|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December (ke/čki) 2006
13.2.2007 12:13:22   
tejkaz
dan
se malo bolj poredko javljam. je nasa eva tako scrtlana da je kar hudo. drugace imam ze skoraj 6 kg in je velika po mojih merjenjih ze 60 cm. raste kot konoplja. tretjo posvetovalnico imamo 26.2 ko bo stara tocno tri mesece in obenem tudi cepljenje. me je ze zdaj strah.
emamair, si zacela z rizolinotom zato ker je luka tako pogosto jedel. eva je zadnje case na dve uri po pet meric. ce ji dam sest ne poje vsega. sem ze razmisljala da bi ji kdaj uturila zlicko rizolino zraven vendar ne vem kako bi bilo s temi krcki. prej jih ni imela ko smo imeli amptamil comfort vendar je polivala in srackala tudi 8 krat na dan pa smo presli na aptamil1. zdaj je v redu, kaka enkrat na dan, poliva ne, vendar so jo tri dni tako dajali krci da je bilo za znoret. a mislis da bi bilo po rizolinotu isto?
drugace smo pa veliko zunaj. tudi p osest ur na dan. ce je slabo vreme gremo pa s kengurujckom. itak vedno zaspi. rada se kopa, po kopanju vedno zaspi. pridno spi. prvo rundo obvezno 6 ur ali celo vec potem pa se tri ure. tako da se obicajno ce ne pride kaj vmes lepo naspimo.
naso eviko si lahko ogledate na http://tejkaz.moj-album.com.
upam da se mi bo uspelo kaj bolj pogosto javljat. saj bi se lahko veckrat ampak priznam da kar pozabim
lepo se imejte

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 451
13.2.2007 13:19:59   
r1ta
Ja še to sem prej pozabila povedat, da Ana joče samo v posteljici ali počivalniku, na rokah je pa čisto tiho in brez problemov zaspi. Še najhitreje pa zaspi na zizi...user posted image  Torej diagnoza: razvajenost do nebes! Ali pa je ena od tistih otrok ki zahtevajo več pozornosti oz. telesnega kontakta...user posted image

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 452
13.2.2007 13:43:58   
lidijat
Ojla!

Joj punce, ne vem kako vam uspeva tole spanje po 6,7,8 ur pa še potem 3 ure naprej v kosu. Naša bejbika je včeraj zaspala okrog enajstih zvečer, sem ji dala flaško (pije glih eno uro 50 ml), ker spet noče vlečt na joškah in gre meni na jok in user posted image  se dere, ko ji "turim" joško. Zbudila se je ob 2.30, cuckala (ponoč še kar vleče), zaspala in se zbudila ob 3.30. Spet joški, spanje do 5.30, malo cuckala in zaspala do 7.30. Potem je spet parkrat potegnila po joški, tulila ko zmaj neeee, neeee (prav tako je slišat) in sva se šle previt. Vmes je čez dopoldan spala 2x po 20 minut, dvakrat malo cuckala, 1x sem ji pripravila flaško, itak, da ni nč spila, zdaj je pa najbrž od samih muk omagala in spi "že" 15 minut. Sem ji čistila nosek s fiziološko, ker je mogoče to vzrok, da tako protestira pitje, nekaj malega je šlo ven, ne vem kaj naj ji še naredim. Se mi ne zdi, da bi ji nosek lahko toliko nagajal, ker ni slišat ali pa videt prav hudo zamašen.
Tako, da R1ta meni se tvoja tvoja Ana ne zdi prav nč scrkljana ali pa zahtevna, kaj misliš ti?
Saj ne mislim nič slabega, samo ko vas pa berem, koliko vaši dojenčki spijo, jaz pa čist utrujena, ko kar naprej vstajam ponoči pa zjutraj moram še tavelikega v šolo spravit, včasih sem ko en zombi. Saj kakšen dan al pa noč je tudi že boljše bilo, ampak,...
Ni mi jasno Barbk, kako tebi to vse uspeva, jaz sem čist prilimana samo na skrb za otroka, pa včasih malo uidem na RR pogledat al pa kej napisat. Kuham skoraj nič (se švercamo, pa čokolešnik jemo pa corn-flakes), na hitrco polikam, ko je oči doma in to je vse kar naredim. Pa se mi še ne zdi tako zelo zahtevna naša bejba. 

