Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 15:35:36
|
|
|
|
soncece24
|
Zaklepaj vrata! Pa mož naj malo po mizi udari, pa bo. Al pa zobe stisnit, da se naval umiri, saj ne bodo večno hodili dojenčka gledat. Upam, da ti v tolažbo vsaj vsak kaj prinese
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 15:37:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj, enkrat smo zaklenili in je naredila celo paniko da je nekaj narobe itd. tudi to ni izpadla dobra rešitev, jaz več ne vem...
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 15:38:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Zaklente se v sobo Joj zarad podobnih stvari sva se midva odselila. K to zna bit katastrofa če moreš v istem stanovanju živet skupej s taščo. Men se je mešal. Pa sploh še nimava otrok. Si ne predstavljam kako je šele tebi Sam pa res nima nobenga občutka za vas. A se ne spomni kako je blo njej k je rodila
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 15:38:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne vem kaj bi bila rešitev, mož je kaj rekel svoji mami? Kako bi zgledalo , če bi naslednjič, ko pripelje goste v sobo rekla naj počakajo zunaj, ker dojiš, spiš... Ma ne vem, jaz sem že celo nosečnost govorila, da prvi mesec nočem nobenega in res je bilo tako. Še po prvem mescu mi je kdo bil odveč..... Probaj se pogovoriti, če ne zlepa pa zgrda. Srečno
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 15:40:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Z možem ji lepo povejta,da zdaj rabita mir,da je otrok nemiren,če stalno prihajajo neki ljudje.Vem,da je to tašči težko dopovedat,zato je najboljše,da to pove mož. Razumem,kako se počutiš.Mislim,da tašča to dela zato,ker je ponosna na vnuka in bi ga rada vsem pokazala,čeprav pri tem nima mere.Poskusita ji na miren način povedati,tako,da jo ne prizadaneta,saj ne misli nič hudega.Srečno!
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 15:40:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja pa na vrata napiši: ne moti ker spimo ali pa se dojimo. Pa zaklen! Pa pojasni ji da nisi sposobna se ukvarjat z obiski. In da bodo kar moral počakat dokler se ne boš boljš počutila. Pa tvoj nej tako kot je že ena rekla mal udar po mizi! Sej je njegovi mami! Postavte se zase!
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 15:40:44
|
|
|
|
ronja
|
Mož naj ji pove, da boste po novem zaklepali vrata, da boste imeli kdaj malo svojega miru. Še vedno lahko obiski kdaj pridejo, vendar si oba zelo želita, da so najavljeni. Da bi rad bil on s svojo ženo in otročkom kdaj tuid sam... mame navadno rade ustrežejo svojim sinovom, če jim povejo, kako jim lahko ustrežejo... Probaj ga poslat na fronto, oboroženega s par konkretnimi predlogi
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.12.2006 15:46:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.12.2006 15:47:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 16:32:56
|
|
|
|
crci06
|
hm... problem, in to zelo velik... kakorkoli boš naredila, bo narobe: če boš skrivala otroka, bo narobe, če boš sineta naščuvala proti mamici, bo narobe... Upaš lahko samo, da se bo prvi krog obiskov kmalu zaključil. Lahko pa ji poskusite predlagat, da ko pridejo obiski, vaju lahko povabi na kavo, vi pa se uredite in greste k njej v njene prostore... Če je v spodnjem štuku je to toliko lažje, kot če je v sosednji sobi.. Tudi meni ne bo všeč, če bodo vsi sorodniki prišli v spodnji štuk, kot običajno, potem pa mene samo pogledat gor al pa da bom šla jaz z bebico malo dol... Če pridete k meni, pridete k meni, al kako? Po drugi strani mi je pa spet čudno, da bi mamina sestra prišla k meni v zg. štuk na obisk, mami bi pa spodaj sama gledala TV... Skratka, že v naprej se rahlo najdem v tvojem problemu (k sreči je to moja mami in ne tašča), tako, da ti želim predvsem, da ta naval čimprej mine!!! P.S. Ko bo čas prehladov in gripe pa udarte po mizi in rečte, da ne bodo prihajali ljudje v sobo, ker se bo otrok nalezel!!!!
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 16:40:46
|
|
|
|
triša
|
Se strinjam s Nalin in Karin, pa tvoj mož se naj pogovori z njo. To mora narediti on in ne ti. Pa dolgoročno ti svetujem, da se odseliš.
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 16:45:41
|
|
|
|
kofetek2010
|
fotoaparat v roke in se pofotkajte, dajte slike razvit in njej v roke - pa naj kaže slike, če vas hoče kdo videt drugače pa ja, listek nalepit in bo mir... mogoče
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 17:00:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojoj, ja to pa zna biti zoprno. Pri nas je tašča vedno vpr., ali lahko pride ta in ta gor. Pa je potem može rekel, ja lahko ali pa ne, ker se dojita itd. Je pa enkrat pripeljala eno sosedo in sva rekla, da lahko, je pa potem tašča razkazala najino stanovanje pa še opravičevala se je hkrati, češ, ker je malo bolj tako, ampak da ni časa pospravljati. Jah, jaz sem se naredila, da nisem slišala, mož ji je pa potem rekel, da ji ni treba razkazovat in razlagat pa ne vem, kaj še vse, ker je ženska prišla dojenčico pogledat in ne stanovanja. Svetujem pa ti, da se s taščo pogovori tvoj mož, bo tako še najbolje. Če pa ne gre drugače pa ali dajte listek, tako kot so ti že punce svetovale, ali pa potrpite.
