|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
30.12.2006 21:14:36   
Anonimen
Ojla punce moje!

Kako ste kaj? Jaz sem pa malo zaskrbljena. Moj buši mi že par dni otrdeva po večkrat na dan, ampak danes je bilo pa hudo user posted image ker me je parkrat ornk špiknalo v spodnjem delu trebuha. Sem se prav zbala in hotla sem si zapomniti uro, kdaj me je zabolelo... Kaj pa če so popadki? Trebuh medtem trd ko kamen, bebek ni brcal, bolelo ko hudič, pol pa kr naenkrat olajšanje, bebek zabrca oz. se premakne in bolečina poneha. Zgledalo je kot en krč. Upam da tega ponoči ne bo, ker če bo, bom že panično letela proti bolnici. Kaj pa naj drugega? user posted image Mojemu sploh ne smem priznati, da boli ko hudič, ker je glede tega bolj paničen kot jaz. A se vam to dogaja?

Grem spet počivat pred tv, se še oglasim pred spanjem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1476
31.12.2006 8:13:02   
malecka_mateja
dobro jutro!
jasna četi otrdi 7x na dan ali več se pojdi raje pokazat k zdravniku!pa tudi če boli baje moreš takoj k zdravniku!zdaj pa nevem!naj ti še druge kaj napišejo!

jaz pa spet nič spala ker sem kaljala v eno in nos brisala!me že tako trebuh od kašlja boli da joj! mala pa prebedi celo noč z mano in brca! kak jo more premetavat ker jaz tako hudo kašljam!boga!
amapk kaj čmo!če jem med jem hals bombone ki so mik vedno pomagali proti kašlju sedaj pa nič!

danes še operem nekaj cotik in posteljnino! nato grema z dragim na večerjo!potem malo stiskat in pogledat ognjemet pol pa spanje!

pridne bodite!papa

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
31.12.2006 16:00:01   
ribicau
Zdravo bejbe!

Pa da se vam letos še enkrat javim user posted image ...

Ste bile pa pridne s pisanjem. Moram vam povedat, da mi včeraj cel dan ni odprlo foruma na RR (pisalo je napaka na strani...), zato nisem mogla nič prebrat in nič napisat.

Kolumbo me veseli, da so ti recepti prišli prav. Receptev za tako dobre napitke res ne smemo držati zaseuser posted image .

Jasna81 meni je tudi kakšen teden nazaj po parkrat na dan otrdel trebuh, to je bilo takrat ko sem vam napisala, da naš user posted image  skoraj nič ne brca oz. ga ne čutim! Potem se je po treh-štirih dneh zadeva normalizirala in je sedaj OK. Mogoče mi enkrat na dan trebuh otrdi, drugače je pa OK. Sem pa opazila, da mi trebuh otrdi največkrat takrat, ko imam že čisto poln mehur in moram it lulat. Jest ti svetujem, da če user posted image   ne čutiš, potem takoj pojdi v dežurno - urgenco. Pa glede na to, da je bilo to že včeraj upam da nam nisi pobegnila med decemberčice user posted image . Ne sej ne, malo se hecam. Upam, da si OK in da se je stanje umirilo. Vsekakor nam poročaj.

LuLu glede previjalne deske ti žal ne morem pomagat. Sem pa videla tak sistem (vsaj mislim, da je bilo to) v Baby centru!

U glavnem danes lepo praznujte. Ko bom ob 00.00 spila kozarček šampanjca se bom spomnila tudi na vas drage souser posted image  in vam nazdravila.

Vse naj, naj v letu 2007 vam želim, predvsem pa hiter, neboleč porod in zdrave user posted image !

CAO

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
31.12.2006 16:08:36   
ribicau
...aja pa še to, a ste na Kikiweltu videle nove Traxxove barve?

