LUNA06
|
Ojla in najprej srečno vsem skupaj! Mi smo danes prišli domov.Silvestrovo smo preživeli malce durgače (tokrat izjemoma brez rdečih tangic), ampak zato toliko bolj srečno. Zanimivo da ste vse tako šokirane nad mojim porodom, sej sm si to želela.Hvala vsem za vaše čestitke in hrati čestitke tatam za dva mala pikeca! Torej, da vam najprej na hitro razložim kako je stvar zlaufala.Se mi zdi, da se je v mojig lavi začelo že v četrtek, ko sem končno prpravla obe torbi za v P, zame in za pikca.Potem mi je pa ob štirih ponoči počasi začela odtekati voda, najprej nism vedla zakaj se gre in sem samo rekla možu "stari teče!".Potem sva neki cajta tuhtala a je to to in se odločla da greva kar probat.V P sva pršla ob pol šestih, kjer so me zelo lepo sprejeli, potem je sledil tisti vaginalni pregled (zakterga pravi Barbid da je zoprn, in je res), ob pol osmih sem pršla v porodno, kjer sem na veliko veselje ugotovila, da bo z mano pri porodu moževa kolegica, ki tudi drugače vodi porode (je ravno prišla u službo, seveda je bla rpesenečena tud ona).No potem so sledili popadki, ki res bolj bolijo kot porod sam (res ko hudič, ampak to sm zdej že pozabla, naj vas ne bo strah).No mali je prjoku ob 10.51, težek 3.460 in velik 53 cm.Moram pa vam povedat, da je potem ko je glavica zunaj ostalo mala malca.No to je to.V P je blo malo zbrke zaradi praznikov, pomanjkanje osebja, ampak se je še kar dalo no. Aja bila sem tudi malce šivana, je bolelo, ampak zdej je vsak dan bolše, lahko celo že sedim za računalnikom (to ste najbrž že opazle). No pa vam povem še kaj rabte in kaj en za P (vsaj ljubljansko).Od osebnih reči je vse kar ste omenile OK, zanimiv je lahko tudi mp3, sploh če je otrok pridn tako kot naš, okoli tebe se pa vsi "derejo".Nisem pa rabla nobenih spodnjih hlačk, ker jih imajo zadosti.Tudi vložkov je veliko, vendar so tisti "plastični" samolepilni, veliko bolj mehki so Vir 80.Pa ne šparat, sama sem proabla skor tri pakete.Glede kremce, jaz sem imela bepanthen, katerega NI potrebno sprati pred dojenjem, za lanolin pa je bilo v materinski povedano, da ga je treba.Fajn so tud blazinice za prsi.No mene prsi res zelo bolijo, zato mi je pršlo kar prav.Črpalke mislm da ne rabte.Ja pa kšne revije so zakon, no pa pribolški tud. No za pikce in pikice pa od oblačil vzamete tole (in nič druzga): 1pampers, 1 povijalno, 1-2 tetra plenici, 2 mako majčki (oblečemo eno na drugo, ker mora imeti otrok vedno vsaj dvoje rokave), 1 žabice, 1 pajacek za povrh (če nima nogic še nogavičke), dve kapice, dekca.Body ni uporaben, ker je otrok povit v tetra in povijalno plenico in ne vem kako bi se body zapeu čez use to.Tudi več plenic nima smisla jemati, ker jih je tam dovolj. Priporočam pa še dudo in rokavičke proti praskanju.Flaške ne rabte, ker jo dobite tam, če je potreba po dodatku. Če imaste še kako vprašanje, kar na dan z njim! Sterilizator sva midva sicer kupila, vendar mislim da dejansko ni bilo potrebe.Bolj bi potrebovala nastavek za dojenje.Upam, da jutri BC dela, da si mal olajšam bolečine.Pa mali tako rad papa.... Torej lepo se imejte, če bo katera šibala v P, vso srečo. stisnit zobe, se splača! Grem zdej pogledat mojga srčka, ga že skor pol urce nism vidla! Aja še to, če bi ktera šla na dekompresijo v sredo,jaz mam termin ob pol enih....
< Sporočilo je popravil LUNA06 -- 1.1.2007 20:39:43 >
|