|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice
10.1.2007 12:22:19   
LUNA06
Urša08 čestitke za Nejca!user posted image user posted image user posted image
Da bi pridno papcal in vsaj ponoči spal!

Na intenzivni si, če je bil carski rez.Ni nujno da je kaj hudo narobe.Sem bla na obisku pri sodelavki, ki je rodila s 6-imi meseci, pa je bila v tretjem štuku P, ne vem pa če je to intenzivna.Verjetno je, ker drugače so otorčnice v 5.

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
10.1.2007 12:29:35   
LUNA06

user posted image JANUARČICE 2007

Veseli dan - nick mamice - ime novorojenčka - teža in velikost - PDP -

NOVOPEČENE MAMICE:

27.12. - Bianka - user posted image  dvojčka Nik (2700 g, 48 cm) in Nejc (2800 g, 49 cm) - PDP 16.1.
29.12. -
 LUNA06 - Mark (3460 g, 53 cm) - PDP 5.1. 
1.1. -
 R1taAna-Lucia Soraya (3.445 g, 49 cm) - PDP 16.12.
1.1. - Lora16 -  Zala - PDP 23.12.
1.1.
- tatam - user posted image  dvojčka Tosja (3200g, 48cm) in Anej (2950g) - PDP 29.1.
3.1. - Moj_mojNejc (3880 g, 52 cm)- PDP 21.12.
5.1. - Claudia - Mark (3860g, 55cm) - PDP 6.1.
6.1. - asandra1 - Klemen (3600g, 51 cm) - PDP 5.1.
6.1.laurago - user posted image  dvojčka Gaber (2220g, 47cm) in Gašper (2200g, 46cm)
7.1. - eva1 Alja (3670g, 53 cm) - PDP 12.1.
9.1.Urša08 Nejc (3360g, 51 cm) - PDP 17.1.

Čakajoče user posted image :

1.1.   - Matejci 
6.1.   -  Jesse -  user posted image  
8.1.   - karolina* -  user posted image
        - TanjaS
        - laky 
        - loja 
9.1.   - Barbid - 
Lana
10.1. - cat
        - husa - user posted image
12.1. - kkatka 
13.1. - ajja - user posted image
14.1. - pikica27 
        - Teja K.
15.1. - zojaB - user posted image
        - rdarci
        - metka_zone -
Nik
         - smrček - user posted image
16.1. - bučkica
        - Adelina - 
Lana
18.1. - saska27
19.1. - polhek76
        - klavdi
        - zima07 - user posted image
20.1. - zvezdica5
        - jerry 
22.1. - Jasnika
        - bucka01 -  
Julija
         - adriana_m - David
23.1. - tanja24 -  Gal
         - onina - user posted image
24.1. - lencika27 
25.1. - Tinca7 - user posted image
26.1. - solzica 
        - pikecpokec - 
Gal
27.1. - Cacka02 
        - jagoda80
        - polona25 
        - Aja32 
        - Mafin 
        - Zvončica in Peterpan
        - petraz 
28.1. - lokvanj 

30.1. - todler 
andrijana

Trenutno stanje:

user posted image
user posted image       11
user posted image user posted image       3

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
10.1.2007 12:32:06   
Aja32
Madonca - sami fantje... user posted image user posted image user posted image
Pa že lansko leto je bilo več fantkov kot punc rojenih v Sloveniji....

LP A

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
10.1.2007 12:54:16   
LUNA06
Ja mi zdej v prihodnje delamo punčko.
Upam, da bo ratalo!

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
10.1.2007 13:12:35   
Aja32
Dobra odločitev Luna...user posted image user posted image user posted image
No, mi bomo pa še videli - upam, da bo punčka, da malo popravimo stanje...user posted image user posted image user posted image

Mi je pa res vseeno... Tudi še en mali lulček je dobrošel...

