|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
31.1.2007 16:31:34   
tinaaja
Draja - mojega pa nasa pikica velikokrat ze pred rojstvom zeza user posted image  Ful miga, pol pa on pride, pa konc. No ceprav se dogaja tud obratno, da pika pana, pa pride daddy in ga takoj pozdravi. Tud v mirnih dneh brez problema nastejem vec kot 10 premikov, raztezanj, brc, tko da jaz se nise zacela stet. Obstajata dve varianti, ena je 10 gibov v 12 urah, pusenjak pa pise tudi o tem, da npr se po kosilu ulezes in v roku pol ure naj bi nastel 10 gibov user posted image

Jjasna - jaz se ti pridruzujem v slabem pocutju, ampak na sreco samo danes. Sem ze ponoci cutila glavobol, zjutri ustanem, si anredim kavico, da mi dvigne pritisk in mi je dvignilo celo vsebino zelodca namesto pritiska - spomini na zacetek nosecnsti user posted image  Fej...  Blagor se tebi za samo 8+... jaz raje ne bi, ker sem krepko cez 10. user posted image  No saj se sploh ne sekiram, bo ze slo dol... 
Sem pa sla na CSD osebno dvignit odlocbe user posted image  In dobimo tistih 250€... Punce, kako je s placo na pordniski (105dni) in kaksna je pol za nego (260dni)? Ker pol moram za nego se nekaj oddat je reskla na CSD.

Tosama - ja no ni tok ceneje a ne.. Od koga boste pa imele blazinice ze dojenje (zascito) - sem slisala pohvale za od chiccota.

Sibil - cetrtine bo prava mera user posted image  Joj, upam, da se mali pocajta in da je placal svoj zivljenski davek bolezni zdaj za celo zivljenje.. Bo pa kasneje zdrav ko dren user posted image

Sonchek78 - pri nama se izboci desno spodaj - ceprav mi ni jasno s cim, ker zgelda kot hrbet, ritka, skratka nek vecji del, naj bi pa imela rokice tam user posted image  Imam pravo skakalnico vcasih, na levi strani pa cist brez trebuhauser posted image

Urla, samo se 10 dni do tvojega pdp... a kr usla nam bos k februarcicam user posted image

Nic, moram it mal v pojstlo, tole moje danasnje pocutje je bolj bogo user posted image  Bo jutri boljs user posted image
Lep dan zelim vsem!

< Sporočilo je popravil tinaaja -- 31.1.2007 16:38:40 >

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 3801
31.1.2007 16:52:06   
dolgolaska
TINAAJA...jaz sem tudi kupila od chiccota blazinice...baje so najboljše se ne muckajo in ko teče mleko se na blazinici spremeni v nekak gel...tako da nikjer ne priteče mimo oz.čez!

A KATERI ŽE TEČE MLEKO????????
Meni se naredijo taki beli čepki,katere veselo dol trgam, ampak konkretno o mleku pa še ni ne duha ne sluha....user posted image

Kar pa se tiče kil sem sedaj ŽE na +15, do konca pa imam še
48 dni...hm...me zanima koliko bo do konca???

SIBIL....upam,da se kmalu pocajtate!!!

Plenice...jaz sem kupila ene najmanjše Pampers,pa ene najmanjše Frixies,pa ene najmanjše Helen Harper!Bomo testirali katere bodo najboljše in bomo potem tiste kupovali!

Jaz sem kupila TETRA PLENIČKE v Rutarju ali Dipo...na Rudniku in je cena za 10kom. 10€!Tok da so najbrž najcenejše...kvalitete pa enake....,a ne???????

Lep pozdravček!user posted image

< Sporočilo je popravil dolgolaska -- 31.1.2007 16:54:48 >

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3802
31.1.2007 16:59:30   
Žabika
Tudi moj junior se noro kobaca po trebuhu. Kar naprej se nekaj premika. Ampak, ko da pa očka roko gor se pa čist umiri. Že zdej se vidi koga bo upošteval!

Tudi jaz sem slišala da so prsne blazine od chiccota ful dobre, tako da bom verjetno nabavila kar te. Imajo tudi tako veliko pakiranje po 60 kom. A vam že kaj teče mleko? Zadnjič mi je ena rekla, da je njej že dva meseca pred porodom teklo in da je morala uporabljati blazinice.

