|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December (ke/čki) 2006
6.2.2007 22:43:15   
frufru
Čer! Sem kar malo zmatrana. Je prišlo pol žlahte. Smo proslavili Lovrova 2 meseca in moj RD. Pol sem pa slalomirala med gosti in Lovrom. Pa 3 kose tiramisuja sem popapcala user posted image user posted image user posted image . Zdaj smo pa vsi omagali. R in Lovro že spita, jaz jo pa tudi počasi maham v Senovo.

Vilma mi imamo poleg racmank pamperske samo za izlete in ko se racmanke sušijo, ampak smo že decembra kupili tiste za 4-9kg. Newborn so bile pa že po 1 tednu premajhne.user posted image

Lidijat meni bi včasih kar pasalo, da Lovro ne bi bil vreča brez dnauser posted image . Mi enkrat dnevno zmanjkauser posted image , pol pa bradavičke grizlja (čeprav nima zob) pa vleče in buta bubise kot kakšen bikec, jaz pa zvezde vidim. Tako, da ne preostane drugega kot da me 1x na dan dam 90ml Novalaca user posted image

Vampirka, jaz se že 14 dni spravljam k telovadbi pa mi ne gre. Sem imela +4kg, zdaj mam pa +5user posted image . Se mi je na žalost povrnila sladkosnednost, ki me je v nosečnosti zapustila. Samo hujšat pa ne mislim. Res nebi rada, da mlekarne presahnejo.
Tale handling meni sploh ne greuser posted image . Sem gledala slike, pa sem se tako zmedla, da ga sploh nisem več znala dvignit. Nogice pri previjanju pa jaz tudi dvigam.user posted image  Mi je pediater rekel naj mu nogice dvigujem, ker glavo preveč nazaj zvrača, pa se mu tako trebušne mišice krepijo. Pa bučko mu moram naprej rint, samo je user posted image težko poba v eni roki držat 6 kil, ki se z vso močjo upirajo položaju, ki mu ne ustreza. Pa kako naj pikcu dopovem, da se ob krčkih ne sme zvijat v lokuser posted image

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 401
6.2.2007 22:45:02   
frufru
user posted image
Veseli dan - nick mamice - PDP - rodila - z imenom  - 1. pregled - 2.pregled
03.10. - Zasanjana - 23.11. - user posted image -  Aleksej 
27.10. - Ženkica - 7.12. -  user posted image -  Kaja
15.11. - Pikanogavička - 2.12. - user posted image - Aljoša 
24.11. - Tintara - 1.12. - user posted image - Nadja , +1080g, +3,5 cm
26.11. - Tejkaz - 12.12. - user posted image  - Eva, + 1590g, +5 cm
26.11. - Emamair - 24.12 - user posted image - David Llewelyn,
26.11. - Emamair - 24.12 - user posted image  - Luka Griffin,  +1590g, + 6cm
27.11. - TinaM - 21.12. user posted image - ???
28.11. - Supermami - 3.12 - user posted image - Tilen
30.11. - Naja3  - 23.11. (1.12.) - user posted image - Tija 
30.11. - Sabini - 6.12. - user posted image - Jan  
30.11. - Ema82 - 6.12. - user posted image - Tian
30.11. - Katja34 - 9.12. - user posted image  - ???
01.12. - Vampirka - 22.12. - user posted image - Laura,  +1200g, +8cm , +1840g +11cm
04.12. - Ela06 - 7.12. - user posted image  - Ela
05.12. - Frufru - 01.12. - user posted image - Lovro , +1000g, +2cm, +1850g +5cm
05.12. - Vilma - 17.12. - user posted image - Dominik, +1200g, +1,5 cm 
07.12. - sončka1 - 2.12. - user posted image  - Gašper
11.12. - Manetka - 1.12. -  user posted image  -   Alja
12.12. - Shorty - 11.12. - user posted image  - Nika, +880g, +3cm
12.12. - KlavdijaK1 - 16.12. - user posted image  - Tristan
15.12. - Severnica77 - 13.12. - user posted image - Leo, +1230g, 6 cm
16.12. - London_paris - 31.12. - user posted image  - Ožbej 
18.12. - T_t_y - 28.12. - user posted image - Alja, +1000g
19.12. - Meta - 17.12. - user posted image - Matija 
25.12. - Petri85 - 17.12. - user posted image  - Benjamin
26.12. - X500 - 18.12. - user posted image  - Nia
27.12. - Pika30 - 20.12. - user posted image - Ajda
27.12. - Aja3 - 30.12. - user posted image  - Hana
27.12. - Bianka -  16.1. - user posted image  user posted image   - Nik, Nejc
28.12. - Malecka - 31.12. - user posted image  - ???
29.12. - Luna06 - 5.1. - user posted image  - Mark
30.12. - Barbk - 22.12. - user posted image - Manca, +755g, +2,5cm 
30.12. - Lidijat - 28.12. - user posted image - Eva,  +565 gramov, +4cm
31.12. - Baltazarka - 25.12. - user posted image  - Tjaša
31.12. - Anckabancka - 31.12. - user posted image  - Gašper 
31.12. - mum2be - 27.12 - user posted image  - Tamara
01.01. - R1ta - 16.12. - user posted image  - Ana-Lucia Soraya
01.01. - Lora16 - 23.12. - user posted image  - Zala
03.01. - Moj_moj - 21.12. - user posted image - Nejc 
??.01. - Ferr  - 31.12. - user posted image  - Tara 

Pa še malo statistike:

user posted image user posted image                            user posted image user posted image    
22                               20
user posted image točni kot švicarska ura: 1
0                                 1,
user posted image  , ki so potegnili svoj zimski spanec: 17
11                               6
user posted image  , ki so prehitevali po desni: 24 
11                               13
user posted image  , ki so pobegnili v november: 13
6                                 7
user posted image  , ki so pobegnili v januar: 4
3                                 1
user posted image  , ki so pribežali v december: 3
0                                 3

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 402
7.2.2007 11:56:49   
ELA06
Hej!