Lp Auser posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
10.1.2007 13:21:12   
LUNA06
Aja32 a niste vprašali kaj bo?
Joj jst ne vem kako bi zdržala, da ne bi vedla.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
10.1.2007 14:18:55   
Aja32
Ne, nisva - se bomo pustili presenetiti... user posted image user posted image user posted image
Pa tudi filinga nimam kakšen spol bi lahko bil... Niti najmanj se mi ne svita... user posted image user posted image user posted image

Bomo videli...

Lp Auser posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
10.1.2007 14:39:45   
petraz
Lep pozdrav!

Sem rvno prišla domov z našim tamalim, ki je že pridno zaspal v avto, tako, da imam malo časa za "čvek"..

Danes sem imela CTG, povedali so mi, da je lep ctg in da se počasi pripravljam na porod. Kontrola čez en teden.... Tako, da imam CTG 17.01., pregled (zadnji) pri G. pa 18.01.

Samo probelm je v tem, da me sedaj tako "matra", da bi šla najraje nazaj... Saj ne vem, ampak pri Anžetu me ni nikoli  tako bolel trebuh in vse od trebuha navzdol...  A ima mogoče katera tudi take težave!?? A to pomeni, da se počasi odpiram user posted image  Če me misli sedaj vask dan tako boleti, potem si res raje želim iti rodit, kot pa da še naprej.....

In kako ste ve!? Kaj novega!? Mamice kako vaši dojenčki!? A pridno spijo in a se dojite?? Ko vas takole berem že komaj čaka, da dobimo našega dojenčak in da ga bom končno držala v naročju...

Veste kaj pa me zanima.... A so vam dali dojnečak po porodu na trebuh!? Namreč jaz tega nisem bila deležna pri prvem porodu, prav tako tudi partner ni prerezal popkovnice (čeprav si je to zelo želel), pa vam povem, da mi je še danes zelo težko pri srcu zaradi tega. Tako, da bom sedaj prosila babico, če mi lahko da dojenček na trebušček... da tudi jaz občutim kako je to.... Lepo!!!!

LUNA06 tudi mi smo bolj radovedne sorte, zato sem v prvi nosečnosti vprašala kaj bomo imeli, sedaj v drugi pa nisem želela vedeti, pa so nam sami povedali.... user posted image

Izplačilo porodnišek je tam okoli 15. v mesecu, otroški pa okoli 12. Vam pa prilagam internetno stran CSD, kjer vsak mesec napišejo kdaj je katero nakazilo... Tako, da vam ne bo potrebno vedno znova iskati...

http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp

Lep preostanek dneva...user posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
10.1.2007 14:45:44   
Aja32
Petraz - in kaj boste imeli? Lp Auser posted image

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
10.1.2007 15:00:12   
petraz
No, to pa bo ostala skrivnost ...... še par dni.... user posted image user posted image user posted image

Moja želja je bila, da bi imeli...

Saj bi povedala, ampak je ati rekel, da naj ostane skrivnost do konca.... Po vseh težavah, ki smo jih imeli... si pa želim roditi zdravega dojenčka.. to pa je vse... Lahko pa vam zaupam, da če bo punčka bo Pija, če pa fantek pa bo Nejc.

Težko se je vzdržati.... Pa vi Aja32, kaj pričakujete!???

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
10.1.2007 15:18:53   
bucka01
ojlauser posted image
No petraz da te potolažim da je tudi pri meni tako kot s tabo glede bolečin v trebuhu in vse ostalo.Ko sem bila noseča za prvega sem bila do zadnjega dne in še dan čez rok kot ptička na veji ful kondicije sem mela nič me ni bolelo.Je bil naš tako zelo miren dojenček je pa sedaj verjetno zaradi tega živuser posted image .
Če bi bilo tako kot je sedaj v drugo bi verjetno malo bolj premislila če bi se še odločila, ampak ko pa enkrat pride na svet pa tako ali tako vse pozabimo kaj ne?
No da ti povem da meni so dali tamalga na trebuh vendar le za par sekund in tudi popkovine ni naš prerezal mogoče 7let nazaj tega še niso toliko prakticirali kaj pa vemuser posted image
ČAW-ČAWuser posted image

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
10.1.2007 15:21:52   
Adelina
Pa še pozdravček od mene.

