|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice
6.12.2006 17:06:03   
LUNA06
Ja Barbid mi je uspelo, imam jutri ob pol desetih. Me je pa vprašala kje sem bila do zdej, ker se to baje lahko začne po 32.tednu. Tko da mi zarad gužve mogoče ne bo uspel it desetkrat. Pa saj ni važno, bolše nekaj kot nič.
Bom poročala jutri kako je blo.

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
6.12.2006 19:29:40   
Barbid
Super Luna , da ti je uspelo dobiti tako kmalu termin.
No, jaz imam v pon.ob 9 CTG, pa ob 14 še to, ampak meni ni problem k sm tko blizu.
Sporoči kako bo.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
6.12.2006 22:30:14   
adriana_m
No za tole dekompresijo pa le povejte kako je šlo. Se bom tudi jaz prijavila. Ma kako da je taka gužva?

LPA.

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
7.12.2006 8:00:32   
LUNA06
Dobro jutro!

Gužva je zato, ker imajo samo dva ali tri te naprave, in če ima vsaka nosečnica desetkrat zastojn.....
No jaz grem zdaj, pa potem povem kako je in če se splača hodit.

Pozdravček!

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
7.12.2006 9:16:51   
zojaB
O punce, kolk ste pridne, sem se komaj uspela prebit čez vse poste, se pozna, da ste v glavnem že na porodniški in si lahko vzamete mal več časa za čvekanje. Jest moram pa ravno te zadnje dni pred porodniško garat ko nora, čeprav sem na bolniški se počutim izredno dobro in hodim v službo, mi kar paše, da sem cel dan v gibanju, ker če bi se doma zaležala bi blo konec z mano, pol bi samo še stokala, kje me boli pa kje še ne user posted image

Tale dekompresija se sliši ful dobro, sicer nič ne zatekam in s počutjem je ok, ampak bom vseeno probala se prijavit, čeprav se nihče ne javi.
Če katera ve mogoče kje to je naj malo pove. Jest tam vem samo kje je porodnišnica, pa un lokal štorkla kamor se gredo novopečeni očkoti odžejat po porodu al kaj je že bi tud še najdla, pol se pa že konča.

nč, grem delat... čaw

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
7.12.2006 9:21:24   
zojaB
Aja pa še to sem pozabla, prejšnji teden, ko sem bila pri G. mi je babca rekla, da sedaj ne bova več kontrolirali krvi in vode, ker je ok???? Meni se pa zdi, da vodo se kontrolira do konca??? Al se motim? O CTG-ju tud ni blo nč govora. Sem bla prov besna, sem se počutla, kot da sem en odpadnik.user posted image

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
7.12.2006 11:30:31   
Barbid
Živjo

ZojaB - kam hodiš na preglede

Meni so v porodnišnici rekli, pa tudi dr.Pušenjak, da če poteka nosečnost normalno in če je vse ok, da ni nujno da ti vedno kontrolirajo vodo in kri, pa tudi ctg po 36 tednu  (naj bi se delal vsak teden), se ne izvaja, če mislijo, da ni potrebno.
Čisto odvisno od presoje ginekologa.

Ja, smo kot številke.

Prideš, čakaš cel dopoldne, pol si pa v 10 min fertik in ti rečejo vse je o.k
Saj hvala bogu, ampak lahko bi si vzeli malo več časa za nas prvorodke.
V šoli pa so nas tud tolk "napumpal", no kokr kera babca, da če bi jaz kupovala vse po njihovem seznamu ali to kar piše na ringaraja, ne samo da bi bankrotirala, pol stvari sploh ne rabiš.

Kar pa se porodnih sob tiče, pa cd, je pa to čisti labsus. CD  t prenesejo iz katerkoli št. porodne sobe (če si slučajno v sobi kjer ni cd) seveda če jim rečeš, če pa je gužva pa itak ne sprašujejo v kateri št. bi ti rodila in katera barva ti je všeč.

Meni je bistvo le eno, da pridem ,  da hitro rodim in da bo z nama vse ok.
Briga me v kakšni barvi sobe.

Sicer pa sem že sama sebi tečna, vse me boli, najbolj medenica, komaj se premikam, spim pa po obrokih - vse nočne oddaje že poznam.

