|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pa kaj je zdaj to z vrtci? Ni prostora...
26.1.2007 21:09:30   
rija
Včeraj in danes tračamo z dvema kolegoma, ki imata malčke rojene približno kot naš in oba se mi potožita, da nista dobila prostora v vrtcu?

Nimata pojma, kako naj začneta s službo, edina opcija je, da eden vozi malčka 150 kilometrov dnevno k babici v varstvo, drugi pa še upa, da se bo v mesecu dni kaj sprostilo.

Tretja prijateljica je imela enak problem, vendar so pač "veze" našle en plac.....

Pa kaj  je to za hudičauser posted image

Mogoče je pa lenarški župan vseeno imel prav.....samo razmišljam, ker mi ne gre iz glave ena mamica, brezposelna že kar nekaj let, ki vsako jutro veselo kofetka in trača s sebi podobnimi mamicami, dete pa v vrtcu....seveda za plačilo najnižjega razreda ali celo brez plačilauser posted image user posted image

Kaj menite ve?

Še ena kost za žolčno razpravo, mar ne?

< Sporočilo je popravil UnderEja -- 28.1.2007 22:28:16 >

...vox populi...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pa kaj je zdaj to z vrtci?
26.1.2007 21:11:36   
Anonimen
Naj ga vozijo k nam... Pri nas je vedno mesto, ker ni otrokuser posted image  Vem pa, da so pred leti v Logatcu kolegi bili na čakalni listi 3 mesece pred PDP, da je potem punčka lahko šla z 12 meseci v vrtec.

In ja, v nekaterih pogledih sem se tudi jaz strinjala z lenarškim županom, še posebej glede tega, da naj pri vpisovanju v vrtec imajo prednost tisti otroci, katerih oba starša sta zaposlena.

< Sporočilo je popravil raho -- 26.1.2007 21:13:22 >

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.1.2007 21:12:20   
lunca99
Ja po eni strani dam prav temu županu,kajti če res ni prostora naj vzamejo tiste katerih so starši v službi pa potem ostale.Če ni prostora????????'user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.1.2007 21:14:11   
lelaval
In potem še upajo govorit, da je premalo rojstev?

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu lunca99)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.1.2007 21:14:48   
Anonimen
V takem primeru sem prav srečna, da imam službo, v kateri delam pretežno samo zvečer in se z mojim lepo šihtava in (še) ne rabiva vrtca. Po kakšni logiki pa dajejo prostor v vrtcu in da ga brezposelne mamice lahko dobijo, zaposlene pa ne, mi pa tudi ni jasno. Za take primere, ko morajo potem zaposleni starši dati otroka v privat varstvo, bi moral biti otroški dodatek precej višji kot samo za 20%, ker so privat varstva prav svinjsko draga. Meni se ga pravzaprav ne splača met, ker imam 1:1 zaslužek:plačilo varuški. Njena ura stane toliko kot moja v službi.  Ampak ok, zdej sem že zabluzila...

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.1.2007 21:16:22   
April
Jaz mislim, da tisti, ki želi dati otroka v vrtec, bi to možnost moral imeti. Ne glede na to ali je zaposlen ali ne.
Jaz nisem v službi in prvo leto nisem dobila vrtca. Se nisem pritožila, ker sem prijavo dala zgolj informativno saj sem želela sina imeti do drugega leta še doma.
Imam pa še eno leto študija pred sabo, ki je prav tako zahteven kot služba. Predavanja sicer niso nujna, a tiste študentkem ki hodijo na take študije, kjer je prisotnost na vajah pogoj za opravljanje izpita, nimajo druge možnosti, kot dati otroka v vrtec.
Takih mam, ki so doma in dajo otroka v vrtec samo zato, da bi lahko hodile na kavice pa ne razumem.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.1.2007 21:16:44   
lojzika
To sem jaz že kdaj rekla da je imel Župan prav. No tudi mi čakamo ampak zato ker smo si izmislili točno določeno enoto vrtca. No septebra baje da ziher pride not.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.1.2007 21:19:35   
April
So pa tudi take mame, ki niso brezposelne po svoji izbiri in se želijo zaposlit, so vključene v aktivno politiko zaposlovanja. Take tudi rabijo čas, če hočejo hodit na razgovore, razna izobraževanja...