Kr neki, sem žalostna, ko toliko bojkotira te joške, bom najbrž zaključila s tem matranjem, ker se vleče tale borba že sedmi teden. Mojega mleka po flaški tudi noče piti, tako, da mi daje vse znake za adijo bubisi. Kaj pravite??

LP
Lidija

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 453
13.2.2007 15:05:15   
Shorty_
Lidijat ne obupaj moja punca se je tud zacela pritozevat nad josko (neki mi sumniki ****user posted image ) in vceri sva mele pregled in se je zredila "samo" 525g v enem mesecu in zrastla 1,5 cm tko da mamo pri dveh mesecih 4485 in 54.5 tko da je zdarvnica rekla naj ji probam stlacit se en obrok vmes ker jz mam mleka dost sam Nika je bolj lencina za jest ker ona po petih minutkah ni vec lacna. pol si grem pa spumpat ker mislim da mam premalo mleka pa ga napumpam iz ene strani vsaj 130ml ona pa ne poje vec kot 80ml na obrok ......
kok morjo malcki pridobit v enem mesecu, ker men se dobre pol kile ne zdi premalo pa vamuser posted image .
No naj povem da sem jz mela pri 6letih 15 kg tko da sem tudi jz bla do pubertete lahkokategornik, dejte me mal pomirit k vem da mam dost mleka sam ne vem zakaj Nika noce tok velik pit ponoci pa normalno spi tud do 7-8 ur v kosuuser posted image  in tudi drugac je dobrovoljcek, ah nic mi ni jasno...

Hvala za cestitke tudi jaz cestitam vsem ki ste meli obmesecnice. Punce pribli~uje se mesec ko smo delale nase babyje se se spomniteuser posted image

Barbk mene nc ne razganja dalec od tega, vcasih sicer imam prebliske vendar ne upam k vcasih me sivi malo zaskelijo ko se presedam..ah tud to bomo

Emamair drzim pesti  za vas se naprejuser posted image
Moj moj tudi tebe se vse caka nic ne skrbiuser posted image
Kaj sem se hotla napisat... aja R1ta jz si bom pa za svoj 20 roj. dan (2.3.) kupila kengurujcka da bova lahko z mojo misko vandrali po svetu.
Kar se pa grmade tice se pa tudi cist strinjam da se mormo dobit takoj ko bo mal vec soncka.
Nc grem kavo spit pa mal pocivat ker sem spala samo do 11huser posted image

mejckite se pa polubckajte dojenckeuser posted image user posted image

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 454
13.2.2007 17:14:18   
vampirka
Lidijat in Shorty: če bi vajini dami imeli premalo hrane bi to jasno in glasno tudi pokazali...nismo vsi isti, nimamo vsi enakega apetita. Lidija, jaz se ne tvojem mestu ne bi matrala, če imate take borbe, potem je boljše da prešaltate na adaptirano mleko in se ti spočiješ!

R1ta: če boš čakala na večer in si šele potem črpala, se ti zna zgodit da ti zaloge usahnejo (ponudba, povpraševanje...). Če želiš preverit svoje zaloge, si črpaj vsake dve ali 3 ure (na ta način lahko tudi stimuliraš produkcijo). Jaz si ponavadi zjutraj za en obrok izčrpam (ker Laura ne zmore vsega kar se čez noč nateče, popiti)...potem pa to po flaški popije poleg predzadnjega (18h) ali zadnjega (20h-21h) obroka, ko so moje zizike že malo "zmatrane" user posted image ...če pa ni neke potrebe, jo ne silim in dam v skrinjo. 

