|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
21.11.2006 16:11:44   
mojčika
Maja979 in Gaber, hura za vajin pogum, ni kaj, ni ga čez vajuuser posted image user posted image

Maychika, kako napredujejo tvoje ročne aktivnostiuser posted image

Ankica lepo, da mogoče prideš, a ima še katera časuser posted image

Danes smo pridni, sedaj sploh, ker spimouser posted image , pojedli smo veliko kosila, paradižnikova mezga s hruškamiuser posted image , se čudno sliši, a je dobro...sam paradižnik je kisel, namesto sladkorčka, sem v omako dala pol kuhane viljamovke, pojedli smo cel krožnik...

Naučili smo se piti na slamico, škoda, da nisem že prej tega uvedla, je spila precej več tekočine kot sicer...

Novega ni nič, ko se zbudiva, bova šli malo na obisk, naredili kako fotkouser posted image  in dan bo naokrog...

Se še beremo zvečer

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
21.11.2006 19:11:54   
maychika
Joooj mojčika zdej si me pa dobila. Sej zato me pa nič ni tu gor, ker sem se vrgla v delo. zate priznam da šparam za na koncu, ampak sem že nekaj naredila. ti bom poslala kar na mail s slikami vred če ti bo sploh všeč. tko da se bom oglasila ko bom malo fertik s tem nakitom. itak sem bla pa zdej še bolna malo, pa se mi nič ni dalo, tko da sem imela malo pavze.

gaber...hja...dedec in pol...aprilčicam se ponudba veča...moja Tia bo prava afna.

no...ampak moram se pohvalit, sem TKOOOOOOOO VESELA zdajle. Moja zlata stara mama nama je zrihtala večje stanovanje v istem bloku. v bistvu sva rekla, da bova iskala trisobnega, samo je bolj švoh s ponudbo. No in pred časom je tu ena prijazna stara ženica umrla (pa ni zato prijazna, da ne boste mislile...ful je bla simpatična) in pol je naša mama sina vprašala, če bo prodajal. Je rekel najprej ne, pol pa da ja. Pa sem ga zadnjič klicala in dobila njegovo nezadovoljno ženo in je rekla da že imajo kupca. No...in naša mama je vztrajna in ga danes kliče in vpraša kako in kaj in jo je kasneje poklical in rekel, da bo prodal nam. Kar pomeni, da bomo verjetno drugo leto šli 2 nadstropji višje iz ene spalnice, ene kopalnice in dnevne s kuhinjo v dve spalnici eno dnevno s kuhinjo, kopalnico in WC posebej ter še manjši kabinet zrave. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Kar kričala bi od veselja. Upam upam upam, da si ne premisli. Držite pesti za nas...da bo naša mala Tia mirno spala v svoji sobici...to bi bilo nekaj...

lepo bodite...se še kaj javim.

aja, pa po novem se zvečer še eno rudno zbudimo in potem zaspimo okrog 21-21:30 in pol spimo celo noče do 7h ali celo pol devetih zjutraj. Pa kaj še hočem...majkaaaaa.

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
21.11.2006 19:52:54   
mojčika
Maychika, se sploh ne mudi, sem le zato vprašala, ker te zadnje čase ni bilo kaj na RRuser posted image , čestitke za stanovanje, tudi mi se drugo leto selimo, a v sosednji blok, pa tudi ni daleč, bosta pa dve veliki spalnici, dnevna, kuhinja, shramba, kopalnica in balkon, luksuzuser posted image user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
21.11.2006 20:25:49   
eya
Super je bila ta ideja z jabolki in ajdovo kašo, jaz sem sicer hotela s kako zelenjavo skombinirat, ampak je bilo to bolje, je bilo še meni ful dobro. Sem pa skuhala kašo skupaj z jabolkom, pa na koncu sem dala še žličko kisle smetane not in je bilo super. Tudi Žigu je bila všeč-no še kar. Sem pa za naju z dragim naredila ajdovo kašo z jurčki in ker sem ful preveč kaše skuhala, sem naredila še sladico iz nje-z jabolki, jajci, kislo smetano in skuto, pa spekla v pečici...no, in smo dobili nenapovedane obiske, pa so bili navdušeni nad sladico.user posted image
Jutri pa bom za Žiga sprobala tole idejo s slivami.

