|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
10.1.2007 13:49:33   
janapan
Teika, meni so izmerili tveganje 1: 4075 al nekaj takega in mi je ginekologinja rekla da je to zelo dobro in da se ji ne zdi potrebno it na dodatne preiskave.....baje da s tem hormonskim testom razmerje malo popravijo (na boljše ali slabše)....bolje sicer da ti odgovorijo tisrte ki so te hormonske teste opravile ampak po mojem ti ni treba skrbet imaš 1 možnost na 5000 in toliko da rodiš otroka z downovim sindromom da je zagotovo zdrav pa ti lahko pove samo AC.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
10.1.2007 14:11:47   
duhica
Palčica meni je sicer status septembr prenehal, se pa še z diplomo mučim, bi jo rada do maja končala. Zagovor pa je lahko tudi kasneje. Ampak mi nikakor ne gre, ker je preprosto preveč zanimivejših stvari.

Pa fajn študirajte, da bodo otroci navajeni, ko se rodijo in boste z njimi lahko naprej študirale!user posted image

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
10.1.2007 14:13:24   
Liona
Teika, moje tvganje je bilo 1: 4604 in mi je Pušenjak rekel, da je rezultat vredu, daleč od tveganja. Seveda pa ti samo AC da 100% odgovor, ampak jaz se zanj nisem odločila. Mislim, da se tudi punce z nekoliko večjim tveganjem niso odločile za AC. Kritična meja je pri 1:300. Tako da ne skrbi. Sicer je bila moja izmerjena NS max. 1.5 cm, ampak sem verjetno malo sarejša od tebe in imam že zaradi let tveganje višje, rezultata pa sta tam tam.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
10.1.2007 22:29:27   
ronja
zrak in kaj boš imela ti? user posted image aliuser posted image ? PO nikicini teoriji, je moj dec pa pol, da mi je tako slabo. Ena čistilka na faksu mi je tudi rekla, da je fantek, ker imam tako lepo kožo, da se pri punčakh spremeni koža na obrazu - 100 ljudi, 100 teorij. res pa mi očitno vse prerokujejo user posted image , no, meni bi bila tudi Ronja čisto všečuser posted image hihi, sem potem spodaj brala, da je duhica pa slišala vse obratno, tako da - naj bo karkoli, samo da ni dvospolnik;) Sploh se mi zdi to vse skup bolj za lase privlečeno, mami ni bilo slabo pri nobenem, pa mam sestro in bratca...

Ja, saj ne rečem, da je pametno it plavat z vročino, ampak nisem mogla bit cele dneve doma... Včeraj sem šla spet in sem si kupila nove kopalke, saj niti ni bil tak finančni zalogaj, sem se bala, da so še dražje - bile so cca 30 evrov. Sem jih par probala in te so bile najbolj raztegljive, pa sem jih kar vzela, saj za kaka dva meseca bojo že še, upam, glede na to, da zdaj še nimam ne vem kakega trebuščka (tudi v koplakah me še ne pogruntajouser posted image )... POtem pa bikinke, takrat itak ne bom več mogla prav trenirat, verjetno s tistim bauhom...

žabica, jaz zdaj lahko nosim še vse stare cote in nimam niti najmanj filinga, koliko se bom zredila in kam - tak da sem si rajši kupila kar navadne športne enodelne kopalke, ki jih bom lahko nosila zdaj še nekaj časa in tudi po porodu (vsaj upam, da se ne bom tako razlezla, da ne bom več not pasala) in pa še nekaj časa do takrat...  Zato si zdaj nisem še nič kupovala, bom morala počakat, da mi mal trebušček zraste... Ko sem pomerjala kopalke, sem seveda prodajalki povedala, da sem  na sredi 4. meseca, pa ni mogla verjet... Me je pol skoz hodla gledat, pa zmajevala z glavo, nikoli ne bi rekla...hihiuser posted image

NO, danes pa sem probala it v službo za par ur, pa miki moj, tole očitno ne bo tako hitro v redu...user posted image Sem se že zjutraj počutila zanič, pa sem mislila, da bo že prešlo... Ampak mi že dolgo ni bilo takooo zelooo slabo cel danuser posted image ... Bruhala sem itak, takoj potem, ko sem prvo stvar pojedla - to je bilo šele popoldne (in to to, kar se je fant ful potrudil skuhat, revež, user posted image jaz pa takoj ven vržemuser posted image ...), prej se nisem mogla prisilit k hrani, sem že brez tega skoraj bruhala...user posted image user posted image user posted image

