|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice
8.1.2007 16:05:48   
onina
Adriana_m, ko je svakinji oddekla voda, je tudi poklicala rešilca...no, čakali smo ga več kot 1 uro in, ko je prišel, je šel v sobo in rekel, naj kar lepo vstane, si da brisačo spodaj in gre v rešilca...no, to je potem tako, kot da bi počakala moža, da pride iz službe in greš v avto in se uležeš.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
8.1.2007 16:24:53   
Aja32
oj,

najprej bravo za vse novopečene mamice...user posted image user posted image user posted image

No, meni je v prvi nosečnosti odtekla voda ob desetih zvečer, sem šla lepo še pod tuš, nakar me je dragi lepo odpeljal do Postojne... Seveda sem v avto ležala... Med nogami pa mi je družbo delala brisača... user posted image user posted image user posted image

Tako, da ni velike panike... je pa res, da ni priporočljivo sedeti ali stati... Čeprav potem v porodni sobi itak iščeš vse možne poze, samo da bolečino popadkov čimbolj omiliš... Torej, pol minute sem sedela, naslednjo minuto sem hodila, pa klečala, pa ležala...

LP A

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
8.1.2007 17:17:38   
adriana_m
http://24ur.com/naslovnica/servisi/vizita/20070108_3087350.php

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
8.1.2007 17:45:20   
Blacky30
Jaz sem bila na predavanjih,ko je predavala babica iz MB porodnišnice. In nam je takrat rekla, da sploh ni treba panike vzganjat, če ti odteče voda. Da če se to zgodi ponoči in se popadki ne pojavijo, lahko pokličeš v porodnišnico in ti bodo najverjetneje rekle, da lahko kar spiš do jutra, zjutraj pa te mož pripelje rodit, nobenega rešilca in hitenja, če ni popadkov. Kaj pa vem? Vsak trdi drugače, najbolje je narediti, kakor se pač počutiš tisti trenutek. Če je prvi otrok, si itak cel paničen in jih večina prileti tja na vrat na nos, potem pa popadki minejo.user posted image  Ja, zdaj mi je smešno, ko je to že vse za mano.user posted image

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
8.1.2007 18:47:47   
adriana_m
No saj je dobro slišat še več mnenj... Ta sestra, ki je ven padla, se je res razburila, kasneje je tudi povedala zakaj, ona je zaradi tega izgubila otroka. Rekla je, prav je da ste panične, tukaj je treba biti paničen...
Kaj pa vem no, jaz bom verjetno po tem njenem pričevanju ravnala res tako kot je rekla, vležem se na bok in čakam, da me dajo na nosila. Ne maram tvegati niti en promil.

A bo katera dala celice hranit (sam je ful drago okrog 800.000 SIT baje)...

LPA.user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
8.1.2007 18:50:36   
lidijat
Jaz sem pa rodila pred 9 dnevi in prišla v P s popadki na 5 min, med vožnjo do P mi je 2x voda odtekla (po 1 dcl), pa sem šla še na klistir, britje in se mi je skoz vlivala voda ven, sem bila založena z velikanskimi vložki, večinoma sem bila stoje, ker me je šraufal, skratka cca 3 ure je trajalo, da smo prišli v porodno (je bla ful gužva za praznike, smo morali čakat) pa je bilo vse OK. Brez panike.

LP

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
8.1.2007 20:13:10   
Barbid
Živjo

Luna: je pa res srček tle tvoj Mark. Sem vesela, da se ti je uresničila želja in si rodila še v letu 2006, kot si želela.
Jaz čakam..........

Jutri je rok, amapk ne vem.... če ne bo nič imam kontrolo v četrtek.

Se pa bojim vsake noči. Že tri dni zapored, nekje od 22 ure dalje, pa do 3 zjutraj, ne vem ali so to popadki, ali pa se LANA samo premika. Vse oblike trebuha mi naredil. Da bi lahko rekla, da me ful boli, to glih ne, ampak trd trebuh pa kot v enem krču, ja to pa imam.
Mogoče me še malo špara, pa bo potem bolj bolelo - sam porod mislim.

