Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 23.1.2007 15:51:10
|
|
|
|
soni
|
Tosja, prosila bi te, če daš še mene na seznam. Danes prihajam od Reša in 31.1. začnem s Superfact sprejem. Sem v dolgem postopku. Ali je imela katera povišan hormon prolaktin? Pozabila sem povedati, da sem prvič v postopku za ICSI
< Sporočilo je popravil soni -- 23.1.2007 15:59:36 >
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 24.1.2007 8:20:20
|
|
|
|
Bety upa
|
Pozdravljena! Povišan prolaktin je lahko tudi zaradi trenutnega stresa (strah te je od odvzema krvi, skrbiš za rezultat izvida...) in ni nič posebnega. Če je preveč, ti predpišejo nekaj za znižanje. Bolj pomemben je razultat FSH in tega imaš očitno v redu. Jaz grem jutri na prvi UZ. 6 dni sem vbrizgavala menopur po 3 ampule in eno ampulo dipherelina. Nič ne čutim, da bi bila napeta. To je moj prvi dolgi postopek in se prav bojim, da slabo reagiram. Pravijoj, da moraš malo meditirati, vizualizirati....pa bo. Sem pa postala nekam preveč lačna in prav bojim se kakšnih odvečnih kilogramov, ki samo motijo nosečnost. Kako je z vašo težo, punce? Ali pijete kakšne vitamine, matični mleček...? Držim pesti, punce za vas!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 24.1.2007 12:26:35
|
|
|
|
soncek.djukelica
|
ojla, naj se še jaz malce oglasim!Danes sem dala kri,za rezultate glede hepatitisa in virusa hiv! z moje strani je tako vse pripravljeno in čakam le na M v marcu,ko moram klicat za začetek postopka!Hura Le še moj partner mora opraviti tale krvni test! Tudi jaz sem na dieti, sem prevč kil gor dala, za mojo višino bi rekla, da imam cca 10 kg preveč! Mislim, čist preveč! Hlače so mi že vse skoraj pretesne, nekaterih pa sploh ne morem obleči! no,to je to! lep pozdrav vsem!
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 24.1.2007 12:49:56
|
|
|
|
Crnitulipan
|
Glede na to, da spadam med januarčice - naj se na kratko javim. Danes je 8.dan po ET.. Sem že pošteno nervozna, še posebej, ker sem v starih postih našla, da so se pri mnogih začele krvavitve po 8 ali 9 dnevu.. Zvija me kot da bo , zjutraj je bilo par rjavih pikic... Sicer pa sem kar razočarana nad seboj, da so me že te pikice spravile v slabo voljo... Berem pa, da so ene ful krvavele in zanosile, druge ne do 14 dne in niso bile noseče... Ma, ni pravil, vam povem. Zase še vedno upam, da bom . Itak javim.. Vsem SREČNO, Pozdravček, Čarna
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 24.1.2007 13:43:12
|
|
|
|
škatlica
|
čao punce, tudi jaz sem bila danes na kliniki in jutri že začnem z špikanjem, juhuhu. končno sem dočakala, da se je vse skupaj začelo. vsem, ki ste že v postopku pa veliko sreče, držim pesti za vse. Upam, da se bo v tem in naslednjem mesecu drastično povečalo število . Lep dan vsem
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 24.1.2007 15:58:45
|
|
|
|
zo06
|
Draga dekleta, zanima me, kako je pri postopkih z zamrznjenčki? Imela sem namreč neuspel postopek ICSI in me sedaj čaka nov postopek. Zamrznjenčkov je še 13, vsi zelo lepi (so povedali biologi). Ali je manjša uspešnost z zamrznjenčki? Kakšne so vaše izkušnje? Hvala
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 24.1.2007 16:01:51
|
|
|
|
citrončica
|
Crnitulipan, držim pesti, pri meni so isti znaki 9.dan po trnsferju prinesli dolgo, bolečo in močno , upam, da boš imela več sreče.... Jaz pa do aprila, ko spet pokličem za postopek, navijam za vse vas!!! Pozdravčak!!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 24.1.2007 19:10:38
|
|
|
|
tosja
|
IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 1) pika 74 - začetek špikanja 31.12., 2.IVF, LJ 2) Neža 81 - začetek špikanja 4.1., IVF, MB (dr. Reljič) 3) mekeke - punkcija februar??? 4) Taja 79 - začetek februarja, 2. ICSI 5) Vesna_2 - 25.01., začetek špikanja 6) Elysabeth: začetek špikanja december 2006, punkcija januar, 2. IVF 7) Crnitulipan - 9.1 STOP injekcija, punkcija (četrtek) 8) Mijavček: začetek špikanja 23.1., začetek špikanja 9) čiška - 2. IVF - 9.1. punkcija 10) Ursulca - dogovor o 2. ICSI 11) leli - začetek špikanja 11.1. 12) nenna - 15. 1.posvet pri Rešu 13) Ninika1 - 15.1. začetek špikanja, ICSI 14) sayuri - feb. posvet, 1.ICSI 15) Bety upa - 4.ICSI 16) citrončica aprila v nove boje 17) soni - 31.01., superfact spreJ-dolg postopek, 1.ICSI 18) škatlica - 25.1 začetek špikanja seznam NAVIJAČIC - tosja
- mojca9000
- soncek.djukelica
- koala
- Saša27
Drage januarčice, februarčice! Obnovila in korigirala sem seznam. Žal mi je za vse, ki ste to bitko izgubile Vejamem, da za takšne borke ni ovir, zato pogumno v nove boje Vsem bo uspelo!!! Upam, da nisem kje kiksnila, se že vnaprej opravičujem Drznila sem si tebi Pika in Neža pripisati kje sta v postopku - morda bi še druge pripisale ime G in kraj Držim pesti za vse vas pa še zame
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 24.1.2007 19:43:55
|
|
|
|
pika74
|
Daaaaaan kwa dogaja? Vam morm neki povedat. Dons ponoč me je blo ful strah, ker ponavad zadnje noči zlo slabo spim zarad delovanja jajčnikov... to noč sem pa začuda ful dobr spala in ob ene 3h, ko sm se zbudla zarad našga mačka (ampak to je že druga dolga zgodba ), sem vidla, da je trebuh čist normaln, kot da ne bi bla v postopku. Čist je bil umirjen. Nič napihnjen... in zjutrej isto . Sm bla 100%, da so šli jajčki po gobe ... Mal je bla panika tud zato, ker je pri dolgem postopku tko, da ti dajo prvi UZ šele po 10 dneh jemanja gonala, kar je pr men zneslo na 15. dan ciklusa in ponavad bi bla pr men na 15. dan ovulacija že zdavnej mimo... pa sm bla v skrbeh, da so jajčka že počla... iiiiiiiin... dons sem imela UZ in je G našel kar lep pridelek (na vsaki strani po ene 5 luštnih foliklčkov v velikosti 17-18 ). Sem se res bala, da ne bo nič našel. In zdaj še par dni terapije (gonal + suprefact v istih odmerkih) in potem bo počasi že kaj zraslo na 20 oz. nad 20, kolikor je potrebno, da dajo Stop inekcijo. Pol pa najuriš na punkcijo . Ekola, tokle za dons. P.S. Ene ste sprašvale glede kilc... jest sm najprej zgubila ene 2 kilci.... zdej se pa že počas napihujem (ma pomoje je bolj od te vode) in je 1 kilca že nazaj pršla . Kšna pa še pride v naslednjih tednih. Ja ni še konc... . pa-pa
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 24.1.2007 22:23:07
|
|
|
|
citrončica
|
Bravo Pika74,pridna kokoška si!! Le tako naprej.....Pa dober spanec ti želim!!! Tosja ,res si se potrudila,tudi jaz IVF LJ! Pa še vsem ostalim pestke in srečno !!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 14:32:58
|
|
|
|
nenna
|
Čaw, Sem v dolgem postopku ivf imam sprey Suprefact na 12h. Danes sem mal zaspala pa sem ga vzela namesto ob 12h,sem ga ob 13h15min.Kako zdaj?Ali je to ful narobe?Vzeti ga moram spet ob 00h. A naj to uro kar nadaljujem?Joj sem jezna sama nase. Prosim,če mi lahko katera pove.Kolk je to narobe za naprej. Danes sem dobila M tko ,da jutr začnem z inekcijami.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 14:43:25
|
|
|
|
leli
|
Punce pozdravljene! Da malo poročam.Danes sem imela prvi ultrazvok in dobila zeleno luč za nadaljno terapijo.Zraven Dipherelina sem dobila še Gonal .Ampak zdaj mi pa ni več nič jasno.Dolgi postopek imam prvič.Pri kratkem je bilo vsega konec v 14 dneh,danes pa sem dobila še dve škatli dipherelina(torej še za 14 dni).Kako dolgo traja dolgi postopek?Ali pa potem samo enostavno vrneš,če ti ostanejo inekcije?Na listu mi piše,da predvidevajo punkcijo okrog 6.2.Nič mi ni jasno več...