NO,  v službi me je videl šef in me nagnal domov... user posted image Da zgledam zanič, da sem shujšana in belauser posted image in da moram mislit za dvauser posted image in da naj se pozdravim in naj se mi nikamor ne mudi... Da on itak računa, da me zdaj 2 leti ne bo - najprej tole, ko ne veš, kako bom zdrava, potem porodniška, potem so pa še tamali nekaj časa skoz bolani... A ni faca moj šef?user posted image user posted image Pa je tak starejši gospod, da ne bo pomote! Tak da danes nisem šla plavat, v bistvu še sedim komaj... Eh. Pa sem mislila, da sem že spet "carica" oz. on the road again, heheuser posted image

nogica, hehe, to je pa že malo bolj logično, 1000 za prenosnika, ne za coteuser posted image . user posted image ja, se strinjam s tabo, da je boljše počakat z novimi cotami zame... Razmišljala sem samo zaradi razprodaj zdaj, ampak saj kak kos bo že počakal, sploh pa moram videt, kdaj bom sploh rabila nove cote - mogoče bo takrat že precej toplo, pa je brezveze, da si kupujem neke tople hlače... pridno se uči - če it je v uteho, tudi jaz ponoči bedim in delam;)

nikica, brez skrbi, junija bomo vse navalile na morje in bomo junijke okupirale kako plažico in naj sam zjajo Primorci, kaka invazija user posted image jih je doletelauser posted image Takrat se zapre bazen, tako da bom jaz svojega kar popokala in bova vsak vikend lepo se namalala bodočemu dediju (mojemu fotru), da bom jaz lahko plavalauser posted image

Aja, a sem vam povedala, da se mi je včeraj zdelo, da sem z roko čutila brciko na trebuščku?user posted image Lubi je bil pa žal prepozen, pa saj nisem 100%, da je bilo to to, ampak je bilo zelo tako, kot naj bi bilo... No, bomo videli, čez teden ali dva...

Danes sva gledala Lost na računalniku in je tam Locke crkljal tamalega od Clair, če katera gleda, bo že vedela... In ne prašite, moj user posted image je bil čisto raznežen! Me je tko nežno pogledal in reku: "Lej, lubi, to pa kmal naju čaka!"user posted image Pa tko so mu učki žareli...

HIhi, KT, wellcome to the club, meni so prsa iz 70C zrasla na 75E!!! No, tuid moj lubi pravi, da se nimam kaj pritoževat zaradi tega:) Mogoče se zato trebušček ne pozna toliko... Ko smo se tuširale, pa se pogovarjamo o user posted image , pa ena vpraša, "ja kdo ga bo pa mel?" Pa druga, ki sem ji prej povelala, pa je bla ravno tako paf, ko je zvedela, reče: "ja ona!" So bile vse čist paf, pa so me spraševale, kje ga skrivam user posted image in če sem mela prej na not trebuhuser posted image - potem so si me seveda bolj podrobno ogledale in rekle, da če veš in če sem mela prej res čisto ploh trebuh, potem se vidiuser posted image jaz sem bila skoraj malo užaljena, da noben nič ne vidi, ker se nama s fantom zdi, da se mi že ful pozna, sploh pa v kopalkah... Sam res sem mela pa prej čisto ploh trebuh, zdaj zgleda pa pač bolj normalen... No, vsaj gibe sem zato lahko prej začutilauser posted image . Sem zadovoljna, da vem, da je vse ok. Zdaj se oglasi že večkrat na dan in sem prav happy. Sicer itak po slabostih vem, da je vse še normalno, heheuser posted image

melaverde,  ampak saj 58,8 pa še ni tako veliko! Koliko si pa visoka? Se mi zdi čudno, da ti že pri teh kilah rečejo za sadne dneve... NO, zdravniki že vejo, a ne?;)

Palčica, jaz sem za, vem za eno dobro slaščičarno, samo je bolj mala - Viki v Trnovem, lahko pa gremo tudi kam drugam, samo predlog.

HIhi, seveda se nam dogaja isto, meni je najbolj smešno, da so vsi bolj pametni kot jaz in kot zdravniki, "ja veš, vse to je vse od nosečnosti, prav gotovo, preveč se s tem obremenjuješ..." Pa mislim, punce, tle me že poznate - a se vam zdi, da se obremenjujem s tem? Nič ne pomaga, če povem, da me je pregledalo vsaj 5 zdravnikov in niti en ni mislil, da je to od nosečnosti... NIč ne pomaga, če rečem, da se prvi mesec, ko sem bruhala nisem nič sekirala, hodila v službo, vse,... Še vedno gonijo svoje... Ja, seveda, slabosti si človek zmisli... Pa vse veste, kako rada bi šla v službo, da sva si otroka želela oba, da ni nobene stvari, ki bi me morila, ne sanjam nič slabega, nič, nič težkega se mi ne dogaja... Ampak to je psiha, pa pika - za tiste, ki še niso bile noseče, ali pa so imele to srečo, da jim pač ni bilo slabo... Zveze s tem, da mi je bilo tudi po umetno vnešenem progesteronu (PKK) za znoret slabo, seveda ne vidijouser posted image Najboljše se je res nasmejat, pa si mislit svoje, čeprav it včasih res izbije dno...

