|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice
23.11.2006 10:00:48   
Strawberrie Cherrie
Jutro punce...
da se še vam malo oglasim, in vam povem, da smo na Koroskem koncno docakali zametke snega v visavahuser posted image ; no ja Kope so beleuser posted image user posted image
Pika30: lepo, da se še oglasiš tam pa tamuser posted image user posted image , in srčno upam, da boš tudi ti rodila, tako, kot si se odločilauser posted image user posted image
Če nimate kaj posebnega za počet, pa lahko malo g.Drobniča prebirate http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/strategija_rodnost_osnutek_151106.pdf - meni je šlo malo na smeh, malo na jok, vsekakor so pa nekatere stvari preveč lepe, da bi bile resnicne...
Aja, pa še eno vprašanje imam za r1(ena)to - a ti si prijavljena na domačem naslovu ali imaš začasnega na Nizozemskem??? Ker to ti zna bit ful pomembno za otroški dodatekuser posted image Sama tudi ne vem, ali bi se prijavila tukaj pri lubiju, ali na še ostanem domauser posted image user posted image Ker razlika v otroškem mi pride okoli 14tisoč...user posted image user posted image

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 2676
23.11.2006 11:48:54   
crci06
Pozdravljena, Pika30. Seveda nas je še nekaj med decembrčicami!
Saj zdaj uradno sta nam ušli šele 2, + naja3, ki je "napol" novembrka....

No, je pa res, da jih je kar nekaj zelo blizu, mogoče nas pa presenetijo zelo v kratkem, in bodo zibali res pred decembrom...

London_paris: jaz pa ne zastopim, zakaj imaš razliko v otroškem dodatku glede na kraj bivanja?
Men so stvari razložili tako: (sicer papirologije že po defaultu ne razumemuser posted image ): če tvoj podpiše, da je oče (kar midve obe že imava), potem je on prvi, ki je dolžen skrbeti za otroka... če živi posebej, se dogovoriš za nakazovanje preživnine (sporazumno in sodnik potrdi ali pa na sodišču), sicer pa ste trije in se vajini dohodki seštejejo skupaj, ne glede na to, kje kdo živi, in delijo s 3, pa dobiš povprečje "po komadu" user posted image   In od tega so odvisni dokladi, kajne?

Če pa se motim, mi pa pls povejte, ker moj pa se ravno "te dni seli k meni" user posted image  Sicer sva valda že 6 let na svojem (pri naših zgoraj), ampak ena fora naj bi bila tudi, da se pri skupnih dohodkih štejejo dinarčki od obeh, kjerkoli živita, če pa te partner (midva še nisva uradno zunajzakonska skupnost, ker nisva še dosti let skuapj prijavljena....  imam pa nekje v spominu, da če imaš svoje gospodinjstvo in otroka, da to postaneš takoj?? )....  no, skratka, če te pa partner hoče dat tebe in frocka v olajšavo pri dohodnini, morata pa kao skupaj živet.

Tukaj sem malo brala punce in njihove izkušnje: enim je šla čez dohodnina z olajšavo, tudi če niso skup živeli, nekje pa sta bila lahko punca in otrok vzdrževana člana le, če so imeli isti naslov...

Saj pravim, da mi papirologija ne gre...  kar pikice dobim.....

(P.S.: v moji navadi je bilo, da sem vedno rekla, da fašem popadke, ko se moram s papirji ukvarjat... no, to terminologijo sem zaj opustila.... zdaj "dobim pikice" user posted image )