Komaj že čakam, čeprav me je ful strah poroda. Čudno, a ?

Vsem lep pozdravček in mirno noč
Barbi

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
8.1.2007 20:37:19   
zima07
LUNA06, je pa res srček, tale vajin korenjak-kako velik in težak je bil, ko se je rodil?

Barbid, tudi meni moja pikica zadnje dva dni počne čuda stvari, trebuh mi trdi, spreminja oblike, špika, šraufa...ampak danes je bil CTG baje "full lep", otroček živahen-kontrola čez en teden (tako da se zgleda še nič ne dogajauser posted image )...Mi je pa moja g. rekla, da bova naslednjič pogledali, kako kaže, če bo mat.ustje zrelo, se bova zmenili, da bova rodili takrat, ko bo ona dežurna (predre mehur , doda popadke in sproži porod...-najbrž bo bolj bolelo, sem pa vesela, da bo ona zraven, ker ji zares zaupamuser posted image )...-A je še katera tako "dogovorjena"

Adriana, kateri avto sta pa kupila? Midva sva danes prevzela novega Berlingotauser posted image user posted image -prostora tolk, da se ti zmešauser posted image user posted image ...

Mirno noč vsem skupaj!

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
8.1.2007 20:45:09   
LUNA06
Težek je bil 3460g in velik 53cm.

Midva sicer nisva bila nič dogovorjena glede poroda.Sva pa imela ravno srečo, da je bil dežurna ravno kolegica od moža, tako da je bilo sem skupaj veliko lažje.
Ne vem pa kako je z bolečinami pri sproženem porodu.Dosti hujše kot običajno verjetno ne more bit.

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
8.1.2007 20:48:45   
zima07
Ne vem pa kako je z bolečinami pri sproženem porodu.Dosti hujše kot običajno verjetno ne more bit.

UPAM....user posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
8.1.2007 21:38:02   
bucka01
Ojla!
Luna06 da ti še jaz čestitam za tega lepotcauser posted image .

No pa da vam povem da tudi mene dva dni zdaj že kar pošteno zvija nevem od kje ji toliko energije to mi tako otrdeva trebuh da je nekaj neverjetnega potem pa še ta bolečina ki jo imam v dimljah pa pravi G da mi verjetno na živec pritiska boli pa kotuser posted image  ko grem na wc če ne sedim prav me začne ful bolet pa v križu tudi tako da komaj čakam petek ko grem ponovno na pregled.
Zdaj grem pa spat oz.počivat ker če kakšni 2 uri nebom zaspala.
Lahko noč.

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
9.1.2007 8:39:30   
Barbid
Živjo

Danes je najin PDP. NČ. Celo vso noč sva lepo pančkali. Lana se še ne bo "izselila" iz kraljevega apartmaja - trebuščka.

Zima: mene so že pregledali dvakrat vaginalno, točno vedo kolk sem odprta, (do zdaj 2 cm), pregled imam v  četrtek,  bom videla, če je kakšna sprememba. Če si odprt 3 cm, potem se lahko odločiš, da te dajo rodit.
In če bo tko, potem bo kar šla.  Ampak zvečer, ko dela babca, da bo zraven dihala - ko sva dogovorjene, samo ginekologinja mora  dati znak,da lahko spržijo porod. Pa saj bo.......   (drugače pa te pustijo lahko do deset dni čez rok).

No, zdaj mi šibamo še uredit moj avto - so mi ga nekaj poškodovali, tko da zavarovalnica, pa servis, pa take zadeve,... ja saj mogoče res nimam časa za rodit,  user posted image .

Se slišimo

Pozdravček  Barbi ?

No, je katera že nova mamica ?

