|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Malček jih je dobil po ritki
1.2.2007 15:57:33   
tehnofil
Tvoj mož je navajen vzgajati pse. Pač nima občutka za otroke. Mislim da zelo potrebuje tvojo pomoč pri razumevanju otročičkov. Da se lahko tako majčkenega tepe je BUTASTO. In ne glej debelo, ko te bo butal nazaj (ko bo dovolj zrasel da bo lahko - če ne zdaj pa čez desetletja), ker tu ne gre za enkratni dogodek ampak za način vzgoje.

Resnično. KAJ LAHKO 15 MESEČNIK NAREDI, DA TI NE BI MOGEL PREPREČITI BREZ TEPEŽA?

Predvsem mu manjka potrpljenja in zavedanja, da je potrebno otroku preusmeriti pozornost in ne vstrajati na nečem, česar sigurno ne razume. Razume pri kom lahko več izsili a vsebinsko res ne more razumeti ZAKAJ določene stvari ne sme. Če pa razume, potem je to potrebno dopovedati, in tepežkanje sigurni ni razlaga. Je bolj klic na pomoč, dejanje v nemoči in neznanju obvladati situacijo.

Lahko ga sicer tepe in tudi uspelo mu bo vspostaviti svoj način, vendar uspelo mu bo tudi, da se ga bo sin bal. Če to želi, kar naprej.

Kar se pa tiče previjanja. Meni se ne zvija, ker vedno kadar je poskusil sem ga s prijemom v bokih onemogočil in tako je od rojstva naprej prišel do tega, da pač lahko sicer poskusi a obrniti se ne more dokler ni konec previjanja.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
1.2.2007 19:53:20   
plenicka
Sem proti takšnim vzgojnim ukrepom, ki učijo tepeža. Vsako trmo, nagajivost otroka se da rešiti na drugačen način. Če tvoj mož nima živcev za previjanje, naj ga ne previja. Iz tvojih postov je razvidno, da se drugače otrok in oče razumeta. Sicer pa, otrok kmalu ne bo več potreboval pleničk. Pogovori se z njim.

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 27
1.2.2007 20:02:13   
MojcaG
povsem se strinjam s tehnofilom.

tudi jaz imam 15 mesečnico, ki je precej živahna in ji je previjanje dolgočasna zadeva. pa mi ni nikoli na kraj pameti padlo, da bi jo udarila, ker ne miruje - ali mojemu možu. jo med previjanjem zamotiva, motivirava, in če se obrne na trebuh ali celo vstane, jo položim nazaj na hrbet. pa če protestira ali ne. pa če mi zavrejejo živci, ostanem mirna.

in tudi jaz bi precej popizdila, če bi jo moj mož udaril - ni važno kaj bi bil razlog. in če bi mi to hotel zanikati. mi je precej primitivna metoda vzgajati z nasiljem. nama obema, seveda.

(odgovor članu plenicka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
1.2.2007 22:34:01   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Če bi si zaslužil, bi verjetno drugače gledala na stvar.

Saj te ni bilo zraven. In sicer, samo tvoja presoja je relevantna? Oce nima pravice presoditi?

"No in ta isti moski...." - zamisli se nad tem kam si uvrstila svojega moza. Mogoce v skupnost semenodajalcev. A mogoče ni moški? Odkar je poročen je samo mož? A je iz tega razvidna kakšna žaljivka?

Ne rabi niti zaljivka, da pove dosti o tvojem odnosu do njega.

15 - mesecnik po tvojem ni zadosti razumen , da zastopi kaj je narobe naredil in zakaj je dobil po riti, vendar je zadosti sposoben in razumen Je razumen, verjetno ve, zakaj je dobil, ne razume pa, da starš lahko tepe, on pa ne!

Verjetno tezko razume tudi zakaj ti lahko vozis auto, on pa ne... tesko razume zakaj ti lahko pijes vino, on pa ne.... zakaj ti lahko kupis kar hoces, njemu pa omejujes igrace, cokolade itn....

Ne skače, zelo redko sta sama, se pa veliko sama igrata, ko sem tudi jaz v bližini (kuham, pospravljam) in ima otrok enak odnos do mene in do moža!

Tako razlicna vzgoja, a otrok ima enak odnos do vaju.... Za zamislit se.

