|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NoVeMbErKe 2006
5.2.2007 13:41:24   
Aja1
Viv, imaš pa dobro pomočnico user posted image user posted image user posted image

Zdaj sem nekaj brala o handlingu in o AP....ja, zgleda, da jaz čsto narobe previjam user posted image . Nam ni nihče v porodnišnici pokazal, kako je prav oz. sem gledala, kako so jo tam previjali...dvignili so jo za nogice...in jaz delam isto user posted image  user posted image  Da o vseh ostalih mojih napakah sploh ne govorim....user posted image user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
5.2.2007 14:03:56   
Zamima
Aja1 , sploh se ne sekiraj.
Ker do zdaj je bilo tako previjanje čisto OK, zdaj pa je prišel nekdo, ki je rekel, da to ni vredu, in naenkrat več to ni OK meni se to zdi kr nekaj, resnično user posted image  user posted image . Tudi patronažna mi ni čisto nič rekla, ko je vidla kako jo previjam, niti v porodnišnici, noben nič - ne vem no,... to je nek larifari spet, neka modna muha user posted image  user posted image  user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
5.2.2007 14:17:43   
Aja1
Ja, sej meni tudi ni noben nič rekel. Šele zdaj sem vidla, da ne delam prav user posted image  Sicer sem vedla, da handling obstaja, ampak si nisem nikoli vzela toliko časa, da bi malo pogledala, kaj to sploh je user posted image . Ah, saj so nas tudi tako previjali, pa mislim, da nam nič ne manjka.

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
5.2.2007 14:27:09   
MALINČICA
Moj zlati fantek pa ima bronhitisuser posted image user posted image user posted image
Čitso sem raztresena! Saj, kolikor sem prebrala na netu, naj bi 90% otrok do drugega leta zbolelo za bronhitisom, tako da po moje ni tako zelo hudo.
Mi je pa kar grozno, ko tako kašlja, pa dvojne inhalacije je dobil, ki jih morava delat na 6 ur.
Zjutraj je tako kašljal, da me je celo pobruhal, potem pa ni več hotel jest, pa sva kar ga oblekla in šla k zdravnici. No, komaj ob 13h je jedel in še to bolj malo, zgleda je svečka malo pomagala, da ga ne boli tako fejst žrelo.
Sem tako žalostna, da mi že skoz gre na jok.

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
5.2.2007 15:44:59   
kaja11
Malinčica.... sam neki... nič slabega ni če bruha med kašljanjem. Gre vsaj nekaj tiste svinjarije, ki se mu je nabrala, ven. Jaz sem prav "vesela" če Urban kej bruhne, ko je čisto zapacan. 

Lepo se pacajtajte!!!

SPANJE...... kaj je že to????????

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
5.2.2007 16:18:25   
ona 27
ooo Malinčica to pa verjame, da ti gre na jok. Mene je tudi tega najbolj strah, da bi zbolel. Ampak saj bo....inhalacije pomagajo in tako kot je rekla kaja11 sluz se izloči, če"dobro" bruhne.

Držim pesti, da se bo hitro pozdravil....

Alen 29.11.2006

Neposredna povezava do sporočila: 1106
5.2.2007 16:28:59   
krfjolca
Malinčica ... :hug: :bussi: user posted image (smajliji še kar ne delajo ...)
Saj bo bolje. Polupčkaj malega Malinčka, pa se bo hitro pozdravil. Za lažje dihanje pa priporočam gel Fitobimbi. Ful lepo diši - ga pa namažeš po prsnem košu, pa pod noskom, da mu dihalne poti malo prepuca. Je pa brez agresivnih dišavnic, zato je primeren za tamaučke. user posted image

Evo, tole je pa naš "novi" Anže:
Ga čisto spremeni nova frzura, ne? Zdaj imamo blondinca modrookca, pravi šarmer user posted image
http://bp2.blogger.com/_ttQWrGJ-Tgs/RcdLZauAE5I/AAAAAAAAAEI/UOImK7NhM2I/s320/IMG_0017.JPG

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu ona 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
5.2.2007 18:13:57   
SIBI
Hojla!