Ne morem verjet, da je že sreda! Meni dnevi tako hitro minevajo. 
fru_fru vi imate že 6kg! Imaš pa dobre mlekarne!

Mi smo bili včeraj na vaganju v ZD! Smo se premalo zredil. Samo 350, tako da jih ima sedaj 4950 g. Mi je rekel zdravnik, da nimam dovolj mleka! Halo on ni zjutraj z mano, ko mi vse ven teče. Jaz preprosto ne vem! Jest ji dam na eni strani, potem probamo še na drugi strani, pa običajno noče več. Jemo na 2-3 ure, ponoči spi tudi 5 ur skupaj, kadar joka pa ji probam dat jest noče... Če bi bila lačna jaz mislim, da bi jokala v eno! Sem se odločila, da ji bom zvečer probala dodat potem bom pa videla.

sedaj pa moram it, bo lakota.

lp

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 403
7.2.2007 12:30:31   
frufru
Ela06 a si bila pri Weissu? Jaz k njemu ne grem več, sem mislila da mi bo Lovra razstavil na prafaktorje, ko ga je pri enem mesecu dobil v roke. Se bom naročila k dr. Penca, jo zelo pohvalijo. No saj Weissa tudi, samo nič ti ne pove.

(odgovor članu ELA06)
Neposredna povezava do sporočila: 404
7.2.2007 12:51:28   
frufru
Sem pozabila user posted image user posted image čestitke Gašper od sončke1 za 2 mesecauser posted image user posted image
Pa da ne boste pozabile dat vloge za nego otroka, ker vam sicer porodniška ne gepira več. Jaz sem kot ponavadi to rešila zadnji teden.user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 405
7.2.2007 15:34:54   
Vilma
Gašper čestitke za dva meseca user posted image

Mi smo imeli danes UZ. Smo rešeni širkoega povijanja juheej  user posted image
Me je blo pa tko strah, da bo malček jokal. No tale naš otrok vedno preseneti user posted image  
Je spal, ko so nas not poklical in ko sem ga odvijala, mu sprva ni blo jasno, kaj dogaja. Potem pa, ko je ugotovil,da bo nagec, je začel ful brcat in se smejat. Tud v tistem aparatu je bil miren, gel ga ni nič motil, potem mu je zdravnica še nogice narazen dala - nič - priden.
Potem so ga dal  še kravice past...je bil takrat glih  zraven medicinski brat user posted image  IN tamalga glih pogleda, ko je kravice pasel, naš pa nasmeeeeeeh, da se je MIrko (tko je medicinskemu bratu ime user posted image ) čist stopil od veselja in začel govorit kot ena ženskica, tko v pomanjševalnicah  hehe user posted image
No potem sem ga mogla nazaj previt, sta bla še dva dojenčka na mizi. KO je naš Dominik ugotovil, da je zraven njega dojenček, je spet začel ful mahat z rokami in nogami in se smejat, je očaral še mamico tega dojenčka  hehe user posted image
Skratka vse je potekalo super user posted image
Po pregledu smo šli še po nakupih, na kavico, naš radovedež je ene pol ure še gledal okoli, potem pa zaspal v lupinici za 15 minutk user posted image

Kako pa ve? Še široko povijate? Kdaj pa imate UZ kolkov?

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 406
7.2.2007 15:43:44   
lidijat
ELA06, tudi mi imamo podobne težave z mlekarnami, daj povej mi koliko časa ti pa pije na eni strani? Naša se je zredila 565 g in zrasla 4 cm, ko gledam mere drugih user posted image  je prav slim kategorija po redenju  mislim. Noče pa piti več kot 3-5 minut na eni strani, včasih nam uspe po previjanju poturit še drugo joško, ampak se zna kar kregat z njo. Nam je tudi patronažna rekla, da začnimo dodajat pa smo od takrat samo še bolj zmešani. Zdravnica je pa rekla, da ne rabimo, ker toliko kolikor ona spije dodatka (od 30-100 ml dnevno) ga kao ne rabi. Ene par dni smo se spet samo dojile, zdaj moram pa spet flaško včasih dat, včasih ne spije nič, dva dni nazaj mi je pa pred nočnim spanjem spila 100 ml in je spala 5 ur. Se mi pa zdi da s takim cuckanjem tele moje mlekarne ne bodo prav dolgo obratovale. Škoda, je zdravo pa še praktično. 

Ja, saj nam (beri pediatrom) nikoli ni prav, če se preveč zredijo ni OK, če se premalo ni OK, vedno je nekaj, da se sekiraš.

Dobro se redkajte!

LP

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

(odgovor članu ELA06)
Neposredna povezava do sporočila: 407
7.2.2007 19:56:50   
severnica77
Ja, dnevi pa res bežijo, kljub temu, da so dnevi sedaj kar podobni. Je pa res, da je skoraj vsak dan kaj novega z našimi dojenčki.

Naš Leo že kar konkretno čeblja in potem se pogovarjava po dojenčkobecedi. Mi je sodelavec rekel, da dokler še nisem začela pisati slovarja, je tak in tak še vredu user posted image .