Če me sprašujejo za spol, me ne moti, tudi če me vprašajo, kaj bi rajši ne, saj potem itak vsi sami pametno ugotovijo, daje važno, da je zdrav/a, hehe:) tudi če ugibajo, mi je samo zabavno, samo ko mi začnejo o tem, kako krekerji/prepečenci ali suh kruh v postelji pomagajo proti slabosti, me pa dvigne, ker sem 14 dni probavala - 1. dan 1 kreker, 2. dan 2 krekerja, in tako naprej dokler nisem prišla na celo vrečko in vse se je enako končalo - na wcju... Pa tega si ne dajo dopovedat, da itak ne bruham zjutraj, ker takrat ne jem, zato da ne bi bruhala, ampak jem po malem dopoldne, bruham pa popoldne po kosilu.

Pa poslušite ta biserček: zadnjič mi je ena razlagala, da to pa res ni problem, da vse zbruham, pa da mi nič ne paše jest, da ljudje preživijo tudi samo od sadja ali p acelo samo od sokov! - pa sicer zelo fajn ženska, profesorica na faksu... Ja, verjamem, samo dvomim, da od sadja lahko preživi in donosi prav dosti bolanih nosečk... Hehe, kaj pa ve mislite, naj jem samo sadje, hihi? PO moje bi kmalu imela spet 52 kil...

Veliko sreče v izpitnem obdobju vsem študentkam, itak da se vam bo izšlo, saj se do junija vse da!

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
11.1.2007 8:40:00   
melaverde
Dobro jutro !

najprej da tebi odgovorim Ronja, visoka sem 164 cm ( sem majhna ja) ampak njo je itak motila razlika od zadnjič do sedaj. čeprav 54 kg sem imela novembra in sedaj je januar...ma sej te sadne dneve ne smemo jemat tako drastično, je bolj hotela povdarit zdravo prehrano, veliko zelenjave in sadja.
Pol smo se itak zadebatirale in je rekla naj se izogibam alpskemu mleku, polnozrnat kruh obvezno ampak ne kupljen (poln barvil in konzervansov),... In kar vsi zelo radi povdarjajo, ne jemo več za dva user posted image .
Valda mi gre sedaj že vse malo na živce ker bi vsaj do poroda jedla vse kar se mi zaluštra, po porodu itak ne veš kako bo. Sin od prijateljice je alergičen skoraj na vse (jajca, moka, kvas, citrusi, stročnic itak ne sme) si morete mislit kakšna je ratala in kaj sploh je ?! katastrofa...
vsekakor pa moramo jesti raznoliko hrano, če živimo samo od sadja, kje bo potem otrok dobil beljakovine in vse ostalo kar potrebuje za rast ? V materinski so tudi povdarili železo, naj jemo suhe slive in špinačo ker potem bomo to mogle nadomeščat tabletami, ki niso tako super ne...

Prsa, moja nečakinja bi vam rekla srečne ve user posted image . Pri meni ni neke bistvene razlike, nič drugega ne vzhaja kot trebuh...včasih se prav sprašujem s čim in kako bom dojila....

sam Ronja, tvoje dete je že full napredno da že čutiš brcike ??? kaj bo še a...meni je rekel da pred 5. mesecem naj nič ne pričakujem v prvi nosečnosti...uffa!!

Zdaj smo začele teorijo o spolu, katera naj bi kaj imela... Kaj pa zares, nam bo katera zaupala kaj pričakuje?? Ali moramo čakat vse do morfologije ???

Ben, do takrat lepo se imejte in pazite nase !!!

P.S. Poleti pa vse k meni na morje user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
11.1.2007 10:03:26   
Palčica*
Ojla punce,

Sem se zdaj spomnila na Jackie , ravn en francoski dokumentarec sem gledala. Pa kaj je s to našo francozinjo? Me prav zanima kako jo je navdušilo novo okolje. No, Jackie mal poročej,pa sej veš- ne pozab na slovenščino,tud jaz ne razumem francosko,z izjemo res redkih besed.

Ronja user posted image , za predlog o lokaciji. Sem tudi sama imela v mislih Ljubljano,ne vem...se mi zdi,da je to nekako ostalim, ki nismo iz Ljubljane nekje "pol poti",ampak o.k.,lahko se zmenmo tudi drugače,če želite. Počakajmo še malo koliko jih bo dejansko za,čeprav meni število ni omejitev za srečanje. Predlogi so pa vedno dobrodošli,tako za datum kot kraj.