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 2677
23.11.2006 12:02:42   
Strawberrie Cherrie
Moj_moj: mi2 se še to leto ne bova skupaj prijavila...dokler jaz spet ne bom sposobna delati (se pravi konec novembra 2007) - in ker jaz kot študent nisem imela prihodkov (ok jih je bilo okoli 250tisoč) ostalo so mi dali na 'roke', da tut je šef kot sp nekaj prišparal, mi je to ogromna razlika v otroškem dodatku - 22tisoč ali pa 8tisoč...s tem da dobiš še 14tisoč tolarjev ker si 'mati samohranilka'...- to je skupaj 36tisoč; jaz sem se odločila tako naredit, kajti tudi moja kolegica (pa dela na občini **** na visokem položaju ) je naredila enako - sta z očetom otroka šla na sodišče in je podpisal tisti papir za kao preživnino, ki jo pa on navede v dohodnini...s tem, da pač mi2 bova po enem letu šla in prijavila skupno gospodinjstvo...dokler bom pa jaz doma, on pa doma...saj vem, da se mogoče sliši grdo, ampak nažalost je tako, da sem bila tako jezna na državo zaradi tega ker so mi kot študentki ponujali 40tisoč -> pa bi lahko shirala zraven tega denarja, da zdaj bom pa še jaz nekaj od njih potegnila...pa ne me prijavituser posted image
Sem sicer nekaj časa kolebala, ali je to dobro ali ne -> ampak punce jaz res s tistimi 14tisočaki na mesec pokirjem stroške za otrokovo kozmetiko in pleničke...pač priznam, da bom to naredila...dohodnino bom pa svojo napisala, in na podlagi teh 'dohodkov', ki itak ne presegajo 100tisoč , in se delijo med mano in otroka, res ne bom kaj posebaj veliko plačala/oz verjento ne bom...moj user posted image pa tako ali tako bo plačal dohodnino pa če nevem kaj zraven napiše, zaradi visokih dohodkov + darilo oz.dediščina...on bo pri dohodnini napisal da mi je dajal preživnino (min mesečno), jaz pa, da sem jo prejemala (min mesečno)
Se mi pa zaradi renoviranja stanovanja res pozna....

< Sporočilo je popravil london_paris -- 23.11.2006 12:05:10 >

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2678
23.11.2006 12:06:37   
Strawberrie Cherrie
Aja, drugač pa, da ne bo pomote, moj lubi se ne bo nama odrekeluser posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 2679
23.11.2006 14:36:40   
crci06
Aha, London_paris: to varianto s preživnino sta izbrala. Midva sva tudi razmišljala o njej, ampak po pravici povedano, je okrog naju nekaj precej škrtih ljudi, ki bi, če bi zvohali, kako sva se znajdla in bova kao "profitirala" nesli to na bogvekatera ušesa... Smo pač majhna vas kar se tega tiče...
Sicer pa to definitivno podpiram. Od države je pač treba potegnit, kar se da. Itak nas povsod nategujejo, grdo rečeno.
Jaz sem imela že predlani kar velik  zaslužek preko študenta, lani pa sploh, tako, da sem plačala dohodnino.
(BTW: 14 dni nazaj, kot da nimam zdaj dosti drugih stroškov!)... no, letos pa sem bila odločena, da delam čisto malo, pol pa neham in spackam diplomo, pa da ne bo spet kakšnega davka ipd....  Kot prvo, sem delala veliko več, kot sem planirala, ker sem jim kao delala uslugo, ker je "firma uboga".... kot drugo pa sem zaradi preveč dela predlani, ko nisem diplomirala, fasala davek na "bivše študente". Tako bom spet plačala.
In seveda se bodo moji SIT šteli k skupnemu dohodku, medtem, ko porodniške pa ne dobiš, kljub temu, da delaš več kot katera v proizvodnji, in tudi zaslužiš več, in plačaš davek....
JA, seveda, da boste skupaj... Sej to vsi vemo... Pa ne bomo špecali :)

jaz sem pa končno dobila potrdilo o očetovstvu! Rabili so 3 tedne, da so najin podpisan obrazen skopirali in nama kopijo poslali ??

Upam, da ste danes vse bile zunaj na sončku... Jaz sem pravkar nazaj in mi je kar žal, da nimam še dojenčka, ker bi kar par uric posedala na kakšni klopci... Res je bilo lepo!

No, saj bo pomladi tudi, pa ravno dobro ritma spanja in prehranjevanja in previjanja se bomo navadli, pa se bomo me počutile čisto svobodne, ko bomo vozičkale okrog... (opažam, da v prvih tednih to ne gre, ker mamice neprestano gledajo na uro)

Pa spraševale ste, če bo pčka zraven? Če bo slučajno doma oz. bo uspel pridit do časa, potem bo.
Če bo kje v "pm", se zna zgoditi, da ne bo mogel pridit. No, razen, če bo po datumu, takrat se da že kaj planirat...  Sicer pa mislim, da jih danes že kar večina gre zraven, razen, če imajo zadržke...

Neposredna povezava do sporočila: 2680
23.11.2006 15:39:03   
vampirka
Punce, jaz vam čist prav dam - država nam itak samo jemlje...zato izkoristite, če se le da! In london_paris, če se ne motim, ti napovedi za odmero dohodnine sploh ni treba oddat, če imaš dohodke pod 1,5mio (za znesek nisem sigurna). Nič, midva sva pač poročena in vse take in podobne akcije odpadejo (manjši dodatek, dražji vrtec,...user posted image ).