Ampak bom zdržala še en mesec. Zdaj počakava še božička in dedka mraza, ko pa bo pust in turoben januarski dan, pa se bo prismejala moja LANA.

Saj bo kmalu........user posted image

Lp Barbi

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
7.12.2006 11:49:19   
Urša08
Ojla!

Naj tudi jaz povem glede ctg - ja. Mislila sem , da ga bom na naslednjem pregledu, ki ga imam 20.12. in bom v 37. tednu imela, ampak je sestra rekla, da ga še ne bom imela. Glede na to, da so potem prazniki ne vem kdaj ga bom imela, če ga sploh bom. Mogoče po novem letu?
Na koliko pa imate sedaj preglede? Mene je naročila sedaj čez 3 tedne.
Drugače se počutim kar ok, le križ me daje. Včasih ko se zaležim me boli k user posted image . Ampak bomo že zdržali. Sedaj lahko rečem, da imava praktično že vse kupljeno za našga user posted image . Tako, da sedaj perem in likam. Do Božiča imam v planu imeti vse tipi topi. Bomo videli ali bo ratalo.

Papauser posted image

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
7.12.2006 14:13:35   
LUNA06
Ojla!

No da vam kar takoj povem kako hudo me je minila tale dekompresija. Pridem tja ob pol desetih, tako kot je bilo zmenjeno (mimogrede to je va babiški šoli-tista nizka stavba nasproti stare porodnišnice, Šlajmerjeva 3a), no in tam nikogar, seveda tudi če kličeš med deveto in enajsto se ne javi nihče, ker imajo šolo za starše. Potem sem le prašala snažko kaj se dogaja in je rekla da pridejo ob ensjatih, čakam do enajste, nakar mi ena babca reče, da sem naročena jutri. Mi je kar zavrelo, ker točno vem, da je včeraj rekla "pridite jutri ob pol desetih", ampak seveda briga njo če sem jst pršla iz Litije in se matrala s parkingom samo za to, potem pa nič. Sploh ne vem če bi šla jutr ker sem tok besna. No sem pa vsaj plačala prisotnost mojega dragega pri porodu.

Aja, pa še enkrat vam povem, tale dekompresija nima nobene veze za zatekanjem.

Drugače meni moja G oz. sestra še vedno pregleduje vodo, dala pa sem tudi kri, noče pa me dat na CTG, ne vem zakaj.

Torej punce držte se, pa ne preveč stokat, to smo si pač natovorle in takole mamo, saj jaz tudi ne spim, pa kar pojem, je narobe, ampak pride pa pikec po novem letu in to bo neki najlepšga. Brez muje se še čevelj ne obuje, a ne?

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
7.12.2006 19:23:33   
adriana_m
Oh smola pa taka s to dekompresijo. Pojdi jutri vseeno tja, mogoče so to samo začetne težave, potem ti bo pa ful všeč. Si pa upravičeno jezna, ker so tako šlamfasti...Ampak res ne se tako hitro dati odgnati.

Jaz sicer imam motnje spanja, malo zgodaj vstajam, da sem potem še kar zaspana tekom dneva in me popoldne za kako urico zmanjka. Včasih me pritisk grozno daje (ma je bolje, če se spravim na sprehod). Drugače pa večjih težav nimam, upam , da bo tako tudi ostalo. Razen tega smotanega zoba, še kar mi ni uspelo priti do zobozdravnice. 
Moj malček kar pridno brca še vedno, v bistvu so se sedaj začele tiste tamočne včasih malo neprijetne brcike. Mogoče zato, ker sem kake 2-3 tedne za zgodnjimi januarkami.

Tudi mene zanima kako je Adelina. Nihče se ne javi na e-mail...Upam, da je vredu.

Jaz odštevam dneve, noro hitro se približuje dan D. Ali že kaj veste kje boste za novo leto? Kar doma, ali jo boste kam mahnile? Škoda ker nimajo žura za nosečnice :)

Aja še to: ali boste kupile tummy tub za kopanje novorojenlka. Priporočajo v šoli za starše, da se lepo sprdka mali...
In še eno ?: kaj je treba kupiti za čez tetra plenico, neko posebno plenico, da stoji ta tetra gor. Koliko kom in koliko to stane?