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 455
13.2.2007 17:51:54   
pika30
R1ta jaz imam iste težave z Ajdo,kot ti z Ano.Ponoči je res pridkana,zizam jo enkrat,včasim pa tudi zdrži vso nočuser posted image .A čez dan imamo prave vragolije user posted image kar joka in se zvija kot bi jo ves čas neki šraufalouser posted image še ko jo zizam vmes včasih joka.Zaspi za 15 min in spet jokuser posted image .Pravzaprav dopoldan ko sva same ne morem a ma ništa naredit,do dvanajstih sem še kar v pižami,kosilo redkokdaj uspem skuhat,kje pa da bi še kaj pospravljala...vse se mi je na glavo obrnilouser posted image .Nonstop po rokah pa je ne morem nosit.Komaj se oblečem in zrihtam da jo peljem ven..včasih traja po eno urouser posted image .
Ko sva pa enkrat vzunaj pa čudežno zaspi takoj in spi po tri ali štiri ureuser posted image user posted image
Ja saj grem vsak dan z njo ven,če le ni dežja,ker se mi edino takrat naspi.Proti večeru pa spet jok in stok in traja do 10.-10.30 ure zvečer ko mi omagana končno zaspi.user posted image
Naj povem da takrat ko je na rokah pa ne joka,se smehlja in je pravi dobrovoljček,samo ves čas jo moramo zibati,ko jo uspavam,kolikor jo pa dam v posteljo pa zopet jokuser posted image .
Ne vem a so to krči ali je razvajena ali imam mogoče premalo mlekauser posted image Zize imam vedno polne in vem ko se napapca in ji še silim zizo mi jo pol zavrne.
R1ta napiši če si boš zmerla koliko mleka imaš me zanima,bom še pol jaz probala za foro.

Vratne mišice...bi rekla kar cel vrat pa do križa me že vse boli...moram res čimprej na eno dobro masažo,da se prerodim.

Shorty ti pa kar vztrajaj pri dojenju,četudi se ne redi na veliko se ti ne sekiraj,saj bo nadoknadila.

Lidijat ti ji še kar "turi" joško...vztrajaj še vsaj en čas.Odstaviš jo še vedno lahko.
Barbk res vredna pohvale user posted image dobra si.user posted image
.
Emamir držim pesti za Davida.
Frufru ti imaš pa rojenega potepuhauser posted image .
Tejkaz tvoja Eva lepo raste,crtlana pa ni edinauser posted image .V tvojem albumu je nisem našla,da bi jo malo pokukala.
Kengurujček bom začela jaz malo kasneje uporabljat,je še le malo premajhna.

Glede porodniške...tudi jaz grem delat šele januarja 2008...bom še dopust izkoristila.

Ne vem katere plenice naj uporabljam,da bodo zdržale kakec,skoraj vedno je pokakana do hrbta pa do kolen....ne pomagajo pampers ne huggiesuser posted image .Katere mi ve svetujete??

Takle zdajle se je pa lubika zbudila...mi je spala cele štiri ure user posted image .Seveda sva bile prej tri ure zunaj.

lp

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 456
13.2.2007 18:26:11   
vampirka
IZVIRNO SPOROČILO: pika30

Ne vem katere plenice naj uporabljam,da bodo zdržale kakec,skoraj vedno je pokakana do hrbta pa do kolen....ne pomagajo pampers ne huggiesuser posted image .Katere mi ve svetujete??

Pika, bolj kot od firme, je pomembna velikost. Če ima Ajda npr. 5 kg, potem so dvojkica (4-6kg že premale)...sicer trojkica izgleda gromozanska, ampak drekec pa dobro lovi user posted image .

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 457
13.2.2007 18:37:46   
r1ta
Pika30 to je pa res čisto ista pesem! Kar ne morem verjet. Ja, sem si sčrpala mleko (takrat ko bi drugače mogla dojiti) in je v 20min nateklo 110ml. Drugače pa se dojima 20min iz ene zize, nato se previjema in potem še 10 minut iz druge. Sem pa že parkrat ugotovila da iz desne zize teče bolj kot iz leve.user posted image  No, Ani sem dala kupljenega mlekeca in je spala 3 ure in pol, je pa res da sva se medtem šetali zunaj in ji je to pasalo. Zdaj sem ji spet dala umetnega mlekca pa je jok. Ura je pa tudi že ta prava... Tak da mleka imam dovolj, mislim da je Ana scrtana oz. rabi pozornost.  Ja pa tudi mene že pošteno boli hrbtenica. To je od nošenja!