Sem bila pa danes na CTG-ju in ni še nič popadkov user posted image ...kontrola spet naslednji teden, potem bomo pa videli kako in kaj naprej...
Imamo pa v MB prekrasen sonček (no, čez kako uro bo že tema user posted image )...

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2681
23.11.2006 16:40:03   
Vilma
Ej R 1 (ena) ta!!! user posted image
Pa ne morem verjet!!! user posted image
Ne samo, da sva zares soimenjakinji (Vilma je pač nick name user posted image ), poglejte še najin PDP user posted image  
O hudo, ne morem verjet. user posted image  
Sem vedno tvoj nick brala kot Rita in ne kot R 1 (ena) ta, jaz naivnica user posted image
Še dobro, da pričakuješ punčko, bi se nama znalo zgodit, da bi dali otrokom isto ime user posted image
Bomo vidli, če bova tudi na isti dan rodili, me prav zanima user posted image  No jaz sem se odločila, da bom rodila za Miklavža, kako bo pa zares pa še sporočim.

Neposredna povezava do sporočila: 2682
23.11.2006 16:56:47   
crci06
vidiš, r1ta, da nis(m)o dojele... Sem ti rekla! user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 2683
23.11.2006 17:46:18   
r1ta
Ha hauser posted image  dobre ste! Najbolj interesantno mi je to, da prej nobena ni pogruntala da sem pravzaprav Renata, potem pa ko sem se po pogovoru glede mojega nicka z moj_moj na zs podpisala z R1(ena)ta ste pa vse to opazile, kljub temu, da gre le za podpis čisto na dnu posta! Vilma tole je pa že čaranje ali pa res veliko naključje. Sem pa že tudi jaz rekla da bi rodila na Miklavža pa so tukaj vsi protiuser posted image  češ da to pa ni fajn. No ja, vprašat ne mislim nikogar za mnenje kdaj se komu zdi fajn kdaj pa ne. Mislim pa da bo o tem najbolj odločala moja "japkica".

Hja london_paris, boljše bi bilo, da me nisi spraševala glede otroškega dodatka, ker se bom zdaj ful razpisala... Namreč glede tega imam jaz cele probleme. Jaz sem za stalno še vedno prijavljena v Sloveniji, tukaj imam le začasni naslov kot tudi začasno dovoljenje za bivanje. Torej mi po zakonu pripada enako kot vam. Toda, ker živim začasno tukaj, s partnerjem se to šteje kot da torej ne živim sama oz. nisem samohranilka.
Otroški dodatek: do tega v bistvu imam pravico ampak se zatakne tam ko izračunaš dohodek na družinskega člana. Res je, da jaz ne hodim v službo, zato pa moj fant zasluži toliko, da bi za slovenske razmere morda dobila minimalni znesek otroškega dodatka, kar je 3.840sit na mesec. Za to pa se ne grem pulit in prosit, čeprav bi bilo prav, saj mi pripada.
Starševsko nadomestilo je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred mesecem vložitve prve vloge. Torej do tega nimam pravice, ker sem bila do konca prejšnjega meseca študent. Lahko pa bi to uveljavljala, če bi me na primer mami ali fant ali soseda zaposlila za vsaj en mesec kot gospodinjsko pomočnico. To pa glede na to da živim v tujini tudi ni mogoče.
Starševski dodatek pa je denarna pomoč staršem, ki po rojstvu otroka niso upravičeni do starševskega nadomestila. Pravico do le-tega ima mati, ki je državljanka RS, s stalnim prebivališčem v RS in da je otrok državljan RS. To vse imam, sem državljanka RS, s stalnim naslovom in dete bo tudi dobilo po rojstvu državljanstvo. Edino kar CSD zahteva je, da predložim potrdilo, da v NL ne prejemam nobenega dohodka za otroka. Tu pa se zatakne. Namreč, v NL ne gre za izbiro ali boš dal vlogo ali ne, temveč za pravico. Ob rojstvu otroka prejmeš formular, ga izpolniš, nato pa oni določijo ali imaš pravico do prejemka ali ne. Glede na to da samo fant dela bova verjetno imela to pravico ki pa tukaj znaša cca 15.000 sit na mesec (v Sloveniji pa 40.000sit). S tem pa ker bova imela pravico do denarja tukaj izgubim pravico do denarja v Sloveniji. Kakor pravi CSD tukaj bi po Evropski zakonodaji bila upravičena do razlike v denarju od slovenskega CSD-ja toda mislim, da v Sloveniji ne vedo za to. Prejšnji teden sem pisala socialni delavki in ji pošteno razložila mojo situacijo toda odgovora še nisem dobila, vam pa iskreno povem, da mislim da sem se zajebuser posted image . Najbolje bi bilo, da bi bila prijavljena kot mati samohranilka, na domačem naslovu, zaposlena kot gospodinjska pomočnica pri mami in bi vsaj dobila kakšne dinarčke, tako pa sem pošteno obrazložila svojo situacijo in bom verjetno ostala brez vsegauser posted image . Ni fer... Zato punce polagam vam na srce iztržite kar se da veliko, pa ne mislit da delate kaj narobe. To vam pripada!