Novi mamici Urši08 seveda čestitke in vse naj, naj za malega Nejcauser posted image user posted image user posted image

Jaz pa grem jutri na pregled v porodnišnico in bomo videli, kaj bodo oz. bomo naredili. Jaz sicer tudi ne bi vprašala za spol, sam je bil moj tako firbčen, da sem mogla oz. je kar sam, ko je bil z mano na UZ. Zaenkrat samo to od mene, če pa bo kaj novega, pa sporočim.

Lep dan vsem, Adelina

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
10.1.2007 16:20:44   
LUNA06
No lepo Petraz, če bo fantek torej, bo že 4. Nejc med januarčicami.Jst pravm, da maš punčko...
Naš bi tudi bil Nejc, pa očku ni blo ušeč.No sej mogoče bi blo res hecno, ker je moj brat Jernej, pa zaenkrat še živimo usi pod isto streho.

Ja meni so Marka takoj zavili v pleničko in mi ga dali na trebuh.Tam je ostal kar nekaj časa in to je blo meni tko lepoooooooo.Pa tudi očku so ponudili prerezati popkovnico, vendar se je vzdržal, je to prepustil kolegici (specializantki ginekologije), ki je bila zraven pri porodu.Ona je to nardila s takim veseljem.Se mi zdi čudno, da drugje ne ponudijo tega očkom.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
10.1.2007 17:12:59   
zojaB
ČAw

Čestitke Urši08  user posted image user posted image user posted image

Kolk ste pridne, komi sem vas prebrala, no končno mam internet poštiman in dela tko, kot more.

LUNA06, tvoj Mark je ful bonbonček, bi ga kar snedla user posted image

Jest sem danes tko boga, celo noč me je spet matralo pa danes skor cel dan, ampak nč se ne stopnjuje, da bi šla v P, sam tkole bit skos je pa tud kriza no, sem že prov zmatrana od vsega, zatečena sem pa danes grozno, prste na rokah imam modre, nogavic ne morem imet na nogah, da o kakšnih čevljih sploh ne govorim.

Jest si ful želim, da bi šla lepo v petek rodit, pa ne vem če mi bo uspelo. Bi mogla kakšnga kandidata kje dobit za user posted image user posted image user posted image  ...hahahaha
pa mal bom po stopnicah hodila, mogoče bo pa pomagalo.

Oh presneto, skos telefon zvoni pa 100 smsov na dan, če sem še doma v enem kosu al v dveh, prov tečni so vsi.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
10.1.2007 22:26:16   
LUNA06
Adriana_m sori sm se mal zmotla pri tistem s P.Otročnice so v 3.štuku, intenzivna je pa nižje.Najbrž me je zmedlo to, da sem bča v sobi št.5.

ZojaB kako pa to, da tebi že težijo, sej maš pe celih 5 dni.Hvalabogu, da men ni noben težiu.No sej mogoče bi mi, če bi šla čez rok.

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
10.1.2007 22:39:47   
zima07
Pozdravljene!
Petraz, tudi mene zadnje 3 dni fino matra-boli me križ, cel trebuh, vse mi pritiska dol, ves čas me nekaj šraufa..in celo...občutek imam, da me boli nožnica oz. tam nekje spodaj...Zgleda, da se res vse skupaj širi...

Da je mera popolna, mi je pa od popoldneva še slabo...upam, da se me ni dotaknila trebušna viroza, ki zadnje čase razsaja po Ljubljaniuser posted image ...

Lepo spite!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
11.1.2007 9:54:36   
Aja32
No, jaz imam podobne probleme kot Zima07... Ful me zgaga peče in sem celo noč pila mleko, da se je zadeva malo ublažila...
Drugače me pa že ves dopoldne ful matra... dol pritiska, pa non-stop imam filing da me "na taveliko potrebo", ven pa ne gre nič... pa vsakih toliko časa me kakšen krč zgrabi...