Glede frizurice: tudi jaz se še nekaj mučim sama, imam pa v tuš kabini ogledalo, tako da si s tem malo pomagam. A kej veste, a je dobro če si pred porodom kar vse dlake pobriješ? Sej te naj bi tam itak nekaj pobrili, ampak ne vem kje. Vem da za CR pobrijejo vse, če seveda kaj imaš, kaj pa pri normalnem vaginalnem porodu?

Sibil: bi bil že čas, da ste malo zdravi - držim pesti, da pride čimprej!

Lp,
Ž.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3803
31.1.2007 17:55:40   
sezam
Kr_enamami - ti si pa faca s tem pospravljanjem.Če ti bo zmanjkalo, lahko še k meni prideš user posted image user posted image  Ti bom z veseljem nato skuhala kavo.

tinaaja - ja naš tud nima enega ritma. Em dan bolj, en dan manj razgraja. Danes je pravi razgrajač. Prodniška se mi ni spremenila za prvih 105 in nato naprej. Prvič sem imela blazinice Babylove. So bile OK in sem si jih tudi za sedaj nabavila. Mi je pa sestra dala en paket Chiccotovih, da še te sprobam.

barči78 - u, super žakeljček. Sigurno ti bo prišel prav. Jaz sem kupila en paket 2-5 kg in enega 3-6. Če bom še kakega bom 3-6, ker sem prvič prav hitro prešla na tega. Imam pa Fixes.

sibil - pa ne že spet user posted image

Žabika - pri noralnem porodu pobrije samo spodaj - okoli sramnih ustnic.

Gibe tudi jaz ne štejem. jih tudi pri Ani nisem.

Glede kg se meni zadnji mesec (v prvi user posted image ) sploh niso več nabirali. Tako da ni panike, kolikor smo nabrale smo. Sem pa nekje brala, da je celo možno, da zadnji mesec tudi kak kg izgubiš user posted image .

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu dolgolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 3804
   [Brisano sporočilo]
31.1.2007 18:51:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sezam)
  Neposredna povezava do sporočila: 3805
31.1.2007 21:33:09   
Barči78
No, mi smo se pa danes malo po Müllerju sprehajali, pa smo se odločili za plenice Pampers New born od 2 - 5 kg, pa ene od 3 - 6 kg, pol sem pa vzela še ene, ki jih v bistvu ne poznam, ampak so baje čisto iz naravnega materiala, so pa to Moltex öko, bomo poskusili. Ali jih mogoče katera pozna? Kupili smo še blazinice za dojenje od Chiccota, pa vatke za ritko.

Ali ste vi kupile alkohol za čiščenje popka. Jaz imam še čisto novo zapakiranega, kupljenega v Lekarni, pa ga pri Neji nisem rabila, zdej sem ga pa gledala, je pa že kar rok uporabe pretekel, pa še odprt ni. A mislite, da je bolje, da kupimo novega.

Kje pa se kupijo plenice Helen Harper, če po pravic povem, sploh še nisem slišala zanje.

SIBIL, zdaj vam pa res želim, da se vsi čimprej pozdravite. Kar je preveč, je pa preveč.

A-N-J-A - ja pri naših majčicah res nimo rabili toplih cunjic, je bilo tako lepo že v maju, da smo jih mogli kaj kmalu v kratke hlačke dat. Prov luštno je blo.

Spanje na hrbtu - me začne kar dušiti, tko da samo iz levega na desnega in to celo noč, groza, kolk bi bla na hrbtu, k me začneta oba kolka bolet, pa ne zdržim več kot par minut.

Brcike - ja tudi pri nas je več ali manj samo še pretegovanje, najraje pa zadane na desno stran pod rebra, da prov fajn zaboli, ponavadi takrat, kadar ležim na levem boku, tko, da moram met skoz roko pripravljeno na mojih rebrih, da ga malo ustavim. Danes je še celo v želodec zadel, to me je pa res zabolelo.

Mravljinci - ja, meni se ful pojavljajo v desni roki, ponoči, največ pa takrat, ko hranim Nejo in moram držati žlico po 15 min. skupaj, tko, da na koncu komaj še čutim dlan. Res neprijetno. Ali ima še katera te težave, ker jaz se jih iz prve nosečnosti ne spomnim.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3806
31.1.2007 21:42:20   
tejčica
Jaz sem pa danes takooooo lena... Nisem nič od planiranega naredila, pa se sploh ne sekiram. Bom že jutri, če bo volja. Mogoče že ponoči.user posted image

Sibil, saj ne vem več kaj naj rečem... Človek ne more verjet da je to sploh možno. Naj se mali hitro pozdravi.