< Sporočilo je popravil r1ta -- 23.11.2006 17:47:50 >

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2684
23.11.2006 18:18:52   
crci06
Mah, R1ta (oz. Renata. saj zdaj pa ne vem, kaj ti je bolj prav), ne se sekirat zarad SIT... Itak kmalu ne bodo več nič vredni :)   Čeprav to razliko bi pa lahko iztržila al pa na NL izsilila, da ti ne dajajo 15000. Poskusi še malo težit... Verjetno tem v Slo, k si jim pisala, ni nič jasno, pa se še posvetujejo kaj naj ti odgovorijo....

Ne vem pa, zakaj ne bi prejemala 3800 na mesec?
Pa denar za paket si (boš) pa dobila, kajne?

Mislim, da tud če bi se pri mami zaposlila za 1 mesec, se to pol zdeli z 12 in spet ni ne vem kaj....

Joj, dajmo dons še kakšno bolj veselo... Ne sam papirje :)

Jaz sem pa oprala zadnji stroj cunjic, pol me pa čakajo še dekice in posteljnina, pa bo...
No, seveda zdaj še nisem pripravljena in kar streslo me je, ko je vampirka (isti PDP) napisala, da na CTGju še ni bilo popadkov... SEVEDA JIH ŠE NI BILO!!!!

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 2685
23.11.2006 18:24:14   
crci06
Zdaj sem pa sama sebi že težka user posted image   Papirologija user posted image

Kaj boste pa naredile z dinarčki / varčevanjem od otrok?
Baje ti v porodnišnici kdaj ponudijo zavarovalnice, da za otroke skleneš mesečna varčevanja, pa ti oni dajo eno premijo za začetek... Kolega je tko naredil. Naš pa se je odločil to varčevanje sklenit že par mesecev nazaj, tako, da ne bova novega.
Jim boste odprle svoj transakcijski račun? Verjetno se pol pri dohodninah ipd tudi njihovi prihranki kje štejejo, ali nikjer?

Mislim,da je pri samohranilkah neka fora, da ne smeš imeti več kot tolk in tolk premoženja (skupaj z avtom ipd...)  .. al je to za kakšno drugo podporo...  Sem pozabila.

Torej - a je katera že gledala raznorazne PAPIračune ipd?  (take, da je kje že kaj gor user posted image )

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2686
23.11.2006 18:40:17   
r1ta
Moj_moj, glede imena oz. nicka mi je čisto vseeno. Kakor vam bolj paše!user posted image

Glede denarja pa imaš verjetno prav, da še sami na CSD ne vedo kako in kaj z menoj. Denar za paket sem že prejela, ker se predčasno (septembra ko sem bila še v Sloveniji) oddala vlogo in mi je bila odobrena, tako da me dinarčki čakajo na bančni kartici.

Mene te teme kar v depresijo spravijo. Res. Tako brezveze se mi zdi, da se moramo vedno pulit za ta denar in dokazovati tisoč in eno stvar, izpolnjevati tisoč in en papir, ko bi pa lahko bilo tako zelo enostavno... Imaš prav moj_moj, nehajmo s tem!

Jaz sem celo prejšnjo noč imela strašne krče tam spodaj. Kot pred menstruacijo. Saj sem že prej imela kakšnega samo to kar je bilo pa sinoči me je pa res malo prestrašilo. Je že moj začel štopati, pa ni najbolj vedel ali mora štopati dolžino krča ali dolžino premorauser posted image  pa sem mu povedala da niso popadki ampak se verjetno širim spodaj...  

Jutri zjutraj imam pregled pri tukajšnjem ginekologu v bolnišnici. Pa da vidimo kaj bodo rekli!? Držite pesti da je vse okidoki! 

Punce, a katera ve koliko je Monika Zupanc Jelinčič noseča?