Potem se vsak dan še malce preobračamo. Še vedno noče biti na trebuščku, se kar v minuti preobrne na hrbet in potem se mi smeji. Res so sladki, ti mali človečki.

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 408
7.2.2007 22:03:53   
r1ta
Dober večer!

Da se malo javim...

Lidijat tudi naša pupa se je zredila samo za 600g in zrastla 4cm pa zdravnica pravi da je to normalno in vse okidoki. Je pa Ana res malo dlje, 20 minut je na eni in vsaj 10 minut na drugi zizi priklopljena. Pa še bi bila če je ne bi jaz dala stran ker če je predolgo potem vrže višek ven, mleka pa pri naši hiši ne zlivamo stran. Kaj bi dali otroci v Afriki zanj...

Danes smo bili v očesni kliniki in so pogledali očke Ani in pravijo da je vse v najlepšem redu. Imamo pa čez dva meseca še enkrat kontrolo kjer bodo preventivno pogledali (ker že pač imamo pri njih kartoteko) če ima kaj dioptrije. Mi pa sploh ni bilo vseeno ko smo bili tam. S kar na Emomair spomnim kaj vse je dala skozi...

Drugače je spanje pri naši hiši še vedno zavidanja vredno, danes sem si kupila cd The heart of reiki, ga dala med likanjem gor in se je Ana čudežno umirila (drugače je obvezno pela operne arije od 20.30 pa nekje do 22-ih). Še zdaj leži tukaj ob meni v počivalniku in cuclja dudico in me gleda. Kar ne morem verjet...

Punce ste se od poroda že kaj skregale s svojimi dragimi? Midva sma se danes tako pošteno ruknila. Sem ga ene 3x poslala naj gre ven iz stanovanja, češ da itak ni za nobeno rabo, potem pa je res spakiral par majic in šel.user posted image  Čez eno uro ko sem se ohladila (in on tudi) pa sem mu poslala sms naj le pride domov ker ga potrebujem in ker mu je tu zraven naju z Ano mesto pa je takoj prišel...user posted image  Zdaj je vse ok.

Evo ga. Urca je 22 in mi se moramo pripraviti za počitek!

Lahko nočko!

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 409
7.2.2007 22:42:17   
Shorty_
čer!
Kar se papanja tiče Nika nikoli ne je več kot pet minut razen zvečer ko je 5 minut jo previjem in potem mogoče še kake tri minute malo pije predno se začne kregat z joškouser posted image . Dojiva se samo na eni strani na obrok, glede pridobivanja teže vam pa napišem v ponedeljek k mamo posvetovalnico.
Jz zdej vsak dan Niko najkasneje ob 22 dam v posteljo ker mora dragi ob 4:40 vstajat in gre takrat spat.
R1ta  jz bi tud mojga nekam poslala ker sploh nima časa zame ponavadi že ko tamalo zadnjič futram že spi tko da še lupčka za lahko noč ne dobim. Zdejle naprimer oba z Niko že spita in sploh ne ve da me ni zravenuser posted image  Pa ta teden je bil zjutraj in je cele popoldneve rihtal papirje ker sva včeraj kupila avto (končno) in če sem ga samo vprašala kdaj naj naredim za jest mu je bilo že odveč...ah..sej bo...
Kar se pa plenic tiče sva na od 3-6 in so zaenkrat še ok uporabljam pa dm-ove pa millerjeve občasno tud huggiske.
Moje kile so pa sicer že -2kg, ja - ampak moram še zmeri ene 3 zgubit pa mal oblikovat trebuh in boke ker sem kot hruškauser posted image
Kaj pa kej večerna telovadba že kej prakticirate tiste ki mate že zeleno luč od G? mi še nič in me tudi ne mika ker se bojim da bi me preveč bolelo, še takratk sem hotla me pa moj ni jemal resno ker je mislu da bo spet zvisel (v nosečnosti je kar nekajkratuser posted image )

Mi mamo Uz kolkov mislim da 15.3. ampak samo kontrolni ker ne povijamo na široko (1a 1b)

No ja dosti jamranja z moje strani lepo spančkajte kaj lepega sanjajte in povejte svojim malčkom in malčicam da jih obožujeteuser posted image

Nočko by Shortyka

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 410
8.2.2007 9:02:41   
Ženkica
Ojla.

Kaja trenutno pančka user posted image ; je punca tokkkkkkkkkkkk pridna ratala da ni za verjet; spat sva šli ob 23.00 uri in je spala do 7.30, potem sva jedli in še vedno spi. No, samo še zvečer mora začet spat, da bova z možem imela tudi kaj časa zase, potem smo pa zmagal. Ampak baje je še premajhna; no ja, vsaj tko mi vsi pravijo. Čez dan pa jasno še vedno nič ne spi; se ji preveč dogaja.

Kar se tiče hranjenja in porasta teže; do cca 5 kg-jev se dojenčki kar hitro poredijo, potem pa se porast teže malce umiri; ker če bi taki hitro naraščala kot prva dva mesecea bi imeli naši user posted image  do 1 leta že čez 10 kil - se vam ne zdi da bi bilo to malce preveč.

No, mi smo tudi včeraj kupili prvi paket pleničk št. 3; uporabljava pa kar Pamperske, sem zadovoljna z njimi; nikoli nič ne puščajo.

A se vaši user posted image  tut že znajo kaj razjezit? Joj, Kaja zna bit tako huda, da človek ne more verjet; sploh, če ji vzameš flaško, če počasi pije. V bistvu je prav smešna.