Po mojem imata vidva z mozem povsem drugacne probleme, ki se samo kazeta preko odnosa do otroka. Vsi v zvezi imamo kdaj probleme!

Tocno. Samo medsebojne probleme resujte med seboj, a ne ih izpostavljat in utapljat preko otroka in vzgojnih "razhajanj".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
1.2.2007 22:54:55   
Naja31
Se strinjam s tehnofilom.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 30
2.2.2007 13:27:12   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: MojcaG

povsem se strinjam s tehnofilom.

tudi jaz imam 15 mesečnico, ki je precej živahna in ji je previjanje dolgočasna zadeva. pa mi ni nikoli na kraj pameti padlo, da bi jo udarila, ker ne miruje - ali mojemu možu. jo med previjanjem zamotiva, motivirava, in če se obrne na trebuh ali celo vstane, jo položim nazaj na hrbet. pa če protestira ali ne. pa če mi zavrejejo živci, ostanem mirna.

in tudi jaz bi precej popizdila, če bi jo moj mož udaril - ni važno kaj bi bil razlog. in če bi mi to hotel zanikati. mi je precej primitivna metoda vzgajati z nasiljem. nama obema, seveda.

se podpišem. naša pupa je stara dve leti in je živahna 100/uro, tudi pri previjanju pa je nisem nikoli po riti. vedno jo nekak zamotim. najraje pojeva pesmice, zraven se jaz pačimuser posted image , ona se reži, vmes pa jo uspem previt.

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 31
2.2.2007 18:01:29   
rija
Pri 15 mesecih je po moje čisto prezgodaj za vzgojno preko riti in jaz bi popizdila, nad možem seveda, če bi videla maroge na riti! Sploh se mi zdi, da tepež ni primerna oblika kaznovanja, ne pri letu dni ne pri 10 letih. Ne pravim pa, da mi moj ne bo kdaj tako živkov nakodral, da se mu ne bo kakšna na rit prijela user posted image

Je res, da taki otroci že vedo kaj se sme in kaj ne, vendar pa ne vedo povezati tepeža s svojimi dejanji.....vsaj po moje....

Šit pa je, če se vajini pogledi na vzgojo tako zelo razlikujejo. To bo še pestro.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
2.2.2007 18:03:37   
Anonimen
mene je zmotilo samo eno... Da je imel marogo na ritki... Nimam nič proti kakšni vzgojni po riti, ko je otrok že velik, ampak to pa ja ni več vzgojna in otrok je definitvno premajhen.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
2.2.2007 20:44:49   
Anonimen
Se zelo strinjam s tehnofilom.
In tudi tebe razumem, da mu ne zaupaš več. Jaz mu tudi ne bi in bi znorela, da vidim ali izvem, da mi je otroka udaril.
Upam, da je tvoj dragi toliko razumen, da si bo pustil dopovedati, kar si itak že sama napisala - in kar se tepeža tiče, da mu ne bo jasno, zakaj oče lahko rešuje probleme z nasiljem, on pa ne sme, pa zakaj oče lahko je glih kadar se mu zazdi, ne ko je kosilo na mizi, on pa ne itd. Sicer pa ne vem, kaj narest. Težko je svetovat, kaj točno naredit, če se bodo vajini pogledi na vzgojo še naprej preveč razlikovali. Najlažje je rečt, da pojdi ali njemu spakiraj. Tako preprosto to ni. Ampak če bi pa otroka dejansko začel pretepat, potem pa definitivno.
In ne odobravam niti "vzgojne" po ritki.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
3.2.2007 10:19:58   
caillou
Tale vaš mož je pa, če po vseh postih potegnem črto, en navaden nepotrpežljiv kretenček.

Mislim, plaz obtožb, ki letijo na človeka, pa sploh ne veste kaj v resnici se je dogajalo. Nekateri niti ne ločite vzgojnega tepeža od pretepanja. Grozno, da bi jaz kaj takega pisala o partnerju in potem še brala vse grdo o njem.