Ja Vampirka, sem si vmes črpala, takrat ko bi Ana morala po pravem jesti. Hvala za nasvet!

Grem jo potolažit! Uf... komaj čakam da pride dragi domov!

(A. Einstein)

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 458
13.2.2007 18:49:51   
Ženkica
Ojla punce.

Najprej da vam povem, da sem izredno nezadovoljna s Pamperskami št. 3 user posted image ; vse premoči čez, ko se Kaja polula; kakec na srečo zdrži, pa vseeno ni to to. Bom probala še z original Pampers Active Baby (made in Germany) če bo kaj boljše, drugače bom pa katero drugo znamko plenic probala.

Kaja je začela ful opazovat svet okoli sebe; danes ko sva prišli iz sprehoda sem jo nesla v naročju okoli hiše; ko bi ve vedele kako je gledala; je skoraj oke ven vrgla.

Barbk: ala ti vera, resno si faca. Drugače pa da ti povem, da bove v mesecu juliju sosedi najmanj en teden user posted image ; se začasno selimo k tašči, ker bomo renovirali kopalnico in ne morem bit brez kopalnice z user posted image .

Evo, šibam zdj še mal na fitnes; zvečer pa upam da bo user posted image  kmalu zaspala, da bom lahko presenetila moža z user posted image ; je že strašno neučakan, ker sem imela user posted image .

pa pa

Ženkica

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 459
13.2.2007 20:07:10   
tejkaz
sem sele zdaj vidla da povezava ne dela. bom poskusila se enkrat http://tejkaz.moj-album.com/

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 460
13.2.2007 20:07:30   
tejkaz
dela user posted image user posted image

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 461
13.2.2007 21:14:56   
Zasanjana
Čer!
Tejkaz, Evica je pa ful luštna!user posted image Barbk, ma ti si pa dobra.Kr izpite tolčeš.Pridna, res.user posted image Lidijat, jaz se čisto strinjam z Vampirko.Če ne gre, pač ne gre.

No, naš Aleks je pa že cel dan tečen.Skoz zavrača hrano.Sem mu ponudila vse živo.Od joške, do kompota, adaptiranega mleka... zjutraj je spil flašo mleka, okol dveh pa je spraznil eno joško, tj. dobrih 80ml, od tega je malo še zbruhal ven in zdaj ga mož futra.user posted image user posted image user posted image To je res premalo.Ves dan sem imela joške "v pripravljenosti", pa se je samo odrival stran, rjovel in grizel bradavice.Sem vsa popraskana, bradavice pa čist boge.Smo šli ven za eno urco, je zaspal, ko smo prišli domov je bla pa sirena in ga nisva mogla umirit.Mam občutek, da mu nekaj ne da jesti, pa ne vem, kaj.Kakal danes tud še ni.

Evo, še en neuspešen poskus hranjenja.Naredi par požirkov, pljune ven in v jok.Bom probala zdej še mal rižolina noter dat, to ma ponavadi rad.

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 462
14.2.2007 4:05:40   
frufru
user posted image
Veseli dan - nick mamice - PDP - rodila - z imenom  - 1. pregled - 2.pregled
03.10. - Zasanjana - 23.11. - user posted image -  Aleksej+5500g+3cm
27.10. - Ženkica - 7.12. -  user posted image -  Kaja
15.11. - Pikanogavička - 2.12. - user posted image - Aljoša 
24.11. - Tintara - 1.12. - user posted image - Nadja , +1080g, +3,5 cm
26.11. - Tejkaz - 12.12. - user posted image  - Eva, + 1590g, +5 cm, +1190 g +4 cm
26.11. - Emamair - 24.12 - user posted image - David Llewelyn,
26.11. - Emamair - 24.12 - user posted image  - Luka Griffin,  +1590g, + 6cm
27.11. - TinaM - 21.12. user posted image - ???
28.11. - Supermami - 3.12 - user posted image - Tilen
30.11. - Naja3  - 23.11. (1.12.) - user posted image - Tija 
30.11. - Sabini - 6.12. - user posted image - Jan  
30.11. - Ema82 - 6.12. - user posted image - Tian
30.11. - Katja34 - 9.12. - user posted image  - ???
01.12. - Vampirka - 22.12. - user posted image - Laura,  +1200g, +8cm , +640g +3cm
04.12. - Ela06 - 7.12. - user posted image  - Ela, +1000 g +3 cm, +350g +2 cm