Ja, tudi moja postava je v bistvu hruškasta; boki so definitivno širši; saj kilograme sem že skoraj dol zbila, še cca 2 mi falita, ampak oblika telesa je pa čisto druga. No ja, saj baje nam to pripada; zdj smo res prave ženske postale, a ne. user posted image
Sem pa kar žalostna ko je tako usrano vreme; in baje bo tako še kar nekaj časa user posted image ; nič vozičkanja, nič sprehodov, za zjokat.

NO, zdj pa šibam počasi.

lepo se mejte,

Ženkica

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 411
8.2.2007 10:27:53   
ELA06
Živijo!

fru_fru ko smo bili na tehtanju jo je potem pregledal Weiss! Res nima občutka, tako jo je premetaval, da se je še meni smili otrok. Potem pa ni čudno, da se je totalno razdrla. Drugače pa imamo za pediatrinjo dr. Pencatovo in mi je bila na prvem pregledu zelo v redu.  Ela se ji je ful smejala in ona je z njo delala zelo lepo. Sej vem, da moj otrok ni iz porcelana, ampak vseeno ni potrebno, da jo tako premetava. Pa že na začetku je bila obrnjena proti meni, on jo je pa zagrabu in potegnu k sebi...halo, človek mal z občutkom.
Drugače pa se ona naje tam v 5-10 min. Res je da skoraj za vsakič tudi ven bruhne! Drugače mi je pa kolegica rekla, da se je njihova tamala isto zredila samo za 350 in je potem imela tut takšno težko kot jo imamo mi, pa je Weiss rekel, da je to čist ok in sedaj je stara 4 mesece in se še vedno dojijo.
Naš otrok pa ne zgleda kot bi bil shiran ima polna lica in klobasice. Včeraj sem ji zvečer probala dodat umetno mleko, pa ni marala potegnit iz flaške. Bomo danes spet probal, pa da vidimo.
Ko sem bila na predavanju o dojenju je dr. Turkova rekla, da imam vsaka mama glih prav močno mleko za otroka. Tako, da jaz ga imam dovolj in se ne bom prav nič sekirala.... če bo lačna bomo že slišal...

Drugače pa glede kreganja z našimi boljšimi polovicami. Jaz sem nad mojim popizdla, ker sem jo 2 dni nazaj za 45 min pri njem pustila in sem šla do kolegice nekaj iskat...ta čas se je Ela ful drla, ker je imela krče! Ko sem prišla domov je mala že spala,  bil pa je že nos, ker me TOLIKO časa ni bilo in sem vedla, da je slabe volje in bi lahko prišla prej domov. In kaj bi bilo potem bolje!!!!! Sem mu povedala, da jaz dopoldan tut nimam nikogar, da bi mi vzel tamalo. če se dere! Jaz sem lahko 24 ur na dan z njo on bi bil pa samo takrat, ko je dobre volje in bi se igrala. Mi je prav žal, kar naj se navadi, še posebej, ker bom šla jaz z septembrom v službo in bo šel on na porodniško! Sem mu povedala, če me misli takrat klicat iz službe, če bo Ela sitna!!!!!!!!!!!!!!!
Ampak danes smo že ok. Da ne rečem, da naš sonček ne spi čez dan že nekaj dni ne veliko, danes ko pa je očka doma, pa smo vstali ob 9 ih, 9.45 pa je že zaspala. Druge dneve ko sem si pa želela, da bi malo spala dopoldne, da se jaz v miru najem ali naredim karkoli drugega pa ne! Ta sonček naš navihan!

Slikanje kolkov imamo 10.3. in to v Brežicah, ker je v nm ful čakalne dobe in bi prišli na vrsto šele čez 6 mesecev.

Danes sem se pa razpisala, izkoristite frej dan očetov!

lp

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 412
8.2.2007 12:19:51   
lidijat
Živjo!

Mi smo pa tudi danes brez očija, dela. Pa tavelik je bolančkan - bruhica. Enkrat oči, drugič sine, kdo bo pa zdaj?! Upam, da bo naša user posted image tele preizkušnje prestala OK, so sami bacili okoli nas.

Hvala vsem za tolažbo glede cuckanja. Saj nam je tudi rekla, da smo se dovolj zredili, itak so jim bolj všeč malo manj okrogli, vsaj naši pediatrinji. Je bil tastarejši sine čist slim kategorija pa ga je skoz hvalila. Če mi verjamete al ne, mu še vedno jaz dajem za jest velikokrat pa ima 6 let in hodi v šolo. On ni nikoli lačen, se do zdaj še ni spomnil na hrano sam.

Ne bom se nč hvalila, kako smo spali, sva pa začele jemat AD3 kapljice, zaenkrat 3 dni po eno na dan, ne čutimo razlike, ko bomo na sedmih pa povem kaj bo.

Malo se sonček kaže user posted image , bejžmo ven!

Lep pozdrav vsem! 

