|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: koliko otrok si zelite
22.1.2007 13:09:18   
pety78
3, ker če 1 en na WC, se lahko 2 še vedno igrata. user posted image

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 51
22.1.2007 16:35:27   
valči
Imava dva,sina in hčer,tretji definitivno bo.Bo trba začet delat,še enega sončka.user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 52
22.1.2007 16:44:01   
Aja32
Jaz 2, ampak nikoli ne veš.....
Moj bi jih imel na začetku 6 user posted image user posted image user posted image , zdaj je pa bolj realen... 3!

Lp A

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 53
22.1.2007 16:54:43   
hariba
Hm, jaz sem si najprej želela 2 in moj pokojni mož tudi. Tretji se je zgodil user posted image . Na poti je pa četrti, ta pa je splet okoliščin oziroma usoda kakor koli že hočet. Je bil pa načrtovano spočet.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 54
22.1.2007 17:12:31   
Teni_
Mi2 imava v planu 3. Počasi se že odločava, da bova verjetno 3. začela delat poleti. Bomo videli. 

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 55
22.1.2007 18:53:30   
Anonimen
Trenutno še nimam nobenega ampak 2 pa bi imela njamanj. Ko ju bom imela pa če bodo finance dokaj dobre pa mogoče še 3. Bomo vidli kako pa kaj bo. Se pa oba o tem strinjama.

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
22.1.2007 19:57:22   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

HIhi, Sita, pa smo si res podobni... Midva bi jih tudi mela 5 - 3 svoje in 2 posvojena, če si že lahko zmišljujem, ker je toliko sirot na svetu, pa da lahko dala dom še kakemu. 

Zdej pa nehi Ronja, ker smo si še bolj podobni ....

Veš, midva sva, ko sva bila še sama gledala, Cosby show in tam, če poznaš, sta Hukstabla imela 5 otrok. In mene so tko prevzel tisti mulatki .... Pa, ko sva bla v Indiji, tisti mali Indijčki ... da sem sanjala, da bi imela 5 otrok - 1 svojega, ki bi bil čisto mojemu možu podoben, 4 pa posvojene, vsak druge rase. In če ne bi mogla midva imet otrok, bi vse posvojila.

Samo kasneje sem dosti slišala o posvojenih otrocih in jih ni lahko vzgajat. Veliko jih išče svoje starše in četudi te imajo radi, te nikoli nimajo zares za starše in tudi ne moreš naredit iz njih, kar bi rad. Že tako so genetsko tako drugačni, značajsko in tudi kulturno, če izvirajo iz druge kulture, da dejansko nimaš dosti moči pri vzgoji. Še pri svojih je nimaš, boš videla. Meni se nikoli ni sanjalo, da bo otrok pri 14-ih letih rekel, da mu je vseeno, če nič ne doseže in mu je vseeno, če ne dobi službe in če bo na cesti. In zato načrtno ne dela domačih nalog in se ne uči, čeprav ima vse možnosti za to, obilo pomoči, samo malo se mora zbrat, da sede in stvari naredi in se malo nauči .... Pa ravno to se mi je zgodilo. In zdaj že moja zadnja, 11-letna pravi, da bo kar snažilka, jo bodo že vzeli, ker je šola brezvezna in se je treba preveč trudit, ona se pa ne bi .... Samo tadruga je pridna, vestna in ima jasno vizijo, da hoče nekaj doseči in se vse nauči brez kakršnekoli pomoči .... Pa imajo vse enako vzgojo.
Trenutno sem tako pod pritiskom, da me rame bolijo in vrat, takšno težo čutim na sebi, ker se najstarejša sploh ne zaveda, da mora zdaj v devetem razredu izdelat razred s prav dobrim, če hoče v željeno srednjo šolo, ona pa nosi samo dvojke in občasno cveke .... Ne vem, kaj naj naredim, ... joj zašla sem s teme. Ker sem trenutno zares v temi in totalno na tleh .... se opravičujem. Hotela sem reči le, da še do lasnih otrok nimamo vpliva, da oni lahko precej drugače razmišljajo kot mi in ko nekaj nočejo, nočejo, pa četudi smo mi žalostni in potrti zato, ker nam propadajo pred lastnimi očmi ....