05.12. - Frufru - 01.12. - user posted image - Lovro , +1000g, +2cm, +850g +3cm
05.12. - Vilma - 17.12. - user posted image - Dominik, +1200g, +1,5 cm 
07.12. - sončka1 - 2.12. - user posted image  - Gašper
11.12. - Manetka - 1.12. -  user posted image  -   Alja, +? +5cm 
12.12. - Shorty - 11.12. - user posted image  - Nika, +880g, +3cm,  +525g +1,5 cm
12.12. - KlavdijaK1 - 16.12. - user posted image  - Tristan
15.12. - Severnica77 - 13.12. - user posted image - Leo, +1230g, 6 cm
16.12. - London_paris - 31.12. - user posted image  - Ožbej 
18.12. - T_t_y - 28.12. - user posted image - Alja, +1000g
19.12. - Meta - 17.12. - user posted image - Matija 
25.12. - Petri85 - 17.12. - user posted image  - Benjamin
26.12. - X500 - 18.12. - user posted image  - Nia
27.12. - Pika30 - 20.12. - user posted image - Ajda
27.12. - Aja3 - 30.12. - user posted image  - Hana
27.12. - Bianka -  16.1. - user posted image  user posted image   - Nik, Nejc
28.12. - Malecka - 31.12. - user posted image  - ???
29.12. - Luna06 - 5.1. - user posted image  - Mark
30.12. - Barbk - 22.12. - user posted image - Manca, +755g, +2,5cm, +290g +3.5cm  
30.12. - Lidijat - 28.12. - user posted image - Eva,  +565 gramov, +4cm
31.12. - Baltazarka - 25.12. - user posted image  - Tjaša
31.12. - Anckabancka - 31.12. - user posted image  - Gašper 
31.12. - mum2be - 27.12 - user posted image  - Tamara
01.01. - R1ta - 16.12. - user posted image  - Ana-Lucia Soraya, +600g +4cm
01.01. - Lora16 - 23.12. - user posted image  - Zala
03.01. - Moj_moj - 21.12. - user posted image - Nejc 
??.01. - Ferr  - 31.12. - user posted image  - Tara 

Pa še malo statistike:

user posted image user posted image                            user posted image user posted image    
22                               20
user posted image točni kot švicarska ura: 1
0                                 1,
user posted image  , ki so potegnili svoj zimski spanec: 17
11                               6
user posted image  , ki so prehitevali po desni: 24 
11                               13
user posted image  , ki so pobegnili v november: 13
6                                 7
user posted image  , ki so pobegnili v januar: 4
3                                 1
user posted image  , ki so pribežali v december: 3
0                                 3

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 463
14.2.2007 4:14:28   
frufru
Naš Lovro je pa danes potegnil user posted image  Je zaspal ob 9h in je hotel papcat šele ob 3.30.user posted image  user posted image user posted image .  Sem si morala ob 1h pumpat, ker so me bubisi boleli in puščali. Sem napumpala 100ml iz vsake user posted image  Tako da zaenkrat mlekarne delajo s polno paro.
Shorty ne se sekirat zaradi dohtarjev. Kar se pa rasti tiče, bo tole mogoče prišlo prav. Na linku tega atkota (4 otrok) so tabelce rasti, ki so tudi v kartonu naših user posted imageNaj ti bo Maretov komentar user posted image vodilo za naprej.
http://www.mama.si/forum/viewtopic.php?t=5157

< Sporočilo je popravil frufru -- 14.2.2007 4:24:11 >

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 464
14.2.2007 4:41:43   
frufru
nove tabele od WHO
http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfl_girls_p_0_2.pdf
http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfl_boys_p_0_2.pdf
http://www.who.int/childgrowth/standards/height_for_age/en/index.html
http://www.who.int/childgrowth/standards/weight_for_age/en/index.html

