eva1
|
No da se še midve javimo-danes smo prišle dam-je imela zlatenico in je bila dan in pol pod lučko, jutri imamo spet kontrolo in res upam, da nama ne bo potrebno ostati v bolnici! Luna-daj prosim popravi naš datum poroda-rodila sem 6.1 in ne 7.1 ! Glede poroda lahko rečem, da ni primerjave s CR-veliko bolje je po naravni poti! Tiste ki nestrpno čakate, naj napišem, da nama je sex pospešil oz. takoj po sexu se je vse skupaj začelo! Moj je sicer mislil , da ga zafrkavam, vendar 20 minut po odnosu so se začeli krči na 20 minut(kot pri M), to je bilo ob 2h zjutraj, ob 5.30 so me prebudili krči, ki so bili na 5 minut, vendar niso bili nič kaj močni...opazila sem da se je čep odluščil...nato pa nisem vedela kaj naj, pa sem šla na RR brat kaj je kaj novega, in se je ulilo iz mene-voda je kar tekla in tekla...bilo je malo pred 8 zjutraj...no ko pa je vodo odtekla, pa so popadki izginili, v porodnišnico sem prišla brez popadkov, niti 1 cm nisem bila odprta...ob 11h so sledili umetni popadki, ob 13h se je začelo konkretno dogajati, ob pol osmih sem bila odprta 10cm, oglavica okronana, vendar nismo in nismo mogli poroditi, ker so se popadki ne glede na to, koliko so povečevali dozo kar nekako pojenjali...no potem, pa je babica rekla, da ima že odteklo glavico, da je treba poroditi, prerezala presredek in 21.28 je prijokala Alja...3670g, 53cm,obseg glavice 38cm! ja popolna je Toliko nahitro o porodu-bolelo je, ampak ni bilo panike, lahko rečem, da sem že pozabla, in da če bi bilo treba sedaj še 1x bi takoj šla...sedim že tudi skoraj normalno, šivi le še malo bolijo, drugače vse ok! Pa seveda čestitke vsem ki ste že mamice , pa čimlažji porod vsem ki še čakate!
|