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 57
22.1.2007 20:02:59   
Sita
Aja, Ronja, tudi jaz sem si želela dvojajčne dvojčke, fantka in punčko, ker pri enojajčnih gledaš v bistvu dva skoraj enaka obrazka, meni je pa všeč različnost ....user posted image

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 58
22.1.2007 20:08:51   
*marjetica*
Želim si 2 - fantka in punčko ( idealen par user posted image  ).

Kaj pa bo, bomo pa videli ( še nimava nobenega ). Pustimo se presenetit.

Lp

"Ne sanjaj življenja, temveč živi svoje sanje."

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 59
23.1.2007 0:09:06   
munip
Najprej sem si želela 4, zdej se mi pa zdi, da bo 3 dovolj. Trenutno imamo dva, par. Moj je mislil, da bo 1 dovolj, pa ga je drugi presenetil. Če mu omenim tretjega pravi, da lahko, sam pol si gre on kupit ta najmočnejši štrik, ki ga bo vrgel čez najdebelejšo vejo in si ga zataknil za vrat. Pa sploh ni tok hudo. Najbrž ga bo ta tretji tudi presenetil. Če se ne bo pustil presenetit  bomo pa druzga očeta iskal. Moj se s tem seveda strinja. 

(odgovor članu *marjetica*)
Neposredna povezava do sporočila: 60
23.1.2007 5:47:16   
Temari
Midva si želiva tri: dva zase in enega za Slovenijo user posted image . Šalim se... Zaenkrat bova srečna, če bo že eden. Sama si želim fantka, mojemu je pa čisto vseeno, katerega spola bo, samo da bo zdrav.

Življenje se ne meri s številom vdihov, ampak s številom trenutkov, ki ti vzamejo dih.

(odgovor članu munip)
Neposredna povezava do sporočila: 61
23.1.2007 7:11:03   
dory
zelje so eno in zmoznosti so drugo, na kar jih kar precej,ki jih poznam pozablja...potem pa jamrajo,da nimajo niti za to in niti za to...absurd...

zelje in zmoznosti je potrebno uskladit...

in se odgovor na vprasanje...kvalitetno lahko prezivim enega otroka...to da se mu lahko maximalno posvetim, razdam, mu nudim kar potrebuje....vec pa niti psihicno niti fizicno in mogoce niti materialno ne bi bila sposobna...in mi je kar prav da je tko...

(odgovor članu Temari)
Neposredna povezava do sporočila: 62
23.1.2007 9:10:33   
lenika
Teja, a misliš, da otrok potrebuje samo to in je srečen? Poglej otroci se seveda med seboj razlikujejo, a vseeno ti bom v razmislek navedla svoj primer. Sama sem edinka in sem si vedno želela brata ali sestro. Vsi so mi govorili, kako mi je fino, ker sem sama in imam vse, popolno pozornost,...
Jaz pa bi dala vse na svetu, da bi si to pozornost in dobrine še delila. Zato sem se sama odločila, da če bo le šlo vse po planih, moj sin ne bo edinček.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 63
23.1.2007 9:17:29   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Teja, a misliš, da otrok potrebuje samo to in je srečen? Poglej otroci se seveda med seboj razlikujejo, a vseeno ti bom v razmislek navedla svoj primer. Sama sem edinka in sem si vedno želela brata ali sestro. Vsi so mi govorili, kako mi je fino, ker sem sama in imam vse, popolno pozornost,...
Jaz pa bi dala vse na svetu, da bi si to pozornost in dobrine še delila. Zato sem se sama odločila, da če bo le šlo vse po planih, moj sin ne bo edinček.

ja ker nimam pogojev imet se enga otroka in ker se otroka ne da prezivet z ljubeznijo...mu je ne morem namazat na kruh al pa dat za kaksno solo v naraviuser posted image

imam brata,ki je leto mlajsi...nisem ga prenesla do faxa...zej sva si mal bolj blizu pa vseeno...meni ni blo poante,da si kaj hocem delit, saj sem leta in leta gojila zamero,da mi je vzel vso pozornost...tko da, meni to ni dejstvo..

