nejcko
|
Da se javi še ena brezposelna, katere kar dva otroka delata gužvo v vrtcu in otrokom zaposlenih zasedata mesto. Pa zaradi tega nimam čisto nič slabe vesti, ker vrtec pošteno plačujem (nisem v najnižjem plačilnem razredu), vsako spremembo dohodka (ko sem dobivala porodniško, ko sem se zaposlila, ko sem prejemala reden honorar) pošteno in takoj sporočim, na kofe s kakšno kolegico pa sem šla v času svoje brezposelnosti mogoče 2x; pišem prošnje, hodim na seminarje in razgovore za službo, in delam na črno, če le kaj dobim. Ja, včasih pa tudi zabušavam Problem (pre)zasedenosti vrtcev nikakor ne bomo rešili z metanjem polen pod noge, kdo je do vrtca bolj upravičen. Tako metanje polen pod noge in starševska obrekovanja niso nič drugega, kot voda na mlin občinarjem, kateri so prvi, ki bi mogli reševati dotični problem. Kaj lepšega za njih!!! Raja naj se stepe med sabo, gospoda bojo še malo cene dvignili, da se bo raja še bolj tepla in obtoževala med sabo in pozabila na to, kdo je glavni krivec. V času gnilega socializma, v 70 letih (leta resničnega baby booma), je bilo tudi težko priti do vrtca. Moj 2 leti starejši brat nikakor ni do male šole prišel v vrtec, jaz sem ga obiskovala 3 leta, do takrat sva imela varuško - pa so takrat naše mame mogle v službo 2 mes. po porodu. Ampak v naselju, kjer še danes živim, je (bil) vrtec s 4 ogromnimi enotami + 3 oddelki v treh blokih. Jap, v 3 blokih so v pritličju naredili po en oddelek. Na kakšen način je do tega prišlo, ne vem, so bili pa to vrtčevski prostori, ker sedaj v teh stanovanjih živijo zaposleni v tem vrtcu. Z upadom št. otrok je vrtec zaprl te tri oddelke po blokih, eno celo enoto pa prodal/oddal (ne vem, ampak po moje prodal) eni drugi ustanovi. Zdaj bi jim pa ta enota krvavo prav prišla Močno dvomim, da je v interesu občin, da bi odpirale nove vrtce ali enote in zaposlovala nov kader. Žalostno! Pa to ne bi smel biti samo občinski problem, to je državni problem!!! Verjamem pa, da je veliko lažje kriviti vse nezaposlene starše, katerih otroci delajo gužvo v vrtcih. In kot pravite, je vrtec dober za socializacijo otroka, torej je enako dober za tistega otroka, čigar starši bi si komot privoščili privat varstvo, kot za tistega, čigar so brezposelni. Bistvo vrtca je res varovanje otroka, ampak vsi vemo, da je danes njegovo bistvo vse kaj več. Torej, drage mame, namesto da se medsebojno obtožujemo, pojdimo raje do naših županov, pišimo v medije, organizirajmo protest, stopimo do vlade s programom v roki, ki bo dober in pravičen za vse. Bolj bomo glasni, bolj bo gospoda prisiljena migati - denar je, tudi načini so, eni že iz socializma ven znani, koncesije itd. Ampak očitno je lažje gledati, kako država kupuje tanke in kako nezaposlena soseda kofetka, medtem ko njen otrok zaseda močno potrebno mesto v vrtcu. Jap ...
|