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
9.1.2007 9:13:36   
adriana_m
Zima kupili smo Xsara Piccasso. Prostora kot v dnevni sobi (kmalu ga bo več kot v stanovanju, ker je zaradi baby rekvizitov stanovanje res vsak dan manjše. Še dobro, da se selimo v kratkem (do poletja?).
Barbid nekje sem prebrala, da pomaga seks, pa gibanje na splošno, pa še nekaj trikov je, med drugim:

Obstajajo pa naravni načini, kako spodbuditi porod, in tem se noseče Nemke zdaj močno izogibajo. Predčasni porod v visoki nosečnosti lahko sproži pitje rdečega vina, uživanje močno začinjene hrane in telesna vadba. Babice pa nosečnicam svetujejo tudi, naj se izognejo cimetu in klinčkom, ki sta v tem času priljubljeni začimbi, predvsem kot dodatek h kuhanemu vinu.

VEČ: http://24ur.com/naslovnica/servisi/vizita/20061227_3086748.php?Ari=1i20

Punce, če bi živele v Nemčiji bi se vsi napi malčki vozili v novih Džipih - najbolj varnem vozilu :)

Ali katera ve, ali lahko pustim darilo na informacijah porodnišnice, ker nočem vznemirjati dveh mamic, ki sta imeli carski, vendar bi jima raje nesla tja osebno kot po pošti pošiljala, ker potem moram vse prepakirati, pa je že lepo zavito...

Lepo se imejte, veliko se smejte...

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
9.1.2007 9:57:49   
ajja
Najprej čestitke vsem novopečenim mamicam in njihovim user posted image !

Luna, tvoj mali Mark je pa res pravi junak!

Zima, tudi jaz sem "dogovorjena" podobno kot ti, ampak v nedeljo 14., to je en dan po PDP. Upam, da bo, če ne bo nič že prej, takrat naš mali pa tudi moj mat. vrat pripravljen. Takrat je dežuren moj G in če bo vse O.K. in bom jaz za, bova sprožila porod. Zdaj mi ni nič več udobno, ponoči ne morem spati, kar naprej hodim na WC, pa nerodna sem postala, ampak malemu se nikamor ne mudi.

A mogoče katera ve, kako je z izbiro osebnega zdravnika za otročka?

Lepo se imejte!
A.

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
9.1.2007 11:06:52   
petraz
Pozdravljene!
LUNA06 kako lepega sončak imate....user posted image user posted image user posted image

Kako ste kaj naše mamice in bodoče mamice?? Zadnaj dva dni sta zame "peklenska". Zvečer sem dobila popadke, ki so trajali tam okoli 2 uri in nato sr je vse skupaj umirilo.... Ampak bolelo je pa ko user posted image user posted image  ...
Ne vem, ampak naš doejnček se verjetno namerava prej roditi ali kaj user posted image user posted image  
Jaz pa upam, da še ne... lahko bi se tudi v začetku februarja, saj imava s sestro naslednji mesec rojstni dan.

Z druge strani pa bi bila vesela, da je že konec vsega in da končno vidmo našega dojenčak.... še posebno sedaj ko imam ponoči ali pozno zvečer take močne lažne popadke.

Drugače se dobro počutim (če odmislim noč). Včeraj sem cel dan pospravljala in čistila, pa kuhala in prala... Komaj čakam jutri ko imam zopet CTG in bomo videli kaj mi bodo rekli. Verjetno to, da se vidmo čez en teden... user posted image user posted image

Spraševale ste kaj narediti ko ti odteče voda, pa partnerja še ni doma?? Meni je odtekla voda ob 01:25 h ponoči in sva se odpravila v P. Sedež moraš dati v naklon (kot) 45 stopinj, to pa je tudi vse. Ja, dobro je, če si date na sedež tudi kako vrečko in brisačo, če vam bi odtekala voda še naprej... Meni je še enkrat ko sem prišla pred vrata P... le zakaj!?? user posted image  user posted image  In potem so mi povedali da sem odprta šele 3 cm in da lahko gre partner domov user posted image  user posted image .... Tako, da sploh ni panike, in da lahko v miru počakate partnerja doma.... No, rodila pa sem šele ob 13:42 h.

Za pediatra se same odločite katerega bi imele. Tako je vsaj pri nas, na izbiro imamo dve pediatrinji..... Po porodu pokličeš v ZD in se naročiš na prvo posvetovalnico in poveš k kateremu pediatru/inji želiš...