(A. Einstein)

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2687
23.11.2006 19:09:33   
Strawberrie Cherrie
Dober večer...user posted image
Uf, vidim da ste se polno razpisale glede papirovja, in R1ta tvoja situacija je res katastrofalna..user posted image Pa to ne moreš verjet, da smo slovenci tolk pametni...celo celih 15tisoč ti pripadauser posted image Bejž no bejž....
Sicer pa bodi potolažena, da če bi te mama zaposlila kot gospodinjsko pomočnico bi najprej plačala enih 150tisoč prispevkov zate, zato da bi ti potem dobivala 3mesece po 53tisoč sit...se pravi bi bila v profitu ravno 9tisoč sit...
Vsaj mislim, da je tole še tako...
Sori, da sprašujem, samo me še zanima. a z Vzajemno pa ti lažje gre? Ti uni krijejo stroške poroda v tujini, ali kako?? Ali imata na Nizozemskem tut foro dodatnega zavarovanja ???
Btw, Jelinčičeva gospa ima rok januarja, samo ne vem katerega...tako sem vsaj 1x ujela v eni trač reviji...
Moj_moj: mi2 z dragim imava vsak svoj KD sklad (KD asia & kd energy) pri medvešek pušniku in bova verjetno za tamalega odprla tudi pri njih en sklad, saj moja mama pravi, da bo ona dajala vsak mesec mu 5000tisoč sit kot kao varčevanje...pa mi2 5000sit, pa je...to je deset tisoč sit na mesec in bomo v končni fazi ta denar kasneje porabili za šolanje, mogoče nakup kakšnega stanovanja v kraju faksa...pač v glavnem koristno in ne zato, da bo mali pri 18letih ultra bogatuser posted image

Pa tudi mene še čakajo samo dekice in posteljnina...glede kovtrčka pa ne vem, kaj bi naredila...razmišljam, da bi ga skupaj z didaktično blazino nesla k mami, da mi popari z parnim likalnikom (ma tisto hudo postajo za likanje 100tisočuser posted image user posted image user posted image ); druga možnost pa je, da uporabim vodni sesalec???user posted image Resno razmišljam da bi tudi jogi oprala tam konec naslednjega tedna 1x z vodnim sesalcem...sicer je popolnoma nov, ampak you'll never know...user posted image user posted image
No, upam, da bo v decembru še sposobna it v kakšno trgovino, moram nabavit še luči in pa ene fletkane zavesice...poleg tega sem razmišljala, da bi kupila še eno posteljnino, ker imam za zdaj samo eno -> nimam pa sušilca, pozimi pa se stvari tako dolgo sušijo...
Nič, šibam z Azzurotom ven, da ujameva še kakšno odprto trgovino in nakupiva za tople sendvičeuser posted image user posted image

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 2688
23.11.2006 20:31:35   
Barbk
Čer bejbike,

sem vas prišla na hitro bolj pozdravit kot kaj pametnega prstavt, sem danes tako nekaj utrujena.user posted image  Vidm, da čvekate o papirologiji. No midva sva se odločila, da pač ne bova špilala na samohranilstvo-enostavno se mi ne da z njihovo bedasto politiko ukvarjat.Otroški dodatek pa jim ne bova pustila, čeprav nama pripada le minimum.Moj user posted image  pravi, da bo ob meni v porodni, a misli, da ne bo zdržal do konca.user posted image  Pravi, da bo finiš preskočil in bo kar zunaj počakal. Bomo videli, mogoče me pa celo preseneti.user posted image  No grem kar v ležeč položaj.Upam, da se vse naše punce v porodnišnici držijo.Me zanima, če se Naja jutri javi al je pa tudi ona že v kakšni porodnišnici pristala.

Nočka,

Barbk

Neposredna povezava do sporočila: 2689
23.11.2006 22:43:30   
r1ta
Tako. Pravkar sem končala z izdelavo mojih jaslic. Naredila sem jih pa iz navadne kartonaste škatle za čevlje, kupila mah, lepo pobarvala, izgleda kot da je iz lesa. Sem zadovoljna za prvič, drugo leto pa jo bom zazidala iz kamenčkov in gipsa.