Jaz šibam na teren. Se beremo.

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
11.1.2007 11:08:59   
FLASK_A
Melaverde, jaz se že kar postavim v vrsto za k tebi na morje!!! Komaj čakam!!!!user posted image user posted image  Za spol pa naj druge povedo.. Mi bomo počakali do maja/junija. Kakor pa mi je rekla g, se do morfolije spol nekako samo ugiba.user posted image  

Palčica, Trnovo in slaščičarna je sicer super, ampak če nas bo več, bo najbrž problem parkiranja. Mogoče bi vam bilo všeč v hotelu MONS, restavracija POLNA SKLEDA. Parkingov malo morje, veliko prostora v sami restavraciji. Zvečer (po 7.uri) pa imajo popust za tortice, če je katera sladkosnedna user posted image

Premislite, če se vam zdi v redu. Če pa vas še kaj zanima, me kar vprašajte, v Polni skledi sem tako rekoč stalni gost user posted image .

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
11.1.2007 11:09:53   
FLASK_A
Uf, sem pozabla najpomembnejše: lokacija hotela- Ljubljana, ob avtocesti

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
11.1.2007 12:05:51   
Kati81
nikical hotel Mons se mi zdi super k je res blizu avtocete (izvoz Brdo), pa vidi se ga s ceste tko da ne moreš falit, pa seveda jaz stanujem čisto blizu tko da je zame super.

Lahko pa tud kje drugje saj je v bistvu vseeno, sam je treba še datum določit, sam ne med 20 in 27.1. ker mene ni, grem na smučanje, sam ki ga zame letos ne bo, bom bolj sprehajalka, no bom že preživela.

Lep popoldan

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
11.1.2007 13:50:45   
zrak
Ronja ne vem še za spol.. ginekolog je nekaj namignu ampak ni 100%...tako da dejansko ni nič povedal..

Jaz pa čutim sama pri sebi , da bo fantek.. Pa drugi mi govorijo, ker imam lepo kožo bo fantek.. potem pa drugi, ker ti je šlo vse v tebuh in rit bo punčka.. haha

Ne vem, občutek je da je fantek, kaj bo pa bomo videli..moj dragi bo čisto zmešan od sreče če bo fantič... sicer karkoli je samo da je zdravo in da bomo srečni haha

Melaverde tudi jaz še ne čutim vbrcike.. vsake toliko začutim kot neko težo , pa ne vem ali je to premikanje ali kaj..prav nekih posebnih mehurčkov tudi ne čutim.. pa ne morem rečt da sem debele postave..in da zato ne čutim.. od vedno sem imela največ 52 kg.. na višino 168, tako da ne drži da suhe čutijo prej..  Sem pa zdaj že na 58 kg... haha..Jaz ne morem več nič starega obleči...

imejte se lepo ,, papa

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
11.1.2007 14:53:00   
melaverde
ojla Zrak,

ma kaj sem slabo razumela ali si se tudi ti zredila iz 52kg na 58 kg ??
je kaj komentiral tvoj ginekolog (te sprašujem glede na to da sva s tedni tam tam in sem jaz pretiravala user posted image )
ma svojih oblačil tudi jaz ne nosim več že dolgo...z majčkami še nekako gre, hlače so hitro postale problem.

ste kaj opazile, če vam že zatekajo noge? kaj pa k telovadbi hodite kaj?

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
11.1.2007 16:31:22   
janapan
Jaz sem se do sedaj zredila 3 kg..sem bila pa tri tedne nazaj pri g in sem imela takrat tudi +3 (prejšnji večer večerja s firmo) in mi je sestra ful zatežila in mi tudi priporočala neko skoraj absurdno dieto (še ko sem hujšala nisem jedla tako malo) in sicer mi je priporočala pač nič sladkega in mastnega, na dan lahko pojem eno polnozrnato žemljico, za kosilo trki kuhane krompirje in malo mesa za večerjo pa raje samo kakšno jabolko. Sadja pa ne smem preveč ker ima sladkor...pa nimam kakšne sladkorne al kaj takega ; ).
No pol sem pa ginekologinjo vprašala in je rekla da je sestra mal pretiravala in da težijo bolj iz preventive da se vseeno mal paziš da se ne razlezeš.

Sicer nimam kakšnih napadov lahkote, se mi zdi da jem enako kot prej, res pa je da sem  manj aktivna, pa še prazniki so bli vmes...in res je da sem prej kakšen dan tud kakšen obrok preskočila ker nisem imela časa jest, sedaj si tega ne privoščim.