pa tud ce bi mu zelela dat se kaksnega brata al sestro...ce ni pogojev je brez veze,da si delam utvare...kaj mu bom pa lahko dala? zgolj ljubezen? zal se svet vedno bolj obraca v drugo smer in otroci cvetja nimajo prihodnosti :)...zal...

no in samo predispozicija za to da imas otroke, je stalca...ce hoces do tega pridet,se mors do vratu in se vec zapufat...pa potem? zakaj bi stepala otroke, da bomo potem zivotarili, a vseeno ziveli v ljubezni...meni to ni dobra tolazba...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 64
23.1.2007 9:27:58   
soncece24
Teoretično si želim 2 do 3 otroke. Kolko jih bo pa dejansko pa bomo videli, tega nekak ne moreš vnaprej rečt, ker je odvisno od ful dejavnikov. Edinčka če bo le šlo ne bi imela. Oba z mojim nisva edinčka in nama je fino tako. Mislim, da so si sorojenci lahko v življenju v veliko oporo, midva z bratom sva do zdaj v vseh ključnih trenutkih stala drug drugemu ob strani. Pač so obdobja in trenutki v življenju, ko te lahko razume samo nekdo, ki je odraščal v isti družini kot ti user posted image Je pa res, da če si dveh ćisto zares ne bi mogla privoščiti (govorim o osnovnih dobrinah kot so hrana, oblačila itd.) se ne bi odločila za 2. Otrok res da ne more živeti od ljubezni, pretiravat pa spet ni treba - sploh pa se mi ne zdi slabo, da se morajo sorojenci med seboj kdaj boriti za kakšno stvar, to so izkušnje in vrline, ki v živlejnju še kako prav pridejo...

Sicer pa jaz  za sebe pravim, da bomo najprej videli kako bo z enim, pa se bomo potem odločali o nadaljnih user posted image user posted image Praksa je pač vedno boljša od teorije user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 65
23.1.2007 10:27:29   
tanikaa
Vendno sem rekla, da bom mela 1 otroka.

Resničnost je 1 otrok.

Ne bom pa napisala, da bo tu ostalo. Seveda si želim, da bi tu ostalo, ampak kot vedno pravim: Nikoli ne reci nikoli.

Zakaj pa samo en otrok? Dolga zgodba. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 66
23.1.2007 11:09:44   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: teja.

ja ker nimam pogojev imet se enga otroka in ker se otroka ne da prezivet z ljubeznijo...mu je ne morem namazat na kruh al pa dat za kaksno solo v naraviuser posted image

imam brata,ki je leto mlajsi...nisem ga prenesla do faxa...zej sva si mal bolj blizu pa vseeno...meni ni blo poante,da si kaj hocem delit, saj sem leta in leta gojila zamero,da mi je vzel vso pozornost...tko da, meni to ni dejstvo..

pa tud ce bi mu zelela dat se kaksnega brata al sestro...ce ni pogojev je brez veze,da si delam utvare...kaj mu bom pa lahko dala? zgolj ljubezen? zal se svet vedno bolj obraca v drugo smer in otroci cvetja nimajo prihodnosti :)...zal...

no in samo predispozicija za to da imas otroke, je stalca...ce hoces do tega pridet,se mors do vratu in se vec zapufat...pa potem? zakaj bi stepala otroke, da bomo potem zivotarili, a vseeno ziveli v ljubezni...meni to ni dobra tolazba...