London_paris jaz z Vzajemno nimam nič več. Ko sem imala status študenta sem bila zavarovana po mami, potem pa si nisem dala več podaljšati, tako da imam zdaj samo tisto osnovno zavarovanje v Sloveniji. Tukaj pa sem zavarovana. Če bi bila dodatno zavarovana v Sloveniji mislim, da bi lahko Vzajemno prosila za povračilo stroškov bolnišnice, nimam pa pojma če bi prošnji ugodili. Moram pa porod v bolnišnici v vsakem primeru plačati in sicer 400 eur, od tega 180 eur krije zavarovalnica. To je v primeru, da je z mano in otrokom vse vredu in se torej šteje porod v bolnišnici kot luksuz. Če pa so kakšne komplikacije potem pa zavarovalnica krije vse stroške. Tako imajo tu urejeno... Hkrati s tem zavarovalnica krije tudi del stroškov oskrbe na domu, midva pa morava za to oskrbo plačati 3 eur na uro. Torej zavarovalnica nama krije določeno vsoto denarja, ki bi naj bila za osemdnevno oskrbo. To velja skupaj za oskrbo v bolnišnici in na domu, kar pomeni, da če sem jaz tri dni v porodnišnici mi plača zavarovalnica del vsote za to in nato še za del vsote petdnevne oskrbe na domu. Hja, malo je zakomplicirano. Torej če bi želela prišparati bi morala upati na komplikacije in ostati v bolnišnici vsaj osem dni, kar pa seveda ne želim. Samo da bo vse vredu!

Za Moniko mi je pa mami enkrat tako mimogrede rekla ni pa bila sigurna. Sma skoraj iz istega kraja pa me je firbec matral... Sem vedela da moram tu vprašat! Naše punce vse vedo!user posted image

Tako, za danes se poslavljam. Lepo nočko vam želim!

R.

(A. Einstein)

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 2690
24.11.2006 11:43:33   
vampirka
Ojla, bejbike! R1ta (jaz sem pogruntala, da se to prebere Renata, ker se je ena moja sošolka v srednji šoli tko podpisovala user posted image ...pa nisi bla ti user posted image ). Veš, mene je tudi danes ponoči 2 uri tako špikalo doli (v vseh položajih), kot pred menstro - sem že skoraj mojega šla budit, potem sem pa od utrujenosti zaspala - no, če bi bilo kaj resnega ziher ne bi mogla zaspat user posted image ...ampak posledica je, da si bom danes še zase torbo naštimala! Papirologija??? Ne, hvala!!!!! Lubi bog, saj verjamem, da imaš ful problemov, če jih imamo pa že me, ki smo v SLO...

Sem se pa odločila, da izpit za zaključek 2.letnika magisterija prestavim na marec2007...ker sem res totalno brez motivacije - vse ostalo mi gre po glavi in na koncu sem samo živčna, bašem se s sladkarijami (ki mi sploh ne pašejo, ampak me samo kislina v potokih zaliva user posted image )... In imam slabo vest, če potem delam kaj v zvezi s pričakovanjem najine user posted image  - to pa ni prav! Sem se morala malo izkašljat...user posted image

Lep dan vam želim! Pri nas tak lepi sonček sije...

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 2691
24.11.2006 11:49:50   
Barbk
Ej bejbike,

kje se danes skrivateuser posted image  Ne me strašit...mende niste že vse pobegnile.user posted image  A veste kaj hočem že dolgo vprašat.Ma upam, da ne bom ena velika bimba izpadla...user posted image  Zakaj se reče, da greš v Rim, ko se odpravljaš rodit?user posted image  A se smejete...user posted image  R1ta, zame boš še vedno R1ta user posted image , si pa prava umetnica.user posted image Daj pofotkaj malce jaslice... No mi smo pa danes prvi dan na porodniški.user posted image  Vau še mal...Še mal pa bo naša pupika tuki.user posted image  Je pa še zmeraj precej aktivna in pridno telovadi.Kar se tiče telovadbe je definitivno bolj pridna kot mami.user posted image  Da ne pozabim povedat-jutri se zna zgodit, da končno pride zidaruser posted image user posted image . Kolk bi bilo fajn, da je tale sobica dokončana ob prihodu naše pupike.Dejte babuške še kaj počvekat, jaz grem pa malo v hladilnik pogledat kaj bi danes kuhali.

Čavči,

Barbk

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 2692
24.11.2006 12:20:46   
r1ta
Evo mene! Sem nazaj iz bolnišnice. Imela sem UZ in vam kar takoj na začetku povem, da je vse okidoki. Pupa ima sicer vstavljeno glavico, ki pa še ni "zaskočena". Očitno si je pustila še malo maneverskega prostora za vsak slučajuser posted image . Vse mere so super, srček je super, popkovnica super, plodovnice dovolj, težka pa je 2493g kar je tudi super glede na to da sem jaz bolj majhna. Torej juhuhuhuhuuser posted image user posted image user posted image

Se moj dragi zdajle pogovarja z enim sodelavcem in mu na dolgo in široko razlaga kaj vse so mi pregledali in kako je pregled potekaluser posted image . Pa deci so še hujši kot babe... Pa se mi zdi da je le to malo intimna stvar no... Ti nizozemci so malo prfaknjeni!user posted image

Vampirka, jaz mislim da si se glede izpita prav odločila. Res! Uživaj v teh parih dnevih in pusti skrbi. Še bo čas!

