|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Malček jih je dobil po ritki
5.2.2007 12:13:29   
mika
Otrok rabi ljubezen in toplino ravno tako pa potrebuje strogost in avtoriteto. če eno ali drugo manjka za otroka ni dobro.

se popolnoma strinjam. avtoriteto dosežemo tudi brez udarcev, le mirne živce moramo ohraniti.
zanimivo je to, da če bi anonimna pisala, da je partner udaril njo, bi se popolnoma vsi strinjali, da je naredil grozno stvar. ker je pa udaril otroka, nekateri vidite normalen vzgojni ukrepuser posted image

< Sporočilo je popravil mika -- 5.2.2007 12:14:34 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 51
5.2.2007 12:21:50   
mika
Sicer pa, ce se nekdo enkrat napije, ali to resnicno pomeni, da bo ob malo vecjih problemih postal alkoholik??

meni se to ne zdi isto, kot udariti otroka. njemu se je zdelo, da si je fantek zaslužil in ga je udaril, torej je zanj to normalno- naslednjič bo tudi.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 52
5.2.2007 12:48:12   
Olivija

zanimivo je to, da če bi anonimna pisala, da je partner udaril njo, bi se popolnoma vsi strinjali, da je naredil grozno stvar. ker je pa udaril otroka, nekateri vidite normalen vzgojni ukrepuser posted image

Mene partner tudi drugače ne disciplinira in mi postavlja meje, ali bi mi moral?
Mislim, da se ne da primerjati odraslo osebo z otrokom. Z mojo vzgojo naj bi starša že zaključila. user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 53
5.2.2007 12:50:02   
MojcaG
meni je pretepanje sopomenka fizičnemu nasilju. in ja, tudi ena po riti je zame to.
lahko ga imenujete "ena po riti" ali "tepež" ali "pretepanje" ali "lasanje" ali whatever, ....

vseeno ne vidim povezave med spoštovanjem in avtoriteto ter temi pojmi.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 54
5.2.2007 13:03:17   
kalbo
Torej je za tebe enaka stvar, če mama ali pa oče pregoni svojega otroka tako močno, da se niti vsest en teden ne more, kot ena po plenici, ki je niti ne čuti?

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 55
5.2.2007 13:19:51   
MojcaG
če ne čuti tiste po riti, ki jo dobi v bistvu po plenici, zakaj se potem ne znese na paket pampersk, otroka pa ne pusti na miru?

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 56
5.2.2007 13:24:55   
Anonimen
če ne čuti tiste po riti, ki jo dobi v bistvu po plenici, zakaj se potem ne znese na paket pampersk, otroka pa ne pusti na miru?

Ker paketa Pampersk ni v bližini user posted image

(odgovor članu MojcaG)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
5.2.2007 13:25:40   
kalbo
Glej, zdej pa zadost. Meni je vseeno, če plešeš tango okol svojega otroka, al pa če ga enkrat čez rit. Resno. Nikakor si pa ne bom dovolil, da mi bo kdo rekel, da sem primitiven, al pa da se znašam nad otrokom, če mu dam eno po riti. Na zgoraj zastavljeno vprašanje pa še vedno nimam odgovora.

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 58
5.2.2007 13:32:18   
MojcaG
zame je od klofute do boksanja nasilje. ni pa enako, če dobi en udarec po riti, kot pa dvesto, da se en teden vsest ne more. to je zame samo stopnjevanje. še vedno nasilja. 
to je odgovor na zgornje vprašanje.

meni je tudi popolnoma vseeno, kalbo, kako ti vzgajaš otroke. ali vsi ostali na tem forumu.

jaz sem samo povedala svoje mnenje.

kar pa ti nisi odgovoril (pa zaradi mene ti tudi bohnedaj ni treba) je še vedno - če otrok itak ne čuti tiste čez pampersko, zakaj jo potem dobi? ali je samo tolažba, da je ne čuti...?

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 59
5.2.2007 13:44:03   
kalbo
ali je samo tolažba, da je ne čuti...?