Aja, sem pozabila dodati moj komentar glede očijev. Včasih mi je kar za pop...., je tolk bogi pa zmatran, saj vem, da je ampak on misli, da sem jaz čist spočita. Ja, še posebej zdaj, ko imam še tavelizga bolanga, se imam noro dobr, ko je on v službi. Pa ponoči tudi, ko kakšno noč spim 2-3 urce potem pa zjutraj sikam od utrujenosti in neprespanosti, ja kaj si pa sitna, res ne vem zakaj,.. Uf, sem zašla. Dijo

< Sporočilo je popravil lidijat -- 8.2.2007 12:22:30 >

(odgovor članu ELA06)
Neposredna povezava do sporočila: 413
8.2.2007 21:20:03   
aja3
ciaoooo
o hvala bogu in alahu in budi:) vidm da je normalno da so tezave v raju...zdej po dobrem mesecu je zacetna evforija izzvenela, zdej so pa back to the reality... nas oci je tud tooolk zmatran in sva mela lih dons en tak neprijazen pogovor...ce ne gre, ne gre, res ne zmorem vsega sama.

lidija, glede dojenja ti pa zaupam da si ne prevec glave razbijat ce mas dost mleka (tko k sem si jaz).. daj ji za jest tolk kolikor ji pase...men ponavadi pozno popoldne zmanjka mleka (pa se tamala je utrujena k je popoldne pokonc pa slabse vlece) in ji dam po dojenju se novalac - kolikor ji pase, itak k je sita dudico izpljune. Ce se  otrok po dojenju se joka in vidis da je lacen, daj dodatek, drugace pa ne in to je vse - dont vori, vse bo ok. Ce ti spi po 5,6 ur skup si pa vmes spumpaj da bodo mlekarne delale... srecno

full vas je fajn brat, vidm da skoz kaj dogaja :)

ej, nic nism zasledila...ko smo ble v pricakovanju smo tasce opravljale...ne mi rect da zdej pa nimamo vec problemov z njimi:))

ciao ciao

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 414
9.2.2007 10:32:30   
severnica77
 aja3 - jaz sem ravno zadnjič pisala, da se je vse obrnilo. Kar se tašče tiče pri nas ... Čez nosečnost in tudi prej sem jo samo hvalila. Res ni bilo niti najmanše stvarce, ki bi me nervirala. Amapk zdaj, ko imamo user posted image  - čisto druga pesem. Mu ne bi dala čajčka, pri podiranju kupčka je fajn, če se tak drži, kaj ga ne zebe, ne bi imel kapice (v stanovanju) ..... Res za znoret ali pa sem jaz toliko bolj občutljiva. Res ne vem. Sicer se dosti ne vidimo pa vseeno. Grem raje sama na sprehod. Smo pa oddaljeni za cca. pol ure hoje.

Naš malček se tudi pridno redi, ne vem točno koliko tehta imamo čez deset dni posvetovalnico in bomo videli. Drugače pa se tako za orientacijo stehtam sama, potem pa še z malčkom in mislim, da ima okoli 6kg.

Je pa nekje od 10 minut pa tudi do 50 minut. Seveda potem temu primerno poliva pa kaj hočem, če pa ko ga odstavim začnejo takšne sirene tulit, da je joj, čeprav je pediatrinja rekla, da je čisto dovolj petnajst minut. Sem pa brala, da user posted image  v prvih 5 minutah popijejo 75 % mleka.

Moji kg pa so šli kar dol  imam -1kg in so se zaustavili, tako da sem res zadovoljna.

Tudi mojega je euforija minila. Sicer je še zaenkrat o.k. in nič ne gnjavi user posted image .
Telovadila tudi midva še nisva in mi po eni strani tudi ni ne vem kako, imam sicer prebliske, ki pa hitro minejo. Še pa nisem bila pri G, tako da bom počakala do konca meseca, da vidim kaj pravi.

(odgovor članu aja3)
Neposredna povezava do sporočila: 415
9.2.2007 11:48:23   
pika30
Ojla,
da se vam še jaz mal oglasim,Ajda zdajle spančka,pa še slabo vreme je,drugače bi bile že zunaj,narediva vsak dan po 8km sprehoda pa mi je že kar tečno,ker bo cel vikend deževen.user posted image
Je zelo pridkana,krči jo dajejo samo zvečer,pa ji dam avstrijske kapljice Lefaxin in ji takoj pomagajo so superuser posted image ...tiste koroške kapljice pa niso nič kaj prida smo jih stran dali.
Ponoči mi še vedno lepo spančka.user posted image

Lidijat ne sekiraj se glede dojenja,če se ti ne joka po hranjenju pol ma že dosti.Ker jo imaš malo na zizi,se ti mleko ne proizvaja več toliko in se ti bo počasi usahnilo si probaj črpat in si ga shrani v hladilnik(počaka 24ur) v zamrzovalniku pa 6 mesecev.

Jaz jo dojim po pol ure in še več...brez zize pa noče bit...včasih ziza po celo uro,ker se tako uspava..dude tak noče,kaj pa morem,če ji zizo hočem na silo vzeti,začne klatit z rokami in se zvijati kot vrtavka,da me čisto pokrempa.user posted image

R1ta nisi edina ko se spričkaš z dragim...tudi mi smo se že.
V sredo sem imela G in jo je dragi 3 ure pazil,pa se mu je ves čas jokala,da me cel živčen klical sredi pregleda ,če že pridem...halooo a naj kar vstanem pa po luftu priletim domov al kaj.user posted image Jo bo pa že mal potolažil,saj sem jo prej nahranla,tak da lačna ni bila.Potem me je še štirikrat klical kje sem,če že pridem da sem že pošizila.Ko sem prišla domov jo vzela v roke...kot bi radio ugasnil je bila tiho....res ne vem a jo je šipal ves čas al kajuser posted image .Jaz se 24 ur skoraj sama z njo,ti pa 3 ure ne moreš zdržat...pol pa je bogi je bil tak zmatran,da se je kr spat pobral.

Pri plenicah smo pri 3-6kg trenutno imamo Hugiske pa so kar vredu,Ajda ima že krepko čez 4 kg.Probala bi plenice Baby Love pa ne vem kako se obnesejo,če jih katera uporablja mi naj pove,če je zadovoljna z njimi. 

