Nika v službi
|
Ja, ja, to sem jaz, Nika35, le da pišem iz službe. Gesla se nisem več spomnila, pa sem se registrirala takole. Kakor koli že, prvič po porodniški se oglašam iz službe. Celo nekaj minutk časa imam, da se oglasim. Prva novica je ta, da je naša Nika začela s prvimi samostojnimi koraki. Sedaj prehodi že celo dnevno sobo, tudi ko se sprehajamo (že ves čas se drži samo za eno roko), se čedalje pogosteje spušča in hoče narediti sama nekaj korakov. Včeraj smo bili v Cityparku in je cel kup raznih okraskov, jelenčkov, mišk, pa lego kocke in ne vem kaj še, pa je kar sama odracala tja. Brez mamice. Mah, saj sem se kar topila, ko sem gledala to mojo pingvinčico (sedaj je pa prav zares kot kak pingvinček), kako sama raca brez opore. Najbrž bo šlo sedaj hitro naprej s samostojno hojo. Teta beta, čestitke za rojstni dan. Me veseli, da sta si z dragim utrgala nekaj trenutkov samo zase. Juha: pri nas vsi obožujemo juhe, še posebej domačo, govejo juho, ki jo skuha moja mama, Nikina ljuba babi. Jemo jo običajno ob sobotah, nedeljah in ponedeljkih, pa včasih še kdaj vmes. Pogosto tudi zelenjavne juhe... Nika jih prav tako obožuje. Vedno, kadar gremo ven jest (to je kar pogosto), je juha na jedilniku, doma pa je ne kuhamo ravno vsak dan. Pia, jutri pa začneš s službo, a ne? Naj bo uspešno. Prijazno vem, da ravno ne bo, ker smo ljudje prav sovražno nastrojeni proti temu popisu in del tega davka boste sigurno "kasirali" tudi nič krivi popisovalci. Mimo grede, tisti podatki, ki jih online dobiš, so BZ. V našem primeru skoraj povsod piše "ni podatka". Res imajo strašno dobro urejene arhive. Tažana, sploh si ne predstavljam, da je tvoja Katarina zoprna, jokava, tečna.... Ko je pa tak sonček! Ja, saj vem, vsako dete oz. vsak od nas ima svojo temno plat karakterja. Očitno je bila preutrujena, timing ni bil najboljši. Pa drugič uspešneje, a ne? Za službo mi je res žal, upam, da čimprej najdeš kaj primernega. Glede kave pa bi se res lahko zmenile, jaz imam kolektivnjak - zadnji delovni dan je 22.12., ko imamo službeni party. Jupi! Za party, še bolj pa za počitnice! Ninočka, ure se ti iztekajo, vem, kako se počutiš, tudi sama sem šla skozi to fazo. Uspešen začetek ti želim! Je pa krasen občutek, če veš, da bo otroček v dobrem varstvu. Evi se je očitno že aklimatiziral na novo situacijo. Tile službeni party-ji so ponavadi luštna zadeva. Tudi jaz imam z njimi same dobre izkušnje. Letošnjega pa še čakam.... Doroteja, bravo za drugi zobek in super za spodbudne novice od psihologinje. Alina, drži se!! Ja, pri nas imamo vedno miklavževanje, vendar najbrž mi letos še ne bomo zraven, se mi zdi še malce premajhna. Kaj pa vem, no, mogoče si bom še premislila. Tudi k maši še ne gre z nama, ker imamo take ure maš, da se ravno ne vklapljajo v naš urnik - ob 8. uri je prezgodaj, ker Nika še spi, ob 10. uri imamo zajtrk, zvečer ob 18.30 pa je prepozno in je utrujena, pa še maša je za "odrasle" in bi bilo malce neprimerno, da bi med mašo Nika tečnarila in motila obred. Nihče ne bi imel nič od tega. Tako greva ponavadi sama s Tomažem (možem), Nika pa je v varstvu pri babici in dediju. Gremo pa na Dedka Mraza, ki ga imajo organiziranega pri možu v službi. Tam bo neka igrica in podelitev daril. Darilo je dobila tudi lani, za udeležbo pa je bila s 3. meseci še mnogo premajhna. Glede daril za Miklavža pa smo pri nas - mislim, da sem to že omenila - tradicionalisti: mandarine, arašidi, suho sadje, kakšna čokolada, ipd. Bolj na simbolni ravni. Nika pa bo dobila najbrž še kakšno knjigico. Igrač ima tako ali tako na tone in se ob njih hitro dolgočasi. Najbolj zanimive so ji konkretne stvari - metla, krpa, odnašanje smeti v smetnjak, kuhalnica, lonci, skodelice, plastenke.... Sicer pa še nekaj podatkov: 80 cm, 12 kg, 6 zobkov + 4 prihajajo ven! Pa še vprašanja: 1. Ali še vedno pijete mleko zjutraj in zvečer po steklenički? Mi smo še vedno na Hipp3, cca. 2 dcl zjutraj in zvečer. 2. Ali jim kdaj date alpsko mleko? Jaz ga uporabim za čokolino, polento, dobi tudi nekaj mleka po žlički, da bi ga pila v večjih količinah pa ne upam dati. Ga pa drugače obožuje (tako kot mi vsi). 3. Jim še dajete AD3? Nam so ob zadnjem cepljenju rekli, da naj bi jih jemala do 18. meseca 7 kapljic 1x dnevno. Do sedaj (od poletja dalje) jih nismo jemali, sedaj spet začenjam, ker nam je sonček ušel. Uf, razpisala sem se in pozabila na čas. Bo treba še kaj za službo naredit, potem pa domov. Pa, pa!
|