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 14:44:00
|
|
|
|
Neža81
|
To so solzee veselja. Kot jaz tudi zdravniki ne morejo verjeti, da so mi folikli zrastli že po 6 dneh jemanja gonala in iam punkcijo že to soboto . Imam 6 foliklov, 2 stavelika okrog 23, ostali pa so mjhni - pkrog 18, 19. A to pomeni,da ne bodo uporabni, ker so majhni??? Danes zvečer si dam stop inekcijo, v soboto ob 8 pa punkcija in sestra me je vprašala če hočem imet amnestazijo? Normalnooooooooo!! Punce, držite pesti v soboto!!!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 14:50:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Nenna samo ne se sekirat. Domnevam da si pri Rešu. Meni je Reš reku, da suprefact in diphereline nista noben problem, kdaj vzet, samo da ju vzameš. Nujno je samo da se držiš ure pri menopurju, menogonu ali gonalu. Tak da živčke na pašo. Zakaj pa ne jemlješ zjutraj in zvečer . l
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 15:49:00
|
|
|
|
nenna
|
ANONIMNA hvala za pojasnilo . Ob 12h sem si izbrala uro,pol pa sej veš tko nadaljuješ. Glede na to,da moraš na 12h sem mislila,da je to tko točno. No pol pa ql.A inekcije se tudi daješ ob uri Bom jutri več zvedela. Hvala še enkrat
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 15:50:08
|
|
|
|
leli
|
Bravo Neža samo naprej................ pa bo
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 17:00:46
|
|
|
|
Elysabeth
|
Neža - sem prebrala tvoj post, kjer si napisala da si boš dala sama stop injekcijo. Koliko jaz vem, ti jo mora dati medicinska sestra, to pa zaradi tega ker ta injekcija ni enaka kot suprefact npr. (to si daješ podkožno), stop mora pa nujno biti muskularno dana. Ti tega niso povedali? Mene so posebej opozorili, pa zraven sem dobila še potrdilo, da mi v ZD potrdijo, da sem tam dobila injekcijo! Nočem te plašiti, samo opozarjam, da ne bo kaj narobe... In Pika, tudi jaz sem se že kar ustrašila proti koncu, da so mi folikli popokali, ker sem imela sploščen trebuh. Pa so še bili tam...hvala bogu. In vse ostale - veselo špikanje še naprej!!! Crnitulipan, kje si kaj? Danes je 9. dan, ne? Držimo pesti še naprej!!! Kar se pa kilc tiče...tudi jaz sem jih ene par pridelala v postopku in jih zdaj že veselo klatim dol, preden se mi usedejo...ni kaj...poletje bo tik tak tu... Pridne bodte! pa,pa
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 17:08:53
|
|
|
|
Elysabeth
|
Sem bila čisto prehitra... Še odgovor leli in neni Leli, pri dolgem postopku (seveda različno od posameznice) kar računaj, da traja vse skupaj, torej od prvega dneva špikanja pa tja do punkcije kar en mesec (par dni gor, dol), pol pa še pet dni do transferja. Kar razlika v primerjavi s kratkim postopkom, ne? Neni, jaz sem se v prvem postopku špikala do minute natančno, ko sem bila pa sedaj v postopku so mi pa sestre rekle, da mi ni treba biti toliko točna, tako da tudi nisem bila tako obremenjena s tem. pa še ena novička od mene - v torek bi morala izvedeti, kaj se je v ponedeljek konzilij odločil glede mojega nadaljnega postopka, pa moja dokumentacija do tja še ni prišla. Tako da, ponovi vajo naslednji torek... Drugače sem se pa že vpisala v vrsto za naslednji (3.!!!!!) postopek in so rekli, da lahko pokličem že aprila in če iz preteklih izkušenj vse skupaj mal skalkuliram, bo predviden začetek špikanj v juniju. Vsaj nekaj dobrega...bo manj dela v kabini za UZ, ker ne bo toliko slačenja....