Lp A

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
11.1.2007 10:07:32   
karolina*
Urša08 čestitke za malega Nejca user posted image

Jaz sem še vedno doma v enem kosu, 3 dni čez rok in mi počasi postaja že malo dolgčas, ko samo čakam kdaj se bo kaj začelo user posted image . Malo me vsake toliko špikne v spodnjem delu trebuha, pa kakšen krč v stegno me prime, to je pa tudi vse. Ne vem kako bi pospešila vse skupaj...

Tiste ki ste že rodile- ali ste imele v porodnišnici otročka ves čas ob sebi ali so vam ga ponoči odpeljali? V Postonjski P ti ga na tvojo željo ponoči odpeljejo pa ne vem kako se odločit, predvsem zaradi dojenja, saj ga ponoči, če ti ga odpeljejo oni nahranijo.

Pri nas je taka grozna megla, da nima človek niti skozi okno volje pogledat. Pa še navajeni je nismo, ker pri nas je res nikoli ni bilo...Zdaj pa...Ah, mal sem že tečna user posted image .

Lepo se imejte.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
11.1.2007 10:19:30   
adriana_m
Oj Luna hvala ti za info, sdem dostavila vceraj po dekompresiji. Pogledala sem slikice tvojega korenjaka - sweet! Komaj cakam, da zagledam svojega :)

Zdravje se pocasi izboljsuje. Upam, da bo David kar pocakal do roka, ceprav je spanje postalo umetnost...
Utrujena sem ful, spati pa ne morem...Gnezditveni sindrom mi dela preglavice... Ma saj bo...

Popek me boli zaposizit, a se katero? Da ni popkovine navil okrog cesa...

Bozajte busije, pesmice pojte svojim sonckom...

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
11.1.2007 10:19:49   
Aja32
Jaz sem rodila v postojnski porodnišnici in sem se odločila, da mi otročička odpeljejo ponoči... se pravi ob enajstih zvečer ti ga odpeljejo, ob peti uri zjutraj pa je že pri tebi... no, tako se v večini vse mamice odločijo...
Tistih 6 ur spanja je takrat pomembnih - vsaj za tiste, katere so imele težak porod... Se vsaj malo spočiješ in naspiš... Itak si po 5 dneh vržen na realna tla in spanja ponoči doma ni... user posted image user posted image user posted image
Nobena pa tudi ni imela problema potem naprej dojiti... Tako, da se ne obremenjuj glede tega...

LP A

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
11.1.2007 10:56:27   
ajja
Halo!

Najprej iskrene čestitke Urši08 za Nejca! user posted image user posted image user posted image

Vidim, da imate tudi druge podobne težave kot jaz. Prejle sem komaj prišla s sprehoda (enih 500m), ker me je tako začelo špikati po trebuhu, da nisem vedela, če se naj kar na pločnik vsedem ali naj le še grem malo. Tudi jaz imam ves čas občutek, da bi morala na "veliko potrebo", ampak ne gre, pa trtica me boli, pa vse mi dol tišči.... Komaj že čakam, da user posted image  pride.

Lepo se imejte! Saj bo kmalu!

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
11.1.2007 11:21:18   
LUNA06
Karolina* v LJ imaš otročka skoz pri sebi.Jaz nikakor ne bi pustila, da mi ga odpeljejo.Ker se mi zdi, da bi se prehitro navadil na flaško, če bi ga oni tam futrali, potem pa ne bi hotu več pr meni ejst.Je pa res, da je bil Mark ful priden ponoč, je skoz spau.Ena mamica zraven mene, je pa imela res težave, ker mala ni spala celo noč, no to pomeni, da tudi ostale nismo spale.Lahko rečem, da sem prve dne noči spala use skupaj dve ure, tako po deset minu naenkrat.Tretjo noč sem bla že prav izmučena, pa lih silvestrovo je blo....
U glavnem, jst ga ne bi dala stran.

