si pa sploh ne želim več zime in snega, čudno. Ponavadi sem prav uživala tak čas, če je bilo vse belo okrog, letos si pa tako želim pomladiuser posted image Prehitevam časuser posted image user posted image
Tudi jaz sem že porihtala na csd in že tudi dobila papirje za izračunano porodniško in za paket. Kdaj pa nakažejo ta denar od paketa? Za moža pa so nama rekli, da more prinest izpolnjene papirje vsaj en dan prej preden nastopi tistih par dni očetovskega dopusta, tako da zgleda, da je res praksa različna...
No, slišala sem tudi, da naj bi tudi naša občina dala kot darilo nekaj denarja novorojencem, tako da, bomo videli, kaj se bo izcimilouser posted image Do sedaj taka praksa ni veljala... Je pa sigurno boljš ko pa kaka knjiga in naročnina na revijouser posted image
Drugače pa je vse po starem. V četrtek imam pregled, bova delala uz. Komaj čakam, da vidim pikico na ekranuuser posted image Spet mi je začelo pritiskati vse na želodec, tako da me ful dviguje. Tudi bruhala sem spet nekajkrat. Pa tako sem bila srečna, ko se je prvi dooolgi del bruhanja končal. Sem upala, da drugega dela ne bo, pa bo ta mesec, ko je vse dvignjeno, zgleda tudi naporen. Nič ne morem, bo treba vzdržat user posted image
Vedno bolj pogosto razmišljam, kako hitro mine čas. Danes sem nastopila polnih 32t, tako da samo še 8t (malo več, malo manj), v vsakem primeru ni več daleč. Na sploh me (še) ne skrbi sam porod, vedno bolj pa mislim o tem, kako se nama bo z možem spremenilo življenje in kako se bomo "ulavfali". In vedno sem čisto v user posted image ko študiram o tem.
Cotke imam v večini pripravljene, že zložene v previjalni, samo še nič ni oprano. To bom delala čez 14 dni, ko nastopim porodniško. V večini imava za najinega sončka vse pripravljeno, konec tedna grem še po posteljnino za zibko, pa po kenguruja. Sem se odločila, da si ga bom že kar zdaj nabavla, pa v rutarju jih imajo zdaj mislim da 20€ bolj poceni. No, in pa kozmetika. Kaj točno od kozmetike pa boste nabavile?In potem  lahko začnem še samo odštevat in čakat na popadke user posted image user posted image

Tako, malo sem se razpisala. Se vidi, da se že dolgo nisem javila.
LP in uživajte

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 788
20.2.2007 12:12:19   
smotka lonib
Gaja! Denar za paket ti nakažejo 15. v mesecu. jaz sem papirje oddala v začetku tega meseca, nakazli pa mi bojo 15.marca. Vsaj meni je tako rekla.
Dons sem spet krofe pekla, pa so na žalost brez venčka, so pa zelo okusni. Je pa res tko kot ste rekle, važen je okus. Mi so tiste krofe, ki sem jih v soboto pekla, v nedeljo vse pojedli, sploh pa tamala. Je nora nanje, ko ve, da jaz dam notr marmelado. Še boljša jed od krofov pa je zame regrat. Mi ga je oče prejšni dan nabral, da sem ga včeraj za večerjo naredila s krompirjem in jajčkom.
Zdej grem pa počasi kosilo kuhat.

Lep pozdrav in uživajte na sončku!

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 789
20.2.2007 13:40:14   
hariba
Jaz pa danes spet uživam, otroci smučajo še, jaz sem pa sama doma. Krofov se mi ni ljubilo pečt še enkrat, sem skuhala joto in spekla kar krhke flancate. Bodo prišli lačni domov. Pa itak moji vsako pecivo takoj zmažejo. Mala bo le užaljena ker ni mogla pri peki danes pomagat.
Lanolin mazilo je tudi meni fajn. Sem si zmeraj zvečer namazala. Pozabit pa ne smete tudi na blazinice za modrček. Na začetku običajno vsaki teče mleko iz prsi v potokih. Zasušeno pa ful smrdi.
Lonib danes sem tudi jaz prejela odločbo. Denar za novorojenčka pa mi je rekla, da bom nakazaqn 14.3, tako kot otroški dodatek.
Lepo pusta preživite in božajte svoje velike trebuhe.