Lahko noč!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
22.11.2006 9:00:53   
*zvezdica*
user posted image user posted image user posted image  Maychika za stanovanje! Držim pesti, da se čim prej selite, pa da bo lastnik prizanesljiv s ceno!

Nam trenutno montirajo kuhinjo. Ankica, kupili pa smo kuhinjo od Dankuhen. To so avstrijke kuhinje in so res super, ampak teli prek katerih smo kupil (Flexmatik) so se pa za naju izkazal kot katastrofa. Ta ženska pri kateri sva naročala je čist mem...dobesedno...že ko sva izbirala je imela ves čas pripombe...če se nama splača naročit tako drago kuhinjo glede na to da mava tako majhnega otroka (halooooo, in ona prodaja)...pa ves čas jo je bilo treba prosit...je obljubljala, da bo poklicala, pa ni.....). Maja sva plačala 100.000 avansa, 4.7. pa 100% avans (ki ni majhen), da bo kuhinja sigurno septembra pri nama. No, danes smo pa 22.11.user posted image user posted image user posted image .
No, ko bo fertik ste pa vse povabljene na kavo!!!!user posted image

Naš mali je drugače že 3 dni totalna sitnobauser posted image . Ponoči ves čas jokca in se premetava po postelji. Ja, bom spet rekla....zobkiuser posted image ...nič več ne verjamem.
Danes popoldan se greva cepit...upam, da ga bodo!

Eya, bom danes jaz poskusila z ajdoo kašo z jabolki...če ne bom jaz vse pojedlauser posted image

Marcel in Zarja

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
22.11.2006 9:18:28   
Anonimen
Jutro!

No, pa je prišla jesen. Sicer pa tako lepega vremena, kot smo ga imeli letos, res že dolgo ni bilo (in ga verjetno tudi ne bo). Zima je bila kot se spodobi, pomladi se ne spomnim user posted image user posted image user posted image , poletje vroče, jesen sanjska. Samo za novo zimo slabo kaže.

Zvezdica, poznam Dankuchen. Pravzaprav poznam večino kuhinj, moj user posted image  jih prodaja user posted image . Dankuchen so kvalitetne kuhinje, boljše od naših proizvajalcev, mene moti samo podnožje, ki je višje kot pri drugih proizvajalcih in tako jemlje dragocen prostor (če je kuhinja majhna). Imajo pa predali ful dobro nosljivost, tako da se lahko notri res naloži marsikaj. Najbolj važno pa je, da so latniki zadovoljni z njo. Navsezadnje se jo uporablja kar precej let.

Maychika, Mojčika, super za stanovanje.

LP

(odgovor članu *zvezdica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1481
22.11.2006 12:29:32   
Nenya
Pozdravljene!

Danes je pa krasen dan za srfanje po netu, pri nas že cel dan lije, tud na sprehod nismo mogli.
user posted image spi in jaz sem mal pregledala teme na forumih,  zdaj pa še vam mal pišem.

Midve mava še vedno težave s precej trdim kakanjem po GH, težave je še vedno, da ji res tekne le banana, vse ostalo po 5 žličkah postane problem. Čeprav ji dajem več piti nič ne pomaga.
Težave imava tudi ponoči, eno noč je prespala celo, zdaj pa se spet zbuja vsaj 1x, včasih tudi 2x in se hoče dojiti. Morda je kriva luna. Ni taka da bi se želela crkljat, če joka pol res pije.

Me je razkuril tale naš 'minister', se zgleda vračamo v 'dobre stare čase', še mal pa bodo predlagali še grmado in preizkuse v vodi. Nisplav kriv za nizko rodnost, krivo je to da ne morš dobit kredita al pa finančnih sredstev za normalno življenje, ne vem tale vlada ma dokaj čudne metode. Pa Janša, kar na 'koruzi' tsk, tsk tsk.user posted image user posted image user posted image

No pa dost o politiki, na srečo večina ljudi, ki si otrok želi že nekako najde pot.