Drugače se mi pa zdi da imam ful velik trebušček. V torek sem bila prvič na šoli za starše in sem imela največji trebuh od vseh tistih ki rodijo junija...upam samo da ne bom kot moja mama...ko je nosila mene je imela trebuh velik kot sod ; ))

Neposredna povezava do sporočila: 1437
11.1.2007 17:06:01   
Anonimen
Jaz bom pa kar tiho glede kilogramov, ker sem se konec decembra kar poredila še za dodatna dva kilograma, tako da sem šla gor že 4 kg. Ampak men se zdi to kar normalno - bom vidla kako bom kregana drug teden ko imam pregled. Morala bi imet morfologijo, ampak  mam tak čuden filing, ker ta moja ginekologinja mi prav nič ne pove, če pa jo kaj vprašam ji je pa to takoj odveč.

ronja  ja tole s tem tvojim zdravjem je pa res grozno. Uboga si. Mene samo en dan grabi vročina pa sem čisto paf, kaj šele, da bi bila tako kot ti, po moje me pobere user posted image user posted image .
Aja na razprodajah pa je zdaj po moje že kar kriza glede majhnih številk, tako da ti kar počakaj na pomladno robo v februarju. Jaz sem v kepici komaj še dobila dve majčki ta male številke.

palčica ja jaz sem tudi za, da se dobimo pa mi je tudi vseeno kje, samo da je v Ljubljani, ker mam že do tam dovolj daleč (50km).

Ja zdaj pa spet adijo za nekaj dni. Se grem učit, vikend pa spet delam. user posted image user posted image

Se moram pohvalt user posted image user posted image , da sem dobila prenosnika, tko da še par dni pa bodo naloženi vsi programi ki jih potrebujem, potem pa vam veselo tipkam že iz tam.

LP pa lep vikend, če se ne slišmo več.

(odgovor članu janapan)
  Neposredna povezava do sporočila: 1438
12.1.2007 7:35:13   
Tracy
Kar zgroženo prebiram ta vaša poročila o hujšanju in dietah, ki vam jih predlagajo sestre pri G. Saj ne bi nič rekla ko bi šle gor do sedaj že za 10 kg. Ne pa za 3 ali 4. Sama sem do danes (imam pregled) šla gor za 5 kg. Pri prvem sem do priljižno tega tedna šla za 8 kg. Nikoli in nikdar mi nobena sestra in niti G ni omenila diete. Pa sem se roko na srce kar grdo zredila (v prvi user posted image ).
Ne vem no. A jim ni pomembno, da se me dobro počutimo in da so naši user posted image  zdravi? Kamorkoli stopiš, pa nas samo pumpajo z raznoraznimi dietami user posted image .

No danes imam pregled, kot sem že omenila. KOmaj čakam. Mislim da je še malo prezgodaj za morfologijo, tako da jo bom verjetno imela čez en mesec. Sicer pa upam da bo vse oK.
lp

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
12.1.2007 9:57:47   
Anonimen
Ja Tracy saj imaš prav glede teh diet in hujšanja. Ampak meni je sestra rekla, da se v celi nosečnosti lahko zredim za 12 kg. Kar bo viška bomo hujšali. user posted image
Valda se pol sekiraš za vsako kilo ki jo dobiš. Jaz se ful slabo počutim, ker cele dneve sedim in nič ne migam in mislim, da mi vse to zaleže. Sicer pa se zdim sama sebi včasih komplicirana user posted image user posted image user posted image

Včasih imam na momente kar ene butaste blodnje in pol se brezzveze sekiram in najedam še drugim. Včeraj in danes je najbrž en tak dan ko se pač sekiram za vse. Bo bolje.

Zdaj pa učit.

Bodte pridne, pa pobožajte svoje bajsaste bušijeuser posted image user posted image .

(odgovor članu Tracy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1440
12.1.2007 10:06:02   
Tracy
Sem ravno prišla iz pregleda.
Veš nogica, saj ne da bi tebe kaj kregala. Jaz verjamem da se ti sekiraš, tudi jaz bi se. Hotla sem samo povedat, da s temi dietami, razne veleumne sestre naredijo več škode kot koristi.
Sicer pa je z našo user posted image  vse ok. Slišali smo srček lepo biti. Sedaj pa spet čez 4 tedne- morfologija (jupiiii).
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
12.1.2007 12:44:03   
babajči
Ojla pupe, po dolgem času!