Tinaaja, jaz imam chiccotove blazinice za v modrček. Sem pa za začetek kupila samo eno škatlo, moram najprej videti kako bom sploh z mlekom. Prvič sem imela ful težave. Mleko sem dobila šele ko sem prišla domov iz porodnišnice, potem pa sem ga tudi ful hitro zgubila. Take mlekarne, pa nič mleka.user posted image

Se mi tud pisat danes ne da...

Nočko!

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 3807
31.1.2007 21:44:51   
tejčica
Barči78, plenice Helen Harper dobiš v Baby centru.

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3808
31.1.2007 22:07:33   
A-N-J-A
Sibil kaj naj ti rečem...to je pa res kriza,bogi tvoj fantek.

Barči78 jaz sem sprobala pleanice Moltex Oko(no Ela jih jeuser posted image ),pa mi niso všeč,ful so trde,tko mda sploh ne vem če sem vse porabla,al sem jih kr v kompostnik vrglauser posted image (tko namreč piše v navodilih).

prsne blazinice,jaz sem pri Eli uporabljala od Dm-a,al pa Mueller-jeve in sem bila zelo zadovoljna.Aja pa Fixies so tud ok.Men se zdijo Chicco-tove too much drage,itak jih večkrat na dan menjaš.

kile-sem se mal prej vagala...+15,saj ne vem kaj naj rečem.Prvič sem se zredila 16 kg,zdaj mam pa še 7t do konca.Ja pa pri meni ni držalo da se ta zadnji mesec nisem zredila-sem se in to ene 3kg.S porodnišnice sem pa prišla s +7kg,samo so šli hitro dol,ker je bila Ela alergična na KM in sem mela dietouser posted image .

Jutri mam pregled,bom spet cel dopoldan v Leonišču preždelauser posted image .

Nočko!!!

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3809
1.2.2007 6:24:17   
dskubin
Dobro jutro, rane ptice ;)

blazinice - jaz sem tudi uporabljala vse živo (po principu cenejše - boljše, pa raje večkrat zamenjat) in so mi bile v redu (Fixies, Babylove), amapk za začetek sem pa vseeno nabavila Chicco sensitive, ker če bo tak naval, kot v prejšnji nosečnosti, bojo prišle še kako prav. Drugače pride vse skozi. So res drage, ampak pa vsaj modrčka ne bo potrebno prat.

modrčki - zelo zadovoljna z Mullerjevimi - poceni, pa nič slabši od veliko dražjih zvenečih znamk

spanje na hrbtu - trudim se, da ne bi, pa mi ne gre. Jaz drugače na hrbtu ne spim, ampak med obema nosečnostima se neprestano najdem na hrbtu.

Sej bi še pisala ampak moram v cukrarno - tako moja svakinja reče diabetološki ambulanti. No grem cuker merit, pa upam, da ga ni preveč, da ne bom diete fasala.

LP, pa poročam še kaj.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 3810
1.2.2007 9:00:54   
Pikca
Jutro!
Včeraj mi ni delal internet, je bilo po svoje dobro, ker sem precej napredovala pri mag. nalogiuser posted image , sem vas pa kar pogrešala. Sem še vedno doma s prehladom, danes je še tamala začela nekaj kihat, izgleda, da bo tudi ona pokasirala ta virusek...Upam, da kmalu nehamo krehat... je res še precej bolj zoprno kot v nenosečem stanju.

Včeraj pa sem se kar malo prestrašila - zvečer, ko sem dajala tamalo spat, mi je tako srce tolklo, da sem si šla pritisk merit. Je bil sicer normalen (ne vem pa, koliko je naš merilnik točen, ker je že zelo star), ampak pulz je bil pa 110 - v mirovanju! ne vem, kaj je bilo to - kaj veste, je lahko kaj nevarnega? Bom danes povedala ginekologinji, ko imam ravno pregled.

Sezam - nimam še ure pregleda, moram poklicat ob 16h in bodo povedali kdaj naj pridem. Al pa bom šla kar tja ob štirih, saj sem blizu doma (v tem primeru bom zihr ob 17h še v čakalnici).