Da se pridružim vajini debati. Kaj pa so pogoji za otroka? Kakšni materialni pogoji? Kaj in koliko v resnici rabi otrok?
Tudi jaz sem bila edinka in mi nobena igrača ni pomenila toliko kot da bi imela brata ali sestro. Saj vem, eni se ne razumejo. Vendar najbrž zato, ker v takšnih družinah starši delajo razlike med njimi - enim kažejo večjo pozornost kot drugim. In če so starši takšni, je najbrž res bolje, da imajo le enega.
Vendar sem v vseh knjigah prebrala kot občutila na lastni koži, da imaš življenje, če si edinec precej bolj osiromašeno kot če se imaš že prej možnost naučit živet v skupnosti s sovrstnikom, saj se tako naučiš odrekanj, solidarnosti in že prej veš, da se svet ne vrti le okrog tebe - skratka že prej se naučiš nekaj altruizma, ki je osnova za kasnejše partnerstvo in na splošno za življenje z drugimi. Hkrati pa imaš tako možnost, da si z bratom ali sestro povezan vse življenje (če seveda želiš), tudi po smrti staršev in tako laže preboliš te hude trenutke - ko ti starši umrejo, pa tudi sicer imaš lahko tako zaupnika, ki mu lahko vse poveš v trenutkih svojih življenjskih kriz (recimo, če ti umre partner ali te zapusti ali imaš takšne in drugačne probleme z otroki ....).
No, moje tri deklice pravijo, čeprav se tudi sporečejo in kdaj stepejo, da imajo stokrat raje manj igrač, kot da ne bi imele druga drugo. Vedno pravijo, kako fajn je imeti sestre, sicer kakšna (pri nas najmlajša) vse zatoži mami (meni), pa vendar je fino, ker so se zmeraj skupaj igrale, zdaj pa skupaj navijajo muziko in imajo svoje pogovore.
Mama je le mama in otroku nikoli ne more dati vsega - ker ni na njegovi ravni. Mama ima dolžnost za otroka skrbeti, mu dati vso svojo ljubezen in podporo (materialno pa le nujne stvari potrebne za življenje. Otroka, ki mu materialno nudiš vse, kar si zaželi, samo pokvariš in mu s tem daš zelo slabo popotnico za življenje - torej, če mu hočeš dobro, mu moraš nuditi le, kar je izključno nujno in če moreš občasno izpolniš kakšno njegovo željo, pa ne takoj, otrok mora imeti čas in premislit, če to res potrebuje), nikakor pa se mama ne more postaviti v vlogo njegovega brata ali sestre. Torej, če ne more ali noče dati svojemu otroku brata ali sestre, ga avtomatično veliko bolj prikrajša kot če mu ne kupi kakšne igrače, na primer umetnega dojenčka - lutko ali železnice. Prikrajša ga za učenje v osebo, ki bo sposobna živeti v družbi, v srečnem partnestvu in se nesebično razdajat.
Seveda smo eni za to preprosto rojeni - jaz nisem bila nikoli sebična (že kot otrok sem razdajala drugim otrokom svoje igrače, tudi najljubše), čeprav sem bila edinka. Vseeno pa se težje znajdem v družbi polni ljudi in sem precejšen individualist. Pa tudi zgovornosti in družabnosti na splošno sem se šele kasneje naučila, gotovo pa imam zaradi tega še druge težave. Predvsem pa nikoli nisem imela zaupnika in tudi danes nimam sestre, ki bi jo lahko poklicala kar tako oziroma ostajam tudi sama s svojimi problemi (razen moža in mame). In moji otroci se pritožujejo, da imajo vse sošolke polno bratrancev in sestričen, one pa nimajo tete (po moji strani) in bratrancev in sestričen ..... 

Torej je treba premislit - velike družene (materialno pač manj) ali majhne (pa materialno veliko). Samo ta materialnost se tudi spreminja: lepa oblačila sploh niso več draga, iste igrače uporablja lahko več otrok skupaj, ravno tako knjige, če imaš stanovanjsko stisko se tudi da marsikaj uredit - pograd (pa kako radi ga imajo! za skrivalnice in vse mogoče), pač malce je treba pametno uredit prostor .... marsikaj se da, če se hoče. Aja, pa več otrok ti vzame veliko manj energije kot eden, saj ne iščejo stalnepozornosti pri starših, ampak veliko med sabo.

< Sporočilo je popravil Sita -- 23.1.2007 11:23:03 >

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 67
23.1.2007 11:36:05   
bskrle
Mož 7, jaz 4.
Smo pa pri treh. Sedaj imamo malo pavze,da si odpočijem, da otroci malo porastejo, da se preselimo... So p auser posted image user posted image user posted image  kar velik napor, saj ima najstarejša šele 4 in pol, pa tudi jaz nimam avno lahkih nosečnosti.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 68
23.1.2007 11:44:41   
bonika
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

IZVIRNO SPOROČILO: teja.