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 465
14.2.2007 6:42:58   
crci06
Dobro jutro!
Da še jaz svoj piskerček pristavim, da slučajno ne bo kakšna stran brez, da bi jo jaz polovico popisala user posted image
Ženkica - pleničke N3 od Mulerja so men čist fajn, pa v bistvu so mi do zdaj (razen cca 4x izjemoma) vedno vse zdržale... je pa res, da je previt vedno na cca 3 ure, tudi ponoči. (no, al pa na 5, haha).
No, sej še nismo čisto zares na trojkici, samo dvojkice imam na zalogi še za par dni, pa sem stestirala, kaj naj kupim. Res se mi zdi 3-6 kg že kar malo majhna plenička, če imaš 5 kg.

Mi smo sveže stehtani in tako lahko oddam poročilo: 5750. Tako piše v kartončku. Da pa ne pretiravam, pa kar priznam, da je to "tipkarska" napaka sestre in sklepam, da tehta 4750 g (rojen 3880). Velik je pa 57 (r52). Obseg glavice 42 cm (r38). Star 6t (r "2t", hahaha).

A sem se nahvalila, a? Pa ful mi je všeč zdravnica, k je taka mlada in full nežno dela z dojenčki. Ima ful podoben pristop kot jaz. Pa tolk hvali dojenčke, da smo pol starši vsi medeni.
Ok, pa tudi, kar imamo hujših težav, smo se ornk in lepo pomenile, tako, da je res super. Zaenkrat.

A še naj se hvalim? OK.. user posted image
Danes sem že likala, pomila, dala prat cunje, dragemu skuhala kavo in zajtrk (beri: pogrela mleko za čokolino v mikrovalovkiuser posted image )... kaj čmo, pride tudi tak dan v letu... Sicer pa so vam moji rukerji znani že iz prejšnjega foruma... meni pa vaši, ampak kaj, ko se je zdaj tema pogovorov "malce" spremenila...

Ni kaj, taki so tile naši otročki. Mene še kar gane, ko moj ati mojemu sinku reče: poglej, mamica je prišla... 
Tudi jaz se bojim, da ga bom preveč scrtala in se mi zdi, da mi je do predvčerajšnjim kar lepo uspevalo, nato pa sta sledila 2 bolj čudna dneva. Trenutno mi npr. spi na kavču in se ni zbudil, ko mu je ati dal lupčka ob 5h, ko sem si pa jaz pogrela mleko za zajtrk, je pa takoj začel cmevkat. kako točno ve, kdaj bi rada jedla?

No, zdaj grem pa tretjo kitico odspat, da ne bo prej spet hranjenje na vrsti...
Ker imam plan okrog 11h biti zunaj in potem uživat na sončku kolikor se le da.
Včeraj sem prevozičkala 10 km, pa še vmes ga je moja mami imela zunaj 3/4  ure.
V vozičkih jim gode, pa kar zdržijo in zdržijo...
Da bi mu dajala čajček vmes, me nič kaj ne mika, ker bi ga morala ven iz žakeljčka dajat. Se mi zdi, da mu ne bi s tem nič dobrega naredila. Pa itak mi do zdaj še nobena prijateljica ni zdala povedat, katere termoske res kaj zdržijo...
Vas bom počakala, da boste vse naštudirale....  user posted image

AMEN. user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 466
14.2.2007 11:21:12   
frufru
naše dete danes podira rekorde.user posted image user posted image user posted image  Ponavadi ma na 2 h auf in mama lačen, zdaj pa že od 8h spi. Pa ne vem user posted image a naj ga zbudim al pumpam, ker mi bo bubiseuser posted image . Zunaj pa tak lep dan

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 467
14.2.2007 12:00:37   
r1ta
Uauuu kak smo pa ta mesec roza! Lepa barva, saj ne vem če je bila že prej pa je jaz nisem opazila al kaj...
Samo to sem morala zaenkrat povedati, ostalo poročanje še sledi ampak nimam zdaj časa ker Ana protestira hkrati pa čakam majstra da mi pride popravit štedilnik. Porkafiks! Sem čakala 14 dni da mi to popravijo tako da še skuhat nisem mogla kaj poštenega ker se mi je kar sam izklapljal...