Sibil...velik zdravja vam želim!

tetra plenice se potem zlagajo po dolgem na četrtine? - sem tudi jaz že malo pozabila

Glede srečanja v LJ - ne morem, ker drug teden še delam (zadnji 3 dnevi službe pred dopustom+porodniško).

gibi - naš ima obdobja mirovanja in obdobja razgrajanja; ko je buden, kar hitro naštejem 10 gibov, vmes pa je pri miru - očitno spi - in ga nič ne gane.

blazinice - jaz bom nabavila Fixies, ker so precej cenejše od Chiccotovih. Sicer so Ch. baje boljše, ampak sem bila v prvo s Fixies čisto zadovoljna.

pleničke - tudi tu sem se odločila za Fixies, jih uporabljamo za taveliko in so mi OK. Glede številke pa bom za začetek nabavila ene najmanjše in ene naslednjo številko; prvič smo hitro začeli uporabljati tiste malo večje.

kompletek za iz porodnišnice: pripravila bom ene hlačke na naramnice s stopalci, pa bodi in benkico (tako sem večinoma oblačila Živo na začetku). Za čez pa, če bo mraz, debelejši kompletek (nekaj takega kot od Barči, le da je moj dvodelen), če bo toplo, pa plišast (hlačke+jaknica). Pa seveda tople copatke in 2 kapci (bombažno in eno toplejšo). Vse št. 56. Pa še dekico za vsak slučaj.

Pozdravčki, Pikca

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 3811
1.2.2007 9:09:56   
amy26
Jaz sem nabavila tudi dvojne blazinice, ene iz BC čisto navadne ko bo manj mleka in ene Chiccotove ko bo naval mleka in za zvečer. V začetku ko sem imela naval mleka mi nobene blazinice niso pomagale, no čez dan že, pač večkrat menjavaš za zvečer so pa bile najbolj idealne chiccotove res da so dosti dražje od drugih vendar jih manj porabiš in spet profitiraš, s tem da pri teh zvečer nisem bila nič mokra, pri ostalih sem pa vsako jutro morala menjavati modrček ker je šlo vse čez.

Kile tudi jaz imam že +12 kg, v prejšnji nosečnosti sem toliko imela ko sem šla roditi zdej pa že v 33 tednu toliko. Prav tako obseg trebuha je že 101 cm, merjeno 2-3 cm pod popkom kjer je največji obseg. Tak obseg sem v prvi nos. imela tudi ko sem šla roditi, tako da zdej me prav zanima koliko se bo še povečal.

Men se porodniška tudi ni spremenila torej tako kot sem imela prvih 105 dni sem imela tudi kasneje, s tem da nobenih dokumentov nisem več oddajala, sej zdej ko oddajaš itak lahko oddaš vse dokumente za porodniško 105 dni in za neko in varstvo otroka 260 dni, tako da ni več letanja na CSD. 

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 3812
1.2.2007 9:46:55   
LP
Živjo!!!
Spet sem vas prišla mal pozdravit.
Z malim korenjakom sma ok, malo me jezi, ker je tako hudo miren že od včeraj, ampak sej se oglaša. Očitno sem ga preveč namučila z včerajšnjim pospravljanjem. Mogoče se danes le malo bolj razživi. Čeprav majo zdej menda obdobja, ko ful zaspijo. Je pač po mamici, ki rada spi user posted image .

Vidim, da ste ok, nekatere ste celo tako pridne, da delate za šolo - js sem pa čist prelena, ne gre in ne gre. Delam diplomo, pa si kr kaj druga zmislim, da dan .... mine.user posted image No sej, da bi jo končala itak ni mogoče, ker mam še en izpit, ampak kolikor nardim nardim. Upam, da dobim malo navdiha user posted image .

Naslednji teden mam moža spet doma, tako da ponovno šoping, nam še kar veliko manjka, ampak sej bomo nabavli. Najbolj glavne stvari imamo, no ja, postljico še pa kozmetiko. Ampak sej malo časa je še vseeno ostalo.

Kar se tiče spodnje frizurce vidim, da mamo enako težave - tudi jaz ustvarjam nekaj z ogledalom, pa bolj slabo rata vse skup. Pa kaj, prvič sem bla skoraj čist urejena, pa me je vseeno nekaj vlekla z britvico babica, tk da itak vem da me bo zdej spetuser posted image user posted image user posted image .

