adriana_m
|
Hi, kako ste kaj? Jaz grem danes tudi na dekompresijo, če je pa za dojenčlka dobro, potem pa treba iti, naj se dete malo spočije :) Claudia nimam pojma kako mi uspeva se ne več rediti, na telovadbo hodim, pa dosti se gibljem, jem pa normalno. No edino čez vikend sem šla kot že rečeno kg gor po tistem prenažiranju in sedaj ne gre več dol. Ma važno, da je moj pikec notri sit in zdrav. Še kar brca vsak dan tako, da mu gre ziher dobro. Luna, a se ti zdi res veliko? Pa tako sem bila varčna Kupovala v akcijah, šla v Avstrijo itn...Ti pa praviš, da nisi skoraj nič zapravila? Res pa je, da nismo nič poverbali, razen par znucanih cunj, ki me nič ne mikajo, da bi jih uporabljala. No mi smo ugotovili, da nas je zibelka prišla skoraj več kot nova v trgovini, samo to obnavljanje je bilo bolj za veselje, pa še taka bo kot v pravljici :). Drugače pa na hitro finančna konstrukcija: Oblačila dojenček (za vsako št. po 3 kose) 116.000, Pripomočki (prsna črpalka, plenice, podloga za na tla, lekarna, Plaček zavijalček, igrače, glasbeni dodatki..) - 80000 SIT, Oprema (Lupinica, voziček, Košara,Štorklja,Stolček Stokke,Blazina za dojenje,Stol za dojenje, Banjica,Previjalna podloga, Posteljnina, stolček za hranjenje do 10 mes) - 200.000 SIT, Zibelka 70000, Literatura 37000, Nosečnost 190.000) - SKUPAJ cca. 693.000 SIT, ajde brez nosečniških stroškov cca. 500.000, ampak itak nismo še vsega kupili (Previjalna komoda, Prenosna Posteljica, Avtosedež Römer , Posteljica 140X60 - Silvia, Jogi 140x60), kar bo zneslo še cca. 240.000. Pa kje so še plenice, pa če bo treba umetno mleko. ajej, ajej, otrok res postaja luksus, malo tudi po krivdi nas staršev, ker bi jim radi omogočili vse najboljše :) Me je pa čist šokiralo, ko sem videla, da en avtomobilski sedež za 16+ kg od Romerja stane 75.000! Ampak ravno v tega sem se zapičila . Ok, sam sej pravim, stvar odločitve staršev, lah kupiš tud rabljenega, sam mene kr zmrazi ko vidim kake družine, ki otroka prevažajo v čisto razcafranem avtomobilskem sedežu - ne vem koliko je to še kaj varno. Samo razumem pa, da vsi si ne morejo privoščit tega. Trgovci mastno služijo na otrocih, kar ni prav, te stvari bi morale biti vsaj neobdavčene, če drugega ne. Zakaj mene ne dajo, da napiše strategijo povečevanja nacionalnega prirastka . Ajde punce držte se, pa brez panike, ne bo vas tok po denarnici udarlo, če tega same ne boste želele Pa-pa
|