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 17:34:52
|
|
|
|
Hope2
|
Elizabeth za stop inekcijo ne rabiš it v ZD oz da ti jo da med. sestra. Vse ženske ki so pri Rešu, si dajejo same, oz če smo natančni partnerji, direkt v rito. Točno pove kam in nimaš kaj zgrešit, tako da punce brez strahu. Jaz sem si jo 2x celo sama dala v rito, ker partnerja ni bilo doma. Nikoli noben folikel počil, kar pomeni, da res ne moreš zgrešit. Celo, če ste že zdaj prakticirale injiciranje v rit. Menogon ali menopur se daje v rit, eden od teh dveh, več se ne spomnim keteri. Do minute natančno se res ne rabiš špikat, ampak zdravila za katera je že anonimna napisala, ki si jih je treba točno dajat, pa je fajn, da se čim bolj točno da, kar pomen, da ni več kot ure ali celo dve razlike. Za diphereline in suprefact je pa itak vseeno in ni panike. Stop inekcija pa naj bo točna, tako kot rečejo G, drgač pa te pred vsako punkcijo vprašajo, kdaj si si dal inekcijo, ravno zato, da bo idealen čas za punkcijo. Nenna itak maš jutri Reša in ga lahko vprašaš, da se pomiriš. punce vsem velik sreče in čim prejšnje velike pluseke. držim vsem pesti, da vam uspe
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 17:39:02
|
|
|
|
Elysabeth
|
Hope, tega pa nisem vedela (govorim o stop injekciji). Izgleda da je to od klinike do klinike različno. Vsaj v Ljubljani izrecno povejo, da moraš iti v ZD in tudi moj namen ni bil, da Nežo prestrašim ali pa kaj podobnega. no, če ti pa točno pokažejo kako in kaj, pa res ni panike. Torej Neža, danes zvečer se kar veselo špikni!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 17:58:46
|
|
|
|
Hope2
|
Ja stop inekcija je pri Rešu samostojno delo oz delo partnerja . Ker si jo daš pri njemu vedno ob 9 uri zvečer (včasih ob 8, včasih ob 10), takrat pa njegova ordinacija več ne dela. Če pa bi najbrž izrazil željo, da ti to naredijo v ZD, pa bi najbrž dal kak list in te poslal v ZD. Pri njemu v prvem postopku itak dobiš suprefact sprej in menogon, ki si ga prav tako moraš injicirat v mišico, se pravi v rit, tako, da si že itak stručko do stop inekcije. Reš te na koncu postopka spremeni v pravo medicinsko sestro . Tudi za LJ sem slišala kar nekaj žensk, da so jim partnerji dali stop inekcijo.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 18:02:04
|
|
|
|
škatlica
|
Tosja, super,da si nam naredila seznam, ker sem bolj nova med vami mi zelo prav pride, da vas mal popredalčkam . Jaz imam prvi IVF postopek in to v Ljubljani, sem pri Dr. Zornu. Zaenkrat sem kar optimistična in upam na najboljše. A mogoče katera ve ali mam kaj več šans v prvem poizkusu glede na to, da je z mano vse vredu? Punce držte se in bodite polne optimizma. Držim pestke za vse.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 18:21:32
|
|
|
|
pika74
|
Neža81 bravoooo jest tud na tih upam, da bom mogoče v nedeljo imela punkcijo... Bi rada, da se tole že zaključi... sem že kr mal sita tega šmorna No vsekakor pred nedeljno najbrž ne bo. Če pa ne bo v nedeljo, pa zna bit pol v ponedeljek.
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 19:20:23
|
|
|
|
Vesna_2
|
pozdravljene. tako, tudi jaz sem danes dobila vse pripomočke za začetek špikanja s katerim začnem to soboto . privič mi jo bo dala od mojga sestrična (da vidimo kako se to dela) nadaljevala pa bova z mojim. 12.2. pa naza j na UZ. a ima še katera takrat UZ?
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 25.1.2007 19:47:41
|
|
|
|
Tia-na
|
Glede na to, da sva danes zvedela, da tudi naju čaka ISCI, (sicer še ne vem, kdaj točno), me zapišite med navijačice, ker vas zdaj vneto prebiram in vrskavam informacije.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?