Mi pa smo danes imeli 2. posvetovalnico in imamo:

55 cm in 4740 g user posted image  zdravnica je rekla, da smo zelo lepo napredovali in da pojemo nekoliko preveč. Idealno bi bilo, če bi pojedli 100ml na tri ure. To bo pa pri nas zelo težko user posted image  Drugače pa je z user posted image  vse ok.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
5.2.2007 19:04:26   
MALINČICA
Hvala punce, zdaj je že malo bolje, se mi zdi: Sicer je spal cel dan, tako da je od zjutraj šestih(ko je vse izbruhal), pa do sedaj jedel trikrat, pa bolj po malo, ampak vsej je nekaj malega!
Itak, da ima zaloge, hehe!

Čestitam sibi!!
Krfjolca, Anže pa je taki frajer, mmmm!Prav šarmira s temi kratkimi lasmi.

(odgovor članu SIBI)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
5.2.2007 19:26:46   
ema79
hojla!
Malinčica vzemi to kot nekaj normalnega in naj ti ne bo hudo preveč, je pa res težko gledat svojega otroka kako je bolančkan, ti pa mu ne moreš nič pomagat!

SIBI meni je moja zdravnica rekla, da naj bi otrok na obrok pojedu 100ml + tolk, v katerem mesecu si krat 10. Se pravi v prvem mesecu 110, drugem 120 itd. ...

Glede flaške je tko, da ji dam jst čez dan ta malo aventovo čist polno (okoli 130ml), preden gre spat in zjutraj, ko se zbudi pa ji dam v tavelko (sem kr uno 330ml kupla) 150ml pa včasih poje, včasih pa pač ne.

No, ku sem skoz trdila, da našo pa igralni center ne interesira preveč - itak, če sem pa jst kokoš in sem ji tist most naštimala previsok od nje. Zdej sem pa probala in sem jo dala v ležalnik in tist most nad njo, je pa tolk zanimiv, kok igračke dol vleče in se pogovarja. Jst pa sem že mislila, da je z našo malo kej narobe, ku ni bio nobenega odziva iz njene strani.

Glede tega AP pa nimam besed. Vsaka dela kokr se ji zdi, da je prov. Jst je nimam v tavelki postli, ne dojim več, je ne nosim okol brez veze, če se pač zna sama zabavat ipd. ... In kaj zdej sem pol slaba mama?

Aja v nobeni porodnišnici ti po moje ne pokažejo tistega pravilnega handlinga za previjanje, če z malo ni nič narobe, pa če ne stoka, ku jo previjaš, pol je po moje ok!

< Sporočilo je popravil ema79 -- 5.2.2007 19:27:37 >

Življenje je lepo....

Neposredna povezava do sporočila: 1110
5.2.2007 20:50:56   
blecky
Ojla!

Moje kile: sem na pozitivni ničli (20 je šlo prej gor in sedaj 20 dol), čeprav mi še zdaj ni jasno kako mi je to uspelo, ker pojem tolk sladkarij...user posted image  (se nič ne pazim). To je verjetno zaradi dojenja, zakon user posted image . Sej jih moram še 10 izgubit, ki sem jih nabrala pred nosečnostjo... to bo pa takrat ko neham dojit (upam)user posted image

Tim se doji na pribl. 2 uri (dan in noč). Včasih se zgodi, da je ponoči mir 4 ure, vendar redkouser posted image , zato pa tudi sračka velikuser posted image .

AP... do sedaj sploh nisem vedela kaj je to user posted image . Jaz delam bolj po svoje. Dojim še, a le zato, ker pač še gre..., glede spanja mi je bolj všeč, da je v svoji posteljici, edino zaradi dojenja mi bolj odgovarja, če je bližje.... Handling: se nisem poglabljala... previjam kakor pač znam, saj mi v porodnišnici niso bili prav veliko v pomoč... Nosit ga moram pa tko večino časa, da se ne joka. Skratka, mislim, da kakor komu najbolj odgovarja.

Malinčica... tvojemu malčku želim, da se čimprej pocajta. Te pa čist zastopim, da si vsa iz sebe... se bo vse poštimal, boš vidla.

Krfjolca... lušten fant, ni kej.... ima pa tolk dolge laske kot Tim,pa ga še nisem nič strigla. Je bil Anže pravi dolgolasec, a ne?