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.1.2007 21:23:35   
TONČI.
jaz sem slišala, da obstaja zakon, po katerem ti občina mora priskrbeti varstvo za otroka. Če ni prostora v javnih vrtcih, mora plačat zasebno varuško.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.1.2007 21:25:11   
kofetek2010
pri nas ima možnost obiskovanja vrtca le 30% otrok iz občine (April popravi me, če % ne drži), tako, da se sploh nisem trudila, da bi ga vpisala user posted image   pa ga imam pred nosom user posted image  

še dobro, da sem našla varuško user posted image  

na strani MO Ljubljana je tabela s podatki v katerem vrtcu/jasnih je sploh fraj - mest je le enih par in na račun tega, ker so vrtci zasedeni imajo varuške vedno višjo ceno, saj si primoran poiskat privat varstvo ali ostaneš doma user posted image  

meni se tud ne zdi prav, da vrtce obiskujejo otroci brezposelnih staršev, zanje bi moralo bit organizirano neka dnevna (za 3-4 ure) aktivnost, kjer bi imeli možnost druženja s sovrstniki in kjer bi se tud kaj naučili user posted image

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.1.2007 21:27:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

meni se tud ne zdi prav, da vrtce obiskujejo otroci brezposelnih staršev, zanje bi moralo bit organizirano neka dnevna (za 3-4 ure) aktivnost, kjer bi imeli možnost druženja s sovrstniki in kjer bi se tud kaj naučili user posted image

Jana, ne govoi tega - ta moj predlog je bil na študiju označen kot povečevanje razlik med otrociuser posted image

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
26.1.2007 21:28:06   
TONČI.
ah brezposelni ja. Poznam kar nekajprimerov, ko imajo otroka v vrtcu, sami so brezposelni, v vrtcu pa prijavljeni še kot samohranilcui. Svašta, sem raj doma z malim

Neposredna povezava do sporočila: 12
26.1.2007 21:32:04   
April
Jana, na žalost še manj otrok sprejmejo. Jaz sem se pogovarjala z veliko mamami in niti ena ni dobila mesta, ko je otroka prvič prijavila. Pa tudi na občini, kjer sem včasih delala, so mi takrat povedali, da je o tem res treba razmišljat še preden rodiš.user posted image

Tista stran od MOL-a pa tud ni čist ažurna. Sem poslala prijavo v vrtec Pod gradom, pa so me potem takoj obvestili, da je že zasedeno. No potem so me čez teden vseeno poklicali, da se je eno mesto sprostilo, če sem še zainteresirana.

Neposredna povezava do sporočila: 13
26.1.2007 21:32:57   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

user posted image user posted image user posted image user posted image  se popolnoma strinjam s teboj Jana user posted image user posted image user posted image user posted image

Potem pa se dogaja to, da starši, ki niso zaposleni otroke puščajo v vrtcu do štirih, petih  - zjutraj pač brez skrbi dolgo spijo user posted image  Zadnji trenutek pa mulca pripeljejo še na zajtrk user posted image  in hitijo na jutranji kofe in čvek s kolegico user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tosja -- 26.1.2007 21:34:07 >

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

Neposredna povezava do sporočila: 14
26.1.2007 21:53:22   
Anonimen
ufa,pri nas pa je pravo pomanjkanje otrok! so skupine kar ful prazne... pred 3 leti,ko sem še delala v vrtcu,so recimo imeli v jaslih 3 ali 4 otroke. fajn,ne?
vpišite jih k nam,pa bo..user posted image

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
26.1.2007 22:11:17   
Magi*
user posted image  jaz sem oddala prijavo za našo v LJ vrtec in mi je direktorica zagotovila, da ni problema, ker ni gužve. sicer ne gre v jasli, tam je menda drugačna situacija, ampak v tej skupini pa menda ne bo panike. upam, da bodo njene besede držale.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.1.2007 23:00:56   
Anonimen
Velja za Ljubljančanke:

Vrtec NOVE JARŠE, enota Rožle, Na Pokopališki ulici 30 v Zeleni jami, ima prosta mesta v jaslicah. Vpis in začetek obiskovanja je možen TAKOJ.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
26.1.2007 23:15:00   
nejcko
Da se javi še ena brezposelna, katere kar dva otroka delata gužvo v vrtcu in otrokom zaposlenih zasedata mesto. Pa zaradi tega nimam čisto nič slabe vesti, ker vrtec pošteno plačujem (nisem v najnižjem plačilnem razredu), vsako spremembo dohodka (ko sem dobivala porodniško, ko sem se zaposlila, ko sem prejemala reden honorar) pošteno in takoj sporočim, na kofe s kakšno kolegico pa sem  šla v času svoje brezposelnosti mogoče 2x; pišem prošnje, hodim na seminarje in razgovore za službo, in delam na črno, če le kaj dobim. Ja, včasih pa tudi zabušavamuser posted image

Problem (pre)zasedenosti vrtcev nikakor ne bomo rešili z metanjem polen pod noge, kdo je do vrtca bolj upravičen. Tako metanje polen pod noge in starševska obrekovanja niso nič drugega, kot voda na mlin občinarjem, kateri so prvi, ki bi mogli reševati dotični problem. Kaj lepšega za njih!!! Raja naj se stepe med sabo, gospoda bojo še malo cene dvignili, da se bo raja še bolj tepla in obtoževala med sabo in pozabila na to, kdo je glavni krivec.