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
   [Brisano sporočilo]
1.1.2007 11:14:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ribicau)
  Neposredna povezava do sporočila: 1480
   [Brisano sporočilo]
1.1.2007 11:24:37   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1481
   [Brisano sporočilo]
1.1.2007 11:28:34   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1482
1.1.2007 11:51:58   
malecka_mateja
dobro jutro!

najprej SREČNO NOVO LETO da bi čimlažje rodili pa zdrave bebeke!

zdaj grema k tašči na kosilo pol pa spat! me tako glava boli kot bi bilo nažgana včeraj!amapk nisme bila ker nisme nič pila!no prišla sma domov ob pol treh bila sma pri moji prici je bilo kr zanimivo tako da user posted image !

no sedaj ša grem ker je glavobol že neznosn upam da bi sedaj luft pomaga!
papa

Neposredna povezava do sporočila: 1483
1.1.2007 14:37:40   
metuljčica27
HAJLI, HAJLO MAMICE!

SREČNO NOVO LETO 2007.

Ja upam da ste fajn žurale včeraj! Pa da se ga niste napile.

Jaz sem se imela super. Pri prijateljici in njenem smo bili, smo si naredili žurko. Štirje pari. -kar do 5h smo potegnili, mene je že vse bolelo. Plesali smo in naš user posted image  tudi. Nekaj časa je bil pravi migec.

Kako ste kaj?

Ja punce, kdaj se mislimo kaj dobit. Kakšno srečanje, ored porodom bo si pa lahko privoščile, a ne!

Ja Lulu, kaj pa ti. Ma jaz jim glavo utržem. Kaj še niso opazili, da se z nosečnicami ni za hecat. BOGA. No pa saj, ZA VSAKIM DEŽOM, POSIJE SONCE! Boš videla vse se bo uredilo.

Jaz pa sem imela full spore z mojim. Glede te otroške sobe, kar "orng" sem udarla po mizi. Ma pa če se nikamor spravo. Saj vem, da ima sam dovolj dela, samo beb a bo tu čez mesec in pol.
Ma dedi, ej!!!!!!!!!!!!
No, pa ne smem ga preveč šimfat. Potem ga bom celo leto.
Saj je priden in bova kar ta teden začelo s sobico. JUPI!!!

Punce želim vam lep dan. Pa da vas spomnim:ŠE MALO.....

Neposredna povezava do sporočila: 1484
1.1.2007 14:55:10   
LuLu
Ojla,
SREČNO, ZDRAVO IN MIRNO LETO vam želim!!!

Mi smo tudi bili doma, prvič, da za novo leto nisem spila niti kapljice alkohola. Ej, ko pa res ne paše user posted image  Iz terase sma gledala ognjemet. Je bilo ful lepo, fajn ko ima že vsaka hiša pištolo za rakete ali pa dobre rakete. Včasih so znali samo petarde matati. Si čestitala in šla tv dalje gledat. Zanimivo user posted image  Naslednje novo leto bomo pa trije praznovali!!

Kolumbo, pa sem napisala na prejšnji strani napotke za ta virus, pa da se ne paničari, tekočine dosti,... upam, da ti je boljše... Jaz sem najhujše dala skozi. Je pa tako, da bo se zdaj znala nosečniška slabost in tudi bruhanje vrniti, ker je bebica prevelika, pa marsikateri nosečki postane spet slabo. Tam okoli 34. tedna. Mene zgaga taaaaaak zajebava (ok, včeraj me ni), pa me na bruhanje spomni, pa mi želodec obrne in sem predvčerajšnjem kar buhala spet. Mislim, da ni bil več virus. Že samo, ko kopalnico vidim in zavoham osvežilec zraka, mi gre gor. Slabi spomini... je res bilo hudo en dan. Pa smo preživeli...
Ajd, lep dan naprej.

Neposredna povezava do sporočila: 1485
1.1.2007 16:48:32   
Anonimen
Ojla punce!