Mogoče je pa res tolažba, nebi vedel. user posted image

Zato, ker tako imenovan vzgojni ukrep "ena po riti" sploh ni treba, da boli. Ima pa boljši efekt od dretja recimo. Je pa res, da se tega še nikoli nisem poslužil, ko mi je počil živec. Tepeža po nagi riti, al pa celo s palco pa kuhavnico pa sploh ne odobravam. Še najbolj pa sovražim vlečenje za ušesa, pa je zanimivo, koliko ljudi ta za zdravje zelo škodljivi ukrep še vedno uporablja. 

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 60
5.2.2007 16:28:20   
Anonimen
Ok, spet ena debata, ali je ena čez rit vzgojna zadeva ali fizično nasilje.
Zame je slednje. Sploh pri 15. meseci. Pa ne mi zdaj nazaj argumentirat, da sem za permisivno vzgojo, ker nisem. Vse prej kot to. Red mora bit, disciplina tudi.
Ampak udarit otroka zato, ker se zvija po previjalni? Kakšna bo potem kazen, ko bo z voščenkami risal po zidu? Ko bo s kamenčkom porisal avto? Ko bo sosedovemu otroku zlomil igračko? Ko bo že stotič kljub opozorilom stekel na cesto, ne da bi pogledal za prometom?
Če se za tako malenkost, kot je plezanje po previjalni (ki je pri nas vsakodneven pojav, zraven pa še vpitje in jok devetmesečne user posted image , a kljub temu ohranjam mirne živce), dobi eno po riti, kakšna je potem primerna kazen za kakšno hujšo, npr. življenjsko nevarno lumparijo? Prosim odgovor na to vprašnje. Dobi potem eno okoli kepe? Ali s pasom čez rit? Ali pa se še vedno ostane pri eni čez rit? Če je prva varianta, potem je to čista zloraba moči. Če druga, potem ni doslednosti, ker kazen ni enakovredna storjenemu "prekršku".

Anonimna, vprašala si, kaj bi naredila, če bi se sama znašla v isti situaciji. Ne vem, verjetno bi doživela napad besa. Potem pa bi se z možem zelo korenito in konkretno pogovorila o vzgoji, kakšni so najini ideali, kako jih zasledovati, kakšne vzgojne ukrepe uporabiti, o kaznih in nagradah, o potrpljenju, moči, razvoju otrok ter o tem, v kakšno osebnost želivaa, da najin otrok odraste in kako bova postopala, da se to tudi uresniči. 

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
5.2.2007 17:26:33   
mika
a kljub temu ohranjam mirne živce),

to je najbolj pomembno-ohraniti mirne živce in ukrepati brez udarcev. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
5.2.2007 17:39:11   
mika
Mene partner tudi drugače ne disciplinira in mi postavlja meje, ali bi mi moral? niti slučajno. so pa moški ki  ravno to počnejo.i če bi anonimna pisala o tem, bi se vsi zgražali
Mislim, da se ne da primerjati odraslo osebo z otrokom. zakaj pa ne?  oboji smo čustvena živa bitja. in če je nesprejemljivo, da odrasla oseba dobi udarec, je tudi nesprejemljivo za otroka. toliko huje je za otroka, ker se ne sme branit, sprejeti mora  vzgojni ukrepuser posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 63
5.2.2007 19:19:08   
caillou
Za eno od uporabnic, ki je napisala, če moža tudi pretepam, naj povem, da se kloftava kar povprek in da najini otroci rastejo v tako hudih razmerah, da je joooooooooooooooooooooojuser posted image .

Lepo Vas prosim, da mi razkrijete kako priti do "kataloške mame"? Sedaj sem se  prvič resnično zasekirala ob misli, da sem slaba mama, ker so moji otroci mogoče dvakrat pokasirali vzgojne user posted image .

Ob vsem napisanem se mi poraja nešteto vprašanj in sicer kako bi nekatere izmed Vas odreagirale v primeru 1, primeru 2,.....primer x, ko resnično ne zaleže nič drugega kot vzgojna.

Se Vam je že kdaj zgodilo mogoče, da ste se več kot mesec s svojim otrokom nekaj pregovarjali in mu dopovedovali, kako je to kar dela narobe in lahko celo zelo slabo vpliva na njegovo življenje ?

