pot
|
Med najbolj zaželjenimi stranskimi učinki so seveda . Vendar v našem klubu žal še ni 50% ravnotežje med tistimi, ki so zanosile s K in tiste, ki še nismo. Zavedati pa se moramo, da K niso nedolžni bonbončki, zato so spodnje izjave, po mojem mnenju več kot dobrodošle za vse tiste, ki se ali se še bodo z njim spopadale, da vedo kaj jih vse lahko čaka. Stranski učinki klomifena - naše izjave: guppy: vročinski navali (v službi sem v kratkih rokavih ob odprtem oknu, med tem ko so drugi v puloverjih in jih zebe), menstruacijo imam še 11 dni in to tako bolečo da včasih komaj stojim. Par dni (v času jemanja tablet) me je trgalo po križu, zdaj pa imam prebavne težave. Bruham parkrat na dan, včeraj sem imela drisko... trganje po jajčnikih pa se končno umirja. Za povzetek, za statistiko "kluba": - Pred jemanjem Klomifena: neredne, boleče in 14 dni trajajoče M, na 3-6 mesecev - Način jemanja Klomifena: 2 tabletki od 5-9 dne v ciklu - Stranski učinki: močni: bruhanje, bolečine v križu, jajčnikih. Potem se je to umirilo, sledila je bolečina v bradavičkah in nato v celih prsih. - Pozitiven test: na 30. dan cikla, zanosila v 1. krogu mozart: imam ful stranskih učinkov. Počutim se kot bi bila malo "zadeta", zaspana, oči me bolijo, občutljiva na vsako besedo-uglavnem depresivna- kriza. manca: slabost, glavoboli in pa potenje ponoči. varja: prvi mesec se mi je zdelo, da mi je ponoči bolj vroče, pa malo sitna sem bila, Ali je to bilo od K ali ne, ne vem. V glavnem zdaj te tablete dobro prenašam in niso res noben bav bav, je pa res, da imam minimalno dozo. Lučka 25: Lahko pa povem, kakšne stranske učinke je imela svakinja, in sicer: poslapšanje vida in občasna vrtoglavica, prijateljici pa je imela težave z ledvicami. Da se malo poročam, kako je bilo z menoj po jemanju tablet. Nekje trtji dan po zadnji tableti so me zelo boli jajčniki, nato četrti dan bolj špikalo, so bile kratkotrajne bolečine. Peti dan me je tam doli vse bolelo, šesti dan pa je bilo huuuuudo!!!! Tako me je vse bolelo (pa ravno na silvestra), da sem komaj hodila na stranišče. K sreči te bolečine niso trajale vsak dan po ves čas, vendar so bili bolj intervali. Meni se je spremenil ciklus. In sicer prej sem imela večino ciklusov dolgih 43-49 dni občasno tudi 36. Sedaj pa le 28 dni, sem imela res 5 dni po zadnji tableti ovulacijo (sem jo čutila, imela veliko sluzi in tudi BT je padla in naslednji dan narasla) in sem si tako zračunala, da bo ciklus dolg 28 dni. Pa kot vidiš, se nisem uštela. Zato pa pravim, če nama že ni uspelo, sem vsaj enkrat v življenju doživela normalno dolg ciklus. maša82: Moji stranski učinki pri K: SLABOSTI!!!! tako mi je bilo slabo, da sem mislila, da me bo konec! In prvi dan jemanja je bilo silvestrovo- lahko predvidevate kakšno veselje me je bilo gledat! Bruhala nisem, ampak slabo mi je bilo pa ful. 4.dan so se slabosti prenehale in to je bilo to. Vsak dan čutim desni jajčnik (čisto majceno me vsake tolko pošpika)... Jaz sem v tem ciklu (prvič Klomifen) shujšala 2 kg, ker mi ni nič pasalo jest, ker mi je bilo ful slabo-bruhala nisem. In sladkarije sem tudi opustila (no včeraj me je spet popadla sladkoba in sem izropala omaro)...drugače pa pred