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 18:19:10
|
|
|
|
tulip
|
IZVIRNO SPOROČILO: nalin Na vrata nalepite obvestilo: Prosim da nas ne motite. Trenutno naš novorojenček spi, je, se previja, ali pa potrebuje malo miru. Hvala za razumevanje. Ko bo mali pripravljen bomo obvestili, da ga lahko pridete pogledat. Pozdravlja vas novopečena in utrujena družinica. Točno tako. Normalni ljudje bodo razumeli. Če pa kdo zameri, je njegov problem.
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 18:43:48
|
|
|
|
Micy
|
Jest sm še predno sem rodila vsem jasno in glasno povedala da ne maram nobenga obiska vsaj 14 dni po porodu. In res sem imela mir z mojo pikico in mojim dragim. Tko da jest ti predlagam , da se lepo odkrito in mirno pogovoriš, da pač tako ne gre in da ti je tega d ase moraš non stop prilagajat glede obiskov dovolj. Jest vedno povem kar mi leži na duši in zato imam s taščo in tastom zelo lep odnos. Onedva meni povesta če kaj narobe naredim jaz pa njima....!!!
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 19:53:01
|
|
|
|
Anonimen
|
A obiski ne razumejo besede ne? Da potrebuješ počitek in ne želiš obiskov? Ma večina ljudi razume, da če imaš majhnega otroka, da potrebuješ počitek in čas za njega in da oni niso v prvem planu. Mi ni prav nobeden zvonil na vratih, če sem rekla, naj ne pride. Saj so videli dojenčka, čez en teden, dva, dva meseca, nobenemu ni ušel. Ko bi imela jaz tega dost, bi verjetno naredila kakšno sceno. Recimo da se ravno spravljam k seksu, na pol oblečena, obiski s taščo vred pa pred vrati.
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 19:54:31
|
|
|
|
Marogica
|
Ta tašča ti bo še dala vetra, pa ne samo kar se otroka tiče. Verjemi....
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 20:24:13
|
|
|
|
spacey
|
Jaz bi znorela in se z njo tut na "smrt" skregala...mislim, kako si dovoli!? Kar pritisk mi je narasel. Tvoj mož pa naj ji lepo pove kako je na stvari, to je njegova naloga.
< Sporočilo je popravil spacey -- 13.12.2006 20:33:39 >
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 20:29:07
|
|
|
|
TONČI.
|
To sem imela pa jaz srečo. Nikogar ni bilo v prvem mesecu. Pa še potem so me najprej poklicali, če imam čas in kdaj ga imam. Pa tud če je že bil kdo na obisku, so me najprej prišli gor v sobo vprašat kako in kaj. Ma ja vsak normalen človek mora vedet, da otrok potrebuje mir. Mož se pa naj s svojo materjo pogovori.
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 21:37:41
|
|
|
|
mika
|
očitno sem jaz edina tu gor, ki sem se razveselila vsakega obiska, ko so prišli gledat mojega otroka. prvi obisk je prišel isti dan, ko sem prišla iz porodnišnice in sem bila zelo vesela. seveda sta na začetku moja starša vse pripravila, tako da je verjetno to drugače, kot pri tistih, ki živite sami, ali pa nimate nikogar ki bi vam pomagal. anonimna, ne razumem pa tega, da še vedno kompliciraš ko si že več kot 1 mesec po porodu. pravzaprav ne poznam nobene mamice, ki bi jim to bilo odveč
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 21:44:38
|
|
|
|
Anonimen
|
ko si že več kot 1 mesec po porodu. pravzaprav ne poznam nobene mamice, ki bi jim to bilo odveč Meni je bilo. Sploh popoldne, ko sem bila že utrujena. Ker je večina ljudi čez dan v službi, so imeli čas priti šele popoldne.
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 13.12.2006 21:52:56
|
|
|
|
triša
|
Meni je bilo tudi zoprno zato smo se zmenili da vsaj do 1 mesca naj ne hodi nihče, razen babice in dedija. Tudi v porodnišnico ne razen atija.
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 14.12.2006 7:14:02
|
|
|
|
srki
|
Še dobro, da nisem imela takega navala. No, razen sestre, tasta in tašče takoj po porodu ni nihče prišel. Tudi jaz ne hodim k ženskam, ki so komaj iz porodnišnic prišle. Vem, kako to more bit zoprno. Jaz bi se tudi zaklenila, na vrata bi nalepila plakat z napisom: Smo še zelo utrujeni od poroda, malček je sicer OK, trenutno spimo in želimo, da se oglasite čez kakšen mesec. Hvala za razumevanje... Mogoče malo butasto, ampak mogoče se jih bo prijelo. Pa seveda naj mož udari po mizi, kot je rekla sončece. NO, sem videla, da sem se ponovila, pa bom vseeno pustila napisano.
|
|
|
|
RE: HELP! Naval sorodnikov in znancev... 14.12.2006 7:58:57
|
|
|
|
vesna.com
|
Jaz sem mela pa ravno obratno drugič.Ker prvič so vsi navalili in videli da sem ful adijo in so drugič dali en mesec mir.Jaz pa sem se počutila dost boljše kot po prvem in sem komi čakala da kdo pride,mi je blo ful dolgčas,pa še mala je skoz spala. Aja,ti pa zaklen in gotovo.In povej ji sama,mogoče z VELIKIMI TISKANIMI.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?