caillou
|
Tale vaš mož je pa, če po vseh postih potegnem črto, en navaden nepotrpežljiv kretenček. Mislim, plaz obtožb, ki letijo na človeka, pa sploh ne veste kaj v resnici se je dogajalo. Nekateri niti ne ločite vzgojnega tepeža od pretepanja. Grozno, da bi jaz kaj takega pisala o partnerju in potem še brala vse grdo o njem. Ne pretepam svojih otrok, dobijo pa sem pa tja poštene lekcije po riti. In od kdaj ? Od takrat, ko me je otrok prvič pogledal s tistimi očmi, ki so točno vedele, da to kar počne ni prav in da ga z njegovim očetom učiva drugače, kljub dolgotrajnemu pogovarjanju in ne vem kaj še vse, da se razume. Moj prag tolerance je visok, vendar ima ravno tako mejo in ko je presežena so vzgojne še kako dobrodošle. In kdaj jih je prvič dobil ? Pri petnajstih mesecih že prav gotovo. Joj, kako slaba mama sem, za na križ in bičat do onemoglosti. Enostavno ne morem verjeti, da s prigovarjanjem in preusmerjanjem pozornosti in nevem še kakšnimi pojmi , vedno pridete do pozitivnega zaključka in da se vaša roka samoinciativno kdaj ne stegne tudi pri skoraj letu in pol staremu otroku. Kdaj pa mu potemtakem date prvo vzgojno ? Mpgoče takrat, ko vam jo že lahko primaže nazaj. Jaz sem jih od očeta dobila ogromno, on mame nobene. Pri očetu ni bilo nobenega popuščanja, pri mami na vsakem koraku. Očeta sem sovražila, mamo sem oboževala. Če na koncu povzamem, mi je samo žal, da je revež moral tako mlad umreti, ker me je s trdo vzgojo že zelo zgodaj usmeril na pravo pot, mama pa mi je potem kasneje vedno kazala izhode v sili..... če ti ne gre šola, pojdi delat....ti je matematika pretežka, pusti, ti bom napisala opravičilo......ah kar pusti saj bom jaz.....vse samo da je njen otrok srečen in da mu je v življenju veliko stvari prizanešenih. Oče mi je dolgoročno hotel dobro, mama pa je z mano živela od danes na jutri. Enostavno se z mojo prihodnostjo ni obremenjevala kaj preveč. Anonimna, pogovorite se s partnerjem in imejte se radi. Vseeno mislim da ste preveč burno odreagirali.