Kaže se pa spet en lep dan, tako da bom spet malo na sončka zajadrala. Včeraj sem si kr predstavljala, kako bo fino v tako lepem vremu user posted image naložit v voziček in se potepat nakoli. KOMAJ ČAKAM!!!!!!!

Lepo se mejte, pobožajte svoje trebuščke in UŽIVAJTE!!!!!!!!

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 3813
   [Brisano sporočilo]
1.2.2007 9:54:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LP)
  Neposredna povezava do sporočila: 3814
1.2.2007 10:12:20   
karina
En lep pozdrav za VSE marčevke!
Bom zelo na kratko: - končno sem po dooooooolgem času doma
                               - skoraj tri mesece sem bila v bolnici
                               - tudi doma moram veliko počivati (90% ležat)
Na zelo hitro sem pogledala sporočila zadnjih 5 strani, res preveliko in meni vzame preveč časa da bi prebrala vse odkar vas pač nisem mogla spremljat.Tako da sem že dobro urona pc- in je skrajni čas da grem nazaj v vodoravni položaj.Upam da do poroda pridem na tekoče.
Lep dan vsem.

Ko si daleč, da ne zmoreš niti koraka več,si prehodil ravno polovico razdalje,ki si jo sposoben prehoditi.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3815
1.2.2007 10:21:19   
Dajadada
A se samo meni zdi, ali smo res začele spet malo več čvekati? Se vidi, da je pričakovanje vedno večje in da je treba še en kup stvari pripraviti, preveriti...

Včeraj smo z ogledom porodnišnice zaključili MŠ v Lj. Jaz sem bila kar zadovoljna z vsemi predavanji in moj dragi tudi. Me je pa včeraj kar malo stiskalouser posted image , ko smo hodili po porodnišnici, v porodni sobi in potem v sobi, kjer bomo preživele tri dni. Jaz namreč nisem bila še nikoli v bolnišnici - se lahko kar pohvalim z zdravjem. No ja, saj mi bo mali sonček delal družbo in cimre, pa bo šlo, a ne.

Danes zjutraj sem šla dati vodo v laboratorij, ob pol treh imam CTG in potem še pregled pri G. Držite pesti, da bom slišala samo lepe stvari.

Še dobro, da imamo forum, da sme izvedela, da imajo v mullerju noseč. modrčke. Jaz pa že nekaj časa tuhtam kje naj si ga kupim. Pa verjetno je fajn imeti vsaj dva ali tri, a ne?

Frizura - trpi. Za silo še gre, ampak je trebuh kar velika ovira.

Ljubljančanke, jaz nisem sigurna, da bom lahko prišla v torek ob 11ih. Ampak bi ful rada počvekala z vami, tako da se bom potrudila - mogoče malo zamudim.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3816
1.2.2007 10:33:57   
amy26
Ljubljančanke, jaz nisem sigurna, da bom lahko prišla v torek ob 11ih. Ampak bi ful rada počvekala z vami, tako da se bom potrudila - mogoče malo zamudim.

Žal jaz še delam tako da me ne bo, če bi bila popoldanska ura bi še šlo tako pa drugič, če ne prej pa ko bomo vse na porodniški.

Karina, lepo da si spet domauser posted image , ti kar počivaj, da bo dete čimdlje pri tebi na varnem.

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 3817
1.2.2007 10:35:47   
Dajadada
Oj Karina,

jaz jamram, kako bom zdržala tri dni v bolnici/porodnišnici, ti si bila pa kar tri mesece. Verjetno ni bilo najbolj prijetno, ampak se splača malo potrpeti za naše user posted image , a ne?
Počivaj, počivaj, počivaj, da bo vse o.k. do poroda.  

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 3818
1.2.2007 10:37:33   
amy26
Jaz namreč nisem bila še nikoli v bolnišnici - se lahko kar pohvalim z zdravjem. No ja, saj mi bo mali sonček delal družbo in cimre, pa bo šlo, a ne.

Dajadada, tiste tri oz. 4 dni kolikor sem bila v bolnici ko sem rodila se mi je ful vleklo, komaj sem čakala da sem šla domov, dolgčas ti glih ni, ker moraš skrbeti za svojga user posted image  vendar je vseeno najlepše doma, ker doma si končno ustavariš en urnik in imaš mir, no ja poslušaš samo svojo user posted image  user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 3819
1.2.2007 11:32:43   
*sonchek*
Hej čveke user posted image

Že tako se mi zdi, da sem cele dneve pred računalnikom, pa mi komaj še uspe, da sproti berem. Ja, se vidi, da se počasi bliža tudi naš mesec in da je pred tem treba preveriti in narediti še toooliki stvari...