Lepo se cartajte!!
čav

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu aja3)
Neposredna povezava do sporočila: 416
9.2.2007 12:50:51   
crci06
živjo!
danes se pa bolj kot ne samo pofočkam, sem že pozabila, kaj sem vam vse hotela pokomentirat na vaše poste..

uživamo 100/uro, saj je našemu očku uspelo si priboriti očetovski dopust...
vse se je izšlo še bolje, kot če bi planirali, in to ob vseh tistih velikih planih, kako bi za božič že bila iz porodnišnice, haha...

danes zjutraj me je bilo kar groza, ko me je moj vprašal, kolkrat sem ponoči vstala, pa nisem vedela, al sem dojila enkrat ali dvakrat. Čisto sem bila zalimana, tako, da mi je prinesel previtega sineta v posteljo, da se je nafutral, pol sta pa onadva vstala, mamica si je pa privoščila lepotilni spanec. Ja valda. 6:50 sta vstala; 7:05 sem se že vsa otrpla zbudila, ker sem imela nočne more, da se je s sinetom nekaj zgodilo... svašta.

Aja, moram poudarit, da more  niso imele veze z očkom...  je zelooo priden. Mislim, da je ta teden, ko je doma, previjal skoraj 75 %.  In vmes dokončal diplomsko. Jaz reva, pa nimam časa, ker imam otročka user posted image

Pleničke pa mi uporabljamo Mullerjeve za čez dan in Pamperske za ponoč. Neke bistvene razlike v pamperskah iz Mullerja in Mercatorja pa jaz ne opazim. No, vizuelno že, v kvaliteti pa ne. Smo pa na dvojkici (3-6 kg)... 
Me prav zanima, kako bo na pregledu...  Tudi jaz sem se vagala z in brez sineta, pa je bilo zelo malo razlike, s tem, da cunje ogromno nanesejo. Mislim, da tetra plenica tehta 40 - 80 g. Pa je čisto lahka, kaj potem šele vse ostalo...
Moji kg...  no comment. Zdaj so se pa res čisto ustavili. Ampak ne smem še športat, ker še ni 6 tednov. HAHA.
Od hrane pa sem še vedno na jedilniku za "dojenje", razen sladkarijam se pa ne morem odpovedat...
Aha, pa še nekaj se je danes zgodilo...  med kuhanjem kosila user posted image  je očka imel sineta v lupinici. Še prej pa mu je vzel ven tisti trikotni povšterček pod rito, ker je opazil, da je malemu bolje...
Kaj ve še imate povšterčke za novoroječke v lupinicah? (upam, da veste, kaj imam v mislih; maxi cosi so tako narejene, da jih poglobiš..)

No, zdaj pa en lep pozdrav vsem, pa želim nam vsaj par uric sončka na dan. Vsaj toliko, da se razmigamo in zamenjamo zrak v pljučih, sicer lahko človek rata utesnjen in o, ja, potem pa se začnejo prepiri...  mi imamo prvi letošnji prepir že davno za sabo...

Uživajte!

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 417
9.2.2007 13:29:57   
lidijat
Aja3 sem se ti prav nasmejala.

Drugače se pa počutim, ko da bi imela prvega otroka, ko ne vem kako naj ravnam z njo glede dojenja. Saj gurava nekako no.

Ja, prepirčki pa taščice. Naša je tolk brihtna, je bla že pri ta prvem, saj, ja OK, verjetno dobro hoče, ampak,..user posted image Me v soboto ni blo ene 45 minut doma. Ko sem šla je tamala spala. Pa pridem domov cela panika, moj čist živčen, tašča pametna k strela, kao, da ima tamala krčke, ko tko joka. Saj mogoče že, da jih je imela, ampak je mojga čist znervirala kaj bi ji midva vse mogla dati pa delat z njo, ona pa s tamalo v naročju sedi in jo drži na roki v hrbtnem položaju. Mislim, halo. Pametuje ko strela, jaz sem pa samo prjavla, da naj kar še ponoči malo pride na obisk, da bo vidla, kako nas krčki dajejo (saj jih nimamo velik, ene trikrat nas je šraufal, ampak vedno ob drugi uri). Pride težit za 15 minut na dan, boljše, da je sploh ne bi bilo.
Zna me (in moža) precej razkurit, se trudim ugriznit v jezik, ampak vedno mi ne uspeva.

Moram mal kuhat, smo kar se kuhane hrane tiče, kar na dieti.

Lepo se imejte!

(odgovor članu aja3)
Neposredna povezava do sporočila: 418
9.2.2007 15:16:05   
r1ta
No pa še jaz dodam piskrček glede tašče.

Moja tašča je pa zelo solidna. Tisto tekom poroda ne bom več komentirala ker je za posra... Zdaj je Ano čuvala vsega skupaj 4x. Enkrat ko sma šla v šoping zame ker sem bila čisto brez vsake cunje, potem pa še 3x ko so bili moji starši tukaj in smo malo vandrali. Enkrat smo šli ven na večerjo, enkrat smo šli na eno ladjico da smo si ogledali pristanišče in mesto in enkrat ko smo šli na ogled plaže. Moram rečt da je kar solidna, lepo skrbi za Ano je pa res da ko jo je prvič čuvala sem ji rekla da je ne rabi previjat ker je pravkar bila previta midva pa sva itak bila nazaj v eni uri in pol in bi zdržala brez previjanja ampak je očitno mogla it preverjat če imamo res punčko. To me je malo motilo... Drugače ima v stanovanju tako vroče, da zdaj že vem da Ano oblečem minimalno, pa da jo ležat na en ful mehek "povšterček" kar seveda ni dobro za njeno hrbtenico. Sem to omenila mojemu pa je rekel da saj ni tako veliko pri tašči če pa želim ji pa lahko sama to povem. Baš je lijepo biti glup...user posted image

Danes imamo vklopljene sirene 100 na uro. Včeraj je spala celi ljubi dan, pridna kot božji volek, danes pa jo nekaj muči. Sem mislils da je z mojim mlekom kaj narobe in sva šli v trgovino po umetnega, je pojedla dozo ampak še kar ni v redu... Ah bo že bolje. Krči niso...