(odgovor članu ema79)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
5.2.2007 20:59:05   
urška76
Čer čveke.
En vikend me ni gor, pa komi sfolgam vse prebrat. Vidim, da ste za jutri za KR zmenjene, jaz sem pa že zmenjena s kolegico, da ji vrnem cotke, ki so naši že premajhne. Jih bo posodila še eni kolegici, ki ima marca rok za user posted image user posted image  in dva rada prej ven pokukata. Pa drugič (že spet) user posted image  
Glede AP naj rečem, da Miha ni nikoli spal čez noč pri nama, se je pa vedno zjutraj prišel pocrkljat in tako dela še sedaj. Mislim, da vsaka mama najbolje ve, kaj odgovarja njej in njenemu user posted image  in se je brez veze kregat glede tega. Si pa (priznam) včasih mislim svoje, ko berem poste tam zgoraj.
Kar se pa handlinga tiče, je pa to čist ok stvar, če ti ji kdo pokaže, kako se izvaja. In če ima otrok kake razvojne motnje, potem ti pokažejo. Midva ga ne znava in ne komplicirava in zaradi tega nisva slaba starša. Sva se držala neke kmečke logike in očitno sva vsaj pri Mihu kar dobro skoz prišla. Upam, da bo tudi tokrat tako. Sam taščo bo treba pazit, da je ne bo prehitr na noge postavljala, ker pa ja otrok to tako rad počne user posted image . No ja sej smo bolj malo tam user posted image , vsak obisk je z malo večjim zamikomuser posted image .
Malinčica ti se pa ne preveč sekirat, sej bo. Če boš ti znervirana, bo to čutil tudi mali malinček in potem bo še slabše. Sej vem, da je zelo hudo, ko ti tak mali škratek zboli. In naredil bi vse, pa veš, da kaj dosti niti ne moreš. Spi ti pa veliko zato, ker je utrujen od kašlja, je bila naša ista, samo da na srečo ni imela bronhitis, ampak samo virozo, ki jo je pobrala od nas. Hrano bo pa vso nadoknadil, ko bo bolj pri močeh. Ti samo pazi da dobi dovolj tekočine, da ti ne dehidrira. Če ga še dojiš, ga za vsakič, ko se zbudi pristavi, da malo poje, pa četudi samo požirek. Če pa dodajaš, pa čaj po žličkah. Sej bo, je pa hudo vem.
Smo pa bili mi ta vikend na snegu. V soboto smo šli v Kamniško Bistrico, sem si mislila, da je kaj snega. Ma figo. Glih tok, da je bilo mal belo, na sončnih legah pa čisto brez.user posted image  No toliko, da je Miha užival smo ga vseeno našli, na koncu pa našega korenjaka komaj spravili domov. Včeraj smo bili pa v Kranski. Kaka idila. Sonček je pa tako lepo sijal, da je bil Miha na koncu čisto prekuhan. Majčko in spodnjo majčko sem lahko kar ožela. user posted image  V avtu je pol samo dol padu, ko je mal učke zaprl, ker mu je sonček nagaju.user posted image  Pa tako hitro kot včeraj, že dolgo ni zvečer zaspal.user posted image
No pa sem se razpisala, še za par dni nazaj user posted image . Če bo sploh katera brala ta čreva user posted image
Lep večer vsem

(odgovor članu ema79)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
5.2.2007 21:11:19   
krfjolca
Blecky, Anže je imel precej dolge laske, pa je bilo kar težko temenca dol spravljat. Zdaj je pa Amerika! Pa čisto temne so bile, zdaj je pa kar naeknrat blondinka user posted image . Lahko pogledaš v album (v podpisu), se fajn vidi razlika.

Takole se mata pa rada moja lubčka: klik   user posted image user posted image

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
5.2.2007 22:20:42   
Nogavica
IZVIRNO SPOROČILO: blecky

Ojla!

Moje kile: sem na pozitivni ničli (20 je šlo prej gor in sedaj 20 dol), čeprav mi še zdaj ni jasno kako mi je to uspelo, ker pojem tolk sladkarij...user posted image  (se nič ne pazim). To je verjetno zaradi dojenja, zakon user posted image . Sej jih moram še 10 izgubit, ki sem jih nabrala pred nosečnostjo... to bo pa takrat ko neham dojit (upam)user posted image

Pa kako to, da imate vse tako srečo z izgubljanjem kil?

Jaz tudi dojim pa sladkarije sem skoraj povsem črtala z jedilnika pa jem tudi normalno pa ful hodim, kile pa sploh ne grejo dol! Sem od poroda izgubila komaj eno ali dve user posted image user posted image user posted image .