Punce, zadnje čase razmišljam tudi o tem, da bo kmal treba nazaj v službo, kar ne predstavljam si raje. kako bo ko ne bom z mojo zlato deklico cel dan, groza.

Res se moramo kaj dobiti in izmenjati nasvete.

Maychika, Mojčika blagor vama in vso srečo pri selitvi, men dela na najini štalci zastajajo, mi požre še pa še živcev.

Ajd

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
22.11.2006 18:01:31   
miaxxx
Živjo!

Jst sem tud "aprilka", pa vas sam berem... Sam rada bi svetovala kar se zaprtja zaradi GH tiče - mi smo tud meli ta problem, pa smo ga rešili tako, da mu skuham jabolka in suhe slive, premečkam. Vse poje, ker mu je ful dobro, saj so slive fino sladke. In tako smo po dveh dneh te kašice rešili problem zaprtja.

Mojemu lumpu je ime Anže, (roj. 25.04.2006). Zaenkrat smo zdravi, gosto hrano smo začeli dodajati po 6 mesecu, prej samo dojenje. Smo pa kar uspešni, saj je po enem tednu protestiranja začel jesti vse kar mu ponudim.

Nč, sam tolk zaenkrat... sem zelo lena za pisanje. Vas bom pa brala še naprej!!!

Lp

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
22.11.2006 19:16:24   
eya
miaxxx in Anže...user posted image
Iz kod pa sta? Ker se 6. 12. obeta srečanje aprilčkov (tudi tistih iz foruma Mama) v City parku v Lj, sta tudi vi2 lepo vabljena. Po moje bo prav zanimivo zdaj spet videti malčke na kupu, bojo malo bolj socialni kot na prvem srečanju. Bomo pa decembra organizirali še kako srečanje-samo nas iz RR, upam.

Mi smo šli danes do pediatrinje, ker sem včeraj opazila, da ima Žiga neke razjede v ustih in je potrdila, da ima razjede, ki so virusnega izvora in mu nimamo s čim pomagat (razen s tem, da mu dam čimbolj kašasto kašo, blagih okusov). Zato mi tudi slabše je, pa tudi ponoči se že par dni zbuja-zajoka, mu dam dudo in takoj zaspi. No, upam, da čimprej mine, čeprav lahko še traja kak teden ali dva...me skrbi, da ne bi premalo jedel. Je pa pediatrinja rekla, da naj se ne obremenjujemo z malo bolj nizko težo, da je vse ok.

zvezdica-mogoče gre pa za firmo Flegmatik-glede na njihovo počasnost user posted image  Kako je Marcel bil kaj navdušen nad kašo in kako je bilo na cepljenju?

Lep večer!

Tudi meni se tale Drobnič zdi en fajn pravljičar user posted image

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
22.11.2006 21:49:54   
mojčika
Uh mi smo pa danes šele zdaj zaspali, sem jezna nase, je veliko pojedla za večerjo, je bila žejna, a ji nisem upala dati pit, ker mi rada bruha zvečer, zdaj pa sem ji dala za probo malo čajčka, ker se ji  ni več tako zlivalo  po želodčku, se prav grozno sliši, in je zaspala...Danes mi ni hotela kaj prida jesti čez dan, ugotavljam, da je naša MM bolj zapečkar, če sva doma, je vse v najlepšem redu, če pa greva kam na obisk, da tam spi, ali pa da je bila zbujena zaradi česa, jo pa vse vrže s tira, manj je, slabše spi...Boga revica...bova jutri doma, ker čez vikend bo spet pestro in spet ne bo spala v svoji postelji...

Tašča se je ponudila, da nabavi nahrbtnik in prenosno posteljo, ker ni več varna za spanje na zakonski postelji, tam namreč spi pri njih...jej sem ji hvaležna, imam res super taščo, ni kaj...pa še pazila bo MM, ko grem v službo, ponudila se je, da bo ona hodila k nam, da ji ne bo potreba tako zgodaj vstajat, pa čeprav ima 22km do nas, jaz pa grem v službo ob 6.45, ni kaj, vseh pohval je vredna...če službo obdržim, je možnost, da bom morala čez en mesec nazaj, prav groza me je....