Neposredna povezava do sporočila: 790
20.2.2007 19:57:37   
Anonimen
Zdravo punce!
Prvič se vam javljam in vas prosim če ima katera seznam kaj potrebuješ za novorojenčka. Rok imam 20.4. in me res zanima ker nimam nobenega da bi mi kaj dal zato moram sama vse kupit. No nekaj stvari sem že kupila materinsko šolo pa imam sredi marca to se mi pa zdi tako pozno. Če ima katera ta seznam jo lepo prosim.

(odgovor članu hariba)
  Neposredna povezava do sporočila: 791
21.2.2007 10:50:39   
Kaštrun
No punce! Tako spodaj na lestvici pa ne bomo a ne!?
Zato se oglašam, da popravim vtis user posted image

Anonimna, zate pa tole:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=221913&mpage=1&key=kaj%2Cpotrebujemo%2Cnovorojen%E8ka&#221913

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 792
21.2.2007 11:49:29   
lilka
Joj ste se razpisale, pridneuser posted image , en dan nisem brala, ker smo belili računalniško sobo in sem bila odrezana od spletnega sveta....

Meni se niti sanja ne, kako se sploh naredi testo za krofe, kaj šele, da se bi jih spravla pečt, zato svaka čast vam,user posted image pa če so lepi al pa ne!

Aha se je meni zdelo, da je denar nakazan naslednji mesec od izdaje odločbe, kot za ostale zadeve na CSD-ju. No fajn.

Naša občina, da denar ob rojstvu menda okoli 50 jurjev(joj jaz se še zdej ne morem na te evre navadit), ful dobro, sosednja občina vem, da dajo samo knjigo, ker od mojega moža brat tam dela. No vsaj ena dobra stran naše občine....

Jaz imam zdej pa že vse oprano, polikano, zloženo v novi povijalni. tetra pleničke še nisem oprala je še čas. Sem kar pomirjena ko imam tako vse lepo pripravljeno. Naslednji teden greva s prijateljico še po nakupih, da kupiva flaško, pa dudo pa kremice potem pa bo.

Lepo se imejte in veliko pišite......user posted image

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 793
21.2.2007 12:02:50   
gaja*
Kakšen mrk je na naši strani user posted image . Je imela NinaF prav, spet bi skoraj padle na drugo stran...
Mah, meni je tako dolgčas doma, da se danes že cel dopoldne vlečem od računalnika pa dva kroga po bajti, pa spet k računalniku... Pa še zunaj je tako sivo vreme. Bljak user posted image
Sploh nimam motivacije, da bi začela kaj delat. Ah saj bo boljš user posted image user posted image
Javite se kaj, user posted image aprilčiceuser posted image

LP

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 794
21.2.2007 12:07:37   
gaja*
IZVIRNO SPOROČILO: lilka

Naša občina, da denar ob rojstvu menda okoli 50 jurjev(joj jaz se še zdej ne morem na te evre navadit), ful dobro, sosednja občina vem, da dajo samo knjigo, ker od mojega moža brat tam dela. No vsaj ena dobra stran naše občine....

Ja, lilka, da nisem jaz ta sosednja občina user posted image user posted image No, sej ne vem a je smešno al za zjokat, ampak pri nas je bila res knjiga zdaj v navadi, pa po možnosti še ista par let. In pol si v roku treh let rodil 2 otroka, pa si še za drugega isto knjigo dobil user posted image Za letos pa še ne vemo... Se pridem k tebi prijavit user posted image user posted image Sej smo blizu doma user posted image user posted image

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 795
21.2.2007 12:33:40   
Kaštrun
Za vse Kranjčanke v vednost:
- Občina Kranj vam podari 27.000,00 SIT (112,67 EVR) ob rojstvu otroka.

Za vse tiste ki boste namesto paketa vzele denar:
- znesek (za leto 2006 je znašal) 58.510,00 SIT (244,16 EVR).

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 796
21.2.2007 13:36:50   
Mimi*
Živjo punce!

Sem mogla kar za par dni nazaj brati in ste tolk pisale o krofih,da se mo že mocno sline cedijo.Pa še eno uro ne smem nic jesti,ker imam novo plombouser posted image

V 31.tednu sem imela spet pregled z UZ in sem mislila,da me bo vsaj tokrat pregledal tudi vaginalno,ce je vse ok,pa NICuser posted image

Moj user posted image je že obrnjen na glavo,upam,da tako tudi ostane.