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu blecky)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
6.2.2007 7:26:23   
MALINČICA
Mogoče pa bi morala probat VEČ sladkarij, jaz vem, da jih pojem ogromno. Vsak dan ziher pojem eno milko čisto sama. Mogoče preredko ješ, pa se telo boji, da ne bo dobilo hrane in si zato dela zaloge takrat, ko kaj poješ. Sicer pa, ne sekiraj se, ko boš nehela dojit, boš lahko po mili volji hujšala.

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
6.2.2007 9:19:24   
kaja11
Nogavica... se strinjam. Ni fer, da nekaterim kile kar kopnijo. Mogoče se pa res preveč pazivauser posted image . Malinčin recept pa res ni težko sprobat... ena milka na dan.. ni problemauser posted image .

Handling... jaz ga kar izvajam. O tem sem brala že pred prvim porodom, tako da sem tako previjala, držala,... že na začetku. Saj veste "kar se Janezek nauči, to...."

Krfjolca.... kva maš to za enga skina tm na slikiuser posted image ... cute, cute.

Gašper ima  jutri tretji pregled s cepljenjem... bljak, bljak.

SPANJE...... kaj je že to????????

Neposredna povezava do sporočila: 1116
6.2.2007 9:26:31   
blecky
Dobro jutro.....user posted image

... evo, Timija sem dala še malo pančat, jaz pa kofetkam... njam - vem, da pravijo, da naj ne bi kofeta pil, če dojiš - enega na dan si pa le privoščimuser posted image .user posted image

Danes ponoči je Tim prvič prespal v posteljici user posted image  (prej je imel zibelko). Mislim, da mu je bilo kar všeč, saj se je lahko oreng razkomotu.

krfjolca... sem pogledala v album in je res velika razlika: prej je bil "bitelček", sedaj je pa pravi zapeljivec.... user posted image , mu zelo pašejo kratki laski

nogavica.... kot je že malinčica omenila, mogoče res preveč paziš.... telo zazna premalo vnosa in ga zato shranjuje ....  user posted image  Jaz sem namreč prav odvisna od sladkarij , pojem jih veliko preveč (vse: čokolade, bonbone, še celo piškote, ki jih prej nisem jedla....). Včasih se kar malo zamislim, kako kej to vpliva na Tima - upam, da ne bo kej zbolel...  Sej bi rada omejila, pa ne gre!user posted image
Je pa še nekaj: Če se ne motim praviš, da je tvoja pupa tako pridna in večino časa pančka... no, jaz pa Tima zelo, zelo veliko prenosim (ker dosti joka, je mogoče že malo razvajenuser posted image , ali pa samo potrebuje mojo pozornost??, ....) in po današnjih podatkih ima že 7kguser posted image user posted image  (tehtanje doma). Torej: non-stop imam uteži in je mogoče to pripomoglo user posted image user posted image

Zdejle grem pa še jaz pogledat kako se naredi album, da pripnem kakšne slikice našega falota.

Neposredna povezava do sporočila: 1117
6.2.2007 9:41:11   
krfjolca
No, kar se tiče pazenja pri hrani - je že res, da ni dobro preveč pazit, pa imet pogostejše obroke, samo to ne pomeni, da jih je treba zapolnit s sladkarijami user posted image . Poskusite raje imet za prigrizke kake polnozrnate zadeve - wasa kruhke recimo, sadje, jogurt in podobno. Je pa res, da je čisto odvisno od presnove. Pri meni bo šlo dol očitno samo s telovadbo. Je pa tako, da Montignac učinkuje bolj pri tistih, ki imajo veliko preveč kil - recimo moja starša sta se zdaj lotila zadeve in jesta čisto enako hrano, le da je v 1 mesecu oči izgubil skoraj 7, mami pa 0,5 kg. user posted image

Jeeeeeeiiiii, lune je konec!!!!
Anže je bil včeraj pridkan, danes pridkan! user posted image

(odgovor članu blecky)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
6.2.2007 14:32:58   
SIBI
No, vas še jaz danes malo pozdravim!