Pridem gor kasneje!

(A. Einstein)

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 468
14.2.2007 13:56:19   
r1ta
Majster je prišel in stvar popravil. Malo sma se oba matrala, ker ni znal prav dobro angleško revež, jaz pa ne prav dobro nizozemsko. No pa sva se nekako zmenila, potem pa mi da ceglc za podpisat in reče da je tam njegova tel.št. če bi ga kdaj rabila in njegovo ime in priimek, pa mi je bil priimek ful "domač" in ga vprašam od kod je, pa reče da iz Bosne. Madonca to je punce tako kot da bi soseda tu srečala. Res. Sma takoj prešaltala na srbo-hrvaščino (jaz sem se jo še v osnovni šoli učila. Stara sem ni kajuser posted image ) in mi je vse lepo razložil in se priporočal še za ostala morebitna popravila. Madona je fajn. Zdaj imam vsaj svojega serviserja za gospodinjske pripomočke (oz. pomočnice ki jih jaz kličem Francka (pralni), Micka(sušilni), Rozi (hladilnik), Pepca (skrinja)...).

Ana ima spet težaven dan, ne more prav zaspati, je pa ponoči cepala 7,5 ur, mene so pa zize tako bolele da je bilo joj. Pa je pridno spraznila obe in je bilo bolje. Zdaj sem jo dala v lupinico in je tukaj zraven mene na mizi in drema. Verjetno se je počivalnika že naveličala. No ja, tudi jaz bi se sedežne, če bi mogla po cele dneve na njej ležat...

Bravo frufru.user posted image user posted image Ta je pa res dolga! Jaz bi si na tvojem mestu črpala mlekca!

Moj_moj pridna sta ti in tvoj sinek, ni kaj! Potem pa se tebi kilce kar topijo, če toliko prehodiš... Drugače pa tudi jaz še kar ne morem verjeti, da imam dojenčka, da je to drobceno bitje res moje. Včasih jo gledam in božam in me takšna čustva preplavijo, da mi prikličejo solze. In tisti nasmešek, ki mi podari ko se zbudi... Ah, res sem vesela da jo imam!

Nič babike, grem malo migat dokler dete drema...

(A. Einstein)

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 469
14.2.2007 15:53:00   
crci06
kilce... žal ne. Prvih "nekaj" dni, ko sem bila doma, je šlo samo od sebe dol kila na dan.
To se je pač organizem pucal, pa nisem bila več zatečena od zadrževanja vode v telesu ipd. In takrat nisem skoraj niš migala. Potem pa konec...
Ostalo je pa še ogromnooo... še čist dost še za enga dojenčka....

Zdaj bom pa rekla: šit, zakaj nisem poslušala dobrih nasvetov... ampak itak nihče "kao" ne opazi.
V petek sem se pofarbala, pa do ponedljka zvečer noben ni opazil. V nedeljo pa smo imeli pri njegovih družinsko kosilo, torej so bili vsi zbrani...

bejbike, zdaj nismo več pomembne... edino pri kakšnem hopa cupa me bo pa špeh verjetno fajn motil...
še nismo tako daleč...

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 470
14.2.2007 16:58:23   
Shorty_
hojla!

punce valentinovo jeuser posted image
No men je moj kupil verižico s srčkom jz pa njemu plišastega slončka piškote dobi pa še nov avtoradio. Nika je prejle spala 4 ure v vozičku pol je pojedla zdej pa z mano v miže tipka. jz sem bla dans tud že pridna sem dala cunje prat pa sušit, smeti odnesla skuhala pomila celo kopalnico in posesalauser posted image

zdej grem gledat beverly hils 90210 pa vam pol še kaj napišem

lupčka

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 471
14.2.2007 17:54:37   
Zasanjana
Živjo punce.

Ponoči je user posted image  spal od polnoči do treh, potem je na srečo pojedel 100ml mlekeca in spal naprej do osmih, ko se je začelo dretje.Najprej se mi je zdelo, da je lačen, potem sem pa v plenici videla cel potok driske.In to je prdelo, smrdelo in še kar teklo, da sem ga samo direkt nad školjko postavila.Pa ni bilo zelenkasto kakršna naj bi bila driska pri dojenčkih, ampak skor mal rdeče, kot da bi blo s krvjo pomešano.V glavnem, mu je ful odleglo in je potem zaspal za eno urco.Pol sva se najedla brez joka in šla na potep, ker je bil lep sonček.