Sem morala kar dolgo brati te chatke...No, mi lepo napredujemo...kilce so šle gor, moj ex-ravni trebuh je že fajn okrogel-moram že nosečniške hlače nosit. Sicer me je včeraj na pregledu skoraj kap zadela, ko je tehtnica pokazala 72kg (!!!, sicer na poln želodec, mehur in še oblečena, pa v škornjih), ampak sem se danes pomirila, ko sem stopila na svojo tehtnico, tešča in brez oblačil (tako, kot se tehtam vedno) in je pokazalo 68,5 kg, kar pomeni, da sem se v 18 tednih in 2 dnevih zredila za 4,5 kg. Te ambulantne tehtnice pa itak vedno več kažejo, kot domače (ali pa obratno). Ampak najpomembneje je, da vemo razliko v kg. Na dieto sploh ne pomislim...čeprav bi morda morala mal zmanjšat sladkarije...ampak je taaaakoooo težkooooo!!!

Pozdravček vsem...

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
13.1.2007 9:54:30   
KT
Jutro srečke!

Kakšen dan nas čaka - idealno za naše obvezno razgibavanje in uživanje. Jutranji čajček, klepet s prijatelji in martinčkanje na soncuuser posted image . Naša pikica user posted image  veselo brca, še posebno, če mami lepo počiva in ne leta okoli. Moram priznati, da sem se včeraj kar malo vstrašila user posted image  saj me je cel večer bolelo v spodnjem delu trebuha, kot neko tiščanje, trebuh pa je bil tudi popolnoma otrdel. Drugače se odlično počutim in bom konec tedna namenila počitku. Delavnik je za mene postal kar malo prenaporen. Pa še kar bi spala in spala in spala, prijateljice pa so mi že pred parimi tedni obljubljale, da v drugem tromesečju bom pa polna energije user posted image  .... Kje je sedaj ta energijauser posted image ?

Uživajte!

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
13.1.2007 10:33:35   
FLASK_A
KT, ne skrbi, sem prav ista kot ti. Kmalu se utrudim, veliko počivam, kar cel čas bi spala.... Ampak zdaj, ko so tako lepi dnevi, sem pa kar cele dneve na zraku- zvečer pa seveda koma user posted image

Moj mali tudi že fuul brca, včeraj je celo presenetil bodočega očkata s konretno brciko, ko je imel roko na mojem trebuščku user posted image user posted image user posted image user posted image

Punce, glede otrdelosti trebuha me nekaj zanima- ali je že katera slišala, da imamo lahko popadke že po 20.T. Pa ne me zdaj čudno gledat- ne porodne ampak popadke pač. So ful nežni (pač manj intenzivni), mišice se ti stisnejo, boli, potem pa popusti. No, o tem nam je nekaj na šoli za starše govorila. Se mi zdi, da je to to, kar se nam nekaterim zdaj dogaja.user posted image

Lep dan vam želim, pobožajte svoje pikice in plubčkajte svoje bodoče očkate user posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
13.1.2007 11:47:25   
Tracy
Ja nikical, popadki so lahko že zelo zgodaj- lažni popadki. Vsaj mislim da se tako imenujejo. Mislim da ni neke panike glede teh popadkov. Telo oz. maternica se pač pripravlja na veliko delo.
lp

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
13.1.2007 12:42:51   
zrak
Melaverde... nihče mi ni rekel, da sem se preveč zredila.. niti sestra niti ginekolog.. Tudi če ne bi nič jedla in samo pila bi se zredila, ker se povečajo prsi, maternica, otrok, volumen krvi kar za 22%.. normalno da smo težje.. pa voda in vse... Pa malo maščobe se mora tudi nabrat zaradi dojenja.. Jaz se s tem ne obremenjujem.. res, da me kap ko grem na tehnico, ker sem bila vedno drobna.. O dieti pa niti govora.. vse moramo jesti.. tudi kruh.. kamor koli pogledate kaj mora jesti nosečnica in katere snovi potrebuje.. je vsepovsod omenjen tudi polnozrnat kruh.. jaz bom jedla vse, tako kot do zdaj .. tj. od kruha pa do sadja in zelenjave in mesa.. vse.. seveda v zmernih količinah ali pa večkrat po malo..

Mogoče sem včeraj končno začutila user posted image , mogoče .. še vedno nisem prepričana..

Sem pa na bolniški in v torek imam ponovno pregled..

tiste ki ste na bolniški ste imele že kakšno kontrolo???

Naslednji mesec sem pa mislila iti v materinsko.. a je katera že bila?

lepo se imejte papauser posted image

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 1446
14.1.2007 16:25:49   
melaverde
Ciao punce,
najprej se sprašujem o kakem lepem vremenu govorite, ker na primorskem je taka megla user posted image , edino včeraj je en sončni žarek pokukal in dokler sem vse oprala in dala sušit ni bilo o njem ne duha ne sluha ?!
Jaz še vedno ne čutim ničesar, vedno bolj pogosto se sprašujem če je normalno??
Malo sem jezna ker od torka, ko sem bila na pregledu, ne jem po 18 uri, pijem samo navadne jogurte s čim manj maščobami, jedilnik je bil sestavljen iz samih zdravih stvari (sadje, zelenjava, teletina) in sem prišla na 60 kg ???? ma kako vzhajam kot kruh???? počasi se že sprašujem kaj raste v meni...majhna trakuljica user posted image . ma upam, da se bom pomirila in počakala do ultrazvoka da vsaj vidim ali je otroček tako velik in težek, ker ni opazit da bi se mi kje voda nabirala. Bo?!

