Anonimen
|
Moje mnenje je takole, če je mati doma se mi zdi brez veze otroka dajat v vrtec, vendar problem je v tem, da sedaj baje tko mi je prijateljica rekla zavod za zaposlovanje zahteva vpis otroka v vrtec, ker če dobiš zaposlitev se naj nebi zgovarjal, da nimaš varstva. Če to drži nevem bom videla čez en mesec ko grem na zavod. Ta prijateljica mi je rekla, da ji je zavod lepo dal knjigo, ker pač ni imela varstva, ne kakšne babice in vrtca ni dobila. Res me zanima, če to drži. Ali je mogoče katera kaj seznanjena glede tega? Nimam namena otroka dat v vrtec, sedaj ko sem doma, vendar, kaj če pa dobim zaposlitev, kaj potem? Tu nastane pol problem, kje dobiti varstvo čez noč. Sem pač prisiljena dat vlogo v vrtec, čeprav se strinjam, da naj bi imeli prednost otroci, katerih so matere zaposlene. Ne pa vse nezaposlene mamice metat v en koš. Vse ne hodimo v kafiče. Tisti čas, ko pa imamo obveznosti na zavodu, pa se že najde varstvo, sigurno ima vsak babico, prijateljico, mož itd.....Za kakšno urco se vedno najde kakšen znanec, da popazi otroka. Pač nezaposlene mamice dajo otroka v vrtec, da imajo varstvo zagotovljeno, če dobijo zaposlitev, vsaj večina, čeprav mislim, da vsaka mamica bi rada preživela čimveč časa z otrokom, ker, ko imaš enkrat službo nimaš več toliko časa. Takšno je moje mnenje.
|