Lp. A.user posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
7.12.2006 20:09:02   
zojaB
Čaw,
no ravno danes dopoldne sem pisala, da kako se krasno počutim, eno uro za tem me je pa tko uščipnilo v hrbtu, da se mi rola, ne morem se niti zravnat, ne morem ležat, ne sedet...grooza.

Sem cel dan klicala za to dekompresijo pa se nihče ne javi..user posted image , verjetno bi ta zadeva tud bolečine v hrbtenici malo omilila kajne?

Drugače pa LUNA06, žal mi je, da se te tko grdo nasuser posted image , bo pa jutri boljše. Ti kar pojdi, zakaj pa nebi izkoristila, sej verjetno mora biti prav sproščujoče.

Meni se pa zdi zlo čudno, ker danes naš srček večinoma miruje, edino ko se jedla kosilo je začel brcat ko nor, verjetno mi je hotu povedat, da naj se neham basat, ker mu zmanjkuje prostora user posted image
Joj, jedla bi pa skos, hladilniku bodo vrata stran padla. Vsakih 20 minut grem preverit, kaj je še za pospravit. Noro, pa zdele za miklavža sem dobila polno enih čokolad pa piškotov... sicer pa sej samo še en mesec, pol pa strogo samo na zelenjavi, rižu, ribah,sadju....

Kakšne maste kaj trebuščke? Moj je gromozanski, čez trebuh merim 110 cm, res se bom razpočla, strije na trebuhu nisem nobene pridelala in upam da tud nobene ne bo, se pridno mažem, nisem pa se pridno mazala po bokih in prsih in tam sem jih pa fasala, ne morem verjet, na trebuhu se je koža tko zelo raztegnila pa ni nobene strije, na stegnih, bokih in prsih pa ful. No v glavnem  ne sekiram se nč, pač to je cena tega.

Nč, grem še 1x hladilnik prečekirat, pol pa počas počivat.

Neposredna povezava do sporočila: 1236
7.12.2006 20:22:01   
LUNA06
Ja mi bomo doma za novo leto, kakopak, mogoče že v troje, glede na to, da imamo PDP 5.1.Pa mi tud drugače čisto paše, lepo si bomo naridli pojedino, ohladili šampance...

Jaz nisem za tummy tub.Mi je ravno ena znanka zdej pravla, da ga je mela na začetku in ga potem nesla nazaj v trgovino, ker se nikakor ni dalo, je pač malo dete tako nebogljeno, da ga ne morš ornk prjet v tistem čebričku.Mogoče potem malo kasneje, ko se že sam drži pokonci.Ne vem no, tud meni se zdi ful štorasto za mičkene.Midva sva kupila banco v Pikapolonici.Ima take lušne nogice v obliki pravega stopalčka, ki se oprijemo podlage, da se ne prevrne.

Za čez tetra plenico pa rabiš povijalno plenico.Zdej kolko jih rabiš je odvisno od tega kako boš morala povijat, za široko povijanje po moje ene 10 , sej je ne rabiš menjat vsakič.Če pa boš uzela paket od države, jih je že tam noter pet.Stanejo pa nekaj manj kot 500 SIT (v BC), vsaj tko mam v spominu.

Joj naš mali pa sploh noče brcat zadne čase.Sem tako vesela ko začne, sam ne vem če prideva do deset.Verjetno res nima več prostora, kar mi da vedet, da je velik.Seveda tega ne morem vedet, ker je moja G tok glupa in mi nč ne pove.

Neposredna povezava do sporočila: 1237
7.12.2006 21:00:41   
eva1
Oj!

Joj mene tut tko boli križ in kosti medenice, da ležat ne morem, očke mi pa kr skupaj lezejo tako sem zaspana...me pa že celi dan tako dol tišči-vrjetno zato, ker sem danes Lukca ful nosila, je revež bolan in smo na antibiotikah, pol pa se malo več cartamo in nosimo! Upam,da bo jutri že bolje!
Pri nam pride vmes kakšen dan, ko bolj malo brca-danes recimo pa je ful aktivna-me prav bolijo brcike...se mi je pa trebuh že dol spustil-vrjetno tudi od tod bolečine!