V času gnilega socializma, v 70 letih (leta resničnega baby booma), je bilo tudi težko priti do vrtca. Moj 2 leti starejši brat nikakor ni do male šole prišel v vrtec, jaz sem ga obiskovala 3 leta, do takrat sva imela varuško - pa so takrat naše mame mogle v službo 2 mes. po porodu. Ampak v naselju, kjer še danes živim, je (bil) vrtec s 4 ogromnimi enotami + 3 oddelki v treh blokih. Jap, v 3 blokih so v pritličju  naredili po en oddelek. Na kakšen način je do tega prišlo,  ne vem, so bili pa to vrtčevski prostori, ker sedaj v teh stanovanjih živijo zaposleni v tem vrtcu.
Z upadom št. otrok je vrtec zaprl te tri oddelke po blokih, eno celo enoto pa prodal/oddal (ne vem, ampak po moje prodal) eni drugi ustanovi. Zdaj bi jim pa ta enota krvavo prav prišlauser posted image

Močno dvomim, da je v interesu občin, da bi odpirale nove vrtce ali enote in zaposlovala nov kader. Žalostno! Pa to ne bi smel biti samo občinski problem, to je državni problem!!! Verjamem pa, da je veliko lažje kriviti vse nezaposlene starše, katerih otroci delajo gužvo v vrtcih. In kot pravite, je vrtec dober za socializacijo otroka, torej je enako dober za tistega otroka, čigar starši bi si komot privoščili privat varstvo, kot za tistega, čigar so brezposelni. Bistvo vrtca je res varovanje otroka, ampak vsi vemo, da je danes njegovo bistvo vse kaj več.

Torej, drage mame, namesto da se medsebojno obtožujemo, pojdimo raje do naših županov, pišimo v medije, organizirajmo protest, stopimo do vlade s programom v roki, ki bo dober in pravičen za vse. Bolj bomo glasni, bolj bo gospoda prisiljena migati - denar je, tudi načini so, eni že iz socializma ven znani, koncesije itd.
Ampak očitno je lažje gledati, kako država kupuje tanke in kako nezaposlena soseda kofetka, medtem ko njen otrok zaseda močno potrebno mesto v vrtcu. Jap ...

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.1.2007 23:24:05   
muza

Ja, punce, tele tematike ste se pa grdo lotile. Grdo se mi zdi, da na tak način posplošujete zadevo in negativno označujete brezposelne. Konec koncev ni to stvar brezposelnih ampak je takšna volja države. Če država to z zakoni dopušča, je že prav tako.

Očitno ste, vsaj vse  tiste ki ste komentirale tako, srečnice, ki ste zaposlene in imate dobro plačano službo in niste samske. Mislim pa, če bi bile ve brezposelne in morda celo samske, bi bili prav vaši protesti najbolj kritični v nasprotni smeri. Dosti brezposelnih ni brez zaposlitve po lastni želji, so tudi napake države in krivda za marsikaj. Tako da biti brezposeln pomeni marsikaj drugega, kot pa dolgo jutranje poležavanje, kofetkanje in ne vem kaj še (kot menite nekatere)......Vem za več brezposelnih primerov in življenje v naši ljubi državici ni ravno rožnato. Vsaj to, da imajo lahko otroke v vrtcu  in vidijo otroke srečne, je skromno zadoščenje.

Če pa že menite, da je brezposelnim tako oh in sploh lepo in na izi na dopoldanskih kofetkih, pa imate šanso pustiti službo in se jim pridružite. Marsikdo brez zaposlitve bi z veseljem sprejel vašo službo in se za varstvo drugače zorganiziral, če se z vrtci ne bi izšlo.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.1.2007 0:04:20   
sinderela
Mi smo našega morali kar izpisat iz vrtca po štirih mescih, ker nam enostavno ni zneslo plačevati 6. razred.  Nismo  iz Lj in stanovanjski krediti se ne upoštevajo kot olajšava. Mi je pa žal , ker se je začel privajat in smatram, da je najboljše za otroka, da odrašča v družbi sovrstnikov, kot pa v družbi 70-letne babice. Nimamo kaj  tko pač je.  Sem pa s tem , ko sem pošteno povedala, da smo ga spisali zaradi cene vrtca , naredila eno velko sranje, ker nas imajo zdaj  za bogatune zaradi 6. plačilnega razreda.