Najprej SREČNO, ZDRAVO IN RADOSTI POLNO NOVO LETO, VSEM NAM ČIM LAŽJI POROD IN ZDRAVE BEBIKE, TER VELIKO UŽITKOV Z NOVIMI ČLANI NAŠIH MLADIH DRUŽINIC!

No, jaz sem še vedno v enem kosu! Me pa je včeraj ornk stisnalo - sem se ful ustrašla user posted image Cel dan sem laufala okol, kuhala in pekla, pol zvečer sma pa dobila obisk, en kolega in njegova žena (tudi noseča), pa smo skupaj praznovali. No, ko je bila ura okoli pol 9 zvečer, sem jaz že čutila posledice nepočivanja in preobremenitev. Trebuh spet otrdeval, bebek migal 100 na uro, meni slabo, bi kr bruhala... Ful sem se slabo počutila, še plesat nisem mogla. Ko so obiski šli - okoli 3 zjutraj, sem hotla spat, ampak sem pol bila na školjki do 5 zjutraj. user posted image user posted image Trebuh me je tak bolel, da se nisem mogla zadret, da bi svojega zbudila, pa niti vstat se nisem mogla da bi šla do spalnice. Pol se pa spomnem, da je ena pisala za virus... Lahko da je to to, ker danes je že bolje. V glavnem bebek ornk miga.

No, na kratko še to da smo se imeli super (razen mojih bolečin) Samo naša muca je pa bila boga - se ful boji pokanja petard, tak da je bila cel cajt v spalnici pod kovtrom al pa pod posteljo. Danes je pa spet živahnauser posted image

Punce men je kr nerodno, ker nisem vedela, da če trebuh 7-krat zatrdi ali večkrat, da moraš k zdravniku. Bom sedaj res pozorna na to, kolikokrat se to zgodi na dan. Bom še poročala, če bo kaj sprememb pri meni. Ampak mislim, da se bo sedaj stanje umirilo.

Pišite še kaj, pa lepo preživite današnji popoldan. Jaz grem mal k svojemu dragemu, me že kake 2 uri ni nič stisnu k sebi! user posted image

< Sporočilo je popravil jasna81 -- 1.1.2007 16:49:18 >

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 1486
   [Brisano sporočilo]
1.1.2007 18:25:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1487
1.1.2007 20:21:29   
Jenki
-3 kg??!! UAU! Bi še jaz imela tako kuro, če ne bi bilo treba driskati in bruhati in ne bi trebuh bolel. user posted image

Kljub želodčnim težavam, ki ste jih zdajle preživele, tudi jaz vam oziroma nam želim čimlažji porod, zdrave otroke, obilo mleka (pa ne alpskega), lepo nosečnost in 2007 poln veselja in nepozabljivih trenutkov z user posted image .

Mi smo tudi bili doma za najdaljšo noč v letu. Tamala je zaspala ob 19.30 uri in se zbudila okoli 6.30. Obiske smo imeli do 2. zjutraj in čeprav je bilo fletno, mi je kar žal, da nismo šli kar spati, ker sem čisto razštelana danes. Pa tak čuden občutek imam v trebuhu že cel dan, da že berem o zgodnjih znakih poroda.  user posted image

jasna81 - kje si pa brala o tistem otrdevanju? Tudi jaz nisem tega prej vedela in me kar skrbi. Sem celo Buscopan spet začela jesti. Danes sem ravno 34 t. in bi res rada videla, da user posted image  počaka VSAJ še 10 dni, ali pa kar 3 tedne.

Zadnje dni sem se začela kar malo bati.

Zdaj grem malo ležati.

SREČNO IN PREDVSEM ZDRAVO NOVO LETO 2007!

Neposredna povezava do sporočila: 1488
1.1.2007 23:01:09   
Anonimen
Jenki malecka_mateja je napisala tisto o otrdevanju, jaz tega prej niti vedela nisem.