Mi gremo danes na ultrazvok kolkov, ker mu ga zarad praznikov niso naredili u P.Upam, da bo vse OK in da ne bomo več rabli tolko plenic.

(odgovor članu ajja)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
11.1.2007 12:30:17   
adriana_m
LUNA kako je kaj s slikanjem  in snemanjem videa neposredno po porodu? se splaca vzeti kamero?Zanima me tudi kako se kaj dojite?

LPA.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
11.1.2007 14:51:10   
Barbid
Živjo

Evo men nazaj, skupaj z Lanouser posted image v trebuščku user posted image  

Cel dopoldne sem čakala na pregled, nora gužva,.

Še vedno sem odprta tolk kot pred enim tednom, nč se ne dogaja,  danes je 2 dni čez rok, tako da sva se zmenile v pondeljek 15.1, da grem rodit.
Itak do takrat ne bo stanje nič drugačno - tako mi je rekla, le 6 dni po roku, kar pa je čisto ok.

No, pa rec kaj user posted image ......greš  pač domov .

Mi je pa babca napisala: naj veliko sexva čez vikend.

Pa veste zakaj: ker je v spermi hormon PROSTOGLADIN. Ta sproža popadke.

Torej ni fora v samem sexu, položaju in še čem, (rdečmu vinu, sprehodu, pospravljanju itd. )  ..... ampak v sami sestavi sperme. 
Ji kar verjamem, glede na to, da ima za seboj že 25 let delovne dobe kot babica. Samo lahko mi bi to že prej povedala, pa bi se LANA že rodila.

Evo punce, zdaj pa prepričajte svoje može, da se naj še oni malo potrudijo in vam omogočijo lažji porod.

Pozdravček
Barbi

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
11.1.2007 16:20:12   
asandra1
ojla!
Da semalo javim.Njaprej čestitam vsem novopečenim mamicam!
Ful velikste napisale, moram prebrat, ko bo več časa in ko bom lažje sedelauser posted image .

Mi smo že doma in se počasi spoznavamo.Ja kar hiter je tole prišlo pr meni, tako da res ni nujno, da so kakršnikoli znaki prej. Jaz sem bila zvečerše čisto ok, sva bila z dragim še na večerji. Ponoči okoli treh pa je začelo štihat v križu in sem mislila, ne saj to ne more bit to. potem sem šla na Wc in je bilo nekaj čisto malo krvavega na na hlačkah. Mislila sem no, mogoče pa bo v prihodnjih dneh kaj. Potem sem pa brala, pa po netu surfala in vedno bolj me je pikalo v križu ion že tudi v trebuhu, samo še nisem dragega zbudila, sem se stuširala, uredila in potem sem zbudila dragega in sva štela na koliko časa so popadki, ker se mi je zdelo, da je to to in naenkrat je nekaj poknilo in vse je bilo mokro....Ja, takrat sem bila prepričana,da je treba it. in sva šla, ob šestih sva prišla v P, šla skozi vse birokratske postopke, ob 6.30 sem bila v prpodni in ne boste verjele ob 8 smo že rodili. Saj je bolelo, ampak je bilo hitro in ko ti ga položijo na trebuh kar ne moreš verjet, na vse pozabiš. Res je to nekaj najlepšega v življenju. Ja, atek je bil zelo ponosen, jaz pa kar nisem mogla verjet, ko sem videla to malo bitjece in vedno sem si želela otročka s črnimi laskami in res ima take dolge črne laske, da mu že lahko frizuro delamuser posted image .

Se opravičujem za napake, ker je bilo tole hitro napisano.....in moram še zelo pohvalit osebje mariborske porodnišnice in v porodni in na oddelku so bili vsi fantastični, res zelo prijazni....nisem mogla verjet, ker sem slišala kritike.Res so super!user posted image

lp

Življenje je lepo!

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?