Pikca vse pohvale, da imaš voljo pisat magistrsko... Meni sta ostala še dva izpita, pa se še tega ne morem lotit, čeprav sem imela na začetku nosečnosti čudovit plan, kako bom oba izpita naredila do poroda, magistrsko pa pisala v času porodniške... user posted image No ja, enkrat bo treba vse skupaj spravit pod streho - upam, da čimprej!

LP - tudi najin sonček je kakšen dan res divji in počne vragolije v trebuhu, včasih pa se premakne le toliko, da vem, da je ok.

karina - ne morem si niti predstavljati kako grozno mora biti ležati v bolnici tri mesece user posted image Želim ti miren preostanek nosečnosti, da bo dete čimdlje na varnem, v tvojem trebuščku!

dajadada - držim pesti, da bo vse ok na pregledu (čeprav sploh ne dvomim), ti pa poročaj kako napreduje vajin korenjak! user posted image

Kilce - očitno sem jaz med 2ta pridnimi", saj mi jih je uspelo nabrati že +13 user posted image Hja, ampak pri meni je šlo večinoma v trebuh...

Modrčki za dojenje - tudi jaz sem ga kupila v Muellerju. Za začetek le enega, ker nimam pojma za koliko se bo oprsje povečalo user posted image

Tako, zdaj imam pa pred sabo goro perila, ki čaka na likanje, tako da... user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 3820
1.2.2007 11:35:15   
bibi
Pozdravljene marčevke! Jaz čedalje bolj ugotavljam, da bom verjetno pristala med februarkami! V ponedeljek zvečer so se mi začeli rahli popadki in sva se odpeljala v porodnišnico in so me obdržali noter na opazovanju. Ponoči so popadki ponehali in sem naslednji dan odšla domov. Ful je gužva v celjski porodnišnici!!! So pa izredno prijazni! Včeraj sem imela redni pregled pri ginekologu in naš korenjak že tehta okoli 3.400 g! Pljuča ima že zrela in ne bi bilo nobenega problema, če bi že rodila. Sicer moja ginekologinja pravi, da imam plodovnico še super, maternični vrat je zaprt in da kakšne 14 dni še imam mir. user posted image

Stvari za našega korenjaka že imam vse pripravljeno, oprano, zloženo v omari. Plenice sem kupila Pampers new born št.2. V glavnem vse je pripravljeno na prihod!

Lepo vas pozdravljam, brala vas nisem že dolgo, imam počasen internet (trenutno). Držte se! In če bo kaj novega vam sporočim!

Lep pozdrav!user posted image   

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 3821
1.2.2007 11:53:47   
Encijan
Pikca, tale tvoj seznamček oblačilc za user posted image za odhod iz porodnišnice mi je dosedaj še najbolj logičen, ampak bom vseeno vprašala še nekaj (tudi druge prosim za mnenje in izkušnje).  Kako oblačite body-je in benkice, kaj pride najprej oblečeno? Jaz sem skoz mislila, da je najprej body, pa potem benkica, pa sem zadnjič malo brskala po RR na forumu dojenček, pa sem našla kontra varianto najprej benkico (na kožo) in potem body. Kaj je po vaše boljše in bolj praktično oz. pravilno? Pa benkice imajo povsod na vrvice, zadnjič pa ste pisale, da se dobijo tudi takšne na pritiskače oz. preklop. Kje ste jih videle? Jaz sem gledala v BC, Pikapolonici in Arileu, pa jih nisem našla... Pa tudi rokavičk (za zaščito pred nohti) še nisem opazila, čeprav pretirano iskala (ali vprašala) pa res še nisem.

Pa še nekaj me bega, bombažne nogavičke. Kdaj jih obleči user posted image ? Ker, če ima žabice ali kompletek s stopalci, jih ne rabi, razen potem za čez copatke ali tople nogavičke. Jaz sem dobila cel kup takih malih nogavičk, pa ne vem, za kdaj pridejo v poštev, mogoče za potem poleti, ko bodo naši user posted image bolj malo oblečeni (kratke hlačke recimo) oz. če imajo hlačke brez stopalc?