In kaj bi storile pri otroku, ki je star petnajst mesecev in Vam je v enem tednu zanalašč že tretjič zamašil wc školjko ? Pa smo poskusili vse, verjemite, umaknili smo vse možne zadeve, ki bi lahko mašile, pa je pokovc vseeno pogruntal še zadnjo alternativo, ki je na pomoč poklicala kopalniškega mojstra, da nam je stvar rešil tako, da  je razbil pol kopalnice. Ali pa tista varianta, ko je sosedovemu atu, sine s hokejsko palico razbil zadnjo šipo popolnoma novemu avtomobilu.

Resnično ne vem in vsa čast Vam, da  tudi ob zelo hudem  slučaju vaša roka ne zapoje in da si vzamete čas, mogoče celo dopust v službi in se resnično posvetite samo otroku in pregovarjanju z njim. Če dobi otrok po riti, pa to zagotovo vodi v nasiljeuser posted image . Ne vem no, očitno poznamo različne definicije o vzgojni.

Po vaše gre tako, ena po riti, dve po riti, tri po riti,.....pretepanje,......nasilje v družini.....kriminal.....

No ja, vsak ima po svoje prav.

Aja pa še tole. Ne pobiram vzorcev svojega očeta, ker me je le-ta pretepal in psihično zlorabljal (mogoče mi ja pa res hotel dobro, še danes ne vem), tako da o tem ne bi. Moja vzgoja je popolnoma samo moja in moževa in ne boste verjeli, najini otroci postajajo tudi s kakšno vzgojno uspešni in krasni ljudje.

Po naravi sem tako miroljubna, da če bi me poznali, skorajda ne bi verjeli, da me otroci kdaj pripeljejo do vzgojne. O ja, pa me, vam kar priznam.

< Sporočilo je popravil caillou -- 5.2.2007 19:22:02 >

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 64
5.2.2007 19:42:12   
MojcaG
In kaj bi storile pri otroku, ki je star petnajst mesecev in Vam je v enem tednu zanalašč že tretjič zamašil wc školjko ?

da se školjka zamaši, je potrebno kar nekaj časa in truda 15 mesečnika? kje ste pa vi ta čas?
moj odgovor: moja hči nima prostega dostopa do wc -ja. pa mi še ene stvari ni zabrisala not. nima se tam kaj igrat, sploh pa ne sama.
in še nekaj: otroci (15 m) ne počnejo zanalašč stvari. tako to intrepretiramo odrasli. za njih je to igra. sicer ve, kaj ne sme, ne razume, pa zakaj.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 65
5.2.2007 19:52:42   
caillou
MojcaG, pri nas smo pri petnajstih mesecih že kar pošetno govorili (vsi otroci), tako da dvomim, da mali ni zaznal, da mamica in očka spreminjata barvo glasu in da usta niso na široko odprta, temveč stisnjena v ravno črto.

In kje sva bila midva ? Na drugem koncu hodnika. Veste, za kaj takega je potreben samo delček sekunde. Bom preveč sitna, če Vas vprašam koliko imate otrok in koliko so stari ?

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 66
5.2.2007 20:03:59   
MojcaG
lepo prosim, ne me vikat. user posted image

najino eno in edino dete je staro ravno toliko- 15 mesecev (in par dni).

in ima polno vragolij na dnevnem redu naštudiranih, verjemi.
še enkrat: ve, da kaj ne sme, ne razume pa zakaj! vsaj pri nas je tako. konkretno: vajin otrok verjetno ni razumel, da bo potrebno razbiti pol kopalnice, kajne? njemu je pač tako zelo zabavno, če se noter kaj nabaše - v wc. pa čeprav ve, da ne sme. samo to razliko povdarjam, in ne zagovarjam stališča, da naj počne, kar mu paše.

mi imamo polno prepovedi v tem obdobju. in moje oz najine vzgojne metode pač ne vsebujejo nobene po riti niti po nogi, po ušesih, nikamor ne pade in ne bo nič! skušava po najboljših močeh. tudi vpitja ni. vsaj ne z najine strani.user posted image