Pa rečte mi, kako vraga naj znižam  osnove, ki jih moram prijavljat?????  Nismo privatniki, nimamo statusa kmeta, nismo brezposelni....
Sem dobila pa namig ene "prijazne " - najprej se formalno ločita, potem se pa sam še kasira.  A JE TO REŠITEV???????

Mamica dvema srčkoma in ljubeča žena mojemu lubiju
MOJ ITM 27,8 ( 72kg)
SANJSKI ITM 22,4 ( 58kg)

(odgovor članu muza)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.1.2007 0:22:20   
Lunc_a
Ok,vprašanje: Zakaj recimo moj otrok in takšni starši kot sem jaz,torej brezaposleni ne bi smeli imeti otroke v vrtcu???Zakaj so naši otroci manjvredni od vaših,ki ve hodite v službo?Jaz sem brezaposlena,pa recimo že jutri lahko dobim službo torej??

(odgovor članu sinderela)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.1.2007 1:03:20   
Anonimen
Jst tut tega nism nikol razumela, Lunca. Otrok brezposelnega je v vrtcu v prvi vrsti zato, da gre starš lahko delat, ko in če dobi službo. Kaj a naj potencialnemu delodajalcu reče, da ne more začet u pondelk, ampak šele čez cca. 2 mesca, ko dobi vrtec in da čez čakalno vrsto? Ja, valda - pa da vidm delodajalca, k bo čaku!

Edino, kar mi ni blo jasno, je plačilo. Tisti starši, ki so brezposelni, prijavljeni na RZZ in prejemajo DSP od socialne, imajo vrtec zastonj. Če gre za 3 člansko družino in če sta povrhu vsega oba brezposelna (starša), potem to pomeni cca. 96 jurjev DSP-ja in 22 jurjev otroškega dodatka. Finance torej so. Tista starša pa, ki sta brezposelna, prijavljena na RZZ in iz pitaj-Boga-kakšnega razloga ne prejemata DSP-ja, morata pa plačevati vrtec. Ja od česa neki?!

Drgač pa - enakopravnost nej bi bla, ne? A je važn, a starši delajo al ne? Bistvo vrtca je sicer res to, da je otrok na varnem, ko so starši v službi, ampak zakaj pa ne bi bil otrok na varnem še takrat, ko se starši šolajo, ko iščejo službo, ko ležijo doma bolni ali kaj podobnega? V končni fazi pa je vrtec otrokov - za njegovo socializacijo, njegovo druženje z vrstniki, njegovo učenje,...

Tuki jst vidm samo ljubosumje oz. predalčkanje. Otrok brezposelnega starša ni nič manjvreden. A ni dost že to, da starš nima šihta? A zdej bi mogu bit pa še otrok zato brez družbe in zaprt doma? Eh...

(odgovor članu Lunc_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
27.1.2007 4:21:43   
anajmad
Pr nas je tud problem ratu. Jst bom vpisala Ulo pravzaprav naslednje leto,ker sva se z možem soglasno odločila ,da gre v privat varstvo. Imela sva srečo,da se nama je ponudila ena gospa,da nam jo počuva,ko bomo rabili,ker jst imam takšno službo,da ji ne bi bilo treba biti non stop v varstvu. Toda kljub temu jo bom vpisala in rezervirala mesto,ker me je kr strah,da ne bi dobila prostora. Pri nas je ista situacija. Cel kup mamic vidiš po kafetkih in v kafičih,otroke imajo v vrtcih in tazadnje jih pridejo po njih.
Ravno včeraj sem govorila z eno kolegico,ki je morala dati odpoved v službi,ker tamalega ni imela kam dati.
Res žalostno.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.1.2007 8:12:18   
rija
Dajte argumentirat dve stvari:

ENAKOPRAVNOST

Kje je, če en otrok dobi prostor v vrtcu, drugi ne?

INTENZIVNO SODELOVANJE V AKTIVNI POLITIKI ZAPOSLOVANJA
nezaposlenih mamic.....

Kako lahko potem nekatere prekrožijo cel dopoldan po kafičih....kdaj se potem udeležujejo izobraževanj, seminarov ali se recimo učijo ali si recimo aktivno iščejo službo? Ker popoldan so zopet z otrokomuser posted image

Ta dva termina oz. njuna interpretacija mi nista čisto jasna....

...vox populi...

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 24
27.1.2007 8:22:35   
Primoza
Rija tole kar opisuješ z vrtci se dogaja mnogokje v Sloveniji. Očitno je rodnost previsoka, tako da vrtci pokajo po šivih.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?