Eya mi pa imamo zelo razpokano v kotičkih ust, se toliko slini zaradi zobkov, mažem z Bepanthenom, pa nič ne pomaga, a ima katera kak recept...

Ankica, a tvoj mož tudi kaj privat svetuje okrog kuhinj, majina tetica in njen "mož" kupujeta novo kuhinjo, pa jima ne gre najbolje, mislim, da ti njega celo poznaš, je isti letnik na gimnaziji kot vidve z majo, ime mu je Slave, no in tetica MM Marina, je pa hodila eno leto pred vama, no saj ni važno, malo pomoči bi jima prav prišlo...

Mi smo danes priredili magični lonček od nuka in mu dodali slamico, nič ne poliva, spijemo pa precej več in naša rita je na mamino veselje začela proizvajati več smrdečih zadevic, ji pa dajam Hippov sok, se mi zdi, da bolj kaka po njem...

No lepo spite dekleta in vaši otročki...

Dobrodošla miaxxx, hi hi, sem se že spraševala, kdo nas bere, sem večkrat videla tvojo prisotnost, le priključi se nam, bomo vesele...tudi podatke za statistiko lahko pošlješ...

< Sporočilo je popravil mojčika -- 22.11.2006 21:53:32 >

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
23.11.2006 11:55:00   
mojčika
Uf smo skoraj na drugo stran padle...jaz kuham, MM in možek sta na sprehodu, zdaj pa še pospravljanje, da mi potem ne bo treba, ko bo MM spala, bom pa malo na RRuser posted image

Danes bo pri nas mešana zelenjava, brokoli, cvetača, bučke, korenček in sojini kalčki, paradižnik, skuhano v malo vode, zraven pa polenta, mnjami, za naju malo sladke paprike še zraven.../ a katera že daja sladko papriko v jedi za user posted image /

Eya sem brala tvoje na MON-u, ja vidva imasta zelo goste obroke proti nam, mi nič ne pojemo, če imamo več obrokov, trenutno smo na flaški mleka zjutraj, z malo zajtrka okrog 9.00-res malo, danes je pojedla pol zdenka sirčka z malo maslene štručke, potem kosilo ob 14.00, okrog 18.00 malica-jogurt, 20.00-200ml mlečne kašice, mogoče spusti kak obrok, bo potem več pojedel, no samo predlog

< Sporočilo je popravil mojčika -- 23.11.2006 11:59:17 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
23.11.2006 13:09:21   
eya
Saj, tole z pogostimi obroki-zdaj se trudim, da imava nekje na 3 ure obroke (danes recimo ob 6ih in 12ih dojenje, ob 9ih sadje, kosilo bo ob 3, no popoldne bomo pa še videli, kako bo. Je pa pediatrinja napisala, da imamo kar primerno razporejene obroke (četudi na 2,5 uri). Zdaj sem ga tudi parkrat zvagala pred in po dojenju in spije nekje po 110 ml mleka, glede na to, da mora dobiti vsaj pol litra mleka na dan, ga moram 4-5x dojiti. Bo pa kmalu eno dojenje zamenjal jogurt ali skuta-a je Žiga še edini, ki še ne je mlečnih izdelkov user posted image Ma, saj do enega leta bomo že zmajšali dojenje in pojeli več GH, je še dovolj časa.

Pediatrinja mi je tudi rekla, da naj ne dobi nič sladkanega po flaški zaradi flašnega kariesa. No, tako da smo danes uvedli kar lonček in plastičen slinček, da se počasi nauči pit iz tega. P me je kar prestrašila in potem sem še na RR brala o kariesu zaradi flašk in jo bom zabrisala stran (Žiga pije po njej sok-včeraj mi je spil 200 ml naenkrat v parih minutah user posted image ). 2letni otroci imajo karies, eni punčki so morali luknjice v zobe navrtat, da ji je iztekel gnoj, je imela čisto vnete dlesni. Otroci imajo črne enke itd. Tudi tisti, ki pijejo mleko po flaši, naj bi se kmalu odvadili flaške, sploh ponoči. Tudi nočno dojenje kvari zobke  user posted image Problem je tudi pri stalnih zobeh, ker lahko ti potem grdo izrastejo, če so mlečni že hudo okvarjeni.

