Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 12.2.2007 12:17:30
|
|
|
|
Sulfinija
|
IZVIRNO SPOROČILO: leli Meni pa so v Mariboru rekli da sem pod njihovo kontrolo 3 mesece,potem pa k domačemu ginekologu.Mogoče ker so leta tu? Leli vse je mogoče,da tudi zaradi let. LP Mojca
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 12.2.2007 13:09:53
|
|
|
|
nenna
|
NAJPREJ NEŽI ČESTITKE . No pa še moja vesela novička,da grejem sončka,pa upam,da bosta hotela vstat pri meni .Danes začnem še s ASPIRINOM IN TIFOLOM.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 12.2.2007 16:05:05
|
|
|
|
soni
|
Čestitke Neža!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 12.2.2007 17:18:05
|
|
|
|
koala
|
Pika kako si??????
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 12.2.2007 18:12:59
|
|
|
|
pika74
|
IZVIRNO SPOROČILO: koala Pika kako si?????? Danes sem pa res bolj na tleh... Neki posel mi je padel v vodo... najbrž... noja...skoraj... In najvažnejše... mislim, da je tale izcedek danes, torej četrti dan, malce bolj konkreten oz. je malo več kapljic in bolj je rdeče barve...tako, da mislim, da je res konec... Zato sem se danes kar prijavila na tretji postopek... in dobila cifro in poklicat moram aprila, ko dobim M. Saj najbrž bom kak mesec kasneje prišla na vrsto... Pa poglejmo, kaj vse sem "preživela" v drugem postopku: - 31 inekcij v trebuh, ramo in tazadnjo (auč ) - dobila en modri flek od inekcije na trebuhu (še zdaj ne gre stran - očitno sem bla tist dan res mesar, ko sem si dajala inekcijo) - na zadnjem UZ so videli cca. 26 foliklov (na meji hiperstimulacije; delne punkcije ni bilo) - estradiol je bil na zadnjem merjenju 21,6! - dan pred punkcijo sem se fajn "spraznila" zarad odvajal - na punkciji je bilo 18 celic (ki niti ni bila tako boleča - razen zadnjih dveh foliklov, ki sta bila bolj za ovinkom) - od 18 sta se oplodila samo 2 - na 11. dan po punkciji oz. 6. dan po transferu se je pokazal prvi rjavkasti izcedek in je trajal do...? - od punkcije dalje po 3 utrogestane/dan + 1 aspirin 100mg + 1 tifol - en teden bolniške in skoraj ves ta čas - ležanje v postelji - nekaj dni (takoj po punkciji) hude bolečine v zgornjem delu trebuha in težave z dihanjem - v službi sem se zlagala in jim "naložila", da imam nek ginekološki poseg (vprašanje, kaj vse so ugibali, da je z mano, ko me ni bilo) - ohranila cca. isto kilažo (vsaj nekaj pozitivnega - v prvem postopku sem se od hudga kar za par kil zredila) - se orng naspala (tud ta je ena redkih pozitivnih) - pridelala eno obvestilo redarjev zarad napačnega parkiranja pred GK - se načakala pri dohtarjih (vsakič pred UZ sem čakala najmanj uro pa pol), za bolniško pa kar 4 ure - naštrikala lepe copatke, na katerih se bo - žal - nabiral prah - postavila smučke za sezono 2006/2007 v kot - in pretočila nekaj solzic ... Če povzamem... ni ravno optimistično, vendar mi ni žal... Zato gledam naprej in upam, da bo moje telo kmalu spet v formi za naslednji postopek. Hvala vsem za spodbudo.
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 12.2.2007 18:19:13
|
|
|
|
koala
|
Ojoj, to pa ni bil odgovor na katerega sem upala. Sploh ne vem kaj naj ti rečem v tolažbo, sploh po teh mukah ki si jih pretrpela. Kar se pa copatkov tiče, morad pa je to samo znak, da moraš splesti še ene in da bodo ti počakali samo nekaj mesecev. Drži se, mislim nate! za malenkost boljše počutje!