Da se pridružim vajini debati. Kaj pa so pogoji za otroka? Kakšni materialni pogoji? Kaj in koliko v resnici rabi otrok?
Tudi jaz sem bila edinka in mi nobena igrača ni pomenila toliko kot da bi imela brata ali sestro. Saj vem, eni se ne razumejo. Vendar najbrž zato, ker v takšnih družinah starši delajo razlike med njimi - enim kažejo večjo pozornost kot drugim. In če so starši takšni, je najbrž res bolje, da imajo le enega.
Vendar sem v vseh knjigah prebrala kot občutila na lastni koži, da imaš življenje, če si edinec precej bolj osiromašeno kot če se imaš že prej možnost naučit živet v skupnosti s sovrstnikom, saj se tako naučiš odrekanj, solidarnosti in že prej veš, da se svet ne vrti le okrog tebe - skratka že prej se naučiš nekaj altruizma, ki je osnova za kasnejše partnerstvo in na splošno za življenje z drugimi. Hkrati pa imaš tako možnost, da si z bratom ali sestro povezan vse življenje (če seveda želiš), tudi po smrti staršev in tako laže preboliš te hude trenutke - ko ti starši umrejo, pa tudi sicer imaš lahko tako zaupnika, ki mu lahko vse poveš v trenutkih svojih življenjskih kriz (recimo, če ti umre partner ali te zapusti ali imaš takšne in drugačne probleme z otroki ....).
No, moje tri deklice pravijo, čeprav se tudi sporečejo in kdaj stepejo, da imajo stokrat raje manj igrač, kot da ne bi imele druga drugo. Vedno pravijo, kako fajn je imeti sestre, sicer kakšna (pri nas najmlajša) vse zatoži mami (meni), pa vendar je fino, ker so se zmeraj skupaj igrale, zdaj pa skupaj navijajo muziko in imajo svoje pogovore.
Mama je le mama in otroku nikoli ne more dati vsega - ker ni na njegovi ravni. Mama ima dolžnost za otroka skrbeti, mu dati vso svojo ljubezen in podporo (materialno pa le nujne stvari potrebne za življenje. Otroka, ki mu materialno nudiš vse, kar si zaželi, samo pokvariš in mu s tem daš zelo slabo popotnico za življenje - torej, če mu hočeš dobro, mu moraš nuditi le, kar je izključno nujno in če moreš občasno izpolniš kakšno njegovo željo, pa ne takoj, otrok mora imeti čas in premislit, če to res potrebuje), nikakor pa se mama ne more postaviti v vlogo njegovega brata ali sestre. Torej, če ne more ali noče dati svojemu otroku brata ali sestre, ga avtomatično veliko bolj prikrajša kot če mu ne kupi kakšne igrače, na primer umetnega dojenčka - lutko ali železnice. Prikrajša ga za učenje v osebo, ki bo sposobna živeti v družbi, v srečnem partnestvu in se nesebično razdajat.
Seveda smo eni za to preprosto rojeni - jaz nisem bila nikoli sebična (že kot otrok sem razdajala drugim otrokom svoje igrače, tudi najljubše), čeprav sem bila edinka. Vseeno pa se težje znajdem v družbi polni ljudi in sem precejšen individualist. Pa tudi zgovornosti in družabnosti na splošno sem se šele kasneje naučila, gotovo pa imam zaradi tega še druge težave. Predvsem pa nikoli nisem imela zaupnika in tudi danes nimam sestre, ki bi jo lahko poklicala kar tako oziroma ostajam tudi sama s svojimi problemi (razen moža in mame). In moji otroci se pritožujejo, da imajo vse sošolke polno bratrancev in sestričen, one pa nimajo tete (po moji strani) in bratrancev in sestričen ..... 

Torej je treba premislit - velike družene (materialno pač manj) ali majhne (pa materialno veliko). Samo ta materialnost se tudi spreminja: lepa oblačila sploh niso več draga, iste igrače uporablja lahko več otrok skupaj, ravno tako knjige, če imaš stanovanjsko stisko se tudi da marsikaj uredit - pograd (pa kako radi ga imajo! za skrivalnice in vse mogoče), pač malce je treba pametno uredit prostor .... marsikaj se da, če se hoče. Aja, pa več otrok ti vzame veliko manj energije kot eden, saj ne iščejo stalnepozornosti pri starših, ampak veliko med sabo.

