|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
20.1.2007 14:05:54   
Maggie
Teja29: mene je moj user posted image  brcal pod rebra več kot mesec dni nazaj, zdaj pa me ne več - jst misli, da zato ker nima prostora. Ampak s tem seveda ni nič narobe! Kot sem že enkrat napisala, je moja g. rekla, da je važna kvantiteta in ne kvaliteta. Važno, da čutiš premike.
Naš user posted image  je tudi že en lep čas v glavični vstavi, zato čutim premike samo še na eni strani, in sicer tam kjer ima nogice. Razen če se mu ne kolca ali pa če se ne "rita" - kot je ena 1x napisala na forumu user posted image  Rita se pa tudi čedalje manjkrat. Kak teden in dva nazaj se je ful, zdaj pa ne. Sem pa v 37. t.

(odgovor članu Teja29)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
20.1.2007 16:30:56   
LuLu

user posted image        user posted image        user posted image

PRIPRAVLJENE:

01. hothien, Trbovlje user posted image
01. JA_n_JA; Ljubljana, user posted image
02. ajči, Izola ali Postojna
03. BTina, Šempeter ali Postojna user posted image
06. hgrm, Ljubljana
08. ribicau, Jesenice 
09. juorje, Celovec user posted image Gašper
09. mzupa17, Kranj user posted image
10. strommer, Novo mesto
10. Geja, Ljubljana              
10. mihi33, Murska Sobota  user posted image
10. Kveder P user posted image
12. kolumbo, Ljubljana 
12. alenkat, Ljubljana        
14. malecka_mateja, Maribor ali Ptuj,  user posted image Tjaša
15. Maggie, Ljubljana user posted image
16. darja.grm, Ljubljana user posted image
18. metuljčica27, Maribor ali Ptuj
18. LuLu, Maribor user posted image
18. visnjaaa, Novo mesto user posted image
19. Tabali, Ljubljana  user posted image
20. Teja29, Postojna user posted image
21. Biba 1, Celje   user posted image   user posted image
22. jasna81, Celje (user posted image Alen ali user posted image  Ema)
22. Petrca24, Kranj
28. sminc, Novo mesto user posted image
28. lencica, Slovenj Gradec

Pofočkanih je 27 user posted image  in 28 user posted image !   user posted image   :  user posted image   =  8 : 7

MAMICA JE POSTALA:

18.01.,  Jenki, user posted image  Jaka, 53 cm, 3440 g user posted image ,  (13.02.) - PDP

Če katere še ni na seznamu in bi rada bila, naj se pofočka

user posted image    user posted image   user posted image    user posted image  user posted image

user posted image                   

user posted image       

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
20.1.2007 16:47:45   
LuLu
Ojla,
nisem še rodila user posted image  lahko pa počasi, zato ker DOBIIIIM KUUUUHNOOOO naslednji teden. Kak sem srečna. Me že čaka v skladišču od včeraj. Samo ta strah sem imela, da bi mali prej prišel preden bi imeli kuhno. Zdaj pa bo vse pripravljeno. Veselje pri hiši...
Malo sem iskala štedilnike - vgradne, pa bom verjetno kar enega enostavnega Zanusijevega, je v akciji v Mercatorju za 79 tisoč. Zdaj si še samo zeleno mercatorjevo kartico zrihtamo in bo...
Mene mali ful v rebra binca. Mislim, da je to pri vsaki drugače. Ni se dobro primerjat med sabo.
Teja29, jaz mislim, da je najslabše da se primerjamo kak je pri kateri. Če sem kaj zvedla o nosečnosti, je to, da si niti dve nosečki ne moreta biti isti. Tak, da ti jaz ne morem več napisati, razen, da mene tišči v rebra in da včasih res tudi sedet ne morem.
Mene sta moja g. in sestra zelo na hitro prekinle, in da se naj niti slučajno ne primerjam s katero, ker mi to nič ne bo povedalo o moji nosečnosti, samo kako paniko lahko naredim brezveze.
Malecka_mateja, ko bom v bolnici ti sigurno javim user posted image  par sekund bom že našla med popadki, da napišem vsaj AUUUU! Te boš že vedla za kaj se gre user posted image
Ajd, dečve, fajn se imejte, grem v kuhinjo iskat, če je kaj za jesti.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
20.1.2007 21:47:03   
malecka_mateja
dober večer!
bravo lulu za kuhinjouser posted image user posted image user posted image
teja ful je odvisno kje nosiš spredaj zadaj spodaj zgoraj tako da ni nič narobe če ga tako čutiš!se pa strinjam s tem kar ti je lulu napisala!
ok te lulu te držim za besedo da javiš ko bos mela popadke da vemo da se mantraš me pa bomo v mislih s tabo!user posted image
jaz pa sem danes dobila novi telefonuser posted image
pa za bebico sma telovadnico kupila in ležalnikuser posted image zdaj pa mam res vse!samo še čakamo da bo vun prilezla!
mene pa vedno bolj pritisk ana mehur tudi če je prazen in to tttttttttttttaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkoooooooooo boliuser posted image user posted image user posted image
amapk še malo pa gremo rodit!
no grem se cartat!pridne bit!papa