Ne pretepam svojih otrok, dobijo pa sem pa tja poštene lekcije po riti. In od kdaj ? Od takrat, ko me je otrok prvič pogledal s tistimi očmi, ki so točno vedele, da to kar počne ni prav in da ga z njegovim očetom učiva drugače, kljub dolgotrajnemu pogovarjanju in ne vem kaj še vse, da se razume. Moj prag tolerance je visok, vendar ima ravno tako mejo in ko je presežena so vzgojne še kako dobrodošle. In kdaj jih je prvič dobil ? Pri petnajstih mesecih že prav gotovo. Joj, kako slaba mama sem, za na križ in bičat do onemoglosti.

Enostavno ne morem verjeti, da s prigovarjanjem in preusmerjanjem pozornosti in nevem še kakšnimi pojmi , vedno pridete do pozitivnega zaključka in da se vaša roka samoinciativno kdaj ne stegne tudi pri skoraj letu in pol staremu otroku. Kdaj pa mu potemtakem date prvo vzgojno ? Mpgoče takrat, ko vam jo že lahko primaže nazaj.

Jaz sem jih od očeta dobila ogromno, on mame  nobene. Pri očetu ni bilo nobenega popuščanja, pri mami na vsakem koraku. Očeta sem sovražila, mamo sem oboževala. Če na koncu povzamem, mi je samo žal, da je revež moral tako mlad umreti, ker me je s trdo vzgojo že zelo zgodaj usmeril na pravo pot, mama pa mi je potem kasneje vedno kazala izhode v sili..... če ti ne gre šola, pojdi delat....ti je matematika pretežka, pusti, ti bom napisala opravičilo......ah kar pusti saj bom jaz.....vse samo da je njen otrok srečen in da mu je v življenju veliko stvari prizanešenih. Oče mi je dolgoročno hotel dobro, mama pa je z mano živela od danes na jutri. Enostavno se z mojo prihodnostjo ni obremenjevala kaj preveč.

Anonimna, pogovorite se s partnerjem in imejte se radi. Vseeno mislim da ste preveč burno odreagirali.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
4.2.2007 0:14:48   
david
IZVIRNO SPOROČILO: caillou
In kdaj jih je prvič dobil ? Pri petnajstih mesecih že prav gotovo. Joj, kako slaba mama sem, za na križ in bičat do onemoglosti.

Ne, lahko si ponosna nase. Osebno prav občudujem ljudi, ki lahko rečejo, da so svojega otroka prvič udarili že vsaj pri petnajstih mesecih.

d.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 36
4.2.2007 0:22:28   
Seven*
Se strinjam z David.

Najboljsa popotnica za otroka je, ce ga obcasno kdaj klofnemo po riti. Ker pac ne vemo druge poti ga vdarimo.

Cailou, se mi zdi, da si se od starsev marsikaj naucila - tudi tepeza. A mislis, da ni skrajni cas, da prekines stare vzorce?

Za mene je tepenje otroka skrajno pomanjkanje domislije pri vzgoji otroka. Naredimo pa vec slabega kot dobrega..

A partnerja tudi vdaris, ko nekaj ne naredi prav? Zakaj pa ne?

Mogoce, v razmislek...

Gospa sem.

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 37
4.2.2007 0:26:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Ne pretepam svojih otrok, dobijo pa sem pa tja poštene lekcije po riti. In od kdaj ? Od takrat, ko me je otrok prvič pogledal s tistimi očmi, ki so točno vedele, da to kar počne ni prav in da ga z njegovim očetom učiva drugače, kljub dolgotrajnemu pogovarjanju in ne vem kaj še vse, da se razume. Moj prag tolerance je visok, vendar ima ravno tako mejo in ko je presežena so vzgojne še kako dobrodošle. In kdaj jih je prvič dobil ? Pri petnajstih mesecih že prav gotovo. Joj, kako slaba mama sem, za na križ in bičat do onemoglosti.

user posted image  Sej ne vem, če je sploh pametno komentirat, ker mi gre na kozlanje. Bi se skoraj res strinjala z zadnjim citiranim stavkom.

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
4.2.2007 11:00:06   
david
Cailou, se mi zdi, da si se od starsev marsikaj naucila - tudi tepeza. A mislis, da ni skrajni cas, da prekines stare vzorce?