jaz se strinjam z obema, to kar je napisala sita 100% drži, ampak strinjam se tudi s tejo, kajti če ti primanjkuje za osnovne stvari (položnice, hrana, obleka...), si ne moreš privoščiti še kopice otrok. in na žalost je vedno več takih družin, ki komaj shajajo, pa mi tega še vemo ne, ker tisti ki jim res manjka, so ponavadi bolj tiho in ne jamrajo veliko. in če živiš bolj na robu, ti je verjetno veliko lažje pri srcu, če lahko edincu plačaš šolo v naravi, kot pa da imaš 2 ali 3 otroke in nihče od njih ne gre v šolo v naravi, ker ne moreš plačat in potem je tudi vsem jasno kako se takšni otroci počutijo v šoli, ko vsi sošolci grejo, on pa ostane doma. saj to se tudi meni ne zdi uredu ko jim eni res vse stišijo v rit, to je zlo slabo, ampak nekaj pa v zdajšnih časih že moraš dati otroku.
jaz imam 2, včasih me piči da bi mela še kakšnega, pa me tudi mine, on pa pravi da sta dovolj 2, sploh če gledaš naprej in če jih pošlješ v šolo, kar je 50-60km stran, morš plačat avtobusno karto ali pa internat, pa še ostalo. ali je mogoče bolje jih imet 5, pa naj bodo po osnovni šoli doma, ker neb blo dnarja da bi šli v šolo? sem mnenja da je treba tud mal naprej gledat.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 69
23.1.2007 12:05:59   
Sita
Bonika, šola v naravi je zastonj za tiste, ki ne morejo plačat. Mi tudi nimamo veliko in že zato, ker imam tri otroke, vse plačam polovično. Eni pa imajo zastonj - ravnatelj pravi, da imajo vsi otroci možnost iti v šolo v naravi in poznam starše, ki ne plačajo nič ....
Tudi z ostalim je tako. Internet je itak za celo družino, ne stane nič več kot za enega otroka. In povsod lahko uveljavljaš olajšave. Položnice je tudi treba tako ali tako plačat - razen če imaš večje stanovanje, je nekaj več, pa ne veliko.
Srednja šola? - so republiške štipendije, zelo pridni lahko zaprosijo za Cojzovo.
Seveda ne spodbujam, da bi reveži imeli otroke. Ampak nižji srednji sloj pri nas lahko shaja.
Mimogrede: živeli smo ob cerkvi in so v tej hiši, kjer smo tudi mi poleg drugih stanovalcev živeli prihajali ljudje, ki so prejemali pomoč od Karitasa. Brezposelne družine so tja hodile po hrano in obleko. Srce me je bolelo, ko mi je ena izmed njih, ki sem jo že od prej poznala pravila, da pride po oblačilo vsakokrat, ko ga umažejo, umazano pa vrže preprosto proč. Rekla je: "Le zakaj bi prala, če lahko dobim drugo?" Vprašala sem jo, če ima pralni stroj in je rekla, da ima, samo potem ne bi imela zmeraj znova drugih oblačil.
In vsi ti otroci so jedli hrano, ki si je mi takrat nismo mogli sploh privoščiti. In več sladoledov na dan, kar pri nas odpade že zaradi zdravja, kaj šele denarja.

Ravno nam je malo težje, ker ima mož obrt in zato moramo plačati zelo visoko najemnino za stanovanje. Ko sem šla prosit za znižanje, so vprašali, kaj vse imamo in so rekli - a stroje imate, če njihova vrednost presega toliko in toliko, ne bo nič z znižanjem. Pa sem vprašala: "Kako pa naj dela brez strojev?" pa mi je rekla: "Ne morem pomagat, tak je zakon." Če pa hodiš v službo in nič (lastnine - zemljišča, strojev, predobrega avtomobila ...) nimaš, ti pa pomagajo. Pomoč dobijo mnogi, ki veliko lažje živijo kot mi. Samo mi ne živimo težko zaradi otrok, ampak zaradi čisto drugih reči.