Evo je spala celiiih 15 minut, zdaj pa spet joka... Grem...

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 419
9.2.2007 16:08:57   
emaa
Se na hitro javljam. Sva z Klemenom oba fasala gripo. Jaz v torek, ko sem bila pri davidu. Me je tako zvilo, da sem morala bruhat, otroka sestri, in sem seveda cel umivalnik zamašila, do Wc ne bi prišla. V sredo in včeraj zjutraj pa vročina. Danes sem v redu, ampak grem šele jutri do Davida, da bom res zdrava. Sem pa bruhala kot vidra, še do doma se nisem pripeljala, sem morala vmes ustavit in bruhat. V sredo pa še Klemen, tako da bo danes tri dni, kar nisva videla Davida. Je pa tako, da so na obisku lahko samo zdravi starši, ravno zaradi grip, ki razsajajo. Tako da sva rekla, morava biti en dan v redu, potem šele lahko greva tja, da kakšen malček ne zboli zaradi najine prevelike želje videti otroka. Bi si neizmerno očitala, če bi David ali kdo drug zbolel. Luka pa je v redu.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 420
9.2.2007 18:09:40   
Shorty_
Živijo!

Nika ima popoldanski spanec moj je šel dodatne dinarče služit jz sem pa mal k vam skočilauser posted image

Emamair držim pesti da se čimprej pozdravita!! Kdaj pa pride David domov veste že kaj več, no vsekakor upam da čimprej.
Pika 30 jz uporabljam Baby Love od 3-6kg in sem ful zadovoljna, mam pa tud millerjeve pa huggiske in so mi vse čist ok nobene ne puščajouser posted image

No ugotovila sem da si bom omislila kengurujčka da bova z Niko lahko mobilni ker jz bom izpit lahko naredila šele malo kasneje k bomo mel kak dinarček več zdej je šlo vse za atijev izpit in avto.user posted image

No kmalu se moram prijavit na maturo in tud začet moram malo v knjige gledat in računat.

Nč grem Niko mal dediju pa babice nest pocartat pa kavo spit.

čawčy lepotičke in lepotci (dojenčke mislimuser posted image )

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 421
9.2.2007 21:13:32   
ELA06
Pozdravček!

Jaz sem si danes privoščila 3 urce prostega popoldneva. Ela je bila zelo pridna pri očku, ker je večino časa prespala. Zbudila se je ene pol ure predno sem prišla jaz domov. Sem si sčrpala mleko ampak ga ni hotla jest po flaški. Je ful tulila ko jo je silil jest. Mogla pa je bit lačna, ker ni jedla že 4 ure!!!!!
Potem sem pa jaz prišla domov, jo podojila in to je bilo to! Ali je možmo, da naš otrok ne joka, ko je lačna? Po 4-ih ura bi mogla bit sestradana!
Sem se odločila, da jo bom od danes naprej hranila na 1,5h pa bom vidla, če bo tako pridobila na teži. Mogoče pa ne rabi toliko hrane!

To dojenje me je že čist zmešalo ne vem več ali imam dost mleka ali bi blo dobro dodajat ali bo že jokala če bo lačna ali ne bo!!!!!!!!!!!!!!!!!
TOTALNA ZMEDA.! V torek imamo ponovno tehtanje, upam, da bo šla njena teža kaj gor! Moja pa dol!

Gremo se spet dojit...................

Mirno noč vsem sončkom.

lp

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 422
9.2.2007 22:33:41   
petri85
Emamair, upam, da se oba čimprej pozdravita!

Ela, seveda je čisto možno, da pač tvoja Ela ni tak jedec. Jaz se res ne bi sekirala na tvojem mestu!

Drugače pa naš tudi ne zna piti po flaškiuser posted image  Sem si zadnjič namenoma malo načrpala, da naredim preizkus, če se zgodi, da mene ni domov v roku 3 ur. No in je tisti cucelj samo valjal po ustih. To pomeni, da mamica nima daljših izhodov.

No, tudi mi še nismo imeli posvetovalnice.

Zaenkrat moram prav trkati, ker nismo imeli še nobenega problemčka.

Naš Benjamin je pravi mali sralček...se ne da lepše izraziti, ker so vse pleničke polne, cca 3x dnevno pa so to nenormalne količine, da ni za nikamor drugam , kot za v banjo, saj je pokakan od vratu(dobesedno) pa do stopalčkov. Drugače se pa pridno doji.

Smo tudi mi ogromno zunaj..danes, ko je deževalo smo si pa privoščili nakupovalni dan.

Opažam, da nekaterih mamic, ki so bile v času nosečnosti kar klepetave sploh ni na spregleduser posted image

No, vsem vam želim lep vikend kljub slabemu vremenu!

< Sporočilo je popravil petri85 -- 9.2.2007 22:35:51 >

(odgovor članu ELA06)
Neposredna povezava do sporočila: 423
9.2.2007 22:56:14   
frufru
Čer!