Mojčika-mi2 sva pa res eni klepetulji, se zadnje čase samo midve bolj oglašava, pa še to na dveh forumih...user posted image

Fajn bodite, danes je res en lep dan user posted image , midva sva bila že enkrat zunaj, ko se mali zbudi, greva pa še enkrat-za kosilo bo pa kar zaloga iz zamrzovalnika, za Žiga pa zelenjava z rižem. Lp!

< Sporočilo je popravil eya -- 23.11.2006 13:12:21 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
23.11.2006 14:23:01   
mojčika
BRAVO midve Eya, se se ne hvalim, da imam dosti časa, a mi je to pravo razvedrilo, MM pa to tudi dovoli....

Naša nova fora, vprašam: KAKO je MM huda? In pogleda izpod čela prav grdo, za crknit smešnouser posted image user posted image user posted image

Delam pa to jaz, rečem mama je huda nate in jo pogledam malo grdo, jej kaj vse se bodo nalezliuser posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 23.11.2006 14:30:39 >

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
23.11.2006 14:43:23   
maychika
Ejjih klepetulje. Samo toliko se oglašam, da vprašam...kako dolgo se tale ajdova kaša kuha in a jo je treba kaj prej namakat ipd. Nisem še nikoli delala, bom jo pa kupila. Me mika...da bo hrana še bolj raznolika...

Joj eya...zdej si me čist prestrašila s tem kariesom. Bom js tud mojmu dragemu rekla, da počasi nehamo s flaškami, čeprav dobi po flaški skorajda samo še kompot in en obrok mleka. Ostalo na žlico. A je magični lonček pol bolje kot flaška al je isti k...? ups...hi hi hi Kaj je pol najbolje, ker naša po kozarčku bolj nerodno pije oz. ga bolj oblizuje kot kaj drugega...

No, grem delat verižico za eno od vaju...hi hi hi...dokler bo Tia spala...

LP, Maja

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
23.11.2006 14:51:55   
mojčika
Jaz ajdovo kašo samo skuham, nič ne namakam, no je pa še nisem dala, ajdove žgance pa imamo radi...

Danes je pojedla celo goro polente skuhane v hruškovem kompotu, potem pa sem vanjo dala še hruško in zmiksala, da ni tistih tečnih pikic od polente...za poobedek pa nekaj podobnega kot Eya naredi z ajdovo kašo, naredim jaz s polento...skuham jo v kopotu, dodam malo masla, kasneje v že kuhano dodam sadje iz kompota, kokosovo moko in spečem v pečici, po želji se dodaja sladka, kisla smetana, ali celo jogurt...Mljask, se vam kaj sline cedijouser posted image

Jej se vidi da MM spi in da sem prej spedenala stanovanjeuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 23.11.2006 14:53:46 >

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
23.11.2006 15:45:20   
ČebelicaMaja
Pozdravljene! No tudi jaz vas bolj kot ne samo berem, pa me je miaxxx mal vzpodbudila user posted image  ker ko dam cel forum skozi mi počasi zmanjka časa, da bi na koncu še kaj napisala.
Rodila sem 13.4., moji princeski je ime Hana Ela, pri 7 m smo imeli 8770 g in 69 cm.
Začetek je bil zelo težak, ker je imela res grozne krče, tako, da za kaj drugega sploh ni bilo časa, sedaj pa se je začela tista prijetna rutina, ko vsaj vem kako približno poteka njen dan. Zanekrat smo tudi mi zdravi, brezzobi in zelo dobrovoljni. Z GH smo začeli zelo počasi pri 6m, tako, da imamo še veliko za sprobat.
Sicer sem pa FDvjevka, kot mislim da še ena na forumu, sem šla pa sedaj še eno specializacijo delat, tako da je skupaj z dojenčkom kar pestro.
Sicer pa malo gledam Mojčino mucko, pa Eyino psičko in me kar stisne, nam je namreč poginila psička, ko je bila Hana Ela stara 1m in 2 dni...pa sploh ne vem, kdaj bi bil primeren čas, da nas morda izbere nova prijazna dušauser posted image  zdaj, ko je malo bolj mirno, me vedno bolj drži, da bi imeli ponovno novo kosmato kepo, amapk po moje je prenaporno imeti dva dojenčkauser posted image , ker ju moraš imeti res stalno na očeh. Kakšen predlog mogoče?
No, zdaj se je pa princeska zbudila in greva v Ljubljano v trgovino (sicer sva iz Vrhnike)... bodite lepo in se kmalu spet kaj beremo...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
23.11.2006 16:28:52   
Anonimen
Pozdravljene!