< Sporočilo je popravil MojcaG -- 5.2.2007 20:07:45 >

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 67
5.2.2007 20:14:14   
mika
caillou, življensko nevarne stvari je treba preprečit, da do njih nima dostopa. varovala za vtičnice, ograja za stopnice(jaz sem dala dva stola zraven) ipd.
zakaj sploh dovoliš, da gre sam v kopalnico. pred vrata daj stol in dokler se bo muval po stolu, da bi odprl vrata boš mu uspela preprečit do školjke, nato pa ga preusmerit na drugo stvar. sigurno se bo upiral, ampak mu naredi stvar zanimivo.
strinjam se z mojcog, da otrok pri 15mesecih ne počne stvari za nalašč in da je zanj to igra, zeloooo zanimivauser posted image .

za takšne stvari pa si res ni potrebno dopusta vzet, ampak 'vzet v roke' svoje živce.

naša dveletnica je prvi otrok, stara sem pa 28

< Sporočilo je popravil mika -- 5.2.2007 20:17:24 >

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 68
5.2.2007 20:30:21   
caillou
Zdaj mi je vse jasno. Hvala za debatouser posted image .

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 69
5.2.2007 23:28:34   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Sicer pa, ce se nekdo enkrat napije, ali to resnicno pomeni, da bo ob malo vecjih problemih postal alkoholik??

meni se to ne zdi isto, kot udariti otroka. njemu se je zdelo, da si je fantek zaslužil in ga je udaril, torej je zanj to normalno- naslednjič bo tudi.

Ne mika, zadeve niso tako enostavne in linijske.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 70
5.2.2007 23:40:03   
Anonimen
življensko nevarne stvari je treba preprečit, da do njih nima dostopa. varovala za vtičnice, ograja za stopnice(jaz sem dala dva stola zraven) ipd.

Ma kaj pa vem...midva nisva v stanovanju ničesar premikala, pospravljala, postavljala barikad takšnih in drugačnih.

Se pa o osnovnih načelih vzgoje strinjava in se obnašava v isto smer. Pa v marsikateri vsakdanji (a vsaj za naju ne kapitalni točki) se tudi ne strinjava oz. ugotoviva, da je eden naredil drugače kot drugi. Ali pa rečeva,da sva ga usekala.

Saj ni toliko pomembno, da ne delaš napak. Bolj ključni so trenutki, ko pride do odstopanj od tistega, kar je eden ali celo oba pričakoval. Ali se znaš zmenit, kako naprej ali ne. Se mi zdi, da tukaj postaneta vzgoja in odnos slaba, ko vsak začne vleči v svojo smer. Lahko da sta obe dobri, ampak otroka se ne da raztegnit malo na levo in malo na desno.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
6.2.2007 8:07:30   
kalbo
MojcaG, ko imaš enega otroka imaš ves ljubi čas samo zanj, če imaš pa tri....draga moja tu pa nastopi kaos. Nikar ne misli, da je vse res, kar prebereš v knjigah. No saj ti bo kaj kmalu jasno, da teorija v knjigi, ki jo tako vneto razlagaš mogoče v praksi drži za enega otroka, pri drugem pa pade na celi črti.
Draga moja, tud 15 mesečnik nagaja zanalašč. Ti pripeljem mojega tamalga, pa boš videla iskrice v očeh, ko prime v roke dalinjcauser posted image . Mi ne bo nihče govoril, da ne ve, da ne sme.

Nek pisatelj je nekoč napisal: " Ko sva imela z ženo enega otroka, sva imela nešteto teorij o vzgoji, zdaj imava 6 otrok in nobene teorije o vzgoji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
6.2.2007 8:48:24   
Magi*
ah, še eno blebetanje o vzgoji. se strinjam z Mič, da itak naredimo tu in tam napako in to ni toliko pomembno kot samo prepoznanje napake in dogovor kako naprej.