Sem ravno s fešte. Računovodkinja iz šole je šla v penzijo, pa me je povabila na poslovilno. Lovro se je ob 6h lepo napapcal, pol sta me pa z R zapeljala na fešto, onadva sta imela pa moški večer. Naše punce so se potrudile in ji pripravile PPT projekcijo samo so pozabile kabel od polnilca, baterije od laptopa pa prazne. Je bil R zlati in je prišel na pomoč. Sta bila z Lovrom na čajčku v čajnici in čakala, da se mamica načveka, pol sta pa dirjala domov po naše kable in mi jih prinesla, da smo rešili družabni program. Naš ata šef (bivši ravnatelj) je medtem ko smo čakali držal družbo pokonciuser posted image user posted image , tako da razen 3 punce sploh niso vedle, da so šle baterije v maloro. R je seveda prišel z Lovrom (ga vedno vlečeva s sabo kot mlado user posted image ), pa je ata šef vzel lupinco in Lovra R iz rok in ga razkazal vse prisotnim in predstavil tudi R. Medtem sva z Ireno (sodelavko) zrihtale kable pa je šel šov naprej. Midva z Lovrom sva se pa spet podojila. Ni kaj poba je rojen potepuh.user posted image Že pri 2 mesecih po gostilnah hodi user posted image user posted image . Da mu ne bo prišlo to v navado user posted image
Potem so ga hotle pa vse babuške pestvat, revež je kar zašvical. Potem smo se pa pobrali domov previt, zdaj pa že spi kot top. Bom šla tudi jaz počasi v Senovo. Nočko.

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 424
10.2.2007 6:56:18   
frufru
user posted image
Veseli dan - nick mamice - PDP - rodila - z imenom  - 1. pregled - 2.pregled
03.10. - Zasanjana - 23.11. - user posted image -  Aleksej 
27.10. - Ženkica - 7.12. -  user posted image -  Kaja
15.11. - Pikanogavička - 2.12. - user posted image - Aljoša 
24.11. - Tintara - 1.12. - user posted image - Nadja , +1080g, +3,5 cm
26.11. - Tejkaz - 12.12. - user posted image  - Eva, + 1590g, +5 cm
26.11. - Emamair - 24.12 - user posted image - David Llewelyn,
26.11. - Emamair - 24.12 - user posted image  - Luka Griffin,  +1590g, + 6cm
27.11. - TinaM - 21.12. user posted image - ???
28.11. - Supermami - 3.12 - user posted image - Tilen
30.11. - Naja3  - 23.11. (1.12.) - user posted image - Tija 
30.11. - Sabini - 6.12. - user posted image - Jan  
30.11. - Ema82 - 6.12. - user posted image - Tian
30.11. - Katja34 - 9.12. - user posted image  - ???
01.12. - Vampirka - 22.12. - user posted image - Laura,  +1200g, +8cm , +1840g +11cm
04.12. - Ela06 - 7.12. - user posted image  - Ela, +350g+??
05.12. - Frufru - 01.12. - user posted image - Lovro , +1000g, +2cm, +1850g +5cm
05.12. - Vilma - 17.12. - user posted image - Dominik, +1200g, +1,5 cm 
07.12. - sončka1 - 2.12. - user posted image  - Gašper
11.12. - Manetka - 1.12. -  user posted image  -   Alja
12.12. - Shorty - 11.12. - user posted image  - Nika, +880g, +3cm
12.12. - KlavdijaK1 - 16.12. - user posted image  - Tristan
15.12. - Severnica77 - 13.12. - user posted image - Leo, +1230g, 6 cm
16.12. - London_paris - 31.12. - user posted image  - Ožbej 
18.12. - T_t_y - 28.12. - user posted image - Alja, +1000g
19.12. - Meta - 17.12. - user posted image - Matija 
25.12. - Petri85 - 17.12. - user posted image  - Benjamin
26.12. - X500 - 18.12. - user posted image  - Nia
27.12. - Pika30 - 20.12. - user posted image - Ajda
27.12. - Aja3 - 30.12. - user posted image  - Hana
27.12. - Bianka -  16.1. - user posted image  user posted image   - Nik, Nejc
28.12. - Malecka - 31.12. - user posted image  - ???
29.12. - Luna06 - 5.1. - user posted image  - Mark
30.12. - Barbk - 22.12. - user posted image - Manca, +755g, +2,5cm 
30.12. - Lidijat - 28.12. - user posted image - Eva,  +565 gramov, +4cm
31.12. - Baltazarka - 25.12. - user posted image  - Tjaša
31.12. - Anckabancka - 31.12. - user posted image  - Gašper 
31.12. - mum2be - 27.12 - user posted image  - Tamara
01.01. - R1ta - 16.12. - user posted image  - Ana-Lucia Soraya, +600g +4cm
01.01. - Lora16 - 23.12. - user posted image  - Zala
03.01. - Moj_moj - 21.12. - user posted image - Nejc 
??.01. - Ferr  - 31.12. - user posted image  - Tara 

Pa še malo statistike:

user posted image user posted image                            user posted image user posted image    
22                               20
user posted image točni kot švicarska ura: 1
0                                 1,
user posted image  , ki so potegnili svoj zimski spanec: 17
11                               6
user posted image  , ki so prehitevali po desni: 24 
11                               13
user posted image  , ki so pobegnili v november: 13
6                                 7
user posted image  , ki so pobegnili v januar: 4
3                                 1
user posted image  , ki so pribežali v december: 3
0                                 3

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?