Miaxxx, Anže, Hana Ela in Čebelica Maja, dobrodošli!

Čebelica Maja, mi bomo kužka dobili naslendje leto, ko bomo imeli več prostora, user posted image  pa bo tudi že večja, da se bomo lažje navadili eden na drugega. Imeli bomo kraškega ovčarja. Najprej sva sicer hotela dva, ampak to so zelo trmasti in samosvoji kužki, tako da bi ju težko krotila.

Nenya, tudi mene za minister Drobnič že en čas spravlja ob živce. Eh, politiki, saj so vsi isti. Glede zaprtja: si poskusila s slivami? Baje zelo pomagajo. Sicer ne vem, ker naša user posted image  lepo kaka dvakrat na dan. Se pa tudi Kristina zadnja dva meseca pogosteje zbuja ponoči in hoče jest. Če ji pustim, se doji polnih 5 minut. Ampak očitno je to samo neke vrste tolažba ali pa ji je to postal način uspavanja ponoči, ker tudi če jo dojim samo minutko in ji potem dam dudo, bo zaspala za tri, štriri urice do naslednje runde. Tako da bom poskusila ukinit vsaj eno nočno dojenje.

Eya, so te razjede nastale zaradi herpesa ali je to nekaj povsem drugega?

Maychika, ajdova kaša se kuha 15-20 minut, prej jo ni treba namakat. Jaz kašo občasno skuham tudi kot prilogo zraven mesa ali pa naredim ajdovo kašo s šampijoni. Mmmmm V toplicah pa sem enkart jedla smetanovo gosto juho z ajdovo kašo. Bilo je božansko. Pa Piščanec pečen na ajdovi kaši je tudi odličen.

Mojčika, si mi naredila skomine s temi recepti. Bom morala kar torto, ki me čaka v hladilniku, pojest user posted image user posted image user posted image . A MM se namršči? Meni je to tudi smešno. Kristina se tudi namršči, ni važno, a je dobre ali slabe volje. Se mi zdi, da ji paše, če me sšravlja v dobro voljo user posted image . Te spremembe vsakdanjika tudi našo user posted image  spravijo iz tira. Sicer mi je fajn, ker zelo uživa v družbi, ampak potem je zvečer sitna in noče zaspat, ponoči se zbuja.... No, bolj kot da ima probleme user posted image , jih imam jaz user posted image user posted image user posted image .

LP

(odgovor članu ČebelicaMaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1492
23.11.2006 17:13:08   
Marelica
No končno si še jaz trgam čas za par stavkov.

Miaxxx+Anže, ČebelicaMaja+HanaEla user posted image  bravo, da sta se končno priključili!!! Tudi jaz sem opazila vajin obisk na naši temi in mi ni bilo nič jasnouser posted image .
ČebelicaMaja, a nisi ti enkrat spraševala o eni glasbeni igrački? Se mi ne da zdaj preverjat (mi ful počasi odpira), me pa zanima, kako se je zgodba končala...

Ajdova kaša. Super punce, hvala za idejo! Grem jutri v nabavo.

Ploskam naši punčki, ker je včeraj v prvo izvedla pincetni prijem.user posted image  Očitno stvar že dalj časa obvlada, pa sem komaj zdaj prav preizkusila (z majhnim fižolčkom).

Mojčika, Eya, vedve kar klepetajta! Jaz imam večkrat časa samo za malo pokukat, potem pa je že alarm.

Lejga, Žiga je že v pričakovanju božičkauser posted image !

Moram it... Lep večer vsem!