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
20.1.2007 23:23:26   
Anonimen
Oooooo, a že eno mamico imamo? user posted image user posted image user posted image

Iskrene čestitke Jenki za user posted image  user posted image ! user posted image  user posted image  user posted image

Joj, pri nas pa še nič ne dogaja user posted image , čez dan že je kakšen popadek, ponoči pa nič. user posted image  Mogoče bo pa jutri user posted image . Sicer pa imam v ponedeljek spet CTG, pa upam da ne bo spet tko ravna črta kot je bla včeri. user posted image

(odgovor članu malecka_mateja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1780
22.1.2007 7:37:04   
malecka_mateja
dobro jutro!
kaj ste se vse zguble ali ste šle rodit???
jaz mam danes ctg in g!tako da bomo vidli kak daleč smo!
kaj vam naj napišem!da sem brez telefona ker sem ppin pozabla in puk zgubla in morem it danes na simobil da mi kartico odblokirajouser posted image pozabljiva sem!

in kake sanje danes???da je naša HOTHIEN rodila punčko z imenom ADELINA težko 3390 in veliko 51 cm!
kriza zaj že sanjam kak druge rojevajo!
sorry hothien!

no pišite kaj da mam kaj brat!
pa dobro jutro!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
22.1.2007 7:38:54   
AKŠ
rodila je še ena februarčica Kamy.....(če se nisem kaj zmotila) - ne vem če je kaj sodelovala pri vaših februarskih pogovorih, a srem rekla da vam kljub temu sporočim...

rok je imela proti koncu mesece.....včeraj 21.1.2007 pa je s carskim rezom povila malo punčko, ki sliši na ime Taja. (velika 49cm in težka okoli 2700g)

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
22.1.2007 7:52:31   
malecka_mateja
ČESTITKE KAMY!!!!user posted image user posted image user posted image
kak lepo!zgleda da se je res začelo!
jo bomo dodale na seznam! mogoče nas je samo brala!user posted image amapk veseli smo vseeno za njo in malo TAJO!!!!

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
   [Brisano sporočilo]
22.1.2007 9:47:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1784
22.1.2007 11:32:59   
Anonimen
Čao nosečke!

Kako ste kaj? Jaz spet nič spala... Pa kako naj spim, če sem budna do 12-1 zjutraj, ko grem spat moram vmes 15-ktar na wc, bebek me fuuul brca, tak da me iz spanca vrže kot da je potres, pa še krči so se vrnili (mi je prejšnji teden zmanjkalo magnesola, pa nisem šla kupit), aja pa še prehladila sem se. Vročine sicer nimam, mam pa nos čist zamašen, pa še glava me boli! user posted image

Evo glih sem si čajeka skuhala, grem zdej pred TV gledat Mein baby na RTL.

Jaz še tudi nimam mleka user posted image Me je kr strah, da ne bom mogla dojit! A je še katera brez mleka, razen Kolumbo in mene?

Aja, pa čestitke KAMY in TAJI user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1785
22.1.2007 12:46:48   
ribicau
Zdravo user posted image  in novopečene mamice user posted image  ČESTITKE!

Sem ravno od moje G, kjer sem si zrihtala novo napotnico za jutrišnji CTG. Sem jih kr mal okrog prnesla. Najprej mojo G, da rabim napotnico, potem pa še P, da me je moja G poslala na ponovni CTG. Dodatni pregled ne škodi, jaz pa bom bolj mirna. Pa jutri bo tam G, s katerim se je od moža sestrična zmenila, da se pridem pokazat user posted image  in upam, da me bo lahko malo pomiril. Drugače sem pa čez vikend bolj ali manj bila na kavču, brez volje, zato tudi nisem bila nič na RR. Danes sem že bolje.