jemanjem, med in tri dni po jemnaju klomifena nisem nič sladkega jedla... Jst sem danes takooo zelo utrujena, samo spala bi, učke me pečejo, križ me boli (že dva dni) in še jajčnike non stop čutim....po vseh "pravilih" Klomifena naj bi imela zdaj čas ovulacije. danes je 6 dan po prenehanju jemanja klomifena. mi je dr. Pušenjak odgovoril: ne, ovulacije ne spremlja vedno sluz in tudi ni zanesljivih znakov, da je do ovulacije res prišlo razen, ko pride do M. To je edini kolikor toliko veljaven dokaz poleg nosečnosti, da je do ovulacije prišlo cca 12 do 16 dni pred tem. Me je malo strah, ker sem imela v prvem ciklus hiperstimulacijo in posledično vikend paket v kliničnem centru...Pa ko sem jedla Klomifen sem imela ful slabosti-bruhala sicer nisem, ampak nisem bila za nobeno rabo... nemrak: Stranskih učinkov med jemanjem nimam in upam, da jih tudi med O ne bo. Danes je 5 dan po zadnji tabletki. O dnevi se naj bi že začeli. Tudi znaki so se začeli pojavljati ( najbolj očitna je sluz ). Hvala bogu zaenkrat še nimam premočnih bolečin. Tadeja 1976: stranskih učinkov prav hudih ni bilo,en večer sem imela vročinske napade in nekje četrti ali peti dan po zadnji tabletki močno zbadanje v jajčnikih. Danes imam ful napeta prsa,so tudi občutljiva na dotip,na WC hodim kar pogosto. andreja2000: Popapcala sem že vse tabletke,me pa še nič ne boli v jajčnikih kot me je ponavadi.Malo mi je to čudno,saj sem tokrat jemala po dve tabletki.No,morda še vse pride čez dan ali dva ali pa se je telo že tako navadilo na K. No,me pa predvsem ponoči spremljajo vročinski vali,to pa je do danes zaenkrat vse. Prej sem imela na največ 28 dni,sedaj pa pride na 29-31dni. Jaz imam še približno 5-6 dni do moje nepričakovame .V bistvu se še danes ne dogaja nič posebnega razen običajnega rahlega špikanja v jajčnikih in rahlo boleče prsi. Ta mesec je že peti ko jem klomifen in sedaj ko sem jemala po dve tabletki,so bili stranski učinki pecej manjši,le apetit pa imam ta mesec nenormalno velik. helenav: V decembru sem tudi jaz jemala Klomifen, nato se mi je januarja, par dni, mogoče teden pred pričakovano M pojavil rjav izcedek, na dan, ko bi jo mogla dobit pa so bile hlačke čiste. Ful mi je bilo čudno, naredila sem test in.... je ratalo. Izcedke sem nato imela naprej še kar nekaj tednov, sedaj, pa so se končno umirili in jih ni več, V sredo imam spet pregled in bomo dorekle kolko sem noseča, ker je Klomifen vse skupi na glavo obrnil. Mož je že pet dni prej govoril, da sem sigurno noseča, ker nisem bila nič živčna....beri ni bilo PMS . Ponavadi sem en teden pred pričakovano živčna, napeta, razdražljiva, vsi mi gredo na živce.....ta mesec pa sem bila taka umirjena, vesela in za sprembo nisem imela potrebe po sladkem......no to je bil en znak. Drugi znak, pa je bilo to, da sem večer, preden sem naredila test, pri prijateljici spraznila celo vazo vloženih kumaric:-)))) vsi so rekli, da sem sigurno noseča Joške pač itak imam pred vsako pričakovano otežene in napete....Kasneje ko sem naredila test in sem že vedla da sem , so se prsi začele večat, sedaj začetek 6 tedna pa grozna slabost... ____________ Več izjav je bilo predzadnje objavlenjih na 61. strani te teme.
|