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
23.11.2006 18:14:33   
eya
Dobrodošli Hana Ela in njena mamica ČebelicaMaja...

glede stekleničnega kariesa-ogroženi so predvsem zobki otrok, ki imajo stekleničko skoz v ustih, mal ven, mal not-no, če se igrajo z njo in so tako skoz v stiku s sladko tekočino, ki je v njej. Pri pitju sokov iz lončka je tekočina manj časa ob zobeh kot pri sesanju. Meni je pediatrinja rekla, da naj pije sok iz lončka, iz stekleničke lahko dobi le vodo. Pa vas nisem hotela prestrašit...Magični lonček je boljši, če ga pač uporabi samo za pitje in se ne crklja z njim tako kot s cucljem od flaške. Najboljš bi pa itak bilo, če bi malčki kar vodo pili.

Jaz tud ajdovo kašo kuham kakih 20 min brez namakanja prej. Mislim pa, da gor na vrečki piše, da se jo kuha 10-15 minu, potem pa jo par ur pustiš, da se napne. No, sam je prva varianta hitrejša.

Ankica-razjede so zaradi enega virusa, mogoče herpesa, ni nujno. Je imel moj par tednov nazaj afte, pa Žiga je bil v stiku tudi z enim fantkom, ki je imel herpes... Piščanec na ajdovi kaši-tole se pa tudi meni sliši zanimivo. Izdaš recept?

Ja, mi bomo naredili letos voščilnice z Žigom v božičkovi kapi in tale slikca je ena poskusna.

Lp!

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
23.11.2006 20:28:40   
mojčika
Miaxxx+Anže, ČebelicaMaja+HanaEla user posted image

No dan je minil, spimo, sva bile sami doma, danes se mi je kar vleklo, čeprav ni bila nič sitna...kar nisem vedela, kaj naj počneva...po sva pa malo risanke pogledali, no mama jih je, mm ni bila zainteresirana, pa malo muzike prek računalnika, no nekaj takega...

Statistiko bom dopolnila, ČebelicaMaja in Miaxxx, ko oddata vse podatke, da ne bom večkrat vnašala...

No zdaj pa malo pred tv, čakam, da se mi speče kruh, potem ga bom pa zihr napadla user posted image

user posted image pridno spite, da se mame odpočijejo
user posted image Lepe sanje

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
23.11.2006 22:42:03   
*zvezdica*
Hej!

Najprej dobrodošle vse nove aprilčice in aprilčki! Le pridružite se nam večkrat, da ne bomo tako pogosto čisto pri dnu straniuser posted image ....no, pa ne zradi tega...user posted image

Mi smo imeli sedaj 2 dni totalno norišnico. Sem zmatrana za umret! Cel dan samo pucanje,pa prenašanje škatel iz enega kota v drugi, zraven pa še mulčka zabavat....pa ne rečte, če nismo mame vsestranskeuser posted image

Danes sva se šla med drugim tudi cepit...je super prenesel..pa še nobene rakcije nima!user posted image

Eya, kaše še nisva uspela probatuser posted image , jo pa nameravam skuhat v enem od naslednjih dni. Glede na recepte, ki ste jih naštevale bomo očitno kašo kar večkrat jedli...se je tako mnjami vse slišalo!

Zdej pa šibam pod tuš pa spat...upam, da bo mala zverinica ponoči pridno spala in pustila, da se spočijem!

lahko noč

Marcel in Zarja

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
24.11.2006 7:52:36   
miaxxx
Anže - 25.04.2006

ob rojstvu 3600 g, 53 cm
1.mesec - 4260 g, 56,5 cm
2.mesec - 5410 g, 60,5 cm
4.mesec - 6540 g, 64,5 cm
5. mesec - 7040 g, 67 cm
6. mesec - 7360 g, 69 cm

Je bolj suhec, ampak pojedu bi pa čist vse. Po vsakem obroku GH se še dojiva :) Res ne vem kam vse spravi?! Mlečnih kašic ne jeva, ker je alergičen na vsa umetna mleka, svojega se mi pa ne da črpat, ampak itak se še veliko dojiva, tako da ni panike.

Kaj, če želim pokazat kakšno sliko mojega lumpa, moram naredit najprej album na RR, al kako?

No pa še to, tud mi mamo doma psa - sibirskega husky-ja, ki je pravi cuker. In naš Anže se je rodil (z 8-dnevno zamudo), točno na RD našega sibirca. user posted image  Tako bosta lahko praznovala skupaj!