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 12.2.2007 18:25:12
|
|
|
|
Sulfinija
|
Pika74, . LP Mojca
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 12.2.2007 18:33:48
|
|
|
|
Bety upa
|
Pika74, a to pomeni, da si test tudi naredila?????? Ker, če ga nisi in si že vrgla puško nekam v koruzo, ti dam po ta zadnji..... Naredi test!!!! Edino, kar sem se naslišala in nabrala v teh letih, je največ to, da krvaviš in imaš pikico, ki ji srček veselo bije....Enkrat sem celo prebrala zgodbo ene, ki je imela debel - na dan testa in je kar bila prepričana, da ji je uspelo. Je počakala še dva dni in zagledala +!!! Ta zgodba se mi zdi še bolj neverjetna. In Pušenjak pravi, da je v medicini VSE MOGOČE!!! Držim pesti, da zagledaš +!!! Srečno vsem!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 12.2.2007 18:43:45
|
|
|
|
pika74
|
Pika74, a to pomeni, da si test tudi naredila?????? Ker, če ga nisi in si že vrgla puško nekam v koruzo, ti dam po ta zadnji..... Naredi test!!!! Ja evo tolk sm še pr seb, da me še nasmejete kljub vsej uni kalvariji gor, k sm jo prej napisala. Sej ni tolk grozn. Sam mogla sm se mal skašlat. Ja Bety, testa nisem nardila, ker ga niti nisem imela. Sem ga pa prej kupila in ga imam v planu narest jutri zjutraj, če le ne bo preveč rdečih kapljic vmes. Tolk ne maram teh testov delat...
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 12.2.2007 20:16:43
|
|
|
|
GoYa
|
Pika Pa neki upanja je vseeno za jutrišnji test.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 5:33:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Neža čestitke za , naj te ob prvem Uz razveselita . Bety upa želim ti pot, kokr si jo je izbrala neža, edino prosim brez gipsov, vrčine in ostale kalvarije, samo en debeli in nato . Pika tudi tebi debeli danes zjutraj, da ti izcedek izgine in nato . Mogče bi bilo dobr ukint tale aspirin, saj aspirin povzroča krvavitev. Aspirin je že zdaj svojo nalogo naredil. Ne vem, no. Samo brez panike in nobene puške in koruze na spregled, pusti jih tam, raje pobožaj svoje otročke v bušiju. Vsem ostalim pupam, ki čakate na plusek ali ET ali punkcijo, čim manj bolečin, nič izcedkov in velik nosečniških znakov , pa seveda veliko dozo optimizma
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 7:02:39
|
|
|
|
Ursulca
|
Jutro punce! Javljam se da imam v četrtek zjutraj punkcijo. Na zdravila spet nisem odreagirala tako kot bi mogla in imam folikle samo v desnem jajčniku. So pa vidt kr veliki tko da upam da so tudi dobri in da se bodo oplodili. Stiskam pesti se naprej za vas. Ursula
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 7:09:46
|
|
|
|
pika74
|
Naredila test....in je bil negativen. Nisem žalostna, ker sem bila že prej, tako sem ta rezultat sprejela povsem mirno. Hvala še enkrat vsem. pa-pa
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 8:18:14
|
|
|
|
Bety upa
|
uffffffffffff...hudiča...... Ampak, test si naredila en cel teden pred datumom za test. Se ti res zdi vse izgubljeno?!?! Ne vem....Saj otročiček sploh ni imel časa za vgnezditev. Oprosti, če preveč drezam v tvoj postopek, samo enostavno ne morem verjeti, ker si tako dobro odreagirala in imela tako dober rezultat. Ni pravično!!! Meni je žal, resnično žal. Vsaj nimaš problema z jajčki in resnično lahko upaš, da bo drugič uspelo brez izcedkov. Mora!!! Prejmi en velik šop rož, da ti minejo žalostni dnevi čimprej in da dobiš moč za naslednji poskus. CMOK
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 8:51:24
|
|
|
|
GoYa
|
Pika, . Upam, da bo tudi pri tebi držal rek "V tretje gre rado."
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 9:20:01
|
|
|
|
ija
|
Joj, kaj vse je na tejle naši strani - veselje in žalost ... in stalno se prepletata ja nič, takile so ti postopki, stalno upanje, pa pričakovanje, pa veselje, pa razočaranje. Hočem rečt, da razumem vsa čustva, ki vas preplavljajo, tako nežina kot pikina ... Jaz danes spadam med tiste razočarane - podobno kot Ursulca (spet) nisem dobro odreagirala na zdravila in foliklov je čisto premalo - zaenkrat se kažeta dva v četrtek mam naslednji UZ. Ker sem zdaj že "stara mačka" v teh postopkih, vem, kaj to pomeni in koliko zmanjša možnosti za vnaprej ... ampak, saj je vse skupaj ena loterija, pri kateri nikol ne vemo, kdaj bomo zadel sedmico tako da tudi meni še vedno ostane upanje čimprejšnje Pozdravček, ija
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 9:46:52
|
|
|
|
Neža81
|
Morgen! Pika. vseeno še upam najbolje zate . Počakaj do pregleda, da ti bodo tam povedali, kakšna je situacija. Meni pa je fuuuuuuul slabo , pa celo noč sem mela zelo napet trebuh , pa ful sem zaspana ..... sicer pa, ka se pritožujem, saj sem sama to hotela, a ne? To kar sem skuhala, bom pa še pojedla . Jutri zjutraj morem iti dati kri, potem pa malo počakam na rezultat!!! Komaj čakam! Vseeno še bom najbolj prepričana jutri, ko mi pove doktor! Bety,leli kak pa vedve?