drugače pa, Kalbo, bi dodala k tvojemu samo toliko, da lahko tudi en sam otrok postavi vse teorije na glavo user posted image . naša mala miš je večinoma zlati otrok, s katerim se da bolj ali manj vse zmenit. ko pa jo zagrabi "žuta minuta" je pa konec pogajanj, ne da se jo pretentati s preusmeirtvijo pozornosti, ne da se ji dopovedati... včasih jo moram prav zbuditi iz transa, ker v tako histerijo pade, da se cela trese, postane skoraj vijolična, cvili, tuli, opleta z rokami in nogami...je ni za prepoznat. in takrat pomaga samo ohladitev, pa naj bo to ena čez rit, osamitev v sobi ali malo svežega zraka na balkonu (greva skupaj ven, da ne bo zdaj komu vratno žilo ven butnilo user posted image ). in potem se lahko z njo naprej pogovarjam. je prava mala fajterka;)

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 73
6.2.2007 9:38:37   
ronja
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

. naša mala miš je večinoma zlati otrok, s katerim se da bolj ali manj vse zmenit. ko pa jo zagrabi "žuta minuta" je pa konec pogajanj, ne da se jo pretentati s preusmeirtvijo pozornosti, ne da se ji dopovedati... včasih jo moram prav zbuditi iz transa, ker v tako histerijo pade, da se cela trese, postane skoraj vijolična, cvili, tuli, opleta z rokami in nogami...je ni za prepoznat. in takrat pomaga samo ohladitev, pa naj bo to ena čez rit, osamitev v sobi ali malo svežega zraka na balkonu (greva skupaj ven, da ne bo zdaj komu vratno žilo ven butnilo user posted image ). in potem se lahko z njo naprej pogovarjam. je prava mala fajterka;)

Ne bom nič pametna o vzgoji, ker svojih še nimam, ampak moj bratec je bil točno tak. Jaz sem njegove napade histerije parkrat uspešno umirila tako, da sem ga odnesla pred ogledalo - dobesedno se je ustrašil sam sebe, saj je bil ves rdeč, besen, smrkav,... In se je umiril, pa ni bilo potrebno nasiljeuser posted image , upam, da bodo take in podobne zadeve tudi pri mojih otrocih delovale, ker si jih res ne želim vzgojno šeškati.

Mene je mami kdaj, oče pa nikoli, enkrat me je vrgel na posteljo, to je bilo po moje največ. Pa je imel on več avtoritete in ga še zdaj bolj spoštujem, ker je vedno bil zelo dosleden. Mami me sicer tudi ni tepla, ampak se je pa kdaj zgodila vzgojna čez rit, sicer redko, ampak še zdaj mislim, da ni imela prav. Nimam pojma, zakaj, sigurno sem takrat vedela, zakaj, vendar pa vseeno mislim, da se je tudi zmotila in nočem tega delat. Se bojim, da bi otroku naredila krivico... Pa tako mali se mi vseeno zdi res še premali, vsaj ko smo se učili o razvoju živčevja... Je pa res, da je to teorija, bomo videli, kaj bo praksa prinesla, ampak res srčno si želim, da nobene "vzgojne"...

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 74
6.2.2007 10:18:46   
MojcaG
joj, kalbo, nekaj tukaj ne štima...

odkod ideja, da furam neko teorijo, ki sem jo prebrala v knjigah?

vse, kar jaz pravim, je, da ne želim vzgajati otroka s tepežem. in da spoštovanje in avtoriteta nimata po mojem mnenju nobene povezave z udarci.
jaz nisem prebirala nobene literature o vzgoji, bajdevej. sledim samo svoji pameti in srcu.

tole mi je tudi izven konteksta: imam ves ljubi čas, ker imam samo enega otroka in čas za nevem kaj. se pravi, če jih imaš več, in nimaš časa za dolgotrajno vztrajanje pri neki prepovedi, mu pač prisoliš eno okoli plenice, pa je mir?user posted image  ali kaj?

in še tole: pa kje sem napisala, da otrok ne ve, da česa ne sme??? rekla sem samo, da ve, ampak razume pa ne, zakaj ne sme - in to samo zato, ker je ena napisala, da ji je otrok zanalašč zamašil wc školjko. if you read, then read the whole thing, priti plis.user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

vrtec
Lelly28 RR

Pri kateri starosti ste otroka prvič dali v vrtec?

pri 11 m (59%)

pri 2 letih (9%)

pri 3 letih ali več (14%)

ni obiskoval vrtca (18%)

Število vseh glasov: 22

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!