Kolumbo cmoki: 50 dag skute, 2 jajci, sol, malo nastrgane limonine lupinice, 25 dag moke (rajši daj malo manj, potem pa dodajaj), pa slive! To vse skupaj zmešaš, odtrgaš testo, notri zaviješ slivo z malo žličko sladkorja in daš kuhat. Ko testo zamesiš, takoj daj cmoke kuhati, ne jih imeti na pultu, ker gre za zelo pacavo testo in ti bo začel sok od sliv teči ven, potem pa ne bodo dobri. Kuhaš po občutku, ko priplavajo na vrh, jih še malo kuhaš (ne vem, vsega skupaj cca 10 min)! Aja, kuhaš jih v osoljenem kropu. Zabeliš jih lahko z drobtinicami, lahko skuhaš puding in z njim preliješ cmoke, pa potreseš z mletim makom, lahko jih preliješ z medom....Po želji! Aja, pa jaz za naju z možem delam iz polovične mase....pa zraven naredim še kakšno kremno juhico. Mislim, da iz polovične mase pride ene 6-7 cmokov, ne prav velikih. Če ti kaj ni jasno, kar vpraš, danes sem pri volji in bom čekirala RR - pa še slikce bom dala v album - vam sporočim, ko bodo tam. Jaz pa danes delam palačinske s skuto! Njami!

Cao

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
22.1.2007 12:52:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jasna81
Jaz še tudi nimam mleka user posted image Me je kr strah, da ne bom mogla dojit! A je še katera brez mleka, razen Kolumbo in mene? 

Brez mleka? user posted image  Ja, kakšno mleko bi pa ti rada mela, če še nisi rodila??? Mleko se začne tvorit po porodu, redkim se zgodi, da jim že prej kaj izteka.

A malecka_mateja, ti si pa mene sanjala, da sem punčko rodila? user posted image  Ja sej, punčka bo, sam ime ji bo drugače! user posted image  Sem pa mela danes spet CTG, pa ni nič konkretnega pokazal, mam pa šele v petek spet, pa upam da že bo kaj!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1787
22.1.2007 12:56:36   
malecka_mateja
ojla!
evo me iz pregleda!
popadki o je bla ravna črta!vaginalno me ni pregledala tak da nevem če sem kaj odprta!v glavnem nič novega!user posted image brca 100 na uro!skače po mehuru 100 na uro tak da wc 100 krat na danuser posted image
v glavnem vse po starem!
vidim da že vse komaj čakamo da bo konec!
lulu????????????????????kaj rojevaš???
neko zatišje je na RR kaj vse rojevajo????user posted image
telefon že delauser posted image user posted image
moj je spet šeluser posted image user posted image zaj pa nevem kdo me bo čohal pa masiral pa cartal??user posted image user posted image sej bo!
no babe oglaste se da vidimo če živite!
tabali tudi že pogrešam???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
22.1.2007 13:52:39   
ribicau
...aja glede mleka....pri meni tudi še nič, ampak sej bo, po porodu, tako kot je napisala hothien!

Evo slikice so v albumu.....samo za posteljico pa še vedno nisem dobila tistih vijakov, da bi ga nastavila na višji položaj! Bo moral moj dragi nekaj pogruntat....itak je pa oblubu, da bo zadevo rešil...

Neposredna povezava do sporočila: 1789
22.1.2007 14:01:19   
Anonimen
Ja, glede mleka - sej nisem mislila "mleko" kot mleko, ampak tisto tekočino (kolostrum user posted image ), vsaj kapljico ali dve da bi se pokazalo kaj... Pa ni nič!

Prej sem vsaj to opazila, sploh če sem imela črn modrček, zdej pa že kr neki časa ni ničesar. Ampak res - vse suho kot poper! Sem si probala malce stisnat - res nežno - pa nič. Moje kolegice, ki so noseče ena 10t za mano, druga je 5 t za mano, ena je pa 8 dni pred mano, pa ga imajo vse. Celo nosijo tiste blazinice za vpijanje. 