Sicer pa sem imela včeraj pregled pri G v Lj. Preživela vožnjo brez slabosti, s tem da sem tokrat vozila sama (100 km v eno smer), sem zdaj skoraj sigurna, da je bil za pretekle slabost kriv polležeč položaj na sovoznikovem sedežu, ki mi pač glede na stanje bolj ustreza. Včeraj me je proti koncu že kar ornk bolelo pod rebri, najbrž mi je user posted image pritiskal tja s čim, v sedečem položaju tudi sicer večkrat čutim tako tiščanje pod rebri in sicer vedno pod desno dojko. Pregled sicer bp, čez 3 tedne imam prvič CTG, tokrat pa mi je G rekel, da sedaj pa lahko že kar rodimo, zaradi pljučk bi bilo sicer bolje še malo počakati, sicer pa ne bi smelo biti več težav. Sem rekla, da še ne nameramam rodit, ampak da vam povem, kaj se mi je zgodilo potem doma.

Ko sem se vrnila domov, sem hitro skuhala kosilo, da sva pojedla, ko je prišel mož iz službe, potem pa sem šla počivat, ker sem bila res utrujena. Počivam tako cca. eno uro, ko me začne boleti cel trebuh, najbolj direkt pod prsmi, imela sem tudi občutek, da se mi je trebuh kar napihnil (sem šla merit - za več kot 2cm) in malce otrdel. Nisem in nisem našla položaja, da bi mi bilo udobno, bolečina pa kar ni ponehala. Sem pomislila na zgago, ker me nikoli še ni pekla, in ne vem kako to izgleda in sem šla popiti kozarec mleka in pojedla par koščkov čokolade (mi je ful zapasala), sledil je obisk WC-ja (ta dolgi) in po eni uri v glavnem stalne bolečine sem pomislila na popadke, le to mi ni bilo jasno, zakaj ni nič pavze vmes. Pa sem poskusila z dihanjem in bolečina je po manj kot minuti izginila, a se kmalu spet vrnila, sem začela gledati na uro, le 3 minute je bilo vmes. Po nekaj ponovitvah se je domov vrnil mož (je šel delat na hišo, ko je bilo tako lepo vreme), bolečine pa so skoraj istočasno ponehale. Sem mu povedala, da sem ga že hotela poklicati, naj pride domov. Pa mislila sem na to, da nimam še niti torbe pripravljene in skoraj nobene stvari iz lekarne, pa še ogromno ostalih stvari nam manjka, na srečo pa vsaj zibelka in previjalna miza že čakata na dojenčka, pa precej opranih in zlikanih cunjic tudi... Tako, da zdaj ni več kaj čakat, moram te stvari v roku 1 tedna zrihtat. Na srečo sem par dni nazaj vsaj seznam do konca spilila (no, vsaj vse nujne stvari so upam gor) in označila, kaj že imava, tako da v skrajni sili lahko tudi dragi hodi po trgovinah.

A je katera že nabavila vse, kar je potrebno iz lekarne (od hladilnega mazila do lanolina, olja itd.)? Sploh nimam občutka koliko bo to zneslo? Če ima katera približno ceno, se priporočam zanjo, da ne bom preveč presenečena...

Včeraj zvečer sem se po vsem tem lotila še likanja tetra plenic, pa tudi jaz ne vem, kako jih je treba zlagati, sem pač ubrala eno varianto (na četrtine) in upam, da jih bom rabila za vse drugo, le za široko previjanje ne, ker so po moje prišle preveč na široko. Če je slučajno katera morala povijati na široko in se še spomni, naj prosim napiše, kako to gre.

Modrček za dojenje sem jaz tudi kupila prav v Muellerju, ampak sem se zdaj odločila, da že sedaj kupim še enega, večjega (po premeru in košarici), da mi bo vsaj en zagotovo prav, potem bom pa moža poslala še po kakšnega, ko bom že poznala nove mere. Je pa modrček prav prijeten na nošenje, ker mi je ta, ki sem ga že kupila kar prav, sem ga včeraj preizkusila. Pa res niso dragi!

Aja, v torek vas morda poiščem V BTC-ju, samo ne vem, če bom že ob 11-ih tam, imam popoldne dekompresijo, pa grem še malo v otroške trgovine pofirbcat. Bi vas res rada srečala!

L.p. od Encijan

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 3822
1.2.2007 12:11:16   
amy26
Kako oblačite body-je in benkice, kaj pride najprej oblečeno?