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 10:12:41
|
|
|
|
soncek.djukelica
|
dobro jutro Neža,tako lepo te je brati!Morda pa si kak premalo spila! Jaz se bom zelo težko odpovedala ,če postanem ! Pika, ti pa tudi ne obupavaj!Dokler se gospa ne prikaže,ni še nič izgubljeno! Od vse te droge,se pač telo drugače odziva! Da pa boš vedela,da mislim nate ti pošiljam , pa jutri jih boš dobila od svojega ! lep pozdrav
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 11:07:27
|
|
|
|
leli
|
Dobro jutro punce.Ja Neža tako ti je to če nosiš dojenčka ali dva.Počutim se vredu edino zvija me dosti ampak moram reči to niso klasični krči,samo nonstop pa imam občutek da sem dobila .Jaz imam zelo redno in če je v nedeljo ne dobim sem 98% da mi je uspelo.Prvič sem dobila točno tako kot vedno 26 dan.Ampak upam,da mi je to pot uspelo in da se počasi rešim teh ambulant za neplodnost.Punce ve jeste aspirin? Zakaj?Neža ti ga tudi ješ?
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 11:09:57
|
|
|
|
leli
|
P.s.Pika ti pa ne obupaj,dokler ti zdravnik ne reče da nisi.Pa tudi če nisi pa boš naslednjič 100%.Tako se odloči in tako bo.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 12:24:34
|
|
|
|
Vesna_2
|
No pa da se še jaz javim po dolgem času. Včeraj sem bila na Uz, po 15 dneh jemanja Suprefacta. Dobila sem za 9x še menopur in suprefact. potem se pa v sredo 21.2 zopet oglasim na Uz in kri bom dala. Bom videla kaj bo. moram pa povedati da je kar malo zoprno ta menopur pripravit sej drugače ni krize. kako pa vse ostale še stojite, poleg tistih ki se nam vsakodnevno oglašate?
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 15:26:00
|
|
|
|
anabanana
|
Kakooooo seeem srečna Uradno je, da bom postala marčevka - komaj čakam marčevke . Včeraj mi je doktor Merlo dal blagoslov in recept za klomifen, grem namreč v "skoraj spontani" postopek. No, vem, da možnosti niso ravno ne vem kakšne, ampak vseeno sem fuuul vesela, da se je začelo dogajat! Jaz bom kar verjela, da bo v prvo ratalo. No zdaj čakamo na , prvič v življenju komaj čakam da pride in potem 4-9 dan ciklusa klomifen, UZ in nato šibamo na punkcijo. Je rekel Merlo, da ne bomo nič časa zgubljali . Punce držte pesti !!!! Jaz jih za vas že stalno, pa tudi za decembrčice sem jih. Upam, da bodo tudi marča tako prijetne punce na forumu (pa čim manj istih, ker bodo itak ) V glavnem sem happy ...
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 15:44:42
|
|
|
|
Anonimen
|
uf, to pa je novica. Tok sem vesela za vaju oba,sej veš zakaj..... ko boš kdaj na poti v Postojno, mi piši privat, se pokličeva, pa skočiva na eno veliko . Res sem vesela zate oz. vaju Seveda ne smem pozabiti, da verjamem, da boš zelo hitro Držim pesti zate!!!!!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 15:48:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Držim pesti.Kar korajžno!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.2.2007 15:51:53
|
|
|
|
citrončica
|
Neža81, no pa nti je uspelo, če že jaz nisem dobila za rojstni dan tako lepega darila, si ga pa vsaj ti!! Pa je res ko pravijo, da edino srečo pomnožiš z deljenjem, ne? Zdaj pa srečno, in da se ji kmalu pridružite še ostale, ki čakate na test!!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?