(odgovor članu ribicau)
  Neposredna povezava do sporočila: 1790
   [Brisano sporočilo]
22.1.2007 14:13:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ribicau)
  Neposredna povezava do sporočila: 1791
22.1.2007 14:14:20   
Anonimen
Ribicau super slikce! user posted image user posted image user posted image

Mi je posteljica ful všeč. Midva sva kr v natur barvi vzela, da bo taka kot spalnica. Pa zdej ko gledam te rumene, bele, modre... Mi je skor žal, zakaj nisem vzela kako barvasto. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1792
22.1.2007 15:23:27   
malecka_mateja
ojla!
ribicau lepe slikice!previjalna je krasna!
kolumbo sej more bit ista pojstlicauser posted image se sploh ne čudim!user posted image  veš kaj ti priporočam da če maš digitalca slikaj v majšem formatu pa neboš mela težav za slikami!probaj se potrudim da še tvojo pojstljico vidimo!!

ja hothien nevem kako si ti prišla v moje sanje!ampak je bilo zanimivo!user posted image

zaj sem se zbudila ker sem bila zaspana!
moj me je razpizdouser posted image user posted image grozno!
sam naša lulu pa je res že rodila??
kaj pravite punce??
ajd papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
22.1.2007 15:28:31   
ribicau
...ej hvala za pohvale glede slikc. No naj vam samo povem, da imava celo spalnico v takih barvah, tudi posteljo, nočne omarice, tavelike omare....to komodo, na katero sva naredila previjalno je u bistvu že od prej in spada k celi spalnici! Vsi so naju nazaj držali glede barv, kao da ne bova mogla spat, ker so prežive barve, pa da se bova depresivna zbujala....midva spiva kot ubita (no razen mene zdej ene teden oz. 14 dni, kar pa ni kriva barva) in se nama zdi ful dobr, da sva zbrala tako barvo. Se nama zdi taka mladostna, nič zamorjena....pa sej sva še mlada....

Neposredna povezava do sporočila: 1794
22.1.2007 16:59:27   
BTina
Pozdravljene drage moje!

Po res dooooooolgem, doooooooolgem času se vam tudi midve s user posted image oglašava. Prečekirava sicer vse kar napišete, le za pisanje sva bolj lene. To slabo vreme nama je še bolj v nadlego. Ma midve se kljub temu ne dava, le malo manj sva na RR aktivne.
Počutje je drugače OK. Z mojim user posted image pričakujeva najino princesko v naslednjem tednu (čeprav jo on pričakuje že od 10. januarja user posted image ). V ponedeljek imam CTG v porodnišnici pri mojem G in bomo videli kaj bo reku. Tako, da potiho upava (moj mož še bolj kot jaz), da bo že v ponedeljek kakšna lepa novička. To bo najlepše darilo za moj rojstni dan, ki ga praznujem v petek user posted image . Če sem iskrena so vsi okoli mene bolj neučakani  kot jaz. Sej tudi jaz si želim, da bi bil porod že za mano, da bi se oddahnila, da je z najino user posted image vse v redu, ma tudi sedaj mi ni hudega, ampak nasprotno mi je prav lepo, ko mala veselo brca in jaz jo nežno božam...

Čestitke Jenki za malega Jakca ter Kamy za princesko Tajo.

Lepo se mejte in lep, čeprav oblačno deževen pozdrav iz Primorskega konca (že 14 dni imamo tako vreme user posted image ).

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
22.1.2007 17:31:35   
malecka_mateja
ojla!
btinauser posted image  da se javiš preden greš v rim! držimo pesti da se ti princeska rodi na tvoj praznik!

no ribicau morem te potolažit za tvoj srčni utrip!
danes na CTG je moja pikica imela skoz srčni utrip od 160-170 pa je potem g rekla da to zato ker če brca se ji srčni utrip poveča!tako da sploh ni panike!to je normalno!razen če ni gibanja!
mene je potolažla
ker tudi če ti greš laufat ali migaš imaš večji srčni utrip!tako da je tvoja g naredila paniko po nepotrebnem!
sem ti prej pozabla napisat!