Za novo leto-jah če ne bom doma, bom pa v porodnišnici, ni druge...upam samo da moj ne bo delal-lani sem bila sama z Lukcem sem ob 22h že spala ko klada!

Zoja-meni se zdi da imam trebuh ogromen, se ne spomen, če je bil pri Lukcu tut tašen, ampak res se mi zdi velik...mogoče zato ker ga je tako težko nosituser posted image

Poročajte kako je bilo na dekompresiji, to tut mene zanima-sej šla ne bom, ampak ful hvalijo to zadevo!

Glede čebra-jaz sem bolj za banjico, se mi zdi na začetku bolj uporabna, sploh si ne predstavljam kako v čebru kopaš, ko pa ni skoraj nič prostora, pa dokler user posted image še ne držijo glavco pokonc user posted image , je pa res da ga nekatere ful hvalijo!

Upam, da je z adelino in tatam vse ok-da se dobro držita...pa da se javita kaj !

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
7.12.2006 21:46:08   
onina
Jaz sem tudi že 2 tedna doma (kao bolniška), sedaj imam pa dopust in potem porodniško. Se mi zdi, da je do poroda še cela večnost, sploh sedaj, ko mi je G rekla, da je naš otročiček verjetno mlajši, glede na BPD in AC in, da se bo rodil kasneje...(PDP imam drugače 23.1.). 
Odkar sem doma, pa ponoči tudi slabo spim -sem preveč spočita, ali kaj? Drugače se pa kar dobro počutim, tako da celo dneve nekaj pospravljam - čeprav sem mi to ne da več.
Sedaj sem se spravila v nakupovanje vatic, pa pleničk... ne najdem pa šlaufa - napihljivega obroča, če bom "slučajno" prerezana. Kje mislite, da bi ga dobila. Bi ga kar za vsak slučaj kupila, da ne bi po porodu mojega okrog pošiljala. Sem bila v Pikapolonici, pa nimajo šlaufa. Drugje še nisem vprašala.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
8.12.2006 13:35:09   
LUNA06
Ojla januarčice!

Kje pa ste danes, se skrivate?

Torej, meni je le uspelo pridt na dekompresijo. Je blo pa..kako nej rečem...zanimivo, niti ne tako hudo prijetno, amapk je rekla babca da prvič običajno ni tok fajn in da si potem ves omotičen in brez energije ceu dan.Da so potem naslednji obiski bolši.Zdej imam spet v četrtek.
Je pa tko, da te dajo kar celega v vrečo, od nog do nad prsi, sem misnla da gre sam trebuh notr.No potem ta reč naredi vakum, tko da si u bistvu čist stisnen notre, za trebuh pa imaš oporo, da ga ne stisne.Moraš pa si sproti malo popuščati, da pride malo zraka noter.Zanimivo no, bom vidla če bo prihodnič res bolj luštno.Saj ne da je bolelo, sam reč tak čuden filing.

Moram se pohvalit, da sem od danes naprej tudi uradno na porodniški, se mi ful fajn zdi.

Za danes zvečer sem razmišlala, da bi dragega malo peljala na štantke po stari LJ, dokler še ni mraz, pa se je zdaj vreme tok neki sfižilo, tko da ne vem.
Aja, me pa zanima če kdaj spijete kej alkohola?Jaz ga občasno malo, sem ga tudi prej, tko da upam, da ni hudo narobe.

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
8.12.2006 14:43:15   
Urša08
Ojla!

No ravno včeraj sem se hvalila, da se počutim super. Pa me je začelo spodaj špikati. A se še kateri to dogaja. Špika tako, kot da bi me nekdo z iglo špikal.
Drugače je pa danes tako zaspan dan, da se mi čisto nič ne da.
Luna06 meni je ginekologinja rekla, da občasno kozarček vina ali piva je dovoljeno, izogibati pa se je potrebno žganim pijačam.
ZojaB - tudi moj trebuh je ogromen, merim pa 115 cm - me je ravno teta za vikend zmerila in zraven povedala, da je ona imela 105 ko je šla rodit. Pa kaj naj naredim, če se trebuh veča.
Da o apetitu ne govorimi, če sem bolj natančna o sladkobi. Čisto vse bi pojedla kar vidim sladkega. Samo to mi paše. Za zajtrk imam najraje čokolešnik. Sem si rekla da ko to škatlo spraznim ne kupim nove, ker potem samo to jem.