Cunje sem pa že vse oprala in zlikala,samo še prostorsko se  moram zorganizirati.Sedaj imam v previjalni polno cunj od tavelike in bo treba kakšen predalcek sprazniti.

Na CSD sem tudi že bila in bom oddala papirje šele konec marca,malo pred nastopom porodniške.

Katja,ti boš pa kar med marcevkami pristalauser posted image
Mene je pa tega ful strah,da bi mi dolocili tocen dan poroda!

Uživajteuser posted image

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 797
21.2.2007 14:37:15   
smotka lonib
Pozdravljene user posted image !
Kako je to žalostno, da ene občine dajo denar ene pa ne. V naši občini o tem še razmišljajo user posted image  ali bi dali kaj denarja ali ne. Po mojem bom jaz že takrat rodila preden se bodo oni svetniki domislili o tem predlogu user posted image .
Je pa dons res ful bedno vreme. Bom pa šla vseeno malo ven na svež zrak ali pa malo k sosedi na obisk. Še dobr, da je konec pusta, ker smo se krofov že prenajedli. Sem jih pa nekaj dala v skrinjo za čase, ko se bosta starejša otroka spomnila, da bi jih jedla. Sva dons z mojim sama ostala, ker sta šla otroka k babici in dedku za dva dni na počitnice.
Drug teden grem pa spet k svojemu G, ker mi bo vzel bris. Zdej že nestrpno čakam, da mine še teh par tednov. Je tko hitr minil, pa čeprav sem bila celo nosečnost na bolniški.

Lepo se imejte in radi se smejte!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mimi*)
Neposredna povezava do sporočila: 798
21.2.2007 15:41:45   
BarbaraE
Ja, ene občine dajo nekaj na to, da se jim otročki rodijo. No, jaz se ne bom pritoževala - mi smo prvič tudi dobili simbolično denarno darilo, pa sem iz LJ, kjer se rodi veliko otrok. Dobili smo cca. 8 jurčkov. Bolje nekaj kot nič, a ne. Baje bo letos Izola zelo radodarna. Sem se že nameravala tja dol prijavit - tašča ima dol stanovanje. user posted image  

V torek sem imela pregled - je vse OK. Je poslušala srčka, pa ga najprej ni in ni našla tam, kjer je predvidevala, da bo. No, potem ga pa najde in reče, no, bo treba preverit, ali se je otrok obrnil ali dvignil (do sedaj sem nosila precej precej nizko). In mi je na hitro naredila še UZ. Na mojo srečo se je otrok dvignil. Ajej, ne vem, kaj bi bilo, če bi se otrok nazaj na rito obrnil. Se mi je dokaj pozno na glavo obrnil in sem morala za to kar več počivat.

Naslednjo kontrolo imam 12. marca. Malo pred nastopom porodniške. Ufa, kako čas beži. Se moram odpravit enkrat te dni še po potrdilo za moža, da bo šel lahko z mano v porodno.

Pri vas bodo šli zraven?

Neposredna povezava do sporočila: 799
21.2.2007 15:54:04   
gaja*
Hej, spet jazuser posted image user posted image
Ravnokar sem bila zunaj na sončku in je tako prijetno toplo. Bolj kot v hiši, se mi zdi. Prav pasalo se je mal razhodit, pa čeprav samo do trgovine in nazaj. user posted image
No, jaz sem že dobila odločbo za paket in piše, da je vrednost nakazila 250,26 € (kar je (za lilko, ki ima probleme z evriuser posted image user posted image ) 59.973 sit).
Mah, lonib, jaz sploh ne računam kaj na našo občino, me pa zanima, če bo kaj iz  tega.
Zdaj ko tak prekrasno sije sonček skozi okna, se super vidi prah. Joooj, meni se zdi, kot da že sto let ne bi praha obrisala, pa sem pred kratkim imela generalko, pa imam nasploh kar pogosto coto v roki. Zakaj ne traja tisti blišč malo dlje??user posted image user posted image
Danes se mi ful ni biti za doma, sem ful v filingu za šopingiranje... Kak bi šla... Pa je moj še v službi, jaz pa brez avtauser posted image Sej v bistvu pa sploh nimam ideje po kajuser posted image user posted image user posted image
Bom mogla naštudirat eno drugo zaposlitev...

P.S.: A ve katera, zakaj se pod postom pokaže še za par vrstic praznega prostora?

Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?