Encijan, glede oblačenja kaj najprej ti bo verjetno vsaka drugače povedala, jaz sem najprej oblekla benkico pa pol čez body ali pa 2x benkico odvisno kaj je bilo na zalogi. Se je pa tudi kdaj zgodilo da sem najprej body pa pol benkico, boš sama videla kaj se ti bolj obnese.

Rokavičke pa lahko kupiš v Baby centru, sigurno jih imajo, ker sem zadnjič ene kupila.
Široko povijanje, tetra pelenico zlikaš na četrtinke kot si že napisala, tako je prav.

(odgovor članu Encijan)
Neposredna povezava do sporočila: 3823
1.2.2007 12:15:17   
amy26
Pa še nekaj me bega, bombažne nogavičke. Kdaj jih obleči

Bombažne nogavičke oz. majhne nogavičke ne predebele sem jaz obuvala vedno vsaj v začetku ko je bil user posted image  še majhen, torej čez žabice prav tako če je imel na sebi kompletek s stopali sem mu jih glih tako obula.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 3824
1.2.2007 12:37:35   
tejčica
Hali halo pupe!

Na Obali je spet en meglen dan, jaz se pa tudi okrog vlečem kot megla. Brez volje za vse. Prav paše lenarit. No ja, saj bo popoldan Taja poskrbela da se bom malo razmigala.user posted image

Karina, joj to je pa kar kruto, 3 mesecev v bolnici. Sedaj se pa pridno drži zdravnikovih navodil in počivaj, da dete ostane še malo na toplem pri tebi.

Dajadada, ja, res smo spet začele več čvekat. Se vidi da se bližamo koncu in se pojavlja tisoč in eno vprašanje, pričakovanje se stopnjuje, pa tudi vedno več nas je doma in imamo tako več časa za klepet.
Sicer pa sem bila tudi jaz prvič v bolnišnici ko sem rodila. V torek sem rodila, domov pa sem šla v soboto. Sicer s sestrami in nasplošno z bivanjem tam nisem bila zadovoljna, ampak vseeno me iskreno povedano zadnji dan ni prav vleklo domov. Sem bila kar malo prestrašena kako se bom doma znajdla s to malo štručko. Sem imela kar tremo pred vlogo mamice. Ampak potem ko pa prideš domov in se po svoje uštimaš pa ni lepšega.user posted image

Bibi, lepo da si se nam spet malo javila. Naj še kar malo počaka tvoj user posted image  preden pokuka ven, čeprav glede na težo je že kar pravi. Je pa res, da moramo te podatke jemati malo z rezervo, saj so običajno med enim in drugim merjenjem lahko kar velike razlike.

Encijan, če daš user posted image  gor najprej benkico jo fiksiraš s povijalno plenico in potem čez benkico in povijalno plenico daš še bodi. Jaz bom raje uporabljala dva bodija kot bodi in benkico. Benkic niti nimam. Sem stare kar stran vrgla, novih pa nisem kupovala.
Rokavičke sem jaz kupila v Baby centru, imajo jih pa običajno v vseh trgovinah z otroškimi oblačili.
Nogavičke oblečeš po potebi. Če ima otrok žabice in še pajaca s stoplaci jih sigurno ne rabiš gor dajat. Če ima pa recimo doma oblečenega pajaca s stopalci, brez žabic spodaj, pa mu daš spodaj še nogavičke. Je pa tudi odvisno od otroka. Taji so se recimo nogice ful potile in ji seveda nisem ne vem koliko plasti obuvala. Čisto po potebi.
Sicer pa vidim da si imela pester dan včeraj. Mogoče si bila pa preveč utrujena  in ti je telo pač tako odreagiralo. Je pa sigurno dobro, da user posted image  še malo počaka.
V lekarni sem jaz že vse nakupila, glede skupnega stroška pa ti ne vem dati informacije, ker sem kupovala tam v parih rudnah (da ni bil šok prevelikuser posted image ).
V Izoli se široko povija do pregleda kolkov pri treh mesecih v Valdoltri. To moram pa tudi jaz še malo spomin osvežit. Plenice mi je oprala mami, tako da moram še pogledat kako so zložene. Ima Taja dovolj dojenčkov in upam da mi bo kakšenga odstopila da malo povadim.user posted image  

(odgovor članu Encijan)
Neposredna povezava do sporočila: 3825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?