< Sporočilo je popravil Sita -- 23.1.2007 12:08:34 >

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 70
23.1.2007 12:27:20   
dory
sita, ce bi zivela v prejsnjem stoletju bi se popolnoma strinjala s tabo...ta svet pa je precej bolj krut...

ze za tega otroka sem se mogla odlocat, ker sem ne vem se danes ne kako,prekleto spregledala,v kaksnega tipa se spuscam...z napotnico v rokah in solzami v oceh,sem se odlocala,da grem raje narest splav,ker nisem imela niti enega pogoja...brez sluzbe in brez strehe nad glavo...in se danes ne vem katera sila me je drzala nazaj,da sem malega obdrzala...placala pa prekleto ceno...ko hodis na cds kjer te tretirajo kot tretjerazrednega in kjer sem morala dokazovat,da sem dobila tistih par fickov,ki so bili dovolj le za otrokovo prezivetje...super....k sreci so mi ob strani stali starsi,ki so nama dali streho nad glavo oz.sobico,kjer sva...k sreci sem dobila vsaj izredno dobro sluzbo in se koncno postavila na svoje noge...pa zdej...spet bom vzela kredit,ki ga bom odplacevala 20 let in po vasem mnenju,naj bi razmisljala se o tem,da tamalga ne prikrajsam za se kaksnega mulca? pa sej niste resne...ziveti na racun drzave je fajn ja...sola v naravi subvencionirana, pa internet pa ne vem kaj se subvencioniranega....pa raznorazne olajsave...in da bi hodila na karitas prosit zato,da bom lahko napravla svoje otrokeuser posted image ...hvala lepa...ce bom imela otroke jih bom imela ravno toliko,kot si jih bom lahko privoscila...ne pa zato,da jih bom stepala malo za druzbo mojih otrok pa se malo za drzavo...in se zanasala na raznorazne pomoci...sploh pa v tej drzavi,ki je res socialna :)

Vsak po svoje jst pravim in vsak ima pravico do svojega mnenja in odlocanja...mi gre pa ful na zivce stavek, da otroka zavestno prikrajsam za nevemkaj ,ce mu ne dam bratca ali sestrice...da pades dol..

Vem kako je,ko nimas nic in ko stejes tolarje in premisljujes ali rabis ali ne ....in skozi to nocem it vec..sploh pa sedaj,ko hocem,da je najina prihodnost vsaj malo varna in da mi ob vsaki soli v naravi ne bo treba fehtat sole,ce kej prispeva...ali pa da mi ne bo treba odrect otroku kake glasbene...sej napravljenega otroka mas hitr, pa sitega tud...to ni noben problem...

In ko sem se ravno spravila na zeleno vejo, bom naredila vse kar je v moji moci,da tako tudi ostane...da sva materialno preskrbljena in kmalu upam tudi na svojem:)...

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 71
23.1.2007 13:12:33   
nejcko
Imava 2, želje so pa željeuser posted image

Mi je pa hecno, da se vsaka debata o št. otrok slej ko prej sprevrže v debato, koliko otrok je prav, koliko narobe, kaj je bolje oz. slabše. To je še ena debata brez konca, zato je čisto brez veze o tem debatirati. Vsak naj ima toliko otrok, kolikor si jih želi oz. jih je pripravljen imeti - res ne vem, zakaj je potrebno toliko filozofiranja okoli tega.
Vsak človek ima lastno izkušnjo, lastno pamet, lastno željo in na koncu stvar uresniči ali ne. O tem, ali smo se kot starši prav odločili ali ne, pa bodo presojali naši otroci, le-ti pa bodo presojali zgolj in samo glede na lastno doživljanje, lastno izkušnjo, lasten karakter ... in bodo izoblikovali zgolj in samo lastno sodbo.