Barbk, čestitke za prvi dan porodniške! Jaslice bom poslikala ob priliki in jih dala na net. Zakaj se reče v Rim še sama nisem vedela, pa sem pobrskala po netu in sem našla tole: "Izraz, s katerim prikrito povemo, da je noseča ženska šla rodit, in da je, tako kot romarjev iz Rima, še nekaj časa ne bo nazaj."
Barbk, jaz bom danes za večerjo (ker kosilo tukaj ni navada) delala slivove cmoke, je hitro in enostavno, pa še nora sem nanje...

Takolele. To je zaenkrat vse od mene. Se še javim kasneje!

R.

(A. Einstein)

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 2693
24.11.2006 12:35:43   
Zasanjana
Punce, Supermami nam sporoča, da so jo zadržali v porodnišnici zaradi previsokega pritiska, kjer bo nekaj dni ostala na opazovanju.
Držimo pesti, da se bo vse izteklo kot si želi!user posted image

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 2694
24.11.2006 12:40:13   
Vilma
Da vam povem, kaj sem včeraj ušpičila user posted image
Pred enim mesecem sem si v Mullerju kupila modrček za dojenje - številko 80C
Sem ga hotla sprobat, preden si kupim še enega. In ker sem zadovoljna z njim, sem šla včeraj še po enega.
S to razliko, da sem domov privlekla št. 90C v sveti veri, da sem kupila prav user posted image  
Dve številki večji modrc sem si kupila HALO!!! - v glavnem zadnjem čase me dajejo fleši, sploh ne vem od kje jih pobiram user posted image

Drugače pa še vedno hodim tudi na telovadbo za nosečnice. Včeraj je rodila še ena so-telovadka, zdaj pa sem zgleda jaz na vrsti. Vse ostale punce imajo rok po novem letu. Začenja se decembrčice, začenja user posted image  

Sicer pa imam v ponedeljek ponovno pregled. Predvidevam, da je naš malček zrasel.
13.11. je imel 2400g, v ponedeljek 27.11. bo ravno 14 dni od zadnjega pregleda. Zna bit, da bo zdaj imel 2800g ali pa celo, da se bliža trem kilcam. No ja, saj se dostikrat v teh meritvah tudi zmotijo  (+/- 10% je itak treba računat). Bomo videli, bom sporočila.
Sva se pa z dragim zgleda končno odločila tudi za ime. Zdaj ga še malce "testirava" in vam povem, da sem se ga že kar navadila tako klicat.
Kako pa ve? Imate že izbrana imena?

Kar se tiče sporočanja glede rojstva, sem uredila. Boste zvedele, kdaj bo veseli dogodek. Kot sem že enkrat napisala - tam okoli Miklavža user posted image

Decembrčice uživajte še te zadnje tedni, dni, po mojem bomo kmalu pogrešale trebuščke user posted image

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 2695
24.11.2006 13:44:11   
pika30

IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Sicer pa imam v ponedeljek ponovno pregled. Predvidevam, da je naš malček zrasel.
13.11. je imel 2400g, v ponedeljek 27.11. bo ravno 14 dni od zadnjega pregleda.

Vilma medve pa imava iste datume pregledov.Tudi jaz čakam ponedeljek,kaj bo lepega povedal G.Na zadnjem pregledu 13.11. me je posvaril,da moram strogo počivat,ker se lahko porod sproži prej.Maternični vrat je fejst spuščen.
Ja začenja se počasi-začenja!!user posted image user posted image Tudi jaz upam,da bo za Miklavža.
Glede imena,mi pričakujemo user posted image  in po vsej verjetnosti bo Ajda.

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 2696
24.11.2006 13:47:43   
pika30
Joj,kak sem to poslala.Eh sej bo.

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 2697
24.11.2006 13:52:40   
crci06
a vam povem, kaj sem jaz ravnokar ušpičila?
Razlila sem olje iz ponve za palačinke po razgreti steklokeramični... Sicer ga je 3 kapljice, sem šele začela in pri naslednji ne bi več uporabila oljčka, ampak vidim, da je bilo že v prvo narobe :(
Pa tako se mi je zdelo, da bo nekaj šlo narobe, ker uporabljam od glavnega kuharja najljubšo ponev in jo ful čuva...  Ups... Upam, da mi je vsaj zelenjavna juha uspela. Za zgostitev sem pa uporabila zdenka sirčke, tako, da se spet bojim, da ne bo preveč slano ?

