Adelina
|
Zdravo! No, zdaj upam, da bom lahko kaj več napisala. Torej naša Lana se je vendarle odločila, da bi rada ven prišla na rok, zato je vse potekalo zelo hitro. Kot sem 16.1. še pisala, se dopoldne ni še nič dogajalo, le izredno mirna je bila, popoldne ob 4-ih pa so se začeli popadki na 5 minut, ampak so bili tako malo boleči, da niti nisem bila prepričana, da je to to. In sem še veselo čistila in pospravljala. Se pa niso umirili, zato sem okrog sedmih začela premišljevati, če mogoče le ne bi šla v porodnišnico se mal pokazat. Doma sem potem počakala še do pol devetih, ko sva se odpravila. V porodnišnici na CTG-ju so se začeli bolj boleči, pol po klistirju pa sploh in se strnili na 3 minute. Ko sem se tuširala, so bili pa že ful močni in sem prišla v porodno sobo že na koncu-notri sem bila pribl. 15 minut, ko sem že rodila. Mi niso imeli časa priklopit niti CTG-ja, niti dat kaj proti bolečinam, ker se je Lani tako mudilo. Sedaj se crkljava doma. Je pridna, ponoči spi tudi po 6-7 ur, le prva dva dneva, ko sva prišli iz bolnice, se je malo privajala novemu okolju in je več prejokala. Bi pa sedaj imela par vprašanj za tiste, ki že crkljate. Kaj jeste oz. čemu se izogibate, če dojite. Ko sem malo brala, je toliko različnosti, da res ne vem, kaj naj jem. Kako je s surovo solato in sadjem. Če se temu izogibaš, ki baje povzroča krče, potem ne dobiš nič vitaminčkov Drugo vprašanje pa je v zvezi s pranjem oblačil. Ali vedno perete ločeno oz. za kaj se to priporoča? Je to le zaradi mehčalca, ki ga ne uporabljaš ali je še kakšna druga fora. Ker predno naberem cunj za en stroj, mine kar nekaj časa. Pa še zanima me, če otroške cunje likate tudi če jih sušite v sušilnem stroju oz. zakaj naj bi bilo likanje novorojenčkovih cunj obvezno? Tinca7, tebi pa seveda čestitke za Jana Vse ki še čakate na dan D, pa le potrpežljivo. Vem sicer, da vas že pošteno muči, pa vendar bo tudi pri vas prišel ta trenutek. Vse ob svojem času Toliko zaenkrat, pa-pa!
|