Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ne, seveda ni panike za zganjat, zaenkrat res še ne. Ampak s tem se kaže, kakšen način vzgoje ima moj mož. Tega pa ne odobravam. Otrok je premali, da bi razumel. In kako mu dopovedati, da očka lahko udari, če pa bo otroka kdo ujezil, ga pa ne bo smel? Nisem zagovornica pretepanja, pa tudi nisem ena izmed tistih, ki bi obtoževala druge starše, če jih otrok kdaj dobi po riti, kadar si zasluži. Ampak 15 mesečnik? Glede hranjenja pa tako. Mož je zadnjič šel zjutraj v trgovino in ni zajtrkoval. Ko se je vrnil, je bilo kosilo, ampak on ga ni jedel, ker si je raje naredil sendvič za »zajtrk«. Večkrat se je že zgodilo, da ni pojedel kosila, ga pustil na mizi in rekel, da bo pozneje, česar seveda ni storil. Jaz sem pa lepo čakala, kdaj bom lahko do konca pospravila kuhinjo in dala posodo prat. No in ta isti moški zahteva, da bo otrok jedel, ko bo nam to pasalo in kar bo nam pasalo, pa da bo lepo tiho za mizo sedel in odpiral usta, dokler ne bomo mi odločili, kdaj ima dovolj. Ne zagovarjam otroka in ga ne kujem v zvezde, da ne boste mislile, da sem ena tistih, ki govori : »Moj pa že ni takšen, ...Moj pa tega ne bi nikoli, ...« Pač trenutno je stvar takšna, da je priden in ubogljiv in z njim ni problemov. Ima pa seveda tudi svoj jaz, kar je seveda logično in pravilno. In potrebno ga je poslušati in upoštevati, se dogovarjati, saj se tudi starši lahko še kaj novega naučimo in to od naših otrok. Kdo pa pravi, da imamo mi vedno vse prav? Brez zamere, vendar si mi mocno dozdeva, da problem, ki ga imas z mozem ni ravno povezan samo z vzgojo otroka. Ne odobravas, da otrok kdaj pa kdaj dobi po riti, vendar take starse ne obtozujes za to, da tako reagirajo, ko si otrok zasluzi. Moza obtozujes, celo mu ne zaupas vec, prav zaradi ravnanja zaradi katerega druge starse ne obtozujes. Hecno. Ce moz ne poje kosila, jaz mu ga ne bi vec kuhala, pa ne zaradi slabega zgleda otroku, temvec zaradi njegovega odnosa do mojega truda, da skuham kosilo. "No in ta isti moski...." - zamisli se nad tem kam si uvrstila svojega moza. Mogoce v skupnost semenodajalcev. 15 - mesecnik po tvojem ni zadosti razumen, da zastopi kaj je narobe naredil in zakaj je dobil po riti, vendar je zadosti sposoben in razumen, da se ga da poslusati, upostevati in se z njim dogovarjati???? In res kdo pravi, da imamo vedno prav.... kdo pravi, da imas ti prav v tem primeru in da mogoce vajin otrok, prav zato ker cuti, da se priklanjas in scitis njega, ne skace po glavi tvojemu mozu ko sta sama, ker ve, da bo mamica vedno njega "imela rajsi". Po mojem imata vidva z mozem povsem drugacne probleme, ki se samo kazeta preko odnosa do otroka.
|