Sedaj grem pa kuhati kosilo. Se šew pišemo.
Papauser posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
8.12.2006 15:50:34   
zojaB
Čaw,

Kolk smotkan dan, sam za spat.
se mi je uspelo naročit za dekompresijo, grem v ponedeljek popoldan. LUNA06 a je treba kakšna bolj komfortna oblačila met na sebi? Kolko časa pa to približno traja?

Urša08 mene špika spodaj že dolgo časa ampak v glavnem samo ponoči, čez dan bolj malo.
Ojoj zdej si me spomnila na čokolino, jest ga tudi zdele pojem nenormalno veliko, pa čeprav ga prej nikoli nisem jedla, pa mleka tud ne, zdej pa fulll.

Nč, grem počas proti domu.... mal kavč polikat user posted image

Mejte se

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
8.12.2006 16:32:20   
LUNA06
Evo tudi jaz sem si prvošla eno dobro urico spanja po tisti dekompresiji, zdej pa kuhat....

Sej vinčka sem misnla, žgane pijače itak ne pijem.Pa zdej bo šampanc, k ga obožujem...

Joj tudi jaz pojem ful veliko čokolinota zdaj, res neverjetno.Pa sej je fajn k ma veliko folne kisline.

Sem šla tja na dekompresijo v normalnih nosečniških hlačah in majčki, nč posebnga.Moram rečt, da mi je blo pa mejčkn hladno sam v majčki takoj na začetku.

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
8.12.2006 19:24:02   
adriana_m
Luna sem kupila to zavijalno plenico, ampak samo 2 kom. Če ne bo potrebno široko povijati, bom uporabljala samo pamperske. Če bo pa treba, bo pa kdo še skočil kupit. V Ariel-u sem dala za eno 1000 SIT.

Ful se je nabralo stroškov za mojega pikca, tam preko 700.000 bo vse skup prišlo, ko bo treba še posteljico menjat, pa avtosedež  kupit. Pa bo izgleda res miljon tolarjev stal otrok, tako kot so napovedovali...

Sicer se pa danes ful bolje počutim, ker mi je zdravnica odprla zob in ga ščistila in je vse ok. Ampak na stolu sem pa brez lokalne anastezije skori umrla...

Cez vikend odhajam k prijateljici na kmetijo, me bodo malo razvajli. Ali mislite, da je lezanje na krusni peči lahko nevarno za zgodnji porod? Pregrevanje pa to...

LP A.

< Sporočilo je popravil adriana_m -- 8.12.2006 19:27:53 >

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
8.12.2006 19:25:49   
zima07
Pozdravljene!
No, da se še jaz malo oglasim...Pri nas je vse po starem, težave ravno takšne kot pri vas (žalostno vreme, bolečine, špikanje, križ...), ampak še vseeeno ne tolk hudo, kot sem si predstavljala, da bo-v 8. mesecu...Je pa res, da me kar živcira,ker se ponoči full velikokrat zbudim...saj ne, da ne bi mogla nazaj zaspat, ampak ponavadi sem spala kot top-do budilke, pa še kakšno minuto čezuser posted image , zdaj se pa 8krat čez noč zbudim, je kar čudno... 

Glede čebrička pa: jaz sem za! Ga grem drug teden kupit, moje sodelavke ga noro hvalijo...Bom pa imela tudi banjico doma-za vsak primer, če po porodu pride kakšna (starejša) babica-pravijo, da se je že zgodilo, da v čebričku niso hotele kopat in rekle: kupite si banjico-in prišle naslednji danuser posted image ...

Aja, pa še eno vprašanje-čisto druga tema: Ali že kaj veste, kaj boste kuhale za praznike? K meni pridejo 24. starši in tast, tašča-na večerjo...vsako leto kaj posebnega pripravim, za letos mi zmanjkuje idej...Pomagajte!

Pa lepo se imejte!!user posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
9.12.2006 19:35:10   
Claudia
Ojla souser posted image !

Kje ste danes? A vas je to vreme vse uspavalo? No ja, sej tud jst nisem ravno pridna pri pisanju,
raj samo berem.