R1ta pravi, da na NL nimajo navade južnat => zato punca tako pridno kuha večerje!
Ker jaz sem pa že parkrat razmišljala, kako bom čez npr. 2 leti kuhala in kosilo in večerjo, če glavnega kuharja ne bo doma... ubogo moje dete bo živelo od mlečnih izdelkov in od sladkarij... Mogoče me pa prime materisnka žilica in bom vzljubila kuho. Mogoče.

Vampirka - jaz tudi mislim, da si se prav odločila glede izpita... Par dni nazaj sem te sicer hotela še malo vzpodbudit, ker si nam nakazovala željo, da bi se nekako rada spravila učit, zdaj se mi pa zdi, da boš veliko bolj sproščena te zadnje "samske" dni...  Pa sploh anm nisi rekla, da imaš že čez 3 mesece naslednjo možnost!  A R1to si pa pogruntala! No, brihtna punca, ni kaj! Sej sem vedla, da si, no!

Supermami želim SREČNO! in upam, da ji bo kdo od njenih predal lepe želje... Še sploh, ker mam jaz tudi p... s pritiskom, pa v bistvu sploh ne vem, al je kriza, al niti ni tolk. To pa je moja G user posted image

Barbk - glede poti v Rim pa so že pred nami septembrke na veliko razpravljale in ena od razlag, ki se jo spomnim je bila, da je bil nevemkdaj vatikan središče vsega (cerkev...) ampak kljub vsemu pa so ženske, ko so rodile, morale v Rim, ker Vatikan ni imel bolnišnice ali pa porodnišnice.... 

Sicer pa - super, da imate super "rezultate" po pregledih... jaz ga pa pričakujem v torek.
Vmes pa moram še naštudirat, na kakšno ??? jetrno preiskavo moram...  Uf, saj ni več dolgo.... Ampak,da le ne bi bilo prekmalu!

Se pa veselim novic tistih, ta prvih decembrčic!

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 2698
24.11.2006 14:18:07   
severnica77
Jaz sem pa s še enega pregleda pri G. Je vse O.K. Končno sem dobila napotnico za CTG in porodnišnico. Edino kar je, imam hemoglobin na spodnji meji in zdaj bi naj pila dodatek - sirup železa. Me je že kar vnaprej strah, ker kolikor sem brala, ta dodatek user posted image  slabo prenašajo. No, hvala bogu še ni krizna situacija in mogoče ga bom pa tudi vredu prenašala.

V ponedeljek imam prvi CTG in praktične vaje previjanja user posted image . K sreči je tudi meni uspelo opraviti šolo za bodoče starše (no, tudi bodočemu očku), čeprav sem že v 38 tednu. Ne morem pa verjeti, da je čas tako hitro minil. Sploh se mi ne zdi, da bi bila že tako dolgo noseča.

Porod se bliža s svetlobno hitrostjo in moram reči, da me niti ne grabi kakšna nenormalna panika. Tu in tam me sicer zaskrbi ampak res ni neke panike.

Moj user posted image  na začetku ni bil prepirčan ali želi biti pri porodu pa si je po šoli za bodoče starše (oziroma že med gledanjem filmčka o porodu) premislil ... SIcer pa sem ga tudi potolažila, da se lahko tudi odstrani, če mu bo prehudo. O, ti naši možički, dobro da oni ne rojevajo.

Ime bo pa verjetno ostalo kar prvotno in sicer Leo. Sem se že kar navadila nanj in mi kakšno drugo sploh več ne gre v račun.

Lep pozdrav - grem nekaj skuhat, da napolnimo trebuščke.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2699
24.11.2006 14:42:33   
Barbk
Spet jaz...user posted image  Hvala R1ta in Moj_moj za širitev mojega splošnega znanja in razgledanosti.user posted image  Kaj ve to vse veste kolk so vaše bebice težke?Jaz pa nimam pojma. Pa še nobenaga UZ nimam več.Tam v 30 t mi je rekla, da je naša pupika cca. 1500g težka, to je bil pa tudi zadnji podatek.Me prav zanima kakšna "bajsika" je naša punčarca.user posted image Aha naša pupa bo pa Manca.Supermami drži se!!Navijamo zate....Naja se še ni nič oglasila, pa se mi zdi, da sem zasledila, da se nekje smuka okrog...Šibam kuhat, da ne bo kosilce za v smeti in potem lahko sledijo le še pohane sirove luknje...user posted image

Čav,

Barbk

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 2700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?