LP

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
24.11.2006 9:08:21   
Anonimen
Jutro!

Punce, mene se nerodnost iz nosečnosti še vedno drži. Včeraj sem odpirala konzervo breskev in poleg konzerve odprla še sebe user posted image user posted image user posted image . Urezala sem se v desno dlan točno med palcem in kazalcem, kar globoko, pristala na urgenci, dobila dva šiva in inekcijo proti tetanusu. Dobro, da je bil bratec še v Ljubljani, da je popazil na Kristino. In zdaj sem imobilizirana za 10 dni, ko mi poberejo šiva. Je kar nerodno, če ne moreš uporabljati roke. Palec je zelo uporabna zadeva, opažam user posted image .

Eya, recepta za piščanca pečenega na ajdovi kaši, ne poznam, žal. To sem jedla na eni kmetiji v Slo. Goricah in bilo je ena najboljših stvari, kar sem jih jedla. Se že en čas spravljam, da bom tudi sama poskusila to narediti, mogoče mi uspe. Po moje je narejeno nekako tako: V pekač se na dno da ajdovo kašo in se jo zalije z mlekom in malo kisle smetane, soli in popra, na to pa se zloži razkosanega piščanca (osoljenega in malo naoljenega). Potem pa v pečico in se peče, dokler ni pečeno user posted image . Pa verjetno je potrebno ajdo vsake toliko malo zaliti, da ker med kuhanjem porabi kar precej tekočine. A spet ne preveč, da piščanec ostane na ajdi in se ne utopi user posted image . Mogoče bom kar danes poskusila narediti. Sporočim, kako bo uspelo.

Zvezdica, danes si pa privošči malo spanca. Si ga zaslužiš, po takem tekanju sem in tja.

Miaxxx, meni so huskyji tako zelo lepi kužki. Kašice pa tudi jaz delam mlečne samo nekatere. Hruške npr. se napijejo tiste vode in so že tako redke, tako da mleka sploh ne dodajam. Dojiva pa se itak še pri vseh obrokih. Včeraj sem user posted image  dala hippovo slivovo kašico (se mi ni dalo kuhat user posted image ), sem jo probala in je takooo sladka, bolj kot slivova marmelada je vse skupaj.

LP

(odgovor članu miaxxx)
  Neposredna povezava do sporočila: 1498
24.11.2006 9:58:48   
eya
user posted image

Danes pa se je falot zbudil že ob 7ih, pa ni hotel nazaj zaspati...no, do 8ih je vriskal zraven mene v postelji in se malo igral, potem sem pa jaz imela že totalno slabo vest  in sva vstala. Zdajle ga je pa spet zmanjkalo. Pa včeraj se je tudi že zbudil ob pol 8ih-upam, da mu to ne pride v navado ...

Ankica-upam, da se čimprej poceli tvoja roka. Glede kaše-mogoče se jo pa prej skuha, da je potem rešen problem z vodo? Ker za tisto sladico z ajdo in jabolki ajdo tudi prej skuhaš (in se potem vse skupaj še eno uro peče). Ali pa se jo prej namaka par ur? No, ko bom jaz naslednjič delala pečenega piščanca, bom tudi poskusila še tole z ajdo.

miaxxx-ja, najprej moraš naredit album, potem pa iz albuma kopiraš v svoj odgovor. Ali pa lahko tudi naložiš slikco kot avator, tako da se bo prikazala pod tvojim imenom vsakič. Je pa oboje čisto enostavno.

mojčika-ko boš vnašala statistiko-a lahko, prosim, popraviš še Žigovo-tisto, kar je napisano pri 6. mesecih, v bistvu velja za 6,5 mesecev.

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
24.11.2006 14:44:15   
miaxxx
No, da vidim, če znam prilepit slikco...

[link=http://www.ringaraja.net/albumi_photos.asp?albumid=16733&photoid=66437][/link]

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nagajivi, živi in zasanjani: to so otroci ...
Motnja ADHD (v dobesednem prevodu ta kratica pomeni, da gre za motnje pozornosti in nemirnosti) je med ljudmi pogosto na...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?