Lep dan.... user posted image

(odgovor članu ajja)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
9.1.2007 13:25:07   
Barbid
Živjo

Adriana: hvala za nasvet. Edino kar je od naštetega izvedljivo je to, da skoz nekaj počnem in skačem na okoli - danes sva šla na servis pa na zavarovalnico za avto, ker je poštkodovan  - je nekdo v času praznikov naredil strel v prtljažnik z pravim metkom in sva imela cel kup papirjev za uredit, predno ga vzamejo v popravilo in predno grem rodit.

Kar zadeva rdečega vina, se ga ne upam napit , kaj bodo pa v porodnišnici rekl, če pridem tkale user posted image  tja  . Se me bi prec prijelo, ker toliko časa nisem pisla.

Kar zadeva sexa, se moj kar nekaj nazaj drži - ne vem česa se boji, pa mu dopovedujem, da bi že rodila, če bi se nebi on bolj bal kot jaz... moški user posted image ,

ja telovadit pa ne morem - me že vse tok boli  (medenca al kaj je to), da se kar bojim da ne bom razpadla - kot ostržek.

Ni lahko tole na kocu - kaj....

Ampak hvala za nasvete in vzpodbudo.

No, kje ste tiste, ki imate rok pred menoj......, kaj pa je z vami, nič sexa in vina......???

Barbi

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
9.1.2007 13:54:42   
karolina*
Pravkar sem prišla s P, kjer so mi naredili CTG pa še vedno nič novega...Popadkov ni, naslednja kontrola pa v petek... Tole čakanje pa postaja zdaj že malček mučno. Saj počutim se v redu ampak nešteti sms z enako vsebino "Kaj si že rodila" mi grejo pa počasi na živce user posted image  Saj vem, da nič slabega ne mislijo ampak če bi hotela vsem odgovorit, bi bankrotirala...

No, pa poglejmo kaj nam bo prinesel preostanek dneva

Pozdravček vsem

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
9.1.2007 16:29:40   
LUNA06
Ojla!

Adriana_m najbolje je, če se pozanimaš v katerem nadstropju ležita ti dve mamici in potem neseš tja gor in pustiš pri sestrah, ki so itak na hodniku (tko je nardila ena moja kolegica) in sem dobila takoj.Če pustiš pri vratarju potem čaka tam do naslednjih telegramov.Vsaj tko je meni ona rekla.

Ajja meni bo kar babca uštimala zdravnika tle u naši občini, pa tud G bom zamenjala, bom šla kar tu pri nas.Ker mi je gorza da bi mogla zdaj s ta malim iskat parking u LJ.Pa tud dosti bližje je.

A ste se kej pozanimale če vaša občina kaj prispeva ob rojstvu otroka?Pri nas dobimo denar, smo že poslali vlogo, sam ne vem kolk bo teg in kdaj.
Aja, kaj pa porodniška, a ktera ve kdaj je nakzana (kateri dan v mesecu)?

Drugače pa še vedno čakam na rojstni list....mali ma že nekaj eurov, pa bi mu rada odprla račun.Ne morm iz svoje kože....bančnica pač.
Se bom mogla res pozanimat kako je s tem.

No dejmo punce, nej gre še ktera rodit, da bo bolj pestro tule!

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
9.1.2007 19:45:57   
zima07
Barbid, meni ni g. nič rekla, koliko moram bit odprta, samo to, da mora biti mat.ustje zrelo...Da pa ona čaka največ 1 teden čez rok, potem pa ti vstavi prostaglandinske svečke-2 zapored v presledku nekaj ur-in da želi to narediti takrat, ko je dežurna in je tam cel dan-da sama opravi vse od A do Žuser posted image ...

