Encijan
|
Pikca, tale tvoj seznamček oblačilc za za odhod iz porodnišnice mi je dosedaj še najbolj logičen, ampak bom vseeno vprašala še nekaj (tudi druge prosim za mnenje in izkušnje). Kako oblačite body-je in benkice, kaj pride najprej oblečeno? Jaz sem skoz mislila, da je najprej body, pa potem benkica, pa sem zadnjič malo brskala po RR na forumu dojenček, pa sem našla kontra varianto najprej benkico (na kožo) in potem body. Kaj je po vaše boljše in bolj praktično oz. pravilno? Pa benkice imajo povsod na vrvice, zadnjič pa ste pisale, da se dobijo tudi takšne na pritiskače oz. preklop. Kje ste jih videle? Jaz sem gledala v BC, Pikapolonici in Arileu, pa jih nisem našla... Pa tudi rokavičk (za zaščito pred nohti) še nisem opazila, čeprav pretirano iskala (ali vprašala) pa res še nisem. Pa še nekaj me bega, bombažne nogavičke. Kdaj jih obleči ? Ker, če ima žabice ali kompletek s stopalci, jih ne rabi, razen potem za čez copatke ali tople nogavičke. Jaz sem dobila cel kup takih malih nogavičk, pa ne vem, za kdaj pridejo v poštev, mogoče za potem poleti, ko bodo naši bolj malo oblečeni (kratke hlačke recimo) oz. če imajo hlačke brez stopalc? Sicer pa sem imela včeraj pregled pri G v Lj. Preživela vožnjo brez slabosti, s tem da sem tokrat vozila sama (100 km v eno smer), sem zdaj skoraj sigurna, da je bil za pretekle slabost kriv polležeč položaj na sovoznikovem sedežu, ki mi pač glede na stanje bolj ustreza. Včeraj me je proti koncu že kar ornk bolelo pod rebri, najbrž mi je pritiskal tja s čim, v sedečem položaju tudi sicer večkrat čutim tako tiščanje pod rebri in sicer vedno pod desno dojko. Pregled sicer bp, čez 3 tedne imam prvič CTG, tokrat pa mi je G rekel, da sedaj pa lahko že kar rodimo, zaradi pljučk bi bilo sicer bolje še malo počakati, sicer pa ne bi smelo biti več težav. Sem rekla, da še ne nameramam rodit, ampak da vam povem, kaj se mi je zgodilo potem doma. Ko sem se vrnila domov, sem hitro skuhala kosilo, da sva pojedla, ko je prišel mož iz službe, potem pa sem šla počivat, ker sem bila res utrujena. Počivam tako cca. eno uro, ko me začne boleti cel trebuh, najbolj direkt pod prsmi, imela sem tudi občutek, da se mi je trebuh kar napihnil (sem šla merit - za več kot 2cm) in malce otrdel. Nisem in nisem našla položaja, da bi mi bilo udobno, bolečina pa kar ni ponehala. Sem pomislila na zgago, ker me nikoli še ni pekla, in ne vem kako to izgleda in sem šla popiti kozarec mleka in pojedla par koščkov čokolade (mi je ful zapasala), sledil je obisk WC-ja (ta dolgi) in po eni uri v glavnem stalne bolečine sem pomislila na popadke, le to mi ni bilo jasno, zakaj ni nič pavze vmes. Pa sem poskusila z dihanjem in bolečina je po manj kot minuti izginila, a se kmalu spet vrnila, sem začela gledati na uro, le 3 minute je bilo vmes. Po nekaj ponovitvah se je domov vrnil mož (je šel delat na hišo, ko je bilo tako lepo vreme), bolečine pa so skoraj istočasno ponehale. Sem mu povedala, da sem ga že hotela poklicati, naj pride domov. Pa mislila sem na to, da nimam še niti torbe pripravljene in skoraj nobene stvari iz lekarne, pa še ogromno ostalih stvari nam manjka, na srečo pa vsaj zibelka in previjalna miza že čakata na dojenčka, pa precej opranih in zlikanih cunjic tudi... Tako, da zdaj ni več kaj čakat, moram te stvari v roku 1 tedna zrihtat. Na srečo sem par dni nazaj vsaj seznam do konca spilila (no, vsaj vse nujne stvari so upam gor) in označila, kaj že imava, tako da v skrajni sili lahko tudi dragi hodi po trgovinah. A je katera že nabavila vse, kar je potrebno iz lekarne (od hladilnega mazila do lanolina, olja itd.)? Sploh nimam občutka koliko bo to zneslo? Če ima katera približno ceno, se priporočam zanjo, da ne bom preveč presenečena... Včeraj zvečer sem se po vsem tem lotila še likanja tetra plenic, pa tudi jaz ne vem, kako jih je treba zlagati, sem pač ubrala eno varianto (na četrtine) in upam, da jih bom rabila za vse drugo, le za široko previjanje ne, ker so po moje prišle preveč na široko. Če je slučajno katera morala povijati na široko in se še spomni, naj prosim napiše, kako to gre. Modrček za dojenje sem jaz tudi kupila prav v Muellerju, ampak sem se zdaj odločila, da že sedaj kupim še enega, večjega (po premeru in košarici), da mi bo vsaj en zagotovo prav, potem bom pa moža poslala še po kakšnega, ko bom že poznala nove mere. Je pa modrček prav prijeten na nošenje, ker mi je ta, ki sem ga že kupila kar prav, sem ga včeraj preizkusila. Pa res niso dragi! Aja, v torek vas morda poiščem V BTC-ju, samo ne vem, če bom že ob 11-ih tam, imam popoldne dekompresijo, pa grem še malo v otroške trgovine pofirbcat. Bi vas res rada srečala! L.p. od Encijan
|