Zrak, moja sestra ravnokar obiskuje materinsko šolo v Izoli (oziroma so jo v petek zaključili) in je full navdušena, ker za prejšnjo nosečnost je hodila v Koper. Ampak pravi, da jo zaenkrat obiskujejo zamo februarčice? je to kje določeno oz. predpisano ali se bojijo da do roka vse pozabimo??

Lep preostanek nedelje vam želim,
ciaoo

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
15.1.2007 10:39:04   
Kati81
Melaverde ma ne sekiraj se ker za brce imaš še čas moja kolegica jih je šle pri 24 tednih tko da ni panike. Meni pa se že par dni zjutraj tko zavrti da se moram še za kake  pet minut uležt na posteljo, morda je to zato ker tako malo jem, mi pašejo samo določene stvari, pred nosečnostjo sem pojedla full več kot sedaj.
No ja v sredo imam pregled in  bomo videli kaj bo rekla moja G.

Neposredna povezava do sporočila: 1448
15.1.2007 12:33:19   
ANDREJA 75
Haj
Da se vam malo oglasim po dolgem času vendar me računalnik te dne močno jezi.
Od prejšnega tedna kar noče delati user posted image internet totalno štrika bomo videli če bodo v tem tednu uspeli priti to stvar popravit!!!
DRUGAČE!!! V torek 9.1 sem imela ginekologa zredila sem se eno kilco kar je rekla da je premalo na mesec ,ker pač nosimuser posted image user posted image ,da naj malo več papcam.
Drugače me pa zanima če vas ginekolog stalo pri vsaki kontroli pregleda vaginalno mene namreč boli kotuser posted image in še to če katera hodi v leonišče v porodnišnico Ljubljano popoldne do katerega tedna je potrebno doplačevati(15 e) in kdaj te da ginekolog v dopoldansko ambulanto. Mislim da bi mene morala že dati glede na to da nosim user posted image user posted image .  30.1 imam morfologijo ob 15.30 in tudi to bom morala doplačati to me že močno jezi , mislim si namreč da bi lahko imeleuser posted image brez doplačila!!!Mislim si tudi da se premalo G INEKOLOG

zavzame zame kakšne izkušnje imate pa ve!Drugače občasno (dozdeva se mi  da občutim kakšno brciko ampak nič posebnega ) tako da me kar malo skrbi če je vse okuser posted image user posted image Punce kakšne so od začetka brcike ali od tistega dne ko jih začutiš   jih čutiš vsak dan in koliko močne so???? Malo sem namreč zaskrbljena glede na to da nosimuser posted image user posted image

Kako pa je kaj z Lucko bucko kako je prestala AC NIČ SE NE JAVI!!!
POZDRAVČEK VSEM!!!!

16.05.2007 sta se nam pridružila MAJ IN GAL!!!!