Zdej sva pa še z kavice prišla.Smo se srečali z kolegico in njeno trimesečnico.Že snujemo načrte za poroko...user posted image Aleks se ji je skoz smejčkal, ona pa njemu... sta bla res simpatična.Na poti domov je zaspal in spi že dve uri.Verjetno ga je včerajšnje dretje ornk zmatralo.

No, grem zdej še hitro pobrisat prah pa perilo dat prat, da ne bom čist nekoristna, ko je že mož južno skuhal in vse pomil&pospravil za sabo.

< Sporočilo je popravil Zasanjana -- 14.2.2007 17:55:35 >

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 472
14.2.2007 18:49:28   
petri85
Pozdravljene!

No, mi smo bili danes v 1. posvetovalnici! Moja skrb glede pridobivanja teže, ker veliko kaka je čist odveč, saj naš fant pri 7 tednih tehta okroglih 6000g in meri okroglih 60cm! Ko mu je P rekla, da je pravi korenjak, se ji je na široko zasmejal!

Bomo pa morali vsaj kak mesec hoditi na NFT, ker je malce hipotoničen. Sem imela ves čas občutek, da je malce mehak, zato tudi ne drži glavce tako pokonci pri pasenju kravic! No, menda mu s telovadbo in vajami, ki nam jih bo pokazala fizioterapevtka, to lahko čist popravimo.

Barbk, ti si pa dobra! Čestitke!

Ženkica, a si že preizkusila Pampers Active Fit (vijolične)? Meni so te plenice zakon! Pri nas so druge tudi skoz puščale, te ima pa čez noč 12 ur gor, pa ni problema! Mislim pa, da so v Mulerju najceneje - 11 EUR.

Mi se še vedno ponoči 1x zbudimo. Spat gre okrog 20ih in spi do 2eh, naslednjič pa tam okrog pol sedmih, tako, da se fajn naspimo.

Ga pa kakšen dan kar fajn mučijo krči. Pa ne vem, če je kriva hrana, ke jem samo preizkušeno, to pomeni več ali manj enoinisto.

Našega Benjamina si tudi lahko ogledate na http://mami2.moj-album.com/.
Tudi ta sarejši je na eni, da ne bo doma fovšije!user posted image

Lp!

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 473
14.2.2007 19:56:09   
crci06
spet imam par minutk časa... in sem si šla pogledat albume...
kolk sta eva in benjamin luštna!!!

Zdaj bom naredila fundamentalno napako: ampak:
vsi otročki so res najlepši! Pa ne morem verjet, kako naredijo vsi prav enako faco, pa enak nasmešek, pa enako se skremžijo, pa čeprav tudi jaz mislim in vem, da so vsi posebni in da se jih ne da primerjat.
In seveda je za vsako mamico njen najlepši.

Zgleda,da smo se fajn zmenili, da smo imele dojenčke (tam okrog user posted image ) decembra...
nisem vedela, da so ravno okrog praznikov taki lepotci...

a tud ve še kaj prekipevate od ponosa?? user posted image

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 474
14.2.2007 21:13:19   
Shorty_
No ja eni bolj veliki dojenčkozavri eni pa bolj majhni važno da so vsi zdraviuser posted image
Midve se futrava tako kot ji paše dons je popila že 50ml po flaši mojga mleka od zjutri kar do zdej  še nismo prakticiral pa pr naslednjem obroku jo bom probala spet prepričat da naj je, prejšnji obrok sem ji pela zraven sašo lendero Ne grem na kolena in je kar nekaj pojedla očitno sem ji dvignila apetituser posted image

No zdej lepo aja in mam mal časa za vas. No pišite še kaj jz grem pa malo počivat ker me je današnje vozičkanje zmučilo pa še mel sem psihično utrujena zaradi sekiranja glede hranjenjauser posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?