crci06
|
Aha, London_paris: to varianto s preživnino sta izbrala. Midva sva tudi razmišljala o njej, ampak po pravici povedano, je okrog naju nekaj precej škrtih ljudi, ki bi, če bi zvohali, kako sva se znajdla in bova kao "profitirala" nesli to na bogvekatera ušesa... Smo pač majhna vas kar se tega tiče... Sicer pa to definitivno podpiram. Od države je pač treba potegnit, kar se da. Itak nas povsod nategujejo, grdo rečeno. Jaz sem imela že predlani kar velik zaslužek preko študenta, lani pa sploh, tako, da sem plačala dohodnino. (BTW: 14 dni nazaj, kot da nimam zdaj dosti drugih stroškov!)... no, letos pa sem bila odločena, da delam čisto malo, pol pa neham in spackam diplomo, pa da ne bo spet kakšnega davka ipd.... Kot prvo, sem delala veliko več, kot sem planirala, ker sem jim kao delala uslugo, ker je "firma uboga".... kot drugo pa sem zaradi preveč dela predlani, ko nisem diplomirala, fasala davek na "bivše študente". Tako bom spet plačala. In seveda se bodo moji SIT šteli k skupnemu dohodku, medtem, ko porodniške pa ne dobiš, kljub temu, da delaš več kot katera v proizvodnji, in tudi zaslužiš več, in plačaš davek.... JA, seveda, da boste skupaj... Sej to vsi vemo... Pa ne bomo špecali :) jaz sem pa končno dobila potrdilo o očetovstvu! Rabili so 3 tedne, da so najin podpisan obrazen skopirali in nama kopijo poslali ?? Upam, da ste danes vse bile zunaj na sončku... Jaz sem pravkar nazaj in mi je kar žal, da nimam še dojenčka, ker bi kar par uric posedala na kakšni klopci... Res je bilo lepo! No, saj bo pomladi tudi, pa ravno dobro ritma spanja in prehranjevanja in previjanja se bomo navadli, pa se bomo me počutile čisto svobodne, ko bomo vozičkale okrog... (opažam, da v prvih tednih to ne gre, ker mamice neprestano gledajo na uro) Pa spraševale ste, če bo pčka zraven? Če bo slučajno doma oz. bo uspel pridit do časa, potem bo. Če bo kje v "pm", se zna zgoditi, da ne bo mogel pridit. No, razen, če bo po datumu, takrat se da že kaj planirat... Sicer pa mislim, da jih danes že kar večina gre zraven, razen, če imajo zadržke...
|