(odgovor članu BTina)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
22.1.2007 17:58:11   
ribicau
Hoj malecka_mateja, upam, da imaš prav! Samo moj user posted image  ga je imel kar 190, zato mi je čudno! Sem pa sama športnica in vem, da z aktivnostjo naraste....pa sej bo! Malo me je pa zaskrbelo, ker je user posted image  lažji, kot pa bi moral biti, predvsem zato, ker je njegova teža pred enim mesecem ustrezala tednom nosečnosti! Saj jutri grem na Jesenice in vam potem sporočim. Mogoče bo pa bejba in ima manekensko postavo user posted image ! Zdej se hecam, drugače me pa vseeo skrbi! Držite pesti!

Neposredna povezava do sporočila: 1797
22.1.2007 19:23:27   
visnjaaa
Ojla babe!

Tud jaz se oglašam, čeprav še komaj sedim. Včeraj ponoči me je začelo boleti, kot pri menstruaciji in me boli že tudi cel dan. Skoz po malem, tako, da sploh ne vem, kaj naj. Jutri grem k G., pa da vidmo. Popadkov pa sicer nimam, le nekaj lažnih vmes. Ali ima še katera take težave????
Spala nisem že 14 dni, lulat tud hodim kr naprej, križ me je nehu bolet- no me pa dol zvija.

Lepo se imejte!

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
22.1.2007 19:50:10   
malecka_mateja
ojla!
visnja tudi ajz mam iste težave!včeraj me je tam ko je slepič tako zelo bolelo da hodit nisem mogla!mam bolečine oz krče čez celi dan amapk nič popadkov tako da?????se samo pripravlja!
ja ribicau valda da bo vse ok!ti samo javikako bo!
kolimbo je kaj boljše glava???
sam lulu pa mi je čudna sem ji smsm poslal pa nič!tako da je res mogoče v porodniuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu visnjaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
22.1.2007 20:02:32   
LuLu
Ojla, kak ste se razpisale.. Čez vikend nič, zdaj pa ful. fajn je nekaj novega prebrati.
Malecka_mateja, še imam vse kile user posted image  Mobi mi je crknil... Sem vidla sms. user posted image Bi ti malo na seznam pogledala, jaz imam ja rok 18.02. Ne grem še zdaj rodit. Tak kot ti čakaš Hothien, jaz čakam tebe user posted image  Lepo po seznamu. Jenki pa je itak že stara mačka, ona ve kdaj je pravi čas user posted image
Jasna81, nočem več brati, kak imajo kolegice nekaj, ti ali pa jaz pa nič user posted image  Jasno? To nič ne pove o tvoji joški, tvojem mleku in nasploh ne se primerjat z drugimi. Zdaj sem pa že jaz  jezna user posted image  Brezveze boš imela neprespane noči, pa se sekirala, ker to, da ima ena neke kapljice iz bradavice sploh nima veze s tabo. Nočem, da se sekiraš brezveze. Razumeš? user posted image  Tak, pa si tukaj preberi, če ne verjameš, da je vse ok.

http://www.bambino.si/?d=rubrika&id=9

"28. teden
Otrok ima iz tedna v teden boljše možnosti za preživetje v primeru prezgodnjega poroda. Lepo pridobiva na teži saj tehta že preko 1 kg.
Lahko se zgodi da vam pričenja iz prsi teči tekočina imenovana kolostrum. Je prva hrana vašega otroka in je zelo bogata z proteini, minerali in maščobo. Pri večini mamic ta tekočina priteče po porodu."

Upam, da ne zameriš tak način pisanja, če je mogoče malo bolj ojšter user posted image  Nič slabega nočem. Pa meni tudi nič ne teče, in hvala bogu. Zakaj bi pa morala nositi neke blazinice,... tiste, ki jim teče pač imajo smolo user posted image

BTina lepo, da si se javla, pa še večkrat kaj napiši, saj vidiš, da smo same radovedne babnice tukaj user posted image

Jaz bi tudi slikala, pa nimam fotoaparata user posted image  Še to moram kupiti. Groza!!
Drugače pa sem ok, nobenih bolečin, popadkov,... še imam slonje noge, v petek sem kar g. hotla iti, pa imam pregled komaj 25. Malo sem zaj... user posted image  Še dobro, da sem zadnji cajt pobegnila, da me ni sestra vprašala, kaj je narobe user posted image
Zaenkrat dovolj, čeprav vidim, da bom še kaj pisala... malecka_mateja, danes se ti čveka?
Ajd

(odgovor članu visnjaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.