ribicau
|
Zdravo! Naj vam povem, da nisem mogla iti s Kolumbo in Tabali na kavo! Ne boste verjele.... Grem k G na pregled. Pa me stehta (+10,7kg - pohvalno), pa pritisk, voda, kri vse bp. Potem pa gre poslušat utrip in najprej reče, da mu ni nič hudega, potem pa še kr posluša in pravi, joj, to je pa čisto preveč. Utrip se je gibal od 175-190! Mene je skor kap. Pa ta moja G nikoli ne komplicira, ampak danes zjutraj mi je pa po hitrem postopku napisala napotnico za CTG - urgentno. Je rekla, naj grem kr spotoma, ko grem domov...a si mislte - res je bilo urgentno. Potem sem šla od nje tko zbegana, da sploh ne vem, kako sem domov pršla. Nisem hotela it v Kranj, ker sem se odločila, da bom rodila na Jesenicah in sem šla domov po ruzak in in sva bila par minutk pred 10. uro že na Jesenicah (sej veste, kaj pa če bi mi sprožil, al pa če bi tam ostala...). Tam pa vrsta za popizd.....U glavnem zatežim, da sem urgentno in me res takoj dajo na CTG. Popadkov nič, utrip pa je bil okrog 150 v povprečju, vmes pa je skalal do 170. Tam pa nobenga, da bi ga lahko karkoli vprašala. Meni je blo tko grozno, da so mi skor solze dol tekle.... Pol pa grem nazaj v ambulanto in sem bila na vrsti ob 13.10! A si mislte, urgentno pa sem čakala 3 ure...No G mi je naredu UZ in ugotovil, da se je mali zadnjem mesecu zredil za samo 300 g, tako da sedaj tehta 2630g! BIP odgovarja za 35-36 t, FL odgovarja za 36-37 t, vstava glavična....u glavnem jest sem pa v 38 t!!!! Na zadnjem pregledu so bile velikosti ustrezne gestacijskim tednom, zdej pa razlika. Pol sem pa G vprašala a je OK ali ne, pa pravi je OK. Kontrolo imam danes teden pri svoji G. Sploh ne vem, kaj naj si zdej mislim! Ful bi še kakšnega vprašala za mnenje, ker me res skrbi. Najprej tale utrip, potem pa velikost oz. teža....res me je strah A ima katera kakšno idejo? Kolumbo in Tebali se pa opravičujem in obljubljam, da jih jaz v naslednjo častim kavo, samo če bosta še hoteli pridt.
|