Saj to je največji problem. Ljude smo velikokrat izpostavljeni ekstremom in se potem prevečkrat ne zavedamo, da svet ni črno-bel. Skrajnosti so nam všeč tudi zato, ker vse skupaj poenostavijo. Zato se nasproti tepežkanju otrok vedno postavlja blazno razvajanje. Kot da ni vmesne poti, ko otroka ne tepeš (ali pa zelo, zelo, zelo redko) po drugi strani pa mu tudi ne popuščaš. Tole previjanje je lep primer: lahko se mučiš ob otrokovem zvijanju in ga pač nekako previješ, lahko ga parkrat po riti, lahko pa seveda narediš tudi tako, kot je naredil tehnofil.

(Mi pa ob takih temah mi pride na misel rek: "When all you have is a hammer, everything looks like a nail.".)

d.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
4.2.2007 11:16:21   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: david
Ne, lahko si ponosna nase. Osebno prav občudujem ljudi, ki lahko rečejo, da so svojega otroka prvič udarili že vsaj pri petnajstih mesecih.

Pretiravanje po celi crti. Zelo dobro poznam mamo, ki res nikoli ni udarila svojega otroka. Bravo ona. Vendar z druge strani nad otrokom izvaja taksno psihicno nasilje, da se dveletnik ne upa premakniti se, ce ona to ne dovoli. Se vedno bravo ona? Po mojem niti najmanj.
Tisto kar mene v tej temi moti je dejstvo, da je ocetovo dejanje  samo generator problemov, ki jih partnerja imata med seboj in v nesposobnosti priznati si, da imata problem, prenasata posledice svojih nesporazumov na nesporazume zaradi otroka. Prav genialno - tudi otrok se bo naucil, da je za vse nesporazume, kreganje in nerazumevanje kriv on. Ce ne bi razjezil atka, ga ta ne bi udaril in mama ne bi bila vsa v solzah in nesrecna. Taksne scene naredijo dalec vec skode otroku kot kaksen udarec po riti. Da ne govorim o manipuliranju s strani otrok, ko se starsa ne razumeta.
In da se ne bi narobe razumeli. Ne zagovarjam udarce v vzgoji in ne vzgajam svojega otroka z udarci, me pa moti, ko so nekateri bolj papeski od papeza, posebno ko sama anonimna, ki je ta thread zacela pravi, da je ne bi motilo ce bi si otrok resnicno zasluzil dobiti po riti. Za njo je tudi sprejemljivo da otrok dobi po riti, vendar ko ona presodi, da je zasluzeno. Vec kot jasno je, da njen problem ni v tem ali naj bi ali naj ne bi smel otrok dobiti po riti, temvec ali lahko njen moz in oce otroka otroka vgaja kakorkoli drugace kot se njej zdi prav in kot ona doloci, da je treba. To je pa povsem druga tema.

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 40
4.2.2007 11:20:55   
Misek
Saj to je največji problem. Ljude smo velikokrat izpostavljeni ekstremom in se potem prevečkrat ne zavedamo, da svet ni črno-bel. Skrajnosti so nam všeč tudi zato, ker vse skupaj poenostavijo. Zato se nasproti tepežkanju otrok vedno postavlja blazno razvajanje.

In zato ce otrok tu pa tam dobi po riti, to takoj postane fizicno zlorabljanje, vzgajanje z tepezem itn... Tudi to se dobro vidi na tej temi.

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 41
4.2.2007 16:54:14   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Ne zagovarjam udarce v vzgoji in ne vzgajam svojega otroka z udarci, me pa moti, ko so nekateri bolj papeski od papeza, posebno ko sama anonimna, ki je ta thread zacela pravi, da je ne bi motilo ce bi si otrok resnicno zasluzil dobiti po riti.

Eni pač mislimo, da 15 ali manj mesecev star otrok težko stori kaj takega, da bi lahko rekli, da si je ZASLUŽIL udarec. Samo to. Ni nobenega papeža v bližini.

d.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 42
4.2.2007 17:32:29   
mika
In zato ce otrok tu pa tam dobi po riti, to takoj postane fizicno zlorabljanje, vzgajanje z tepezem itn..

če oče ni sposoben ohraniti mirnih živcev pri nemirnemu previjanju, kako bo šele takrat, ko bo treba reševati večje težave. a ga bo premlatil? NAJverjetneje, ker drugače ne zna in kot je nekdo pred mano pisal, je najhitrejši učinek. anonimna je napisala tudi, da verjame da ni bilo prvič. se pravi, da da ima oče problem, glede nato da fantek ni 'neukrotljiv'.
mene je groza, kako lahko nekdo svojemu otroku povzroči bolečino in doda da si je to zaslužiluser posted image .