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
15.1.2007 13:07:21   
zabica26
  Se še jaz malo javim. Hujšanja in zgražanja sester glede pridobivanja teže ne bom komentirala. Meni gre to že na splošno na živce. Sama sm sicer suha oziroma normalna in jem vse in se res nikoli nisem pri nobeni stvari nazaj držala (ok, pri jajcih sem se, ker sem jih pojedla veliko na teden…na oko, umešana, jajčna solata, pa še v ostali hrani). Drugače pa sama vidim, da določene dneve imam večji apetit, mi več stvari paše, včasih pa so dnevi, ko enostavno ne spravim nič vase-razen zajtrka in večerje. Seveda poskušam jesti čim bolj raznoliko hrano, ampak če ne uspem pač ne. Glede kil se pa po moje že vsaka zase pazi (lahko tudi sekira), tako da res ne rabimo še ene zunanje »slabe vesti«. Sama vem, da si želim bit luštna, polna in nasmejana nosečnica. Srečka nosečka.user posted image   Pa še malo glede oblek-dons sem se prvič spravila v službo v nosečniških hlačah in enem oprijetem zimskem puloverčku. Tko da, tudi tisti, ki so ugibali ali sem ali nisem, dons vejo, da sem. Hahaha… So pa nosečniške hlače res zakon. Tako svobodno se počutim. user posted image Glede nakupa oblačila sem bila pa kr malo razočarana. Za mene je najboljša roba v Popku. Bila pa sem še v La Vie in v Kepici. Bom mal več napisala za tiste, ki še kupujete: Popek: sami šivajo, sami popravljajo. Velika izbira, tudi za manjše, lepi modeli. Od klasičnih stvari na naramnice, do hlač na rob, spodnjega perila, žabic, žametnih hlač, kril…šivajo tudi svečana oblačila po meri. Res imajo luštne stvari in prijazne prodajalke. Sama sem kupila elegantne hlače za v službo (material je odličen-pralna volna in res se super nosijo), športne žametne hlače, eno srajčko (ruski ovratnik, taka z rožicami in za veliiiik trebuh), dve bombažni majčki, ene žabice. Za vse skupi sem dala pa okoli 160€. Grem pa še po majčko k ma na trebuhu napis pridem junija, ampak zdej niso imeli moje številke. Drugače pa bodo imeli februarja oz. po koncu teh razprodaj, še razprodajo lanskih poletnih oblek, tako da se splača it malo pogledat. user posted image La Vie:pr njih sem opazila kostime, barve so mi bile tudi blizu, ampak nič mi ni bilo prav. Bombažne majčke so sicer izgledale čist ok, ampak hlače, krila pa bistveno slabši materiali. Lahko da sem krivična, ampak jaz tam nisem nič našla, sem pa v garderobo nesla ene 15 artiklov sigurno. Ene kavbojke sm že sedaj komi gor spravla, si ne predstavljam kako bi jih s trebuhom.user posted image Kepica: tukaj sem bila pa najbolj razočarana. Kadar sem šla mimo, sem si rekla, da tukaj bom pa jst kupovala-potem pa razočaranje. Res je, da je veliko stvari v majhni številki pobranih, ampak vseeno. Hlače so bile vse široke, slabi modeli. Všeč sta mi bili dve obleki-ena je bila iz obupnega materiala, a dober kroj, druga pa po mnenju mojega »za stare mame«. No, pa tut cena je bila brez znižanja 27 tisoč, zdaj pa 18, ampak to me niti ni motilo, sej je bila taka »ne za vsak dan«, ampak motila me je košarica za joške…hm, najmanj za E je bila.user posted image Modeli kavbojk mi niso ustrezali, krila pa so bila predolga in spet en čuden material. Benetton: v Emporiumu sem bila. Čeprav imajo malo, imajo tisto dokaj luštno-v njihovem športnem stilu. Kupila sem ene luštne hlače na rob in trenirko. Trenirka je res udobna. Bom šla še kej pogledat, ker so imeli lepa krilca, ampak v večjih številkah, jst pa rabim xs. Pa še ena trgovina je v Emporiumu, takoj ob vhodu desno in do konca (v kotu): žal je meni njihova 36 prevelika, imajo pa luštne pajkice za doma in ven, potem imajo pa še krila, kavbojke, hlače, majčke…ne vem pa, kako stoji, ker je bilo meni res vse veliko.   Sicer bom še hodila naokoli pri spomladanski kolekciji, bom pa šla še malo v tujino. Mi kaj priporočate v Italiji, Avstriji?   Drugače grem pa danes dat vodo, ker imam čez dva dni pregled pri G. Komaj čakam…Aja, buši pa prou očitno raste. Včeraj sem tudi za doma že oblekla nosečniško trenirko in sem se super počutila. Zdej grem samo še po zalogo nosečniških žabic v Popka. Veste, da bi imeli kje tudi pisane nosečniške žabice? Za na kiklco? Pa eno fajn kiklco za v službo bi imela…jo bom že našla.   Kaj sem se razpisala…se mi je res dalo!  user posted image   Aja, glede brcik…jaz jih tut še ne čutim, čeprav me je prejšnji teden dva dni nekaj žgečkalo po trebuhu-občutek mehurčkov kot ga ve opisujete, ampak zdej pa že en teden nič. Bo že…vse ob svojem času.   Aja, še neki. Šla sem malo pogledat pohištvo-pet minut preveč časa sem imela. Bila sem navdušena nad pohištvom Stokke, ampak zdej sem ga videla v živo in sem prav razočarana. Najbolj otroško mi je delovalo pohištvo od Lip Poljčane. Ampak je še nekaj časa, tako da lepo počasi…Glede vozička je bil v igri tudi Stokke, ampak sem pa razočarana nad rdečo barvo. O, jej…mogoče bom samo barvo zamenjala, ker sam model mi je blazno všeč in praktičen. Bomo vidl, je še neki časa. Sem pa dobila predračun za voziček in pride z eno vrečo, koplet voziček z dežničkom in maxi cosi 1100€.  user posted image   Ah, ja…gremo lepo počas. Kaj sm čveka…kaj bo šele v živo. user posted image

(odgovor članu ANDREJA 75)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?