Zadnje čase me moj user posted image  tko brca, da sem huda kot user posted image . Sej vem, da sem nesramna, a kaj ko me brca direkt pod rebra in me ful boli user posted image . Zvečer ko grem spat, ma pa pravo žurko, tko da ne morem zaspat.

Drgač se počutim kar dobro, malo me boli križ, pa težko vstajam iz postelje, ker je trebuh tko velik in težek, da me kr nazaj potegne.

Po eni strani si želim, da me user posted image  preseneti in že letos prijoka na svet, po drugi strani pa me je vsak dan bolj strah, ko se približuje PDP.

Kdaj boste postavile novoletno jelko? Jst jo bom verjetno že jutri. Mi je fiul lepo, ko zvečer gorijo lučke, tko romantično se mi zdi.

Pozdravček!

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
10.12.2006 21:11:11   
Adelina
Pozdravljene!

Po daljšem času se vam ponovno oglašam, saj ste me nekatere že pogrešile-lepo.
Pri meni ni nič novega, še vedno nisem rodila, še vedno sem v bolnici, delno odprta z groznim izcedkom. Tako, da še vedno večino ležim in čakam, mi je pa Pušenjak dovolil tudi občasni krajši sprehod po hodniku. user posted image

TATAM-žal mi je, da si tudi ti morala v bolnico, sploh ob dveh otrocih, saj vem kako težko je bilo meni zapustiti mojega sončka. Sicer sem malo pozna, a želim ti, da bo oz. je vse v redu in jim v bolnici uspe še malo zadržati porod in umiriti pritisk. Vso srečo!

Bi pa rada svetovala tistim, ki spodaj čutijo špikanje, da to omenijo pri ginekologu, če seveda še niste.
Sicer nočem strašiti, vendar pa je bil pri meni to znak za odpiranje materničnega vratu(tudi v prvo je bilo tako).
Glede brisa in prezgodnjega poroda pa tako: sicer v pozni nosečnosti to res ni praksa, če ni potrebe po tem.
Če pa G. presodi, da bi bilo to dobro, ga pač vzame, pa to gotovo ne povzroči prezgodnjega poroda. Meni ga je Pušenjak 2X vzel zaradi močnega izcedka, pa še nisem rodila, čeprav bi glede na moje stanje lahko.
K sreči pa ta moj izcedek ni nevaren oz. vsebuje bakterije ki so dobre v nosečnosti.

Imejte se lepo še naprej, pa čim manj nevšečnosti vam želim,
Adelina

(odgovor članu Claudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
10.12.2006 22:25:41   
adriana_m
Hojla,

ADELINA BRAVO user posted image user posted image user posted image . Samo tako naprej!

jaz se javljam po dolgem vikendu, ki sem ga preživela na kmetiji. Sem se najdela kmečkih sarm in kruha pečenega v krušni peči, pa samih dobrot. Komaj sem se premikala, kar neka utrujensot me je dajala - verjetno zaradi doze hrane. Redim se pa nič več. Se je ustavilo na 13,5 kg. Pa nič manj ne jem. No edino se moram stehtati jutri zjutraj, da vidim koliko se je teža od teh dobrot povečala.

Danes sem hotela dopolniti svoj nosečniški dnevnik, ki sem ga malo zanemarila in ugotovila, da sem fuuul stavri že pozabila. Potem sem si morala sprintat sve svoje stare poste, da sem malo prečekirala kaj vse se je dogajalo. To je lep spomin, zapiski na tem forumu user posted image . Uporabila bom tudi za prvi otroški dnevnik mojega Davida.

Kaj pa ste kaj ve počele čez vikend? Vas tudi kaj tare utrujenost?

Lp A. user posted image

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
11.12.2006 9:07:44   
LUNA06
Dobro jutro srečke nosečke!

Pa smo spet začele ta dolgočasen teden. Mi je tko fino med vikendom, ko smo vsi doma, zdaj bom pa spet sama cele dneve tja do pozne popoldanske ure.

Vas moram mal okregat ko ste ratale tako lene za pisat.Dajmo, dajmo punce, sigurno se vam ful dogaja.