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 43
4.2.2007 20:51:54   
mončka

Resnično. KAJ LAHKO 15 MESEČNIK NAREDI, DA TI NE BI MOGEL PREPREČITI BREZ TEPEŽA?

se strinjam

Samo ljubezen lahko združi starše in otroke tako, da jih izpolni in jih naredi popolne

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 44
5.2.2007 6:05:10   
Misek
Eni pač mislimo, da 15 ali manj mesecev star otrok težko stori kaj takega, da bi lahko rekli, da si je ZASLUŽIL udarec. Samo to. Ni nobenega papeža v bližini.

Se strinjam.
Se strinjam pa tudi, da zaradi tega ni treba oceta krizat, sicer je anonimna na istem kot njen moz s to razliko, da ona dodatno postavi subjektivni pogoj, da si otrok "zasluzi". Potemtakem vse kar se pove o njenem mozu, velja tudi za njo.

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 45
5.2.2007 6:13:04   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mika
če oče ni sposoben ohraniti mirnih živcev pri nemirnemu previjanju, kako bo šele takrat, ko bo treba reševati večje težave. a ga bo premlatil? NAJverjetneje, ker drugače ne zna in kot je nekdo pred mano pisal, je najhitrejši učinek. anonimna je napisala tudi, da verjame da ni bilo prvič. se pravi, da da ima oče problem, glede nato da fantek ni 'neukrotljiv'.

Obadva imata problem, ki se ne tice otroka, ga pa sama dva prenasata na otroka.
Sicer pa, ce se nekdo enkrat napije, ali to resnicno pomeni, da bo ob malo vecjih problemih postal alkoholik??

mene je groza, kako lahko nekdo svojemu otroku povzroči bolečino in doda da si je to zaslužiluser posted image .

Ocitno nobeden od njih s tem nima problema. Anonimno samo moti, da se njej se ne zdi, da si je otrok to zasluzil. Ko si bo po njenem zasluzil, jo to ne bo motilo oz. mogoce ga bo sama.  

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 46
5.2.2007 8:35:46   
kalbo
In pol se najdete ekstremisti in napadate vse po vrsti. Bravo res. Čestitke.user posted image  Seven, ti za ziher nisi nikoli falila ničesar pri vzgoji, ali pač?

Ena je celo uspela napisat :" Če bi mi moj udaril otroka" halouser posted image ...tebi?...sej ni samo tvoj otrok, spet druga, da bi pakirala kufre. To je zelo zrela poteza v partnerstvu, grozit s kufri. A pogovarjat se pa ne znate doma?

Noben ekstrem ni dober in vedno se je treba truditi, da ohranimo zdravo mero razuma pri vzgoji in postavimo otroka na pravo pot. Zelo hitro se zgodi, da ena po riti preide v petnajst po riti, ko poči živec. Prav tako se pa lahko zgodi, da liberalna vzgoja preide v diktatorstvo, ampak s strani otroka. Vsakič, ko otroku popustiš mu enako škodiš, kot če ga udariš po nepotrebnem, če je sploh kdaj potrebno udarit. 
Zato predlagam, da vsi tisti, ki bi zdajle tega očeta križali pometete najprej pred svojim pragom in šele nato tukaj pametujete in moralizirate. Otrok rabi ljubezen in toplino ravno tako pa potrebuje strogost in avtoriteto. če eno ali drugo manjka za otroka ni dobro.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 47
5.2.2007 10:32:14   
MojcaG

otrok rabi ljubezen in toplino ravno tako pa potrebuje strogost in avtoriteto. če eno ali drugo manjka za otroka ni dobro.

se strinjam, kalbo.

vendar jaz osebno ne enega in ne drugega ne vidim v povezavi s pretepanjem.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 48
5.2.2007 11:52:51   
kalbo
Definiraj pretepanjeuser posted image

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 49
5.2.2007 12:00:32   
romy
Kalbo user posted image user posted image user posted image

se strinjam s tabo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

b
Katka 1

b

b (87%)

b (13%)

Število vseh glasov: 30

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!