zojaB
|
Pozdravljene vse Najprej čestitke vsem novopečenim mamicam , veliko užitkov in mirnih noči z vašimi škratki ...tise pa, ki ste v pričakovanju vam vsem želim hiter in lahek porod. Jaz počasi prihajam k sebi, danes je že 1 teden, odkar smo rodili. Sem bila pa prejšnji četrtek res cel dan nekaj čudna in boga, zvečer, ko sem se ulegla v posteljo in zaspala je nekaj počilo in začelo teči in je kar teklo in teklo, hitro vstanem, grem na wc in še kar teče..Najbolj grozno mi je bilo, ker sem bila sama. Pograbim telefon in pokličem mami in sestro, nato so me počasi transportirali v P, tam so me takoj iz sprejemne poslali na klistir in nato v porodno, kamor sem prišla malo čez polnoč. In nato se je začelo počasi, počasi. Ubijalo me je, da sem ležala tam sama, celo noč, vsake toliko je prišla kakšna sestra malo prečekirat, popadki so bili čist čudni, najprej na 5 minut, nato ponehali pol na 10-12 minut. Do 10-ih zjutraj sem se odprla komaj na 5 cm. Utrujena in v bolečinah sem potem ob 11-ih prosila, da mi dajo EA, vendar je nisem dobila, ker je bil anestezist pri eni operaciji v KC, tko da sem se morala še naprej sama mučit. Nato sem poklicala svojo sestro, da bi bila zraven pri porodu, kar je bila najboljša stvar, ki sem jo naredila, ker mi je bila res v veliko pomoč. No ob 12-ih ko so mi ravno hotli dat umetne popadke pa so se začeli moji hvalabogu stopnjevati in počasi se je začelo. Proti bolečinam sem dobila samo masko, pa še to sem skos bruhala. Ob 14:55 pa smo po dolgih mukah rodili. Danes bi rekla, da res ni bilo hudo, ful pomaga, da pravilno predihaš popadke. Rajši bi šla še 1x rodit, kot pa zdej trpet šive, ki bolijo. Bila sem na B oddelku, osebje je bilo res ful prijazno, nimam nobene pripombe. V nedeljo sva z malim angelčkom odšla domov. Sedaj se doma cartava in kar malo preveč razvajava. Se pa nekako čudno počutim, še vedno sem ful utrujena, brez energije, mogoče zato, ker bolj malo počivam, tolk me šivi bolijo, da ga tudi podojim najraje kar v stoje. Sicer pa se vse potrpi, sej prov dolgo pa tud ne bojo več boleli. Očka ni bil z nama v porodni, tud pogledat ga je prišel šele drugi dan in še to koma, ker je častil vse okoli, ker je dobil sina, mislim totalni kreten, še predno je sploh videl svojega otroka je že s prijatli zalil. Škoda sploh besed. Ta teden je sicer vsak dan z nama kakšno urco ali dve, to pa je tudi vse. Ah pa saj bo boljše. Šibam, mala sirena se oglaša.
< Sporočilo je popravil zojaB -- 18.1.2007 13:07:22 >
|