Sva s Tajem ravnokar prišla s sprehoda in vidim, da imate odprto temo o hujšanju. Jaz sem sedaj v dveh mesecih  po porodu izgubila 14 kg user posted image . Vendar imam še vedno, kar preveč kil (izgubiti jih moram še 10). Upam, da bo šlo user posted image
Se kar pozna, da sem se predlani oz. v prvi nosečnosti, ki pa se ni dobro iztekla zredila za deset kg, ki pa jih kasneje nisem izgubila. Tako, da se moram sedaj malo bolj truditi in biti disciplinirana, kar se hrane tiče.

Tako sedaj pa moram it, ker se mali mišek že oglaša!

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
6.2.2007 21:08:10   
viv_
Ojoj, smo padle povsem na dno prve strani...

krfjolca: kje si pa bila dones? Bile smo katy.25, altali od oktobrk in moja malenkost...

Mi naj bi pa imeli jutri z Mirno psihologa, pri 3 letih, pa so me klicali iz ZD, da odpade. Tako da smo jutri spet same 3 bejbe doma... Pa še tako vreme je, da ven ne moremo. Ampak, nekako se kar poštimamo...

V nedeljo pa malo na oddih. Ampak, moj bo hodil delat iz Podčetrtka (sicer ima bližje do službe kot od doma). Vseeno sem mislila, da bo kakšen dan frej, pa imajo ful gužvo napovedano in ne vem kako bo...

Zdej pa še ta veliko spakiramo spat, pol pa s sendvičom pred TV user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu SIBI)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
6.2.2007 21:24:57   
krfjolca
Viv, ful sem hotla pridet, ampak sem imela 38 vročine, pa ful se slabo počutim user posted image . Pa še vreme je bilo tako drekasto videt. Naslednjič pa definitivno pridem ;)

Jutri grem pa v Ljubljano, imam izpit, pa ne vem, kako bo to izgledalo, ko sem vsa podrta. Še dobro, da je pisni in da imam plonklistek. Okej, pomanjševalnica ni ravno na mestu user posted image . Plonkharmonika bo bolj prav. In to malo več kot en meter dolga user posted image .

Sem pa po netu za mulčka naročila glasbeno zvezdico za na posteljo, tisto ki igra in projecira na strop slikice. Ta vrtiljak, ki ga ima, je sicer fajn, ampak mislim, da se ga bo hitro naveličal :)

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
7.2.2007 8:19:17   
Aja1
Moja ima tudi to zvezdico, pa jo nikoli ne uspava. Mali je sicer všeč, ampak ne dosežem učinka...da bi zaspala...ona zraven vriska user posted image

Krfjolca, srečno na izpitu. S temi harmonikami sem se ponavadi tudi jaz matrala user posted image user posted image user posted image

Zdaj se pa počasi zrihtamo in gremo v bolnico zaradi Nejinih mozoljčkov. Upam, da bo vse ok in da ni res kakšna alergija user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
7.2.2007 8:42:46   
Anonimen
Punce, že kaj razmišljate o varstvu vaših malčkov & malčic po izteku porodniške?
Saj vem, da sem zgodnja, a sem ravno danes razmišljala o tem in si že kar sprintala obrazec za prijavo za v vrtec.  Pri nas žal druge možnosti ni, saj je babi premlada, teta pa tudi. user posted image

Drugače je pa naša Ana malo prehlajena, nekaj pokašljuje in kiha, upam, da ne bo hujšega. Še zmeraj bolj malo je, čeprav pogosto pa kar. Kaj pa vem, mogoče je pa vse le v moji glavi. No bomo videli kaj bodo povedali na posvetovalnici naslednji teden.

Lep dan, pa čeprav deževen, želim! user posted image

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1123
7.2.2007 8:47:40   
blecky
jutro!

viv... a to greste v toplice? a se bo Zarja kopala? Mi gremo namreč čez 10 dni v toplice, pa ne vem kaj naj s Timom.... a gre lahko že v vodo? star bo šele 3 mesece. A je zrak v toplicah kej "nevaren" za tazga dojenčka?

krfjolca.... velik sreče in seveda znanja user posted image user posted image

Tudi mi imamo tisto zvezdico, ki projicira svetlobo z medvedki. Tima to definitivno ne uspava, gleda tiste medvedke kot čukec user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
7.2.2007 8:49:56   
Anonimen
Aja1, dobro opravite z user posted image  v bolnici! Držim pesti za vaju! user posted image

Krfjolca, srečno na izpitu! user posted image

< Sporočilo je popravil MucaMaca -- 7.2.2007 8:50:55 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.