Onina kar se tiče napihljivega obroča, nimam pojma kje se ga da dobit, ampak mogoče kakšen Sanolabor?? Jaz ga tudi ne bi vnaprej kupovala.Ti se pač pozanimaj kje ga imajo, potem boš pa že enga poslala, če bo treba. Jaz nisem razmišlala da bi ga kupla, tudi če bom prerezana, sej prve dneve itak večinoma ležiš.

Adriana_m pa kje si najdla tok drago povijalno plenico, to je res tu mač.Aja, pa kam si dala 700 čukov???? Mi smo zapravla max. 250.Kaj pa ostale?
Kar se pa utrujenosti tiče, je pa itak za znort, še do 2. štuka včasih komi pridem, sej že čist zadihana.

Adelina veš da smo s tabo in držimo pestke, zato pa je stanje OK. Jih bomo še naprej, oblubm!
Kar se pa špikanja tiče, mene včasih špikne, ampak se mi ne zdi to tok pogosto, da bi lahko že bla kaka panika.

Barbid me prav zanima kako ti bo danes všeč dekompresija.

Za praznike se bomo pustili razvajati, bosta kuhala tast in tašča, saj morda bomo že trije takrat, glede na to da imamo PDP 5.1.
Smrekico bova pa postavla ta vikend, ki prihaja.Letos sem naredila okraske iz pomaranč in podobnih zadev.Samo še kako zlato vrvico in zlate lučke bi rabla.Aja, pa jaslic tudi še nimava, imava take čisto mičkene, ki sva jih imela v prejšnjem stanovanju, kjer je bilo vse miniaturno, tu je le malo več placa.

Včeraj sem od mamine sodelavke dobila še kup reči za našga pikeca.Najbolj sem vesela za zibko, dubla sm pa še dosti cunjic, pumpico za mleko, grelec za stekleničke, vrtiljak za zibko....Sem tako vesela pršla domov.Danes moram pa nujno po baterije, da sprobam vrtiljak, ker je ful lep, pa še dalinca da, da ga lahko od delč izklopš, res hudo.
Zdaj kupimo še blago za postelnino in tisti polivinil, potem se pa lahko pikec pride pokazat.Jaz bom kr uzela polivinil, sej res da pamperske ne premočjo, sam lahk se tud pobruha recimo, pa gre use skoz.
Aja, a je katera že kupovala pleničke?Sem misnla da je 3-6 kg najmanjša plenica, pa sem včeraj našla še manj, 2-5kg.Ma jst upam, da bo meu usaj tri kile.

Bodite pridne!

Neposredna povezava do sporočila: 1249
11.12.2006 12:01:09   
Claudia
Ojla user posted image !

Res smo lene, da tko mal pišemo. Moram kr med decembrčice hodt šnofkat, da mi ni dolgčas. Dejmo mal več energije, sej ni še tko hudo user posted image .

Onina: baje, da prodajajo napihljive obroče v Atlantisu.
Adriana_m: kako ti to uspeva, da se več ne rediš. Jst samo, da vidim hrano, pa mam že kilo več user posted image .
Luna: jst sm ravno včeraj seštela vse račune za user posted image  in me je kr zvil. Do zdaj smo zapravili že več kot 400 tisoč SIT. Se kr nabere: voziček 120 TSIT, posteljica in vzmetnica 50 TSIT, previjalna komoda in podloga 55 TSIT, posteljnina za posteljo 45 TSIT, gugalnik 12 TSIT, koš za plenice in vrečke 15 TSIT, plenice, dekce, brisačke in ostale cunjice. Midva sva kupila  vse novo. Na žalost nimava nikogar, ki bi nama kaj posodil. Če pa upoštevam še strošek za NS in 3D UZ, pa moje nosečniške obleke, smo pa že čez 500 TSIT.
Kar se tiče plenic, sem jst kupila kr Pamperske 3-6 kg. Mislim, da ni nobenega problema, če bo tvoj user posted image  lažji od 3 kg. Nam so v šoli za starše rekli, da bo še te tako hitro prerastel, saj ko ima skoraj 6 kg je ta velikost plenic že malo majhna.
Adelina in Tatam: na vaju pa še vedno mislimo in držimo pesti za vaju in vajine sončke user posted image user posted image user posted image .

Čauči!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?