No, naj vam sporočim še to, da me je krč (oz. verjetno je živec) zagrabil že pred 2 urama. Sem se stuširala in sem potem malo pred TV zadremala. Ko sem se hotela vstati, da grem na WC pa noga nič ne uboga, v riti-križu ali pa nekje vmes pa boli ko hudič. Je bilo tudi tako hudo, da me je moj moral iz kuhinje nesti nazaj do sedežne. user posted image Jokala sem se od bolečin, no zdaj je malo popustilo. Hvala bogu! Bomo videli, kako bo čez noč. user posted image

Kje pa ste ve našle kaj o prezgodnjem porodu? Grem malo googlat, če bo kaj zanimivega. Upam samo, da me ne zagrabi kaka panika.

Lahko noč vsem, se slišimo jutri!

(odgovor članu Jenki)
  Neposredna povezava do sporočila: 1489
1.1.2007 23:05:53   
Anonimen
Evo link na RR o otrdevanju trebuha: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=999391

Pa še nekaj Pušenjakovih tem je navedenih:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=91042&t=90989#reply_91042
http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=90726&t=90718#reply_90726
http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=89577&t=89538#reply_89577
http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=86558&t=86558#reply_86558

Evo, upam da bo delalo.

< Sporočilo je popravil jasna81 -- 1.1.2007 23:08:23 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1490
   [Brisano sporočilo]
2.1.2007 9:54:39   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1491
2.1.2007 11:03:42   
malecka_mateja
ojla!
ja jaz sem napisala tako so nas v MŠ naučili in tudi brala sem!nisem hotla panike delat tak da če sem kero prestrašla se opravičujem!
jaz sem tudi že cela okorna komaj se še s pojstle vstanem!mala  je vedno nižje!
no tudi jaz mam jutri pregled pa bomo vidli kak je kaj!
zaj grem malo pospravit pol pa kosilo!
se tipkamo papa

Neposredna povezava do sporočila: 1492
2.1.2007 11:22:48   
ribicau
Zdravo!

Kot sem že zadnjič napisala, meni je trebuh otrdeval ene 4 dni skupaj, potem pa se je stanje umirilo in je sedaj ok. Sem pa opazila tudi, da mi npr. en teden v mesecu trebuh ful zraste in takrat mi običajno trebuh večkrat na dan postaja trd. Ostale npr. tri tedne v mesecu je OK. Ne vem če je kaj na tem, ampak meni se to tko zdi.

Drugače pa jest sem že tolk premaknila moj spanec, da sedaj spim do 11ih. Noro. Samo fora pa je, da bulim v tv do 2-3h zjutraj, logično da potem spim do 11ih. To se mora nehat!

Kolumbo a potem praviš, da vesele nogice niso za gledat?user posted image

A kaj veste, kdaj se začnejo razprodaje in kaj bo znižano - obleka, čevlji? Jaz bom šla verjetno jutri v LJ in nakupila za user posted image  še tisto, kar nam manjka! To pa itak ne bo nič znižano...user posted image

Cao

Neposredna povezava do sporočila: 1493
   [Brisano sporočilo]
2.1.2007 12:39:03   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ribicau)
  Neposredna povezava do sporočila: 1494
2.1.2007 14:12:36   
Anonimen
Ojla punce! Vidim, da nas je kr neki, ki vstajamo ob 11h user posted image Zdaj še imamo čas, februarja se bo to spremenilo. Tudi jaz hodim spat okoli 12-1 zjutraj, včasih se pa še zbudim okoli 3h pa kake pol ure v luft buljim. user posted image No danes me je vsaj tisti krč popustil, se že lahko hodim počasi, sam ne bom pretiravala, tak da danes ne bo nobenega sprehoda. Jutri pa dragi začne s službo in bom spet sama...

Danes sem sanjala, da sem rodila punčko, in da imama Quinny zapp vpzek, ki je črno-rdeče barve, in sem bila čist ponosna, kok je lep. Pa neki sem bila živčna, ker moj dragi ni sestavil posteljice in nisem imela male kam dat. user posted image Prav smejala sem se ko sem se zbudila.