Adriana_m, bravo za Picasso-jauser posted image ...Moj brat ga je tudi kupil, je družinica full zadovoljna, midva imava pa še štirinožno prijateljico, tako da rabiva še veeečji prtljažnik-in Berlingo ga, vsaj zaenkrat kaže, ima.....user posted image

Ajja, držim pesti, da zdržiš do nedelje in vama z g. uspe "speljat" vse, tako kot je treba...Je pa 14.1. lep datum-moj prvi nečak bo takrat star 4 letauser posted image ...
Za pediatra pa mislim, da si ga ali izbereš v pripadajočem zdravstvenem domu, ali pa kjerkoli drugje-lahko tudi privatnika s koncesijo...Btw: Ali katera pozna kakšnega zares dobrega/dobro v Ljubljani ( Bežigrad, Črnuče, Šiška, Center..?) Jaz vem za eno zares dobto, ki pa gre aprila v pokojuser posted image , tako da odpade....

Za dodatek od občine pa jaz nič ne vem-katera ve- za Ljubljano?

Aja, pa porodniška je baje 15. v mesecu (oz. 10.-15.)...

Pozdravček in mirno noč vsem!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
9.1.2007 21:59:45   
husa

Juhu!

Še sem živa in me res zelooooooo, zeloooooooooooo dolgo že ni bilo tu gor. No - berem že, pisala pa nisem od poletje.... 
Iskrene čestitke vsem, ki ste že rodileuser posted image user posted image user posted image !
No, moj PDP je jutri, ravno tako tudi CTG pri moji G.
Delam še vedno, čeprav od novega leta le še po 4-5 ur na dan. Čas mi hitreje mineva in sem prav živčna ob vikendih, ko ležim doma in čakam na popadke....user posted image . Še takrat vsaj za kakšno uro uidem v pisarno.
No, dogaja se pa še ničuser posted image . Pa tudi samega poroda me je strah ko...user posted image . Rodit grem sicer v LJ, ampak če bo možno, bom sigurno z epiduralno. Zmenjena sem z eno babico, pa je rekla, da mi bo povedala, kateri anastezist je dober, ker baje vsi niso...
No, vso srečo vsem čakajočim s porodom (kratko, neboleče) in neskončno veselja vsem mamicam z malimi štručkamiuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
10.1.2007 2:31:35   
onina
Ej, Zima, ta,ki gre v pokoj...a je to slučajno Tratnikova iz Črnuč? Jaz sem hotela k njej...a misliš, če bi se sedaj naročila k Tratnikovi, bi potem dobila njeno namestnico? Ali morda misliš katero drugo pediatrinjo?
Pozdravček.

(odgovor članu husa)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
10.1.2007 7:36:46   
petraz
Dobro jutro!

Sporočam vam, da se je oglasila Urša08, ki nam piše....

"Včeraj ob 7:54h se je rodil najin Nejček, velik 51 cm in težak 3360g."

user posted image user posted image user posted image  ČESTITAM......  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
10.1.2007 7:47:46   
bucka01
Urša08 user posted image user posted image user posted image za Nejčkauser posted image user posted image user posted image ter veliko srečnih in zdravih trenutkov vam želim.

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
10.1.2007 9:06:49   
zima07
Urša08, čestitke za Nejca!!!user posted image user posted image user posted image

Onina, ja na Dr. Tratnikovo sem mislila-moja nečaka jo imasta in so jim rekli, da si bo potrebno drugo pediatrinjo poiskat-ne vem, najbrž lahko počakaš na njeno namestnico, ampak spet ne veš, kakšna bo-oz. bi bil to izbor "na pamet"... Bomo videli-nekaj časa še imamo, a neuser posted image ...

Lp

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
10.1.2007 9:54:58   
adriana_m
URŠA08 Čuser posted image euser posted image suser posted image tuser posted image iuser posted image tuser posted image kuser posted image e za korenjaka Nejca!

LUNA06 iskrena hvala za informacijo! Izvedela sem, da je ena na intenzivni, mogoče bi lahko pustila tudi tam na enak način? Kje je sploh intenzivna, morda  na starem delu? Kaj pa pomeni, da si na intenzivni, ali je šlo zelo narobe ali kaj, če mora mamica tja?

lepo se imejte,

lp a.

< Sporočilo je popravil adriana_m -- 10.1.2007 10:00:58 >

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?