Vse je relativnouser posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 72
23.1.2007 13:26:36   
Sita
Seveda, vsak ima svoje izkušnje, želje in vizije. Vsak se mora odločiti tako, kot čuti, da je zanj najbolj prav.
Nisem hotela nikogar prizadeti s stavkom, da je otrok prikrajšan, če je edinec. Morda pa to ne velja za vse edince. Pač jaz sem si zelo želela sestro ali brata, vendar vseh želja itak ne moremo imeti izpolnjenih. To sem napisala le zato, ker sem pred kratkim o tem tudi brala in se strinjala s tem .... da me je življenje prikrajšalo tako za očeta kot sestro ali brata. Pa že mora biti tako. Vse je za nekaj dobro.
Poanta vsega, kar sem napisala je le ta, da veliko pomeni, če nisi edinec. Za otroka. Ker poznam veliko edinčkov in vsem je tako dolgčas in prosjačijo starše, da jim pustijo prespat pri komu ali da tisti otrok prespi pri njih ..... pa mene sprašujejo, a lahko vaša N... ostane pri nas na počinicah? Naša N... pa pravi, da je raje doma, saj ima doma sestre ..... Pa imatista punčka na tone igrač in pravijo njeni starši, da se vsega takoj naveliča in ji je žal, da nima sestre. Samo, pravi mama, da nima časa ne volje še za enega, ker ji že ta pobere toliko časa, ker se mora neprestano ukvarjati z njo.... seveda, ko ji je pa dolgčas.
In tudi meni je bilo. In zato vem, kako je to. In kerimam prijateljice, ki so zelo povezane s svojimi sestrami, tudi zdaj, ko so odrasle in ena s svojim bratom.
In finančno - nam je tudi bilo težko, zelo težko in zdaj se tudi lahko vse skupi sesuje kot hišica iz kart. Če mož zboli, se vse sesuje. Jaz nimam službe. Obrti ne morem voditi, ker imamo le enega zaposlenega in se dela po naročilu .... In takole tvegamo že vseh 15 let, otroci pa bodo počasi šli v srednje šole in to v dijaški dom, ki ni poceni ....in na šolo, ki je zelo draga. Pa - bo že kako. Niti ne računava - kajti, če bi kdaj mislila na to, otrok najbrž še do danes ne bi bilo. Mogoče eden, pa še to vprašanje. Kajti štalce ni (naše) - so samo kravce, ki rastejo. In lepo jih je pogledat - skromne, dve malo bolj kot ena, pa vendar mislim, da vedo, da si je treba vse trd prislužit, da ni vse kar dano, kot sem včasih mislila jaz. In potem me je po glavi treščilo, ko sem kot mlada mamica s tremi majhnimi otroki videla, da ni kruha ne mleka ne denarja ..... takrat je bilo skrajno, a ni dolgo trajalo. Smo se pobrali brez karitasa in sedaj je bolje ..... vendar vse na majavih nogah .... a v nama je optimizem.
Kajti četudi imaš vsega dovolj, vse lahko v trenutku izgubiš. Zato sem se navadila, da se ne oklepam ničesar več. Tudi otrok ne niti moža, kaj šele imetja. Vse je spremenljivo. 

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 73
23.1.2007 13:31:57   
Taula
ja ker nimam pogojev imet se enga otroka in ker se otroka ne da prezivet z ljubeznijo...mu je ne morem namazat na kruh al pa dat za kaksno solo v naravi

Imela bi tri, a sanje so eno realnost drugo. Za začetek bova vesele če se prvi user posted image  ''prime'' oz. da ne ostaneva sama za vedno.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 74
23.1.2007 13:37:38   
nejcko
Ej, Sita, meni se ne rabiš opravičevat, jaz sem s tabouser posted image Če bi pogledali naše finančno stanje, po mnenju nekaterih otroka sploh ne bi smela imeti, midva sva si pa celo dva nakopala - DVA! - pa še eden od naju bi mogel umret, potem bi pa tisti žalujoči ostali dobro živel, sveda če bi to bil moj mož, ker on edini denarce služiuser posted image .

No, malo heca mora biti.

Jaz npr. imam brata, s katerim nisva ravno zelo blizu, pa vendar nikoli ne bi zamenjala, da bi bila edinka. Nasprotno, vedno sem si želela imeti še najmanj eno sestro, pa še kakšnega brata za povrh. Moj brat bi pa verjetno vse dal, da bi bil edinec. Pač, ljudje smo si različni, zato pa pravim, da bodo naši otroci končni sodniki, če so bile naše odločitve prave. Le upamo lahko, da so bile.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

ali ste prevarali svojega partnerja
Spark

da (17%)

ne (61%)

to je nekaj najgršega (6%)

nikoli ne bi to naredil (14%)

razmišljam o tem (2%)

Število vseh glasov: 355

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!