No, naj vam še to sporočim, da danes štejem otrdevanje trebuha, in mi je do sedaj otrdel že 6-krat. Kaj bo šele do večera user posted image Če bo več kot 10-krat (kar pa ne dvomim), se grem jutri pokazat G.

Zdej pa grem neki zmuštrat v kuhinji, pol grema pa mal počivat, zvečer pa na obisk k ta starim. Moja sestra se je vrnila iz Sarajeva (je bila tam za novo leto) in se nisma vidle skor cel teden. Komi čakam, da se mal stisnema user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1495
2.1.2007 17:29:48   
ribicau
Kolumbo z lahkoto lahko zamrzneš juho in jo potem prevreš. Zdrži tudi dlje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
2.1.2007 21:52:36   
Anonimen
Punce naj vam javim, da je moj trebuh do sedaj otrdel 21-krat. user posted image

Jutri zjutraj grem k svoji G, pa bomo videli kako in kaj. Upam seveda, da je vse ok, pa tudi da mi ne bo treba slučajno v bolnico. Držite pesti, prosim. Se slišimo!

(odgovor članu ribicau)
  Neposredna povezava do sporočila: 1497
2.1.2007 21:53:46   
Jenki
Pozdravljene punce!

Vse kaže na to, da bom pristala med januarčice. Sinoči ponoči sem imela neke čudne krče, ki so pojenjali. Čez dan sem imela krče podobne menstruacijskim. Zvečer se je spet začel moj trebuh na veliko otrdevati. Driska se je pojavila in sem mislila, da sem morda še jaz fasala on virus. Dragi me je peljal v porodnišnico, da bom "mirna".

Odprta sem že za en prst in CTG je pokazal rahle popadke. Dr. je še UZ naredil in me je potipal (nežnost mu ni ravno domača) in rekel, da se počasi začenja...

Sem ga vprašala zaradi razvitosti pljuč. Rekel je, da mali je take dihalne vaje delal med UZjem, da podpiše karkoli, da bo vse ok s pljuči. MED UZ je vprašal koliko je bil prvi otrok velik. Sem mu povedala. Nato je UZ gledal in rekel, da imava samo velike otroke. Po njegovi (ali računalniški oceni) ta mal že tehta čez 3 kg. in ima 35 obseg glave. user posted image  In jaz moram tegale malčka ven spraviti???!!!!    

Sem ga vprašala kdaj misli, da bo ta veseli dogodek. Vprašal me je kdaj imam naslednjo kontrolo in sem mu rekla, da jo imam danes teden. Je rekel, da je najbrž ne bom dočakala. Jutri je pa polna luna in je bila tudi takrat, ko se je ta mala rodila tako, da nekako pričakujem, da bo mali kmalu prišel.

Tako da, če se jutri ne javim...držite pesti.

Lahko noč vsem skupaj!

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
2.1.2007 21:58:10   
Jenki
Hrabro se drži jasna. Bom še zate držala pesti.

Počivaj in Magnesol pij. Te bo jutri G sigurno priklopil na CTG. Do takrat pa kar mirno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
2.1.2007 22:09:35   
Anonimen
Joj Jenki! Še kr sem na netu in preglejujem, če piše kje kaj o rojstvu otrokca pri 33t - me zanima, če bi zdaj rodila, ali bi bilo vse ok s pljučki ipd. Sem se morala javit na tale post. Držim pesti zate in tvojega user posted image Upam, da bo še vsaj kak teden zdržal. Javi se še kaj! Upam, da ne bova izneverili naših februarčic in pobegnili med januarčice. user posted image

Pa za srečo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jenki)
  Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Napoved spola s pomočjo brcanja
Kljub temu da sta na pregledu izrazila željo, da ne bi želela vedeti za spol otroka, je radovednost vseeno velika. Morda...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?