ksenija.
|
Danes sva imela z Blažem posvetovalnico, ki je potekala kar OK. Torej Blaževa statistika pri 6,5 mesecih: 6410 g in 67,5 cm, kar je več kot je Zala tehtala in merila pri enem letu (6360g in 66 cm). Potem pa res ni čudno, da me včasih kdo vpraša, če sta dvojčka (se je to že parkrat zgodilo). Dala sva še kri (smo malo slabokrvni, kar imata kot zgleda oba z Zalo podedovano po meni) in vodo, pa pikeca smo tudi dobili. Pri Denver testu je skoraj pojedel rozino, sem mu jo komaj izpulila iz rok, tako hitro jo je zgrabil. Pri pregledu pri zdravnici pa ne vprašajte, je mogel pokazati vse kar zna. Se je tolikokorat obrnil na trebuh, da ga niti pogledati prav ni mogla, ko mu je poslušala srčka, ji je skoraj stetoskop dol vrgel in pojedel. Ko sem ji povedala, da se že plazi in sam vsede, pa mi skoraj ni verjela, saj ji je potem pokazal. Tudi oblačenje je potekalo kar OK, malo je kobcal, malo sva se oblačilla sede, malo pa smo jokcali. Aja, še to, ko so mu jemali kri in ko je bil cepljen ni niti glasu spustil, je prav potrpežljiv ta naš ded. Včeraj sem mu prvič dala meso, sem mu skuhala košček belega mesa, korenček in riž, malo solila, pa malo kumine sem dala zraven (v vse te zelenjavne kašice rada dodajam kumino, ker jih ne napenja tako), potem pa vse skupaj zmiksala in je jedel kot nor, vse mi je pojedel. Danes pa sem spet kuhala porovo juhico, ki pa jo ima tako ali tako ful rad (pojedel je več kot Zala – poln krožnik). Gabru želim, da bi operacija potekala OK. DrejcDrejc, vidva sta bila v bolnici zaradi 6. bolezni, Zala jo je kar doma prebolele, samo svečke proti vročini sva dobili. Kako je na pediatriji pa sem spoznala lani decembra, ko je bila Zala v bolnici zaradi slabokrvnosti. Res groza, sicer nisem bila ves čas zraven Zale, ker je nisem več dojila in bi si mogla sama plačati, sem pa se zmenila, da sem bila lahko zraven nje od 9.00 do 19.00. Ko sem videla kaj se je dogajalo v sosednjih sobah, kjer staršev ni bilo zraven in so bili otroci ves dan zaprti v tiste posteljice in jih nihče ni prišel pogledat včasih tudi po dve uri ne. Barba ni problema voščilnice lahko dobiš, imam pa tiste z božičnimi zvezdami, s servetno tehniko in s bunkicami iz voska. Za letos pa še ne vem kakšne bodo. Mojčika je pa res tisto s koščki zelenjave, da imajo nekateri zelenjavo tako rajši, Zali smo samo tako kaj v usta spravili. Blaž pa poje vse kar mu damo. Danes sem mu koščke kruha trgala in ga je ful pojel. No, škoda, da nisi noseča, saj ni taki problem z dvema. Od začetka je že malo krize, potem pa se navadiš. Me prav zanima, katera po prva nosečka od aprilčic. Eya, tudi Blaž tako telovadi. Se postavi na prstke na nogah ina roke in se miga naprej in nazaj, dokler ne pade. Včeraj pa je splezal do mize (v dnevni sobi, ki je nižja), se vsedel, prijel za rob mize in se je hotel vstati. Mi večino časa preživimo na tleh, ker je tam najbolj varno, še previjam ga kar na tleh, pa še Zala lahko zraven gleda in mu dol vzame pleničko, če bi ga imela kje više, pa bi mogla še na njo pazit. Maychika ti kar poslikaj tvoje verižice in nam jih poslikaj, jaz pa trenutno s polno paro kvačkam labodke, ker imam kar nekaj naročil (prazniki se bližajo), pa še nekaj bi jih rada za rezervo naredila, če je potrebno kam na roj. dan. Marelica torej se jutri vidima, hura!!!! Ti bom kar tu odgovorila. Zale ne morem pripeljat zraven, ker sama z obema ne sfolgam, potem bi morala še nekoga